اسکیما چیست و چه تاثیری در سئو دارد؟

اسکیما

عناوین محتوا

گوگل برای هر کدام از بخش‌های Crawl، Index و Ranking الگوریتم‌هایی دارد که این الگوریتم‌ها همواره در حال پیشرفت هستند. هوش مصنوعی گوگل همیشه سعی داشته تا بهترین درک و فهم را از محتوای وبسایت‌ها داشته باشد.

شاید سئوکارها به یاد داشته باشند زمانی را که هر سایتی که یک کلیدواژه را با چگالی بیشتری به کار برده می‌شود، آن کلیدواژه رتبه‌ی بهتری کسب می‌کرد. اما رفته رفته گوگل به سمت درک معنایی از محتواها پیش رفت. تا جایی که اکنون قابلیت درک عبارت‌های هم معنا و با منظور یکسان را دارد.

Schema یا اسکیما یکی از جدیدترین تحولات دنیای سئو است که پیشرفت جدی‌ای در زمینه‌ی جستجوی معنایی ایجاد کرده است.

همچنین با توجه به قرائنی که از عبارت جستجوی کاربر دریافت می‌کند، منظور اصلی کاربر را متوجه می‌شود. مثلا اگر شما عبارت خیابان حافظ را در گوگل جستجو کنید، تقریبا محال است نتیجه‌ای در مورد شخص حافظ به شما نشان داده شود.

در واقع تلاش گوگل این است که مانند یک انسان که حرف و منظور یک انسان دیگر را متوجه می‌شود عبارات مورد جستجوی کاربران را درک کند و دقیقا مطابق خواسته‌ی کاربر نتیجه را نشان دهد. در این مقاله از سایت سئواینجا قصد داریم تا درباره اسکیما (Schema) بررسی داشته باشیم.

اسکیما (Schema) چیست؟

Schema یا همان اسکیما مجموعه ای از اطلاعات است که در قالبی مشخص به موتورهای جستجو ارائه می‌شوند. این اطلاعات به نوعی محتوای صفحات را برای گوگل کدگذاری می‌کنند تا فهم و طبقه بندی آنها ساده تر انجام شود. گوگل با این اطلاعات قادر خواهد بود مرتبط ترین نتایج به جستجوی کاربر را نمایش دهد.

Schema.Org همان وبسایت اسکیما از سال 2011 ابزاری طراحی کرد که این کدگذاری را برای گوگل انجام می‌داد. در این سایت آرشیو بلندبالایی از انواع کدهای اسکیما (Schema) وجود دارد که میتوان متناسب با نوع محتوا از این کدها استفاده کرد. مثلا فرض کنید شما میخواهید یک شخصیت علمی را معرفی کنید. یا یک رویداد تعریف کرده و زمان آن را اعلام کنید. برای تمام این اطلاعات قالب‌های مشخصی وجود دارد که با وارد کردن کدهای آن به سایت خود، به راحتی به گوگل می‌فهمانید که محتوای این صفحه در مورد یک رویداد است یا شخصیتی مهم را معرفی می‌کند.

فایده‌ی اسکیما چیست و چه کاربردی دارد؟

شاید شنیده باشید که schema در کسب رتبه‌ی بهتر در نتایج گوگل تاثیر دارد. اما در حقیقت سندی بر اعتبار این ادعا وجود ندارد. تاثیر ویژه‌ای که اسکیما بر سئوی سایت شما می‌گذارد، بالا رفتن نرخ کلیک یا CTR است که به گونه‌ای نرخ درگیری سایتتان را افزایش می‌دهد که بر روی سئو سایت تاثیر مثبت مستقیمی به دنبال دارد.

مقاله پیشنهادی: چگونگی افزایش نرخ کلیک یا CTR

آن هم به دلیل شانس بیشتر برای ظاهر شدن به عنوان Featured Snippet است. از میان چند نتیجه‌ای که در اول صفحه‌ی نتایج آمده‌اند، نتیجه‌ای که در قالب Featured Snippet نشان داده می‌شود شانس بیشتری برای کلیک شدن دارد حتی اگر نتیجه‌ی اول نباشد.

