آموزش حرفه ای استفاده از اطلاعات ابزار MOZ


عناوین محتوا

اگر شما صاحب یک وب سایت هستید و قصد آن را دارید که آن را از لحاظ سئو بهبود ببخشید، حتما و حتما باید از ابزارهای تحلیلی در راه شناخت نقاط قوت و حفظ آن ها، هم چنین پیداکردن نقاط ضعف و تلاش برای برطرف کردن آن ها استفاده کنید. شما نیاز دارید که بهترین ابزارهای تحلیل کننده را بشناسید و از آن ها استفاده کنید.

یکی از بهترین ابزارهای تحلیل سئو سایت MOZ است. اگر اطلاعات کمی در زمینه سئو سایت نیز داشته باشید، حتما اسم MOZ به گوشتان خورده است و به جرات می توان گفت اگر دنبال یک ابزار کامل و جامع هستید، پیشنهاد ما فقط و فقط این ابزار است. این ابزار امکانات فراوانی دارد که هر کدام قسمت خاصی از سئو را پوشش می دهد که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت.

پس با این قسمت از آموزش سئو با ما همراه باشید تا از این ابزار کاملا مفید بتوانید در زمینه بهبود سئو سایت خود استفاده کنید.

moz

سایت MOZ چیست؟

از مهم ترین ابزارهای شناخته شده برای سئو می باشد. این شرکت در سال 2004، در زمینه جمع اوری اطلاعات وب و تحلیل آن ها در سیاتل واشنگتن تاسیس شد و تا به امروز مشغول فعالیت می باشد. این ابزار در کنار ابزارهایی مانند Google Analytics (حتما پیشنهاد می شود مقاله چرا باید از گوگل آنالیتیکس استفاده نماییم را نیز مطالعه کنید.) و Ahrefs جزو ابزار های الزامی و مهم سئو می باشد.

چرا باید از MOZ استفاده کنیم؟

MOZ یکی از قدیمی ترین ابزارهای سئو در این زمینه است و می شود اطمینان کامل داشت که اطللاعاتی که از MOZ به دست می آید، کاملا موثق و جامع است. هم چنین این ابزار دارای قسمت های منحصر به فرد خاص خود می باشد که نمی توان آن را در هیچ وب سایت خاصی مشاهده کرد. این دلایل کافی هستند تا شما مجاب شوید، اگر که می خواهید یک تحلیل درست از وضعیت سئو سایت خود و رقبا به دست بیاورید، از این ابزار شیرین استفاده کنید

ابزار MOZ

ابزار MOZ، متشکل از ابزارک هایی است که هر کدام کاربرد خاص خود را دارند که ما در ادامه در مورد تمام آن ها صحبت خواهیم کرد.

ابزارک Free Seo Tools

در ابزارک Free Seo Tools شما فقط کافی است که آدرس دامنه خود یا رقبایتان را وارد کنید و اطلاعات زیر را به دست اورید.

  • (DA (Domin Authority: همان گونه که مشخص است نشان دهنده اعتبار وقدرت دامنه است. هر چه قدر این عدد بالاتر باشد مناسب تر است.
  • Ranking Keywords: تعداد کلمات کلیدی دامنه که در آن ها جایگاه برتر در گوگل دارد.
  • Linking Root Domains: تعداد دامنه هایی که به دامنه ما لینک داده اند. هر چه بیشتر بهتر (البته به صورت غیر واقعی بالا بردن آن شما را دچار مشکلاتی خواهد کرد.)
  • Spam Score: نشان دهنده نمره اسپم سایت است که معمولا اعداد پایین از %7 مناسب اند و بیش تر از آن نامناسب می باشد و باعث آسیب رسیدن به اعتبار وب سایت شما می باشد.
  • Top Pages by Links: صفحاتی از سایت ما که بالاترین Page Authority را داراست. عدد بالاترنشان دهنده اعتبار بالاتر صفحه است.
  • Top Linking Domains: دامنه یا سایت هایی که بالاترین DA را دارا هستند و به ما لینک داده اند.
  • Discovered and Lost Linking Domains: تعداد لینک های خارجی فعال و غیر فعال دامنه ما در طی 60 روز اخیر
  • Top Ranking Keywords: نمایش کلمات کلیدی برتر سایت و دامنه همراه با رتبه حال حاضر
  • Keywords by Estimated Clicks: نمایش کلمات کلیدی براساس تعداد کلیک در طی 60 روز اخیر
  • Branded Keywords: نمایش کلمات کلیدی مرتبط با برند شما
  • Top Search Competitors: نمایش رقبای شما در کلمات کلیدی یکسان.
افزونه seo free tools

ابزارک Keyword explorer 

این ابزار، مهم ترین و پر استفاده ترین ابزارMOZ است. پیدا کردن کلمات کلیدی در عرصه ای که ما در حال فعالیت هستیم، یکی از مهم ترین کارها قبل از شروع بهینه سازی سایت است. در این ابزار ما با وارد کردن کلمات کلیدی مد نظرمان، اطلاعات کامل و مفیدی راجع به این کلمات به دست می آوریم که به صورت زیر است. حتما به این موضوع دقت کنید که هنگامی که کلمه کلیدی مد نظر خود را پیدا میکنیم، در فیلتر کشور نیز مشخص کنید که این کلمه در کدام کشور قصد سئو شدن دارد که البته کاملا دقیق نیست ولی باز هم میتواند مفید باشد.

