دلایل سرعت پایین سایت و چگونگی رفع آن

سرعت پایین سایت

عناوین محتوا

دلایل سرعت پایین سایت تحت تاثیر عوامل بسیار مختلفی قرار دارد در مبحث سئو داخلی و سئو تکنیکال تکرار می شود، آیا این تکرار بیهوده است؟ خودتان را به جای مخاطب سایت قرار دهید، فرض کنید تصمیم گرفته اید وسیله ای را به صورت آنلاین بخرید و در حالی که هیچ ایده ای نسبت به آدرس اینترنتی فروشگاه دارای آن جنس ندارید، صفحه جستجوی گوگل را باز کرده و خرید محصول مورد نظر را جستجو می کنید؛

برای اینکه سریع بهترین گزینه را پیدا کنید 3 یا 4 لینک اول را همزمان در تب های جداگانه باز می کنید، در حالیکه دو سایت با سرعت بالا لود شده اند سایت سوم همچنان در حالت loading باقی مانده و یک صفحه خالی به شما نشان می دهد. واکنش شما چه خواهد بود؟ اگر فورا آن را می بندید باید بدانید که این یک واکنش طبیعی نسبت به تمام سایت های کند در دنیای امروز است .

دلیل اینکه مکرر بیان شده وب سایت شما باید سرعت بالایی داشته باشد و سرعت سایت تاثیر زیادی در سئو سایت دارد همین موضوع است. در این مطلب از سئو اینجا قصد داریم با معرفی دلایل سرعت پایین سایت، شما را در بهبود سرعت سایت خود یاری کنیم.

دلایل سرعت پایین سایت

سرعت سایت یا سرعت صفحه

وقتی از اصلاح سرعت سایت استفاده می شود، معمولا سرعت یک صفحه از سایت مد نظر قرار دارد. به طور کلی سرعت صفحه عبارت است از میزان زمانی که طول می کشد تا محتوای آن صفحه به طور کامل درون مرورگر بارگذاری شود. برای به دست آوردن سرعت صفحات سایت، شما می توانید از ابزار Google’s PageSpeed Insights استفاده کنید و به تفکیک سرعت سایت را به تفکیک صفحات آن به دست آورید. اعدادی که این ابزار به شما نشان می دهد بر اساس گزارشات تجربه کاربری مرورگر کروم بنا شده است.دلایلی متفاوتی برای سرعت پایین سایت وجود دارد، که در این مقاله با ذکر روش از بین بردن هرکدام را معرفی هم می کنیم تا مفیدتر واقع شویم.

دلایل سرعت پایین سایت و رفع آن

ازجمله دلایل سرعت پایین سایت و روش هایی که می توان در افزایش سرعت سایت از آن ها استفاده کرد، عبارت است از:

1) فشرده سازی

یکی از دلایل سرعت پایین سایت، حجم بالای فایل های html، css و جاوا اسکریپت سایت می باشد که در واقع بنای طراحی سایت هستند؛ پس اگر این فایل ها در وب سایت شما حجمی بالای 150 بایت دارند، باید با استفاده از ابزار های فشرده سازی مثل Gzip برای فشرده کردن آنها اقدام کنید.

2)  Minify کردن کد نویسی

اگر با مباحث برنامه نویسی پیشرفته آشنا هستید ، حتما می دانید که روش هایی برای کوتاه کردن، مرتب کردن و افزایش میزان خوانایی کد نوشته شده وجود دارد. پس اگر سرعت وب سایت شما پایین است و برنامه نویسی اختصاصی دارد باید برای Minify کردن کد سایت خود اقدام کنید. در انواع قالب ها، کدها همیشه یکی ازدلایل سرعت پایین سایت می توانند باشند.

3) کاهش تعداد ریدایرکت ها

از دیگر دلایل سرعت پایین سایت، ریدایرکت ها می باشند و نباید در استفاده از ریدایرکت افراط کنیم؛ هر دفعه که یک آدرس url ریدایرکت می شود، بازدید کننده باید چند ثانیه بیشتر برای ارسال درخواست http و دریافت پاسخ از سرور منتظر بماند. وقتی تعداد این ریدایرکت ها زیاد باشد، تاثیر خود را کاملا در سئو سایت و کاهش سرعت نشان خواهند داد. هر چقدر این تعداد کمتر باشد، سرعت کلی سایت بهتر است.