Featured Snippet چیست؟

نتیجه‌ی ارائه‌ی اطلاعات در قالب اسکیما، نمایش همان اطلاعات در یک باکس مخصوص به نام Featured Snippet توسط گوگل است. این یعنی گوگل از طریق کدهای اسکیما، محتوای صفحه‌ی شما را شناخته و میان آن محتوا و سوال کاربر مطابقت پیدا کرده و صفحه‌ی شما را به کاربر پیشنهاد کرده است.

برای اینکه به طور دقیق بدانیم Featured Snippet چیست، نگاهی به انواع نتایج گوگل می‌اندازیم. نتایج جستجو در SERP گوگل به اشکال مختلفی ظاهر می‌شوند. نتایج معمولی که در زبانه‌ی «همه» نمایش داده می‌شوند، شامل متا تایتل و متا دیسکریپشن هستند. اما اشکال دیگری نیز از نتایج وجود دارد. که تعدادی از آن به شرح ذیل است:

Rich Answer

برای سوالاتی که پاسخ مشخص و بدیهی دارند یا به نوعی فکت هستند، نتیجه به صورت Rich Snippet نمایش داده می‌شود. این نتیجه یک باکس بالای صفحه نتایج است که پاسخ کاربر را بر دارد. منبع این نتیجه سایت خاصی نیست و به نوعی خود گوگل پاسخ کاربر را می‌دهد.

Rich Answer

Knowledge graph

گراف دانشی یا Knowledge Graph مجموعه‌ای از اطلاعات است که از وبسایت‌های مختلف اخذ می‌شود و در پاسخ به جستجوی کاربر ارائه می‌شود. این نوع نتیجه شامل لیستی از مواردی است که پاسخ کاربر را پوشش می‌دهد.

Knowledge graph

 Rich Snippet

Rich Snippet با وجود شباهتی که در نام با Featured Snippet دارد، اما در واقع کاملا با آن فرق دارد. Rich Snippet ها همان نتیجه‌ی عادی گوگل با متا تایتل و متا دیسکریپشن هستند با این تفاوت که جزییات و موارد دیگری نیز به آن افزوده شده است. مانند امتیاز مقاله، قیمت کالا، تاریخ انتشار مقاله، تعداد نظرات، Breadcrumb و عکس یا بخشی از نظرات.

 Rich Snippet

Featured Snippet

Featured Snippet یک بلوک محتوا بالای تمام نتایج گوگل است که معمولا در پاسخ به سوالات مشخصی نمایش داده می‌شوند. این پرسش ها معمولا شامل چگونه، چه، کجا، چه زمانی، چرا، چه کسی و… هستند. این بلوک خلاصه‌ای از مقاله به همراه عکس، فیلم، فهرست یا جدول  را به همراه تاریخ انتشار، عنوان صفحه و لینک به سایتی که پاسخ از آن بیرون کشیده شده را شامل می‌شود تا کاربران سرعتر به پاسخ سوال خود دست پیدا کنند.

تفاوت اصلی Featured Snippet با Rich Answer در این است که Rich Answer پاسخی است که بدون لینک به هیچ سایت خاصی و توسط خود گوگل نمایش داده می‌شود اما Featured Snippet به نوعی پاسخ برگزیده‌ی گوگل است که گوگل آن را از میان نتایج صفحه‌ی نخست بیرون می‌کشد و با لینکی که به سایت می‌دهد، اعتبار ویژه ای به آن سایت می‌بخشد.

Featured Snippet

Featured Snippet چیست

گوگل همیشه سعی دارد آسان‌ترین و سریع‌ترین پاسخ را به نیاز کاربر ارائه کند. مانند موارد بالا که حتی از میان فیلمی که پیشنهاد شده، ثانیه‌های مهم فیلم هایلایت شده اند تا کاربر به سرعت به جواب خود برسد. رسیدن به رتبه‌ی اول گوگل بسیار نتیجه‌ی مطلوبی است اما Featured Snippet رتبه‌ی صفر نتایج گوگل به شمار می‌رود و کلیک زیادی را از آن خود می‌کند.

