آموزش ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول

گوگل سرچ کنسول

عناوین محتوا

ابزارهای سئو تنوع بالایی دارند و شرکت های مختلفی در زمینه تولید این نرم افزارهای آنلاین فعالیت می کنند؛ وقتی در تمام اقدامات مربوط به سئو سایت، هدف ما جلب رضایت گوگل در صدر لیست موتورهای جستجو و گرفتن رتبه ی بالاتر از گوگل است، پس ابزاری که شرکت گوگل آن را ارائه داده، بدون شک اهمیت بیشتری خواهد داشت. گوگل سرچ کنسول یک ابزار اجباری برای همه ی کسانی است که به عنوان وبمستر یا کارشناس سئو فعالیت می کنند. این ابزار مقادیر شگفت انگیزی اطلاعات از نحوه کارکرد سایت شما در جستجو های مردمی در اختیارتان قرار می دهد. در این مطلب سئو اینجا سعی داریم نحوه ی فعال سازی این ابزار را و ثبت سایت های شخصی در آن را به شما آموزش دهیم.

گوگل سرچ کنسول چیست؟ چرا به آن نیاز خواهیم داشت؟

گوگل سرچ کنسول (GSC) که سال ها با نام وبمستر تولز شناخته می شد، ابزار رایگان شرکت گوگل است. به وسیله این ابزار شما می توانید آنالیز کلی از وضعیت اجرایی وب سایت خود داشته باشید. قسمتی در این مقاله برای ما اهمیت دارد، معرفی وب سایت به گوگل از طریق گوگل سرچ کنسول است؛ بدین طریق خزنده های گوگل سریعتر به سایت شما آمده و آنچه از قبل تدارک دیده اید را مشاهده و ایندکس می کنند. علاوه بر این ها شما می توانید از GSC اطلاعات دیگری نظیر: کلمات و عباراتی که در صفحه ی جستجوی آن (SERP) حضور دارید، وضعیت ورژن موبایلی سایت و وضعیت دسترسی گوگل به مطالب سایت خود را مشاهده کنید.

گوگل سرچ کنسول

نحوه فعالسازی گوگل سرچ کنسول

در ابتدا باید بدانید که فعالسازی گوگل سرچ کنسول بسیار ساده است و مراحل پیچیده ای پیش روی شما نخواهد بود. کافی است با دقت مراحلی که در ادامه گفته می شود را به ترتیب انجام دهید.

  1. عبارت Google search console را در فیلد جستجوی گوگل وارد کنید. در ادامه با فعال بودن gmail شما کافی است فقط روی گزینه start now کلیک کنید.
  2. دو گزینه به شما نمایش داده می شود. روش اول سمت چپ معرفی و ثبت یک دامنه و روش دوم معرفی و ثبت یک آدرس خاص از دامنه (آدرس صفحه) است. برای مواردی که کنترل و فعالیت در یک صفحه خاص فقط بر عهده شما قرار گرفته باشد، فعالسازی گوگل سرچ کنسول با حالت دوم می تواند به شما کمک کند.
  3. گوگل به فکر امنیت شماست و به هیچ وجه نمی خواهد این اطلاعات ارزشمند را در اختیار شخص ثالث قرار دهد. کلمه property به معنی دارایی است و در این مرحله شما باید به طریقی به گوگل ثابت کنید که مالک این سایت هستید یا اینکه مالک سایت سطح دسترسی بالایی در اختیار شما قرار داده است و با اجازه ی مالک قصد فعالسازی سرچ کنسول سایت را دارید. در اینجا چند روش پیش روی شما خواهد بود که به تفکیک آنها را شرح می دهیم.

روش domain property

در این روش یک رکورد dns در اختیار شما قرار می گیرد و باید وارد تنظیمات dns دامنه خود شده، و آن رکورد را درج کنید. ذخیره سازی تغییرات در dns زمانبر است؛ پس اگر موفق شدید آن رکورد را وارد کنید، نباید فورا بر روی Verify کلیک کنید. برای گوگل سرچ کنسول کمی صبور باشید.