Monthly volume: مقدار سرچ ماهیانه هر کلمه در موتور جست و جوی گوگل است که معیار کاملا مهمی برای انتخاب کلمات کلیدی است.

Difficulty: هر چه قدر در مورد یک کلمه کلیدی مطالب بیشتر و ارزشمندی نوشته شده باشد، رقابت در آن کلمه سخت تر می شود. این معیار نشان دهنده سختی کلمات است. هر چقدر عدد این معیار بالاتر باشد، تلاش بیشتری برای کسب جایگاه در گوگل لازم است.

Organic Ctr:نرخ کلیک کلمه کلیدی وارد شده را نشان می دهد. این معیار به این گونه محاسبه می شود که در هر کلمه در تاپ لیست سرچ گوگل، چند بار کلیک خورده است. هر چه قدر این عدد بالاتر باشد، نشان دهنده ارزشمند و مهم بودن آن کلمه برای ماست.

Priority: نشان دهنده اولویت یک کلمه کلیدی برای ماست. این معیار تمام معیارهایی مانند Difficulty و میزان سرچ و تعداد کلیک آن را در نظر می گیرد و یک عدد خروجی به ما می دهد که چه قدر این عدد بالاتر باشد،نشان دهنده این است که این کلمه در عین ارزشمندی بالا، تلاش کمتری برای کسب جایگاه می خواهد و برعکس هر چه قدر پایین باشد، رقابت سخت تر است.

Keyword suggestion: وقتی که شما یک کلمه کلیدی را سرچ کردید، این ابزار کلمات کلیدی مشابه را همراه با معیارهایی مانند میزان ارتباط باشما نشان می دهد که بسیار مفید و قابل استفاده برای پیداکردن کلمات کلیدی مورد نیاز شما می شود.

SERP analysis: در این قسمت شما می توانید مشاهده کنید که 10 رتبه اول جست و جوی گوگل در آن کلمه کلیدی، چه DA و PA (اعتبار صفحه و دامنه) ای دارند و به نوعی رقبای خود در آن کلمه کلیدی را شناسایی و تحلیل کنید.

Explore By Site: هیچ کلمه کلیدی مد نظرتان نیست؟ مشکلی ندارد. با استفاده از این قسمت، شما آدرس سایت های رقیب خود را وارد می کنید و می بینید که وب سایت رقبا در چه کلمات کلیدی رتبه بالایی در گوگل گرفته است. وقتی که شما این کار را برای چند سایت انجام دهید، لیستی از کلمات کلیدی مد نظرتان برای شروع کار پیدا خواهید کرد.

خودتان مشاهده کردید که Keyword Explorer چه قدر مفید است و به دردتان خواهد خورد. البته در این زمینه رقبایی همانند keyword planner و kwfinder نیز دارد ولی در نوع خود جزو بهترین هاست.

محیط keyword explorer ماز

ابزارک Link Explorer

یکی دیگر از ابزارک های قوی MOZ، این ابزارک می باشد. این ابزارک امکانات فراوانی را در اختیار شما خواهد گذشت که شما میتوانید با استفاده از آن ها، خود و رقبای خود را به صورت کامل تحلیل کنید. خب اجازه دهید تا در مورد اطلاعاتی که در اختیارتان خواهد گذاشت صحبت کنیم. یک نکته را نیز بدانید که میتوانید آن را روی سه حالت Root Domain (کل دامنه و سایت)، Sub domain (یک زیر دامنه خاص) و Exact Page (یک صفحه خاص) شخصی سازی کرد.

overview: در این قسمت اطلاعاتی شامل DA، دامنه های لینک دهنده (linking Domain) و inbound link مشاهده میکنید که با کلیک روی هرکدام اطلاعات راجع به آن موضوع را نشان می دهد. مهم ترین قسمت این بخش که خیلی به کارتان می آید، inbound links است که با استفاده از آن میتوانید اطلاعات کاملی از لینک های داده شده به سایت رقیب، DA و PA و انکر تکست لینک دهندگان را مشاهده کنید که خیلی برایتان مفید خواهد بود.

Discovered And Lost: در این قسمت moz، شما میتوانید مشاهده کنید که در یک بازه زمانی، چقدر لینک به شما داده است و چه تعداد از لینک های شما حذف شده است.

Compare Link Profiles: شما میتوانید در این قسمت سایت خودتان را با ماکسیموم 4 سایت در معیارهای مختلف مقایسه کنید که واقعا قسمت مفیدی از این سایت است.

Link Tracking List: آن چنان کاربردی نیست ولی با استفاده از آن میتوان لیستی شامل بک لینک های دریافتی از سایت های دلخواه را مشخص کرد.