اعمال کدهای اسکیما، اطلاعات داخل محتوای وبسایت شما را درون قالب نشانه گذاری مورد درک گوگل قرار می‌دهد و در این صورت است که مقاله‌ی شما شانس قرار گرفتن در رتبه‌ی صفر نتایج و پیشنهاد شدن توسط گوگل را خواهد داشت. گرچه ممکن است اعمال Schema یا اسکیما فرآیندی سخت و زمان بر باشد اما مطمئن باشید ارزش آن را خواهد داشت. البته بردن یک Featured Snippet به محتوای خاص و برخی ترفندها نیاز دارد که در مقاله‌های بعدی به آن اشاره خواهیم کرد.

اگر احساس می‌کنید پیاده سازی اسکیما، برای شما سخت و زمان‌ بر است می‌توانید با تیم سئواینجا در ارتباط باشید و سوالات خود را در قالب نظرات بپرسید. کارشناسان متخصص ما با شما در ارتباط خواهند بود. همچنین می‌توانید برای سئو سایت از مشاوره سئو اینجا کمک بگیرید تا مشاورین مجرب ما بتوانند در این راه شما را راهنمایی کنند.

راه‌های استفاده از اسکیما

همانطور که تا الان مطالعه نمودید، کدهای اسکیما یا نشانه گذاری می‌توانند در سئو سایت شما بسیار موثر باشند، حال زمان آن رسیده تا بدانید چگونه می‌توانید از این روش معجزه آسا استفاده نمایید؛ برای استفاده از این روش، راه‌های بسیار زیادی وجود که می‌توان به نشانه گذازی میکرودیتا، Json-LD، استفاده از تگ منیجر یا GTM و همچنین گوگل وب مستر اشاره داشته باشیم.

میکرودیتا

میکرودیتا چیست؟ همانطور که می‌توان از اسمش تشخیص داد، میکرودیتا به اطلاعات ریزی گفته می‌شود که در قسمت‌هایی از صفحات سایت استفاده می‌شوند و به گوگل می‌فهماند که هر تکه چه موضوعی را بیان می‌کند. همچنین لازم به ذکر است بدانید که میکرودیتا از سه تگ itemtpe، itemprop و itemscope تشکیل شده که هر کدام از این تگ‌ها به موضوع خاصی اشاره دارد.

استفاده از JSON-LD

JSON-LD اسکریپت ساخت یافته‌ای است که وظیفه‌اش در دینای وب ساختار دادن اطلاعات می‌باشد. همچنین بیشترین کاربرد این اسکریپت در دینای سئو معنا می‌گیرد و هدف آن پیاده‌سازی داده‌ها به فرمت اسکیما است. ممکن است سوالی در این باره در داشته باشید که این کدها چه کمکی می‌تواند به موتورهای جستجو مانند گوگل بکند؟ در پاسخ به این سوال، اول می‌بایست بدانید که گوگل با استفاده از ربات‌ها به سایتتان رتبه می‌دهد و همچنین ربات‌های گوگل فقط کدها و یا اسکریپت‌هایی که در سایت به کار رفته است را می‌تواند بخواند؛ از این رو استفاده از کدهای نشانه گذاری می‌تواند به موتورهای ستجو کمک کند تا ساده‌تر بتونند سایت شما را درک کنند.

همچنین باید بدانید که اگر حس و حال کد زدن را ندارید یا هیچ علاقه‌ای به کدنویسی ندارید، می‌توانید از ابزارها و یا سایت‌هایی آنلاین استفاده نمایید که به صورت رایگان اسکریپت JSON-LD را در دسترس شما قرار می‌دهند!

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قیمت سئوسفارش سئوتماس با سئواینجا