4) حذف جاوا اسکریپت های  render-blocking

چرا کد های render-blocking از دلایل سرعت پایین سایت می باشد؟ به طور کلی به هر کدی که از بارگذاری صفحه با سرعتی که باید داشته باشد، جلوگیری کند render-blocking گفته می شود. اگر مرورگر شما در هنگام بارگذاری با این اسکریپت ها روبرو شود باید کل عملیات را متوقف کرده و ابتدا آنرا اجرا کند؛ در نتیجه حذف این کدهای جاوا اسکریپتی به افزایش سرعت سایت شما کمک خواهد کرد.

render blocking js

5) اعمال نفوذ با استفاده از کش مرورگر

کش مرورگر از دیگر دلایل سرعت پایین سایت می باشد که قابلیت حفظ اطلاعات زیادی شامل کد های جاوا اسکریپت، استایل ها و تصاویر را در خود دارد. پس وقتی یک بازدید کننده برای بار چندم به سایت شما مراجعه می کند، لازم نیست مرورگر حتما دوباره کل صفحه را از نو بارگذاری کند. با استفاده از ابزار YSlow می توانید تاریخ انقضا کش مرورگر را مشاهده کنید، معمولا یک سال زمان مناسبی است ولی اگر قصد دارید به دفعات طراحی سایت خود را تغییر دهید زمان کمتری را در نظر بگیرید. با تنظیم expires header روی مدت زمانی که مد نظر دارید، زمان باقی ماندن وب سایت خود در کش مرورگر بازدید کننده را تعیین می کنید.

6) بهبود زمان پاسخ دهی سرور

مدت زمانی که طول می کشد تا سرور شما پاسخ را ارسال کند به میزان ترافیکی که شما دریافت می کنید، منابعی که هر صفحه سایت از آن استفاده می کند، نرم افزاری که سرور شما بر روی آن فعالیت می کند و حتی قدرت هاست شما بستگی خواهد داشت. برای بهبود زمان پاسخ دهی سرور و کاهش آن باید به دنبال کوئری های زمانبر در پایگاه داده، ایرادات کند کننده مسیریابی و عدم اختصاص حافظه کافی بگردید و آنها را رفع کنید. زمان ایده آل پاسخ دهی سرور به طور میانگین زمانی کمتر از 200 میلی ثانیه است و رقابت رتبه های بالا سخت تر هم می شود.

7) استفاده از شبکه های توزیع محتوا (CDN)

CDN ها در واقع شبکه ای از سرورها هستند. یک کپی از وب سایت شما روی دیتا سنترهایی که از نظر جغرافیایی با هم فاصله زیادی دارند، قرار می گیرد و بعد از آن اطلاعات از نزدیکترین سرور به بازدید کننده برای او ارسال شده و سرعت سایت بهبود می یابد. اگر مخاطبین وب سایت شما گستره جغرافیایی عظیمی را شامل می شوند، حتما از شبکه های توزیع محتوا استفاده کنید ولی در غیر این صورت، استفاده کردن آن تنها به یکی از دلایل سرعت پایین سایت شما تبدیل می شود.

CDN

8) بهینه سازی عکس ها

یکی از مهمترین دلایل سرعت پایین سایت، حجم بالای عکس های سایت می باشد که می تواند اختلال بزرگی در سرعت سایت ایجاد کند، برای همین در مطلبی جداگانه به عنوان سئو تصاویر به آن پرداخته ایم. به طور کلی در آموزش سئو برای بهینه سازی تصاویر دو اقدام کلی باید انجام شود. ابتدا باید با توجه به نوع تصویر و رنگبندی آن یکی از فرمت های مرسوم png یا jpeg را انتخاب کنیم (تصاویری که کمتر از 16 رنگ دارند png و تصاویری با رنگبندی متنوع تر jpeg)؛ سپس با استفاده از ابزارهای متنوع مثل فتوشاپ یا افزونه tinypng برای کاهش حداکثری حجم عکس بدون لطمه زدن به کیفیت آن اقدام خواهیم کرد.

جمع بندی

با توجه به دلایل سرعت پایین سایت و روش های گفته شده در حل این مشکلات، شرکت سئو اینجا با در دست داشتن تیم متخصص سئو و دیجیتال مارکتینگ، می تواند در برطرف کردن مشکلات سایت، یه شما کمک کند. کارشناسان سئو اینجا منتظر شنیدن نظرات و پاسخگویی به سوالات شما عزیزان هستند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قیمت سئوسفارش سئوتماس با سئواینجا