آموزش صفر تا صد سرچ کنسول گوگل و استفاده از آن برای سئو سایت

گوگل سرچ کنسول

عناوین محتوا

از سرچ کنسول گوگل چه می خواهید؟ می خواهید بک لینک هایی که به سایت شما اختصاص یافته را پیدا کنید؟ به دنبال یافتن خطاهای خزنده گوگل و پیدا کردن صفحاتی که نیاز به ریدایرکت دارند، هستید؟ آیا به تغییر تنظیمات مربوطه به url های خود فکر می کنید؟ سرچ کنسول گوگل به همه ی این نیازها پاسخ می دهد. تا سال 2015 این ابزار با نام Google Webmaster Tools شناخته می شد؛ گوگل در ارائه ابزارهای سئو مانند اعمال الگوریتم های جدید برای رتبه بندی، روش بروزرسانی پیوسته را دنبال می‌کند.

این امر سبب می شود که صاحبان وب سایت همواره نیاز به درک تغییرات جدید را احساس کند. نسخه فعلی Google Search Console از بهار 2019 از حالت beta خارج شد که نشان دهنده ی تثبیت تغییرات مد نظر گوگل در این نرم افزار است. قبلا نحوه فعالسازی اکانت گوگل سرچ کنسول را در سئو اینجا بررسی کردیم و در این مطلب سعی داریم منوی این نرم افزار و امکاناتی که در اختیار وب مسترها قرار می دهد را بررسی کنیم.

بررسی داشبورد سرچ کنسول گوگل

پس از احراز هویت به عنوان صاحب سایت و ورود موفق به گوگل سرچ کنسول شما با صفحه ای به شکل زیر روبرو خواهید بود؛ در ادامه قصد داریم گزینه هایی که در سمت چپ تصویر می بینید، به تفکیک برای شما توضیح دهیم:

overview در گوگل سرچ کنسول

گزینه اول: Overview

اصطلاح overview در سرچ کنسول گوگل به معنی بررسی اجمالی است و شما در این قسمت با یک نگاه کلی به وضعیت وب سایت خود روبرو خواهید شد. سه نموداری که در این قسمت روبروی شما قرار گرفته هر کدام خلاصه ای از یک بخش دیگر از منو، شامل performance، coverage و enhancement هستند.

گزینه دوم: performance

در این بخش از سرچ کنسول گوگل شما می توانید وضعیت اجرایی وب سایت خود طی شانزده ماه گذشته را مشاهده کنید. این وضعیت شامل تعداد کل کلیک، نرخ تبدیل، میانگین رتبه و میزان تاثیر مطالب سایت شما روی مخاطب است. شما می توانید در پایین نمودار این نتایج را براساس عبارات کلیدی، صفحات، کشورها، دستگاهی که کاربر برای اتصال به اینترنت از آن استفاده می کند و … تفکیک کنید. فیلترهای جداگانه ی دیگری هم برای شما قرار داده شده که در صورت نیاز می توانید از آنها هم استفاده کنید؛

گزینه سوم: URL inspection

در این قسمت شما با وارد کردن یک آدرس url می توانید، نحوه نمایش آن آدرس در جستجوی گوگل را مشاهده کنید. اگر مطمئن نیستید که صفحه ی پرباری از سایت شما ایندکس شده است یا خیر، از این گزینه استفاده کنید. توجه داشته باشید که ممکن است صفحه ی خاصی از وب سایت شما به دلایلی توسط خزنده ی گوگل بررسی نشده باشد و با این روش درخواست ثبت در ایندکس را به گوگل ارسال می کنیم.

گزینه چهارم: Coverage

در این قسمت یک گزارش پوششی از url های ایندکس شده طی یک سال گذشته خواهید داشت. همچنین تمام صفحات ایندکس شده و صفحاتی که درون نقشه سایت شما وجود نداشته اند به شما نشان می دهد. در پایین این صفحه فهرستی از خطاهای سایت شما وجود دارد، در اینجا چند نمونه را ذکر می کنیم:

coverage سرچ کنسول

خطای dns

این خطا به مشکلاتی در سمت سرور اشاره دارد، پس با هاست خود تماس گرفته و دلیل را جویا شوید. در خود سرچ کنسول گوگل کاری برای این خطا نمی توان کرد.

خطای server

این خطا معمولا زمانی به شما نمایش داده می شود که سایت با ترافیک سنگینی روبرو شده است. برای حل این مشکل شیرین باید بررسی کنید که خطا مربوط به برقراری کلی ارتباط است یا زمان پاسخ گویی سرور طولانی شده است.

خطای soft 404

آدرس مربوط به این خطا نیاز به یک ریدایرکت 301 دارد، البته در صورتی که نخواهید صفحه مربوطه را به طور کامل حذف کنید.

خطای 404

با این خطا بیشتر از سایرین روبرو می شوید؛ وقتی صفحه ای را از روی سایت پاک می کنید یا در حالت پیش نویس می گذارید، ممکن است با این خطا روبرو شود. راه حل اصلی برای رفع این خطای سرچ کنسول گوگل مثل مورد قبلی، ریدایرکت است.

