نقشه سایت (sitemap) چیست؟ آموزش بهینه سازی سایت مپ برای سئو

نقشه سایت

عناوین محتوا

ساختار نقشه سایت

اگر حتی آشنایی کمی با سئو سایت داشته باشد حتما اسم نقشه سایت را شنیده اید. سایت مپ قدمتی به اندازه ی سئو دارد. ساختن نقشه سایت بهینه برای سئو ، دانشی است که یک وبمستر حرفه باید بداند. توصیه می کنیم در این مقاله همراه ما باشید تا به طور جامع اصول ساختن نقشه سایت XML بهینه شده را یاد بگیرید.

نقشه ی سایت XML چیست؟

قبل از هرچیز لازم هست بدانیم که نقشه سایت (سایت مپ) چیست. به زبان ساده نقشه ی سایت xml یک لیست از آدرس صفحات شماست و چون فرمت این فایل متنی xml است به همین دلیل به آن نقشه ی سایت xml میگویند ؛ که از پسوندهای HTML، Video، Image، Mobile و News را پشتیبانی میکند.

ساختار آن باعث میشود که ربات های خزنده ی موتور جستجو راحت تر صفحات شما را پیدا کنند و به اهمیت هر صفحه پی ببرند. به عبارت دیگر نقشه سایت به ربات های خزنده ی موتورهای جستجو میگویند کدام صفحه یا صفحات مهم تر هستند تا آنها را بیشتر بخزند تا آنها را در صفحه نتایج نشان بدهد.

 البته نمیتوان گفت ربات ها به حرف ما گوش میدهند و بقیه صفحات را اسکن نمیکنند و به آنها رتبه نمیدهند یا حتما آن صفحاتی که ما در نقشه سایت مشخص کردیم را ایندکس میکنند اما سایت مپ مانند یک راهنما به ربات های خزنده گوگل یک دید مناسب برای یافتن صفحات فرود سایت میدهد.

نقشه سایت (Site map) چیست؟

همان طور که در تصویر بالا می بینید در سایت مپ XML کراولر های خزنده در یک نگاه کل ۹ صفحه سایت را می بینند. اما بدون نقشه سایت، ربات ها باید برای پیدا کردن صفحه نه، اول 5 صفحه را بخزند! پس سرعت پیمایش خزنده ها ارتقا می یابد.  

برای یادیگری بیشتر حتما بخوانید: نحوه کار خزیدن، ایندکس کردن، رتبه دادن توسط موتورهای جستجو

کدام وب سایت ها حتما سایپ مپ XML میخواهند؟

همان طور که گفتیم ربات های خزنده تمام سایت شما را می چرخند حتی اگر سایت مپ نداشته باشید؛ ولی خب نصب فایل سایت مپ و ثبت آن در گوگل سرچ کنسول برای سایت های دارای مشخصات زیر بسیار ضروری است:

سایت هایی که دارای صفحات زیاد هستند مانند سایت فروشگاه اینترنتی

سایت هایی به طور مکرر محتوا عوض میکنند.

سایت هایی که مرتب صفحه جدید اضافه میکنند.

و سایت هایی که لینک های قوی داخلی و خارجی ندارند.

چرا که بالا بودن سرعت ایندکس کردن یو آر ال های سایتهایی با معماری پیچیده و شلوغ، اهمیت زیادی دارد.

تاثیر نقشه ی سایت XML در سئو چیست؟

وقتی شما صفحات مهم سایت خود مثل صفحه اصلی، صفحه محصولاتتان یا دیگر صفحات را در اولویت اول قرار میدهید ، گوگل میفهمد که این صفحات از همه مهم تر هستند و بعد از خزیدن در آنها و بررسی کیفیت محتوایشان ، اگر لایق باشند به آن صفحات رتبه بالایی میدهد. همچنین با ساخت سایت مپ موتورهای جستجو از تغییرات وب سایت شما سریع تر آگاه میشوند. یعنی زود تر میفهمند کدام صفحه تغیییر کرده و محتوایش آپدیت شده است.

فرمت کلی نقشه سایت XML چگونه است؟

فایل سایت مپ XML دارای چند تگ (برچسب) مهم است که به موتور جستجو کمک میکنند تا از تغییرات سایت با خبر شوند.

تگ های سایت مپ

در تصویر بالا می بینید که فایل نقشه سایت XML  دارای تگ های <loc> و <lastmod> و <changefreq> وpriority>> است که در ادامه معانی هر کدام از برچسب های استفاده در نقشه سایت را توضیح میدهیم.

<urlset> : فایل سایت مپ با این تگ آغاز می شود و در انتها پایان می یابد.

<url> : این تگ را تگ مادر می گویند چون محتوای لینک هر صفحه در آن قرار داده می شود.

<loc>  همان location  است و یک تگ اجباری است. شما در این تگ url دقیق و درست سایت خود با توجه به پروتکل https یا http می نویسید.

<lastmod> : همان last modified به معنی آخرین باری که یک صفحه تغییر کرده یا به عبارتی آپدیت شده چه زمانی بوده است. این تگ اختیاری است اما توسط گوگل شدیدا توصیه شده تا از آن استفاده کنید چون ربات های گوگل از تاریخ این تگ استفاده میکنند تا محتوای جدید را تشخیص دهند این نکته در رتبه بندی گوگل اهمیت زیادی دارد.

