عناوین محتوا
بی خبری نسبت به رقبا در هر کسب و کاری به معنی دور شدن از موفقیت است؛ این مورد در کسب و کار دیجیتال هم نمود دارد. بررسی سئو رقبا بخش مهمی از تجارت شما خواهد بود، به خصوص اگر تازه وارد این بازار شده باشید. در واقع اهمیت آنالیز رقبا در سئو سایت به این دلیل است که می تواند بینش ارزشمندی نسبت به این که چه کاری را چه طور باید انجام دهید به شما ارائه کند. در این مطلب از سئو اینجا قصد داریم، مراحل بررسی سئو رقبا و ابزارهایی که در هر مرحله می توانید استفاده کنید را به شما معرفی کنیم تا بتوانید پس از آن یک برنامه ریزی صحیح برای چگونگی آغاز به کار و در ادامه نحوه ی فعالیت وب سایت خودتان داشته باشید.
مراحل بررسی سئو رقبا
قصد داریم در طی هفت مرحله به یک جمع بندی کلی از هر سایت رقیب برسیم، با کنار هم قرار دادن اطلاعاتی که در این مراحل جمع آوری می کنیم ما به یک شناخت کامل از مسیری که رقبا طی کرده اند رسیده ایم. پس از آن می توانیم بهترین های هر مرحله را برای خود الگو قرار داده و وب سایتی بسازیم که بتواند رقیب تازه نفس و قدرتمندی برای سایت آنها باشد.
مرحله اول: کلمات کلیدی رقیب خود را بررسی کنید
فرمول انتخاب کلمه کلیدی مناسب یک متغیر بسیار اثرگذار دارد؛ آگاهی نسبت به کلمات کلیدی رقیب یک متغیر حیاتی برای استارت کار وب سایت شماست. به جز جذب ترافیک ارگانیک، کلمات کلیدی بر رتبه ی شما در صفحات SERP هم تاثیر می گذارند. بنابراین اگر در این قسمت انتخاب مناسبی داشته باشید، شانس رتبه گیری شما افزایش یافته است. برای پیدا کردن این کلمات ابزارهای زیادی عرضه شده اند. ابزار الکسا، کلیه ابزارهایی keyword، ابزار ubbersuggest و ابزار فوق العاده قدرتمند ولی غیر رایگان ahrefs همگی می توانند، در این راه به شما کمک کنند. شما در این مرحله متوجه خواهید شد که برای یک سری کلمات به هر صورت باید وارد رقابتی نابرابر شوید ولی کلمات دیگری هم هستند که رقبا از آن ها غافل بوده و اگر آن ها را در محتوای سایت خود مبنا قرار دهید، خیلی سریعتر رتبه ی مناسبی کسب خواهید کرد.
مرحله دوم: کسب اطلاعات درباره ی داده های دامنه و بک لینک ها
کلمات کلیدی تنها عامل مهم در سئو سایت رقبا نیستند. عوامل بسیاری رتبه ی شما و رقیبان را در صفحه ی جستجو تحت تاثیر قرار می دهند. قدرت یا اعتبار دامنه که از آن به عنوان domain authority یاد می شود، نشان دهنده این است که دامنه مورد نظر در زمینه کاری خود تا چه اندازه تخصصی عمل کرده است. دو عامل دیگر مربوط به دامنه، domain country و domain age هستند؛ این که دامنه در کدام کشور فعال شده و چند سال است که این فعالیت برقرار بوده، در جایگاه آن دامنه موثر خواهند بود. مورد دیگری که باید در این مرحله بررسی کنید، لینک سازی خارجی وب سایت رقیب است؛ صفحه مورد نظر چه تعداد لینک خارجی دارد و کدام یک بیشتر مثمر ثمر بوده اند. ابزارهای مرحله قبل و همچنین ابزار moz می تواند در این مرحله به کار شما بیاید.
مرحله سوم: کسب اطلاعات از شبکه های جتماعی رقبا
پروفایل رقبا در شبکه های اجتماعی را بررسی کنید. باید متوجه شوید که در کدام شبکه های اجتماعی بیشتر فعال بوده و چه طور کار برندسازی را پیش برده اند، چه پست هایی در چه موضوعاتی در شبکه های اجتماعی دارند، به طور میانگین هر چند وقت یکبار پست می گذارند. دقت کنید این بررسی ها به هیچ وجه به قصد الگوگیری صرف نیست و شما باید خلاقیت به خرج بدهید.
مرحله چهارم: برترین رقیب خود را بررسی کنید
آنالیز برترین سایت راه رسیدن به صدر جدول است. ابزارهای آنلاین سئو سایت مثل SEMRush و Ahrefs می توانند یک آنالیز کامل از سایت رقیب و نحوه حضور آن ها در این رتبه به شما بدهند. ابزار SEMRush نه تنها آیتم های سئو، بلکه کمپین های تبلیغاتی، فعالیت در شبکه های اجتماعی، ترافیک سایت و نحوه رفتار کاربران درون سایت رقیب را هم برای شما تحلیل می کند.
مرحله پنجم: تحلیل سئو داخلی رقیب
مبحث سئو داخلی در چند مقاله به طور کامل در سئو اینجا بررسی شده پس به ذکر جزئیات بسنده می کنیم. در این مرحله شما meta description ها، عناوین، alt تصاویر و لینک سازی داخلی رقیب برای هر صفحه را تحلیل می کنید و از این طریق یک سری ایده کلی برای چگونگی حضور این موارد در صفخات وب سایت خود کسب خواهید کرد. بازهم ahrefs در این زمینه ابزار کاملی ارائه کرده است.
مرحله ششم: آنالیز سرعت سایت رقبا
سرعت سایت یکی از فاکتور های رتبه گیری در سئو است چرا که گوگل به تجربه کاربری اهمیت زیادی می دهد. کند بودن وب سایت رقبای شما یک فرصت ایده آل برای شما خواهد بود؛ با استفاده از ابزارهایی مثل GTmetrix و PageSpeed Insights شما قادر خواهید بود تمام اطلاعات مربوط به سرعت وب سایت رقیب و مشکلاتی که موجب کند سرعت سایت شده اند را مشاهده کنید. به طور کلی پیشنهاد ما این است که هر هفته سرعت سایت کسب و کار خود را آنالیز کرده و اگر مشکلی وجود دارد، آنرا رفع کنید.
مرحله هفتم: تکمیل کار با استفاده از ابزارهای بیشتر
در این قسمت شما با ابزار هایی مثل Woorank، SeoTesterOnline و Sitechecker آنالیز خود را تکمیل می کنید و به یک شناخت جامع از رقبا می رسید. به عنوان مثال ابزار woorank یک ابزار رایگان است که اطلاعاتی درباره ی دامنه ی رقیب، بک لینک ها، شبکه های اجتماعی وحتی محتوای سایت رقیب و ایندکس آن در دسترس شما می گذارد. به مرور شما متوجه خواهید شد که کدام ابزار در چه موردی بهتر عمل می کند و اینکه انجام مرحله هفتم برای شما ضروری بوده است یا خیر.
کارشناسان سئو اینجا مشتاق دریافت نظرات، سوالات و تجربیات شما هستند؛ چنانچه به مشاوره سئو نیاز دارید با ما همراه باشید.
خیلی مفید بود من چندتا از این ابزار ها را اصلا نمیدونستم
با سلام دوست عزیز
باعث افتخار ماست که توانسته ایم به اطلاعات شما بیفزاییم