گزینه پنجم: Sitemap

درون این بخش شما می توانید نقشه سایت خود را وارد کنید یا خطاهای مربوط به آن را مشاهده و رفع نمایید. اگر در ایندکس صفحات خود مشکل دارید، دلیل آن را اینجا جستجو کنید.

گزینه ششم: Enhancements

این قسمت برای بررسی فعالیت هایی که تاکنون در راستای سئو سایت انجام داده اید بسیار کاربردی است. تحلیل هایی روی هر یک از موارد زیر در این قسمت وجود خواهد داشت.

تحلیل Speed

در این قسمت از سرچ کنسول گوگل تغییرات سرعت سایت خود در نسخه دسکتاپ و موبایل را بررسی کنید.

تحلیل Mobile Usability

با الگوریتم mobile first index آشنا هستید؟ گزارش قابلیت استفاده در تلفن همراه این امکان را برای ما فراهم می کند تا مشکلات طراحی و توسعه سایت را درون تلفن های هوشمند بررسی کنیم.

قابلیت استفاده در موبایل GSC

تحلیل amp

آیا ورژن amp وب سایت خود را فعال کرده اید؟ می خواهید بررسی کنید که آیا به درستی عمل می کند یا خیر؟ به این قسمت از سرچ کنسول گوگل رجوع کنید.

گوگل سرچ کنسول amp

تحلیل breadcrumbs

اگر از داده های ساختار یافته breadcrumbs استفاده می کنید، وضعیت عملکرد آنها از نظر گوگل را اینجا بررسی کنید. دو گزینه دیگر یعنی logos و sitelinks Searchbox مربوط به انواع دیگری از داده های ساختار یافته هستند که این روزها فعالسازی آن ها تاثیر زیادی در سئو دارد.

گزینه هفتم: Security & Manual Actions

در مبحث پنالتی گوگل به پیام های قسمت manual actions و دلایل آنها پرداختیم. در قسمت security در صورتی که وب سایت شما هک شده یا به طریقی کدهای مخرب به آن تزریق شده باشد، سرچ کنسول گوگل به شما اطلاع می دهد.

گزینه هشتم: legacy tools & reports

در این قسمت از سرچ کنسول گوگل شما می توانید یک سری دسترسی های خاص روی سرچ کنسول داشته باشید که 6 مورد زیر می شود:

سرچ کنسول گوگل legacy

هدف گذاری جغرافیایی International Targeting

در اینجا شما می توانید زبان و کشور مورد نظر خود را انتخاب کنید تا در نتایج جستجو اعمال شود.

حذف از نتایج جستجو Removals

آدرس url صفحه ای که می خواهید پاک کنید را اینجا وارد کنید تا محتوای آن برای همیشه از نتایج جستجو حذف شود.

وضعیت خزنده گوگل

اقدامات خزنده ی گوگل طی 90 روز گذشته درون وب سایت خود را این بخش از سرچ کنسول گوگل بررسی کنید.

پیام ها Messages

مشکلی پیش آمده و قصد مکاتبه با گوگل دارید، این مورد مسیر شما خواهد بود.

پارامترهای Url

پارامترهایی که علاقه مندید نادیده گرفته شوند، در این قسمت وارد کنید و به این طریق بودجه خزش گوگل و محتوای تکراری (تگ canonical) را یکجا مدیریت کنید.

ابزار وب Web Tools

بازخورد تبلیغات خود را مشاهده کنید، اگر یک فعالیت تبلیغی برای کاربران آزار دهنده بوده یا خدای ناکرده محتوای غیراخلاقی وجود داشته اینجا مشاهده کنید.

گزینه نهم: Links

لینک سازی داخلی و خارجی وب سایت شما در این بخش قابل کنترل خواهد بود.

گزینه دهم: Settings

دسترسی های ادمین به سرچ کنسول گوگل دامنه های مختلف را از اینجا کنترل کنید؛ اگر می خواهید چند وب سایت را درون سرچ کنسول گوگل داشته باشید، دسترسی اکانت خود را به فرد دیگری بدهید (ایمیل متفاوت) یا حتی آدرس دامنه وب سایت خود را تغییر بدهید، همه ی این موارد در این زیر منو قابل مدیریت خواهند بود.

گزینه یازدهم: Submit Feedback

گوگل هم مثل سئو اینجا انتقاد پذیر است؛ با استفاده از این بخش نظرات، پیشنهادات و انتقادات خود نسبت به گوگل سرچ کنسول را بیان کنید. اگر در پیشنهادی برای بهبود نرم افزار دارید، گوگل از آن استقبال می کند. در پایان برای آشنایی با خطاهای سرچ کنسول و روش از بین بردن آنها به صفحه ی رفع خطاهای گوگل سرچ کنسول مراجعه کنید.

سعید حسن آبادیمشاهده نوشته ها

سعید حسن آبادی هستم، متخصص و استراتژیست سئو دیجیتال مارکتر و مدیر محصول گذشته، سئو کار امروز سئو مستر وبسایت‌های Rond.ir ، Monta.ir ، Nam.ir و ...

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قیمت سئوسفارش سئوتماس با سئواینجا