چرا باید از گوگل آنالیتیکس استفاده نماییم

گوگل آنالیتیکس

عناوین محتوا

یکی دیگر از ابزار های رایگان گوگل برای وبمسترها ابزار گوگل آنالیتیکس است. آنالیزهایی که این ابزار روی دیتای شرکت گوگل ارائه می دهد، آن را کاملا کاربردی و منحصر به فرد می سازد؛ تحلیل ترافیک ارگانیک سایت، رفتار و بازخورد کاربران نسبت به صفحات سایت، نرخ تبدیل، نحوه ی معرفی سایت به کاربر، زمانی که کاربر در صفحات می گذارند و … همگی از آنالیز های پرطرفدار این ابزار به شمار می آیند. گوگل آنالیتیکس با تمام ابزار های گوگل از جمله گوگل تگ منیجر، گوگل ادز و گوگل سرچ کنسول سازگاری دارد. در این مطلب از سئو اینجا قصد داریم اهمیت استفاده از گوگل آنالیتیکس را ضمن توضیح قابلیت های آن برای شما دوستداران سئو بیان کنیم.

گوگل آنالیتیکس

گوگل آنالیتیکس چه طور می تواند به سئو سایت کمک کند

شما می توانید گوگل آنالیتیکس را با استفاده از کد آن یا افزونه ی ورردپرسی site kit به سایت خود اضافه کنید. اطلاعاتی که گوگل آنالیتیکس ارائه می کند، برای تعیین میزان اثرگذاری استراتژی های سئو شما بسیار کاربردی است و مکان هایی که نیاز به توجه بیشتری دارند را به شما نشان می دهد. در ادامه با ذکر گزینه های منوی گوگل آنالیتیکس هر کدام را به تفکیک شرح می دهیم.

ارتباط زنده Real-Time

عبارت real-time به معنای ارتباط زنده و بدون تاخیر است. گزارش هایی که در این قسمت به شما ارائه می شود، بیان می کنند چه کسی در سایت شماست و در حال انجام چه کاری است. اگر یک محتوای دست اول منتشر کرده اید و قصد دارید بازخورد مخاطبان سایت نسبت به آن را بسنجید، این زیرمنو در آنالیتیکس راه را به شما نشان می دهد. این گزارش ها معمولا دیتای پنج دقیقه اخیر را به شما نشان می دهند ولی امکان اضافه کردن زمان تا رسیدن به 30 دقیقه هم وجود دارد. چهار تقسیم بندی جزئی در این قسمت وجود دارد. موقعیت مکانی، منابع ترافیکی، محتوا و مناسبت های خاص، چهار دیدگاه زنده و متفاوت نسبت به سایت به شما نمایش می دهند. location در واقع بازدید کنندگان شما را بر اساس مرزهای جغرافیایی نشان می دهد، traffic sources برای درک ارزش بک لینک سازی هایی که انجام داده اید و مسیری که مخاطب طی کرده موثر است، content ارزش هر محتوا برای مخاطب و زمانی که صرف خواندن آن کرده را نشان می دهد و در قسمت events شما بازخورد مقالات و ویدئو های مناسبتی خود را بررسی کنید. هدف نهایی در قسمت conversion تبدیل به مشتری است و اینکه goal مد نظر شما روی سایت توسط او انجام شده یا خیر؛ به عنوان مثال اینکه آیا پس از خواندن اطلاعات محصول اقدام به خرید کرده است یا نه !

گوگل آنالیتیکس real-time

گزارش بازدیدکنندگان audience

در این قسمت گوگل آنالیتیکس مخاطبین سایت شما بر اساس یک سری ویژگی ها دسته بندی می شوند. مثلا چه تعداد از مخاطبین از جستجوی سایت استفاده کرده اند؟ کدام مخاطبین از سایت شما خرید کرده اند؟ این دسته بندی ها می تواند برای هدف گذاری های آتی شما در دیجیتال مارکتینگ و سئو سایت موثر باشند. در این قسمت برای شما امکان مشاهده تعداد کاربران فعال، کاربرانی که در یک روز خاص وارد شده اند، ایجاد دسته های مخاطب، نمودار سنی مخاطبین، علایق مشترک و رفتار مخاطبین در ارتباط با سایت فراهم شده است. با وجود تمام این اطلاعات درباره ی مخاطب شما اگر در شناخت اولیه پرسونای مخاطب سایت خود اشتباه داشته اید، متوجه شده و فرصت خواهید کرد که این اشتباهات را اصلاح کنید.

