عناوین محتوا
برای اینکه بخواهیم الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل را توضیح دهیم، از شما میخواهم حدود 10 سال پیش را به خاطر بیاورید، منظورم دقیقا زمانی هست که برای پاسخ دادن به جواب یک سوال، در گوگل جستجو می کردید. چقدر زمان طول می کشید تا محتوای مناسب را در گوگل پیدا کنید؟ آیا محتوای نتایج ارزشمند و پاسخگو بود؟ در نتایج اولیه گوگل، به راحتی بدون باز شدن تعداد زیادی پنجره تبلیغاتی آزار دهنده، محتوای با کیفیت و مرتبط را پیدا می کردید؟
در آن زمان استفاده از گوگل برای جستجو کلمات کلیدی، کار ساده ای برای کاربران نبود. معمولا هدف اصلی وبمستران، قرارگرفتن در نتایج اولیه گوگل از طریق سئو کلاه سیاه، مثل استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی (keyword stuffing)، بک لینک سازی اسپم و غیره بود.
اجازه بدهید با یک مثال بیشتر توضیح بدهیم. فرض کنید که در مورد بهترین کارگردان سینما بین خود و اطرافیانتان بحث شده است. یک شخص می گوید نولان، شخص دیگر اسکورسیزی. به هیچ نتیجه ای نمی رسید و نولان و اسکورسیزی را در گوگل سرچ می کنید. گوگل تمام فیلم های اسکورسیزی و نولان را به ما نشان می دهد؛ نمره Imdb آن را به ما نشان می دهد و پایین تر از آن نقد و بررسی از بهترین منتقد های سینما را به ما نشان می دهد. چطور گوگل توانست آنقدر خوب نیاز ما را برطرف کند و ما را از هر گونه بحث اضافی دور کند.
اینجاست که الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل در سال 2013 معرفی شد . الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل تکمیل کننده دو الگوریتم قبلی یعنی پاندا و پنگوئن هست و هدف اصلی آن، درک معنی و مفهوم عبارت جستجو شده است.با این کار، مفهوم سئو سایت از بهینه سازی موتورهای جستجو (Search Engine Optimization) به بهینه سازی تجربه جستجو برای کاربر (Search Experience Optimization) تغییر کرد.
در این مقاله ما سعی می کنیم که ابتدا در مورد چیستی و تاریخچه الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل صحبت کنیم و سپس بعد از آن در مورد کاربردهای این الگوریتم دوست داشتنی صحبت خواهیم کرد.
اگر دوست دارید در مورد دو الگوریتم پاندا و پنگوئن اطلاعات کسب کنید، پیشنهاد می کنیم مقاله های دیگر ما را در وبلاگ سئو اینجا مطالعه کنید:
و برای آشنا شدن با همه الگوریتم های گوگل، مقاله آشنایی با الگوریتم های گوگل و تاثیر آن بر نتایج جست و جو را نیز مطالعه کنید.
تاریخچه الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل
الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل در ماه سپتامبر 2013 (خرداد 1392) از طرف گوگل معرفی شد. قبل از این زمان برای اینکه به اهداف خود در سئو برسید، رعایت کردن چند تکنیک کافی بود که شامل:
- پیداکردن کلمات کلیدی هدف
- بمباران کردن صفحات سایت از کلمات کلیدی
- جایگاه گرفتن سریع از گوگل
- استفاده از صفحات پربازدید برای لینک دادن به صفحه هدف
شما با این اقدامات می توانستید به سادگی به اهداف خود برسید. اما بعد از آن که الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل عرضه شد؛ به جای فوکوس بر روی کلمه کلیدی، مفهوم و معنای عبارات توسط گوگل مورد مبنا قرار گرفت و تکنیک های قدیم کاملا منسوخ شد. میتوان گفت که با ورود الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل، استفاده از تکنیک های سئو کلاه سفید افزایش یافت.
دلیل نامگذاری مرغ مگس خوار برای این الگوریتم، سرعت و دقت بالای این پرنده است. در دنیای وب نیز این پرنده، با سرعت و دقت زیاد، با توجه به کلمات جستجو شده توسط کاربر، کلمات مترادف و هم معنی و مرتبط (LSI keywords) را پیدا می کند و نزدیک ترین محتوای با کیفیت را در صفحه نتایج گوگل به شما نشان می دهد. در صورت استفاده بیش از حد از کلمه کلیدی در صفحه وب، الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل آن را جریمه می کند به عبارتی از نتایج جست و جو حذف می کند که تاثیر منفی بر سئو سایت می گذارد. علت نامگذاری مرغ مگس خوار چه می باشد؟
ابزارهای مورد استفاده در مرغ مگس خوار گوگل
همین الان در گوگل عبارت سرعت شیر را سرچ کنید. بعد از آن عبارت استاندارد شیر را سرچ کنید. میبینید که گوگل به خوبی با دانستن ارتباط معنایی بین کلمات، مفهوم شیر را در هر کدام از عبارت تشخیص می دهد؛ اما چگونه؟
گوگل برای کاربردی کردن این الگوریتم، از دو ابزار گراف دانش و جست و جوی معنایی استفاده می کند که در ادامه نحوه استفاده از آن ها را شرح خواهیم داد.
گراف دانش (The Knowledge Graph):
از ابزارهای قدرتمند گوگل است که یک سال قبل از آنکه الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل معرفی شود، توسط گوگل مورد استفاده قرار گرفت. در واقع گراف دانش به هدف ما از جست و جوی یک کلمه دقت می کند و متناسب با آن به ما جواب می دهد.