روش domain property

روش url prefix

اگر شما یک سیستم مدیریت محتوا cms یا یک سیستم وبلاگدهی دارید، روش قبلی برای شما امکان پذیر نخواهد بود؛ پس گوگل جایگزین هایی را برای شما در نظر می گیرد که به تفکیک ذکر می کنیم.

بارگذاری یک فایل فایل html درون هاست

گوگل یک فایل html اختصاصی برای شما generate می کند. شما بر روی گزینه دانلود کلیک کرده و بعد از دریافت فایل، آنرا درون root هاست خود بارگذاری می کنید. از نظر عموم این متد بهترین متد برای فعالسازی گوگل سرچ کنسول است، چون به کد نویسی نیاز ندارد و به افزونه ها هم وابسته نیست.

فعالسازی گوگل سرچ کنسول

اضافه کردن یک تگ html به هدر سایت

در این حالت فقط یک تگ html را درون تگ head صفحه اصلی سایت خود، بعد از <head> و قبل از </head> قرار می دهید. اگر مطمئن نیستید که بتوانید به درستی این کار را روی وب سایت وردپرسی خود انجام دهید، نگران نباشید چرا که افزونه yoast یک فیلد مخصوص تگ html گوگل سرچ کنسول پیش بینی کرده است.

تگ سرچ کنسول در yoast

شناسایی با کمک Google Analytics

در این روش شما یک ابزار گوگل را با ابزاری دیگر فعال می کنید. اگر قبلا کار فعالسازی گوگل آنالیتیکس را انجام داده اید. کافی است این گزینه را انتخاب کرده و بر روی verify کلیک کنید.

شناسایی با کمک Google Tag Manager

باز هم با کمک یک ابزار گوگلی دیگر که قبلا فعال کرده اید، می توانید وارد سرچ کنسول شوید. اگر در گوگل تگ منیجر حساب کاربری با سطح دسترسی مدیریتی دارید، می توانید به راحتی از verify این قسمت استفاده کنید.

مواردی که باید بعد از فعالسازی گوگل سرچ کنسول انجام دهیم

پس از موفقیت در یکی از روش های بالا وقت استفاده عملی از گوگل سرچ کنسول برای سئو سایت فرا رسیده است؛ تهیه نقشه سایت XML و معرفی آن به گوگل از طریق سرچ کنسول باید برنامه ی بعدی شما باشد. اگر بنا به دلایلی قبلا با یک روش verify کرده و قصد دارید آنرا تغییر دهید، گوگل تمهیداتی برای این کار اندیشیده است. شما می توانید با مراجعه به قسمت Users & permission روش احراز هویت جدیدی را انتخاب کرده و مراحل را از نو طی کنید.

اگر دسترسی شما به سرچ کنسول قطع شده است، علت آن را در روش احراز هویتی که استفاده کرده اید، جستجو کنید؛ ممکن است هاست شما فایل html مربوطه را پاک کرده باشد، تگ html از هدر سایت شما حذف شده باشد، اکانت گوگلی دیگری که برای احراز هویت استفاده کردید غیر فعال شده باشد و … تمام این موارد با پیگیری قابل حل خواهند بود. کارشناسان سئو اینجا برای ارائه هرگونه مشاوره سئو در مورد استفاده از Google Search Console و دیگر ابزارهای سئو سایت در خدمت شما خواهند بود.

سعید حسن آبادیمشاهده نوشته ها

سعید حسن آبادی هستم، متخصص و استراتژیست سئو دیجیتال مارکتر و مدیر محصول گذشته، سئو کار امروز سئو مستر وبسایت‌های Rond.ir ، Monta.ir ، Nam.ir و ...

2 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قیمت سئوسفارش سئوتماس با سئواینجا