گزارش دسترسی‌ها acquistion

در این گزارش اطلاعاتی درباره نحوه دسترسی مخاطب به سایت شما و کارهایی که پس از رسیدن به سایت انجام می دهد، ارائه شده است. مثلا اگر آن ها فرم به خصوصی را در سایت پر کرده اند شما می توانید در این قسمت مشاهده کنید. پنج زیرمجموعه کلی برای گزارش اکتسابات وجود دارد.

گزارش اکتسابات acquisition

ترافیک کلی All Traffic

چه سایتی بیشترین ترافیک را برای شما ارسال می کند؟ آیا توانسته اید در جستجوی تصاویر هم رتبه ی بالایی داشته باشید؟ تمام این موارد مربوط به ترافیک سایت در این قسمت از گوگل آنالیتیکس مشخص شده است.

تبلیغات گوگل Google Ads

اگر برای تبلیغات گوگل و پرداخت هزینه های دلاری آن اقدام کرده اید، در این قسمت می توانید بررسی کنید که هر کمپین، کلمه کلیدی، تبلیغات ساعتی و به طور کلی هر url برای شما چقدر هزینه داشته و این هزینه تا چه حد مثمر ثمر واقع شده است.

سرچ کنسول گوگل Google search console

اول از همه شما باید ارتباط این دو اکانت را برقرار کنید. پس از این کار شما به مقادیر بسیار زیادی داده دسترسی دارید که می توانید آن ها را بر اساس زیرشاخه هایی مثل صفحه فرود Landing Page، کشور یا موقعیت جغرافیایی و دستگاه نمایش دهنده (موبایل، تبلت یا pc) دسته بندی کنید.

شبکه های اجتماعی Social

در این قسمت شما بازخورد کلی مخاطبین به هر کدام از شبکه های اجتماعی که در آن فعالیت دارید را مشاهده می کنید.

کمپین ها campaigns

اگر برای کسب و کار خود یک کمپین اینترنتی راه اندازی کرده اید، در این قسمت تاثیر آن را به راحتی بررسی کنید.

گزارش رفتارها Behavior

ریز جزئیات رفتاری کاربر را در این قسمت پیگیری کنید. نمودارهای رفتاری، برخورد با هر محتوا، سرعت سایت و جستجوی سایت، میزان علاقه کاربر به هر کدام از نویسنده های سایت و بخش مهم آزمایش ها در این زیرمنو قرار دارند. آزمایشات Experiments به شما این فرصت را می دهد تا تغییراتی که در سایت اعمال کرده اید را با حالت قبلی آن مقایسه کنید؛ مثلا اگر یک پیغام خوش آمد گویی جدید به همراه تصاویر متحرک اضافه کرده اید، آیا اینکار برای کاربر جذابیت داشته است یا خیر؟

نمودار رفتار کاربران در آنالیتیکس

گزارش نرخ تبدیل وتبدیل ها conversion

در اینجا گوگل آنالیتیکس به جای اطلاعات زنده، درباره ی کارهای تمام شده به شما اطلاع رسانی می کند؛ چه تعداد ثبت نام با ایمیل داشته اید؟ چه تعداد از کاربران به مشتری تبدیل شده اند؟ برای پیگیری اموری که برای شما جذاب است، شما یک goal یا هدف تعیین می کنید؛ مثلا کلیک بر روی یک لینک یا زدن دکمه «اضافه کردن به سبد خرید» می تواند goal باشد. گوگل آنالیتیکس روی این اهداف چه طولانی باشند و چه کوتاه تحلیل های کاملی را به شما عرضه می کند.

کارشناسان سئو اینجا برای پاسخگویی به سوالات شما و انجام هرگونه خدمات سئو در کنار شما عزیزان خواهند بود.

سعید حسن آبادیمشاهده نوشته ها

سعید حسن آبادی هستم، متخصص و استراتژیست سئو دیجیتال مارکتر و مدیر محصول گذشته، سئو کار امروز سئو مستر وبسایت‌های Rond.ir ، Monta.ir ، Nam.ir و ...

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قیمت سئوسفارش سئوتماس با سئواینجا