مثلا شما ممکن است عبارت کریستوفر نولان را سرچ کنید و هدف شما از این جست و جو مشاهده فیلم های ساخته شده توسط این کارگردان باشد. گراف دانش سعی می کند که بعد از این جست و جو تمام توضیحات مرتبط به کریستوفر نولان شامل سن، تاریخ تولد، تاریخچه فیلم ها و غیره را به شما نشان بدهد. می شود گفت که الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل نسخه بروز گراف دانش است. اما چگونه گوگل متوجه می شود که این اطلاعات، نیاز شما را برطرف کرده است؟ گوگل برای حل این مشکل از ابزار دیگری هم به نام جستجوی معنایی استفاده می کند.
جست و جوی معنایی (Semantic Search):
ابزار جستجوی معنایی، فقط روی کلمه کلیدی جستجو شده تمرکز نمی کند بلکه سعی بر فهمیدن معنا و مفهوم کلمات کلیدی دارد.
جست و جوی معنایی به فاکتور هایی مانند موقعیت مکانی، تاریخچه عبارات جستجو شده توسط کاربر، زمان سرچ و غیره دقت می کند و با کمک گراف دانش سعی می کند که بهترین نتیجه ممکن را برای شما در SERP نمایش دهد .
مثلا شما در گوگل عبارت محمد را به انگلیسی سرچ می کنید. گوگل به موقعیت مکانی شما نگاه می کند و اگر مثلا در امریکا باشید،شاید ابتدا محمد علی کلی (بوکسور معروف) را نشان دهد ولی اگر در ایران آن را سرچ کنید، محمد علی کلی را به شما نشان نمی دهد که این نشان دهنده استفاده از ابزار جست و جوی معنایی است.
الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل چگونه رضایت کاربران را هدف اصلی سئو کرد
الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل کمک می کند، محتوا هایی را در نتایج اولیه رده بندی کند که علاوه بر تایید توسط ربات های گوگل، مورد تایید انسان ها باشند! یعنی چی؟
یعنی مرغ مگس خوار رفتار کاربران را تحلیل می کند و سایت هایی که بیشترین کلیک را توسط کاربر دریافت کنند، امتیاز بیشتری برای گرفتن نتیجه اول می گیرند. البته صرفا تعداد کلیک ملاک نیست و فاکتورهایی مثل نرخ پرش (bounce rate)، سوشال سیگنال (social signal)، زمان حضور کاربر (dwell time) و غیره را هم در نظر می گیرد.
پس در هنگام تولید محتوا، بسیار دقت کنید که محتوای ارزشمند برای رفع نیاز کاربر تهیه کنید، وگرنه حتی اگر در نتایج اولیه وارد شوید، خیلی زود به خاطر رفتار کاربران، از صحنه رقابت خارج می شوید!
راهکارهای بهبود سئو با استفاده از الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل
روش هایی وجود دارد که با استفاده از آن میتوانید سئو سایت خود را با استفاده از الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل بهبود ببخشید که به صورت زیر است:
1.از کلمات کلیدی متنوع استفاده کنید:سعی کنید که از کلمات کلیدی مترادف ( LSI keywords ) در محتوای خود استفاده کنید. اگر کلمات هم معنی و طولانی را به درستی استفاده کنید، باعث جلوگیری از استفاده بی رویه از کلمه کلیدی اصلی می شود و مخاطب را دلزده نمی کند. و مهم تر این که، مورد جریمه مرغ مگس خوار نمی شوید.
برای یادگیری بیشتر حتما بخوانید: LSI keywords چیست و اهمیت آن در سئو
2.از اسکیما (Schema) استفاده کنید: استفاده از نشانه گذاری استاندارد اسکیما علاوه بر اینکه باعث قابل فهم شدن سایت شما توسط گوگل می گردد، باعث می شود که محبوب این الگوریتم نیز شوید. هم چنین تجربه کاربری (UX) سایت خود را بهبود ببخشید.
برای اطلاعات بیشتر در این زمینه مقاله اسکیما چیست و چه تاثیری در سئو دارد؟ را مطالعه کنید.
3. نرخ پرش سایت را کاهش و مدت زمان حضور در سایت را افزایش دهید: سعی کنید که محتوای مفید و به روز منتشر کنید و کاربران را با استفاده از لینک سازی داخلی درون سایت نگه دارید که این موضوع روی تجربه کاربری (UX) سایت نیز تا حدود خیلی زیادی موثر است.
4. انکر تکست ها را بهینه کنید: انکر تکست ها را طوری انتخاب کنید که با محتوای کلی سایت هم راستا باشد. یعنی در صورتی که گوگل تشخیص دهد که انکر تکست بی ربط است، تاثیر منفی بر سئو سایتتان دارد.
در این قسمت از آموزش خدمات سئو سایت سعی شده که شما با مفاهیم کامل الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل آشنا شوید و بدانید که چه کاربردی دارد و این مرغ پرتلاش برای اینکه بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان بیاورید، چه زحمت هایی که نمی کشد.
امیدواریم که از مقاله راضی بوده باشید و لطفا سوالات خود را در مورد هر یک از قسمت های این مقاله در قسمت نظرات مطرح کنید تا در اسرع وقت پاسخگو شما عزیزان باشیم. همچنین جهت مشاوره سئو می توانید با کارشناسان سئو اینجا در ارتباط باشید.
بدون دیدگاه