تگ Canonical چیست و چه کاربردهایی دارد؟

تگ Canonical

عناوین محتوا

توانایی های گوگل روز به روز در حال افزایش است. یکی از مهارتهایی که هوش مصنوعی گوگل دارد، تشخیص محتوای تکراری (Duplicate Content) است. محتوای تکراری یکی از مواردی است که روی سئو سایت تاثیر منفی دارد و ممکن است یک وبسایت به خاطر آن توسط الگوریتم پنگوئن گوگل پنالتی شود. استفاده از تگ Canonical یکی از راه حل‌ها برای حل مشکل محتوای تکراری است که در این مفاله به بررسی آن می‌پردازیم.

علاوه بر آن، یکی از مشکلاتی که محتوای تکراری ایجاد می‌کند، این است که صفحه‌ی فرعی دارای محتوای تکراری در نتایج جستجو ظاهر شود و ترافیک ارگانیک کسب می‌کند. یعنی صفحات وبسایت ما با یکدیگر در رقابت هستند و انرژی‌ای که برای تولید محتوا می‌گذاریم، در حال هدر رفتن است. تگ Canonical یک قطعه کد HTML است که در قسمت Head کد سایت قرار می‌گیرد.

کاربرد این کد برای اولویت دهی به صفحه‌ی اصلی در مواردی است که محتوای تکراری یا یک محتوا در چند URL دیده شده است. در واقع، گوگل وقتی دو محتوای نزدیک به هم را در یک وبسایت مشاهده می‌کند، خود یکی از آن ها را به دیگری اولویت می‌دهد. اما با تگ کنونیکال (canonical) می‌توان محتوای مهم تر و اصلی را به گوگل معرفی کرد.

تاثیر تگ Canonical در سئو

چرا به تگ Canonical نیاز داریم؟

 این نوع تگ جایی به کار می‌آید که دو محتوای تکراری در سایت به وجود آمده است. سوال اینجاست که چطور دو محتوای تکراری در سایت به وجود می‌آید؟ و آیا ممکن است کسی از قصد دو محتوای تکراری را بارگذاری کند؟ اگر نه پس چرا چنین اتفاقی می‌افتد؟

  • آدرس های مختلف و چندگانه

یکی از دلایل تکراری شناخته شدن برخی صفحات وبسایت، URL های متعدد برای یک صفحه است. مثلا در سایت های فروشگاهی ممکن است برای هر کدام از رنگ ها و سایزهای مختلف یک لباس، URL جداگانه ای در نظر بگیرند. در چنین حالتی محتوای تمام این صفحات از نظر گوگل یکی است، حتی اگر شما به او بگویید که این لباس ها در رنگ‌های مختلف هستند و یکسان نیستند! در صفحاتی که کامنت‌های بسیار زیادی رو آن گذاشته شده است، گاهی ادامه‌ی کامنت‌ها به صفحات دیگری تقسیم می‌شوند. هر کدام از این صفحات نیز ممکن است موجب بروز محتوای تکراری شوند. در این حالت نیز با تگ Canonical می‌توان صفحه‌ی اول را اولویت داد.

تگ کنونیکال

  • URL های متعدد برای صفحه‌ی اصلی

اگر برای صفحه‌ی اصلی چند آدرس مانند www.example.com، example.com  وجود داشته باشد، یا اینکه پروتکل امنیتی HTTPS به سایت افزوده شده باشد و آدرس سایت با HTTP همچنان در دسترس باشد، این نسخه‌های متعدد آدرس سایت می‌توانند به عنوان محتوای تکراری شناخته شوند. برای حل این مشکل می‌توان از کد انتقال دائمی یا ریدایرکت 301 استفاده کرد یا اینکه در ورژن های متفرقه‌ی دامنه، تگ Canonical  را قرار داد.

متا تگ canonical

  • نسخه‌ی موبایل و عادی سایت

بسیاری از سایت‌ها نسخه‌ای بهینه شده برای موبایل نیز طراحی می‌کنند. این نسخه از سایت نیز به عنوان آدرس تکراری شناخته می‌شود.

