چگونگی افزایش نرخ کلیک یا CTR

CTR

عناوین محتوا

بالا بودن نرخ کلیک یا CTR یکی از مهم‌ترین فاکتورها برای افزایش رتبه سایت در نتایج گوگل است. به همین جهت اگر تصمیم دارید که سئو سایت خود را تقویت کرده و جایگاه بهتری نسبت به رقبای خود در نتایج گوگل داشته باشید، باید به افزایش نرخ کلیک توسط کاربران توجه ویژه‌ای داشته باشید.

اما برای پاسخ به این سوال ابتدا باید با مفهوم اصلی CTR در سایت سئواینجا آشنا شویم.

نرخ کلیک (CTR)

CTR مخفف عبارت Click Through Rate است که در زبان ما به عنوان نرخ کلیک شناخته می شود.

برای درک این موضوع تصور کنید شما یک کلمه و یا یک عبارتی را در گوگل جست و جو می‌کنید. گوگل نیز متقابلا نتایجی را به شما نشان می‌دهد که اصطلاحا به آن impression می گویند.

Impression یکی از اصطلاحات رایج در حوزه مشاوره سئو سایت به معنی تعداد نمایش یک سایت توسط گوگل است. به عنوان مثال هر زمان کاربران اینترنتی کلماتی را در موتورهای جست و جو سرچ می‌کنند، نتایجی برای آن‌ها به نمایش گذاشته می شود.

به تعداد رکوردهای دیده شده یک URL در نتایج جست و جو impression می گویند.

ممکن است محتوایی از وب سایت شما نیز در میان نتایجی باشد که گوگل آنها را به نمایش گذاشته است. در این صورت نرخ impression سایت شما افزایش میابد. به ازای هر کلیکی که شما بر روی لینکی از نتایج گوگل انجام می‌دهید نرخ کلیک وب سایت مورد نظر افزایش پیدا میکند.

نرخ کلیک به صورت درصد بیان می‌شود و نحوه محاسبه نرخ کلیک یک وب سایت، نسبت کلیک بر روی URL آن نسبت به impression است. به بیان ساده‌تر برای محاسبه نرخ کلیک، تعداد کل کلیک‌های انجام شده بر روی محتوا مورد نظر نسبت به تعداد کل نمایش وب سایت را نرخ کلیک یا CTR می‌نامند.

روش محاسبه نرخ کلیلک: 

تعداد کل (impersionها/تعداد کلیک های انجام شده)*100=CTR

ctr یا نرخ کلیک چیست

مقدار CTR برای تمامی کلماتی که وب سایت شما در آن جایگاه دارد یکسان نیست و می‌تواند متفاوت باشد. برای مثال ممکن است نرخ کلیک سایتی برای کلمه آموزش سئو 15 درصد و برای عبارت دیگری مانند آموزش دیجیتال مارکتینگ 23 درصد باشد.

این موضوع می‌تواند حتی زمانی رخ دهد که با کلیک بر روی هر یک از کلمات به یک صفحه هدایت شوند.

برای بررسی نرخ کلیک وب سایت باید به ابزار سرچ کنسول مراجعه کنید و سپس در آن جا با رفتن به بخش Performance مراجعه کنید. در بخش Performance تعداد بازدیدها (impression)، تعداد کلیک ها (Clicks) و در نهایت نرخ CTR که همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم از نسبت این دو مولفه به دست می‌آید.

راهکار عملی برای افزایش نرخ کلیک یا CTR

زمانی که کاربر در حال تصمیم گیری برای انتخاب یکی از لینک‌های نمایش داده شده توسط گوگل است، نکات و ویژگی‌های متفاوتی می‌تواند او را ترغیب کند تا یکی از لینک‌های مشخص شده را انتخاب و وارد سایت مورد نظر شود.

برای آنکه بتوانید در این فرصت کوتاه مخاطب را به سمت وب سایت خود جذب کنید، در ادامه به چند نکته بسیار مهم و در عین حال ساده اشاره خواهیم کرد که عمل کردن به هرکدام تاثیر شگفت انگیزی بر افزایش نرخ کلیک سایت و در نتیجه آن بهبود رتبه سایت شما در گوگل خواهد گذاشت.

1.عنوان صفحه (تایتل) در نتایج جست و جو

مهم‌ترین نکته و المانی که مخاطب را می‌تواند به راحتی جذب کند، نوشتن عنوانی جذاب و شفاف است. هنگامی که شما تصمیم می‌گیرید عنوانی جذاب