<changefreq> :  با این تگ میتوانید فرکانس زمانی سایتتان را به گوگل اطلاع دهید اما این تگ دیگر مثل گذشته کاربردی ندارد.

<priority> : میزان اهمیت یک صفحه  با url  صفحات دیگر از  0.0 مقیاس تا 1.0 مقایسه میشود. این تگ هم توسط گوگل نادیده گرفته میشود.

دقت کنید که همه یو آر ال ها در نقشه سایت بایستی فقط به یک دامنه مربوط باشد و نباید تعداد کاراکتر های آن از 2048 عدد بیشتر شود. توجه کنید که فایل سایت مپ را حتما بر روی هاست و در پوشه اصلی فایل ها قرار دهید. 

3 نکته تاثیر گذار بر سئو سایت هنگام استفاده از نقشه سایت xml 

۱.سعی کنید آدرس صفحات مهم را در سایت مپ قرار دهید.

۲.از نتایج آنالیزهای گوگل سرچ کنسول در نقشه سایت استفاده کنید.

۳.آدرس صفحاتی که مهم نیستند را در سایت مپ قرار ندهید. صفحاتی مانند :

درباره ی ما، نظرات کاربران، صفحاتی که محتوای تکراری دارند (البته اگر با تگ های کنونیکال مشکل محتوای تکراری را حل کنید، قرار دادن آن ها در سایت مپ اشکالی ندارد) ، صفحاتی که محتوایی ندارند یا اصطلاحا به صفحه دیگری ریدایرکت شده اند، صفحاتی که در فایل robots.txt بلاکشان کردیم، صفحات مدیریت و ثبت نام و ورود افراد .

نحوه ایجاد نقشه سایت XML در وردپرس

در اینجا آدرس ابزارهای رایگان برای ساخت آسان نقشه سایت را می توانید ببینید.

phpSitemapNG

XML-Sitemaps

اگر سیستم مدیریت محتوا وردپرس استفاده می کنید پس کار شما برای ساخت نقشه سایت خیلی راحت است. افزونه Yoast در وردپرس به طور پیش فرض سایت مپ را دارد فقط کافیست آن را فعال کنید.

نصب نقشه سایت در وردپرس

بعد از ساخت نقشه سایت، به کمک ابزار زیر می توانید درستی تگ ها را امتحان کنید.

XML Sitemap Validator 

البته ابزارهای مختلف رایگان برای ایجاد سایت مپ برای سیستم های مدیریت محتوای مختلف وجود دارد که می توانید آموزش ساخت سایت مپ با استفاده از این ابزارها را مطالعه کنید.

حالا که نقشه سایت برای شما فعال شده ، باید آدرس سایت خود را طبق این فرمت در مرورگر وارد کنید.

https://yoursite.com/sitemap_index.xml

به عنوان نمونه، نقشه سایت سئواینجا را در تصویر زیر می بینید. به خاطر ظرفیت محدود تعداد یو ار ال در در هر نقشه سایت، به تعداد بیشتر از یک عدد فایل xml ، نیاز خواهید داشت.

نمونه سایت مپ

در واقع برای سایت های با بیش از 5000 صفحه یا در صورتی که سایز نقشه سایت بیشتر از 10 مگابایت شود، نیاز هست که فایل ایندکس نقشه سایت را بسازید. توجه کنید که در ابتدای راه اندازی سایت، نیازی به یادگرفتن ساخت فایل ایندکس سایت مپ نخواهید داشت. ولی در ادامه با توسعه سایتتان ، حتما لازمتان خواهد شد.

برای یادگیری بیشتر حتما بخوانید: فایل ایندکس نقشه سایت چیست و چگونه کار می کند؟ 

نحوه ی ثبت نقشه سایت در گوگل

بعد از ساخت و اطمینان از درستی المان های سایت مپ، لازم هست که آن را به گوگل معرفی کنیم. ابتدا وارد ابزار گوگل سرچ کنسول شوید. در بخش index ، بر روی گزینه sitemaps کلیک کنید

index > sitemaps

سپس در قسمت add a new site map ، و آدرس سایت مپ سایت خود را وارد کنید.

مانند مثال زیر:

https://yoursite.com/sitemap_index.xml

 روی submit کلیک کنید. 

ثبت نقشه سایت در گوگل سرچ کنسول

جمع بندی:

به یاد داشته باشید که نقشه ی سایت یکی از تکنیک های سئو تکنیکال به حساب می آید. با این آموزش سعی کردیم شما را از اهمیت ساخت نقشه سایت به صورت صحیح و مناسب برای سئو آگاه کنیم. در هر مرحله از ساخت نقشه سایت در صورتی که به مشکل برخورد کردید، خوشحال می شویم در قسمت نظرات سوالات خود را مطرح کنید؛ همکاران ما در سئو اینجا در اسرع وقت پاسخگو شما عزیزان هستند.

سمیرا حسن آبادیمشاهده نوشته ها

وقتی دست های یک پیانیست روی پیانو قرار میگیرد یک قطعه موسیقی دل نشین می سازد. مدیر محتوا هم کافی است دست به صفحه کلید شود. متن شاهکاری خلق می کند تا بر دل همگان نشیند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قیمت سئوسفارش سئوتماس با سئواینجا