  • URL کوتاه شده‌ی صفحات

برای صفحاتی که URL بلندی دارند گاهی لینک کوتاه شده در نظر گرفته می‌شود. اگر این لینک با ریدایرکت به آدرس اصلی منتقل نشود، باید با تگ Canonical این کار را انجام داد.

البته در تمام موارد ذکر شده لزوما محتوای تکراری تولید نشده، بلکه آدرس‌های متعدد برای یک صفحه باعث می‌شود گوگل این آدرس‌ها را به عنوان محتواهای تکراری تشخیص دهد.

کنونیکال چیست و نحوه‌ی صحیح به کار بردن تگ canonical

فرض کنید آدرس اصلی سایت شما به صورت https://www.example.com باشد. در این صورت باید در کد صفحات دیگر با آدرس‌های

https://example.com

http://www.example.com

http://example.com

تگ Canonical را به این صورت قرار دهید:

<link rel=”canonical” href=”https://www.example.com” />

همینطور برای صفحات فروشگاهی که فیلترهایی مانند رنگ، سایز، نوع، قیمت و… صفحات جدیدی را ایجاد می‌کنند، باید برای صفحات جدید هم این تگ را اعمال کنید.

تگ کنونیکال html

یک اشتباه رایج در به کاربردن تگ canonical

تگ کنونیکال به بهتر فهمیدن سایت توسط گوگل کمک خوبی می‌کند، اما به کاربردن نادرست این کد در صفحات ممکن است باعث ایجاد رقابت بین صفحات و کاهش ترافیک ورودی به سایت شود. مثلا فرض کنید در آدرس‌های گفته شده در بالا، به جای اینکه rel صفحات فرعی را آدرس صفحه‌ی اصلی قرار دهید، آن ها را با تگ کنونیکال یا تگ Canonical به خودشان وصل کنید! مانند زیر:

https://example.com/page canonical = https://example.com/page

http://example.com/page canonical = http://example.com/page

http://www.example.com/page canonical = http://www.example.com/page

https://www.example.com/page canonical =https://www.example.com/page

 این کار یعنی هر کدام از این آدرس‌ها سعی دارد خودش را به عنوان آدرس اصلی به گوگل نشان دهد. این اتفاق باعث می‌شود گوگل در ایندکس کردن صفحات شما دچار سردرگمی بشود و در نهایت ترافیک ورودی به سایت افت چشمگیری پیدا کند.

برای جلوگیری از شناخته شدن صفحات به عنوان محتوای تکراری یا رقابت محتواها با یکدیگر و از دست دادن ترافیک ورودی، حتما تگ Canonical یا تگ کنونیکال را به شیوه ی اصولی به کار ببرید.

کلام آخر

وجود محتوای تکراری در یک سایت می‌تواند تاثیر منفی روی سئو سایت شما داشته باشد. در این محتوا سعی کردیم همه آن چیزی که در این مورد تگ Canonical و کاربرد آن وجود دارد را ارائه دهیم. اما اگر سایت شما مشکل محتوای تکراری دارد و احتیاج به مشاوره سئو دارید؛ می‌توانید از خدمات سئو سایت سئو اینجا استفاده کنید. سئو اینجا بهترین شرکت سئو است که شامل تیمی متشکل از متخصصان سئو با مهارت، تجربه و دانش بالا در این حوزه می‌باشد.

تگ canonical چیست؟

تگ canonical یک عنصر از HTML است که به وبمستران کمک می‌کند تا از ایجاد محتوای تکراری جلوگیری کنند.

تگ کنونیکال را باید در کدام قسمت صفحه قرار دهیم؟

کنونیکال یکی از تگ های html است که در قسمت head اچ تی ام ال قرار می گیرد، و به کد Rel=Canonical معروف است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قیمت سئوسفارش سئوتماس با سئواینجا