نمایی از ابزار link explorer

تا الان ابزارهایی که معرفی کردیم، شامل اکانت رایگان و تجاری بود ولی بعد از این ابزارک ها فقط در نسخه pro قابل استفاده هستند که هزینه آن ماهیانه حدودا 170 دلار می باشد که واقعا هزینه زیادی در ایران است و برای هر کسب و کاری مفید نیست. البته می توانید از قابلیت 30 روز استفاده آزمایشی نیز استفاده کنید.

ابزارک Site Crawl

سایت های بسیار فراوانی در مورد این موضوع وجود دارد که کار این ابزار را انجام میدهد، اما باز هم یکی از گزینه های خیلی خوب برای این موضوع، ابزارک Site Crawl ماز است. این ابزار مشکلاتی که تمام خزنده ها هنگام ایندکس کردن و مشاهده صفحه شما با آن برخورد خواهند کردند؛ را به شما نشان خواهند داد تا بتوانید آن ها را برطرف کنید.این ابراز، مشکلاتی از قبیل لینک های خراب، تگ های متای اشتباه و تکراری، ریدایرکت های خراب و تمام مسائل مرتبط به سئو تکنیکال را بررسی و به شما نشان خواهند داد.

بهتر است قبل از هرگونه اقدامی برای سئو داخلی وخارجی، این قسمت را چک کنید و مشکلات را برطرف نمایید.

ابزارک Rank Tracker

همان گونه که از اسم این ابزار moz پیداست، رتبه بندی شما در موتورهای جست و جو را تحلیل و بررسی می کند.می توانید مشخص کنید که در چه موتور جست و جویی و در چه کشوری، چه پیشرفتی داشته اید. هم چنین این ابزار در طی یک گزارش هفتگی به شما نشان می دهد که در چه کلمات کلیدی رشد داشته اید و چه رتبه ای کسب کرده اید که بسیار جامع و مفید است. البته در مورد این موضوع ابزارهای رایگانی که این کار را انجام می دهند به وفور یافت می شوند. نرم افزار SERP MOJO برای اندروید و SEO Edge برای سیستم عامل IOS مناسب این کار هستند.

ابزارک on-page-optimization

از این ابزار moz برای بهبود سئو داخلی ساخت استفاده می گردد. شما آدرس یک صفحه و کلمه کلیدی منظرتان را به این ابزارک می دهید و پس از گذشت چند ثانیه، میزان بهینه بودن صفحه را با نشان دادن معیاری به اسم page score نشان می دهد و هر چه قدر این عدد بالاتر باشد، صفحه شما بهینه تر و بهتر است.

همیشه پایین صفحه هم پیشنهادی برای بهبود page score به شما نشان می دهد که در صورت رعایت آن ها، سئو داخلی سایت شما به طرز چشمگیری بهبود می یابد.

آموزش Mozbar

از دیگر ابزارک های MOZ ، افزونه MOZ Bar است که در حال حاضر، فقط برای مرور گوگل کروم (Chrome) قابل استفاده است که می توانید از طریق لینک زیر ( دانلود افزونه MOZBar برای کروم) دانلود کنید. برای استفاده از این افزونه شما نیاز دارید که در سایت MOZ ثبت نام کرده باشید.

امکانات MOZBar

  1. در صورت سرچ در گوگل، پایین هر لینک نمایش داده شده، اطلاعاتی همانند DA، PA و… نشان می دهد.
کاربرد افزونه moz bar
  1. هنگامی که وارد یک سایت می شوید، در نوار بالای صفحه میتوانید محتوای افزونه را مشاهده کنید که شامل موارد زیر است.
افزونه moz tolbar در یک سایت

نتیجه گیری

بعد از خواندن این مقاله، مطمئنم حتی اگر تردیدی در استفاده از این ابزار داشتید؛ کاملا برطرف شده و شما هم از اهمیت بالای این ابزار در سئو آگاهی پیدا کرده اید. خوشحال باشید چون با خواندن این مقاله دیگر هیچ نیازی به هیچ آموزش دیگری راجع به MOZ نخواهید داشت و اطلاعات شما در این زمینه کامل و جامع است.

از این مقاله راضی بودید؟ خیلی خوشحال می‌شویم که بتوانیم در بخش نظرات، راهنمای شما عزیزان در مورد این ابزار باشیم. پس حتما در بخش نظرات سوالات، پیشنهادات و … را با ما در میان بگذارید.

راستی اگر قصد فعالیت بر روی سئو سایتتان را دارید اما وقت کافی ندارید، تیم ما در زمینه مشاوره سئو در خدمت شما خواهد بود و شما علاوه بر آن می توانید از خدمات سئو سایت ما بهره مند شوید.

سعید حسن آبادیمشاهده نوشته ها

سعید حسن آبادی هستم، متخصص و استراتژیست سئو دیجیتال مارکتر و مدیر محصول گذشته، سئو کار امروز سئو مستر وبسایت‌های Rond.ir ، Monta.ir ، Nam.ir و ...

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قیمت سئوسفارش سئوتماس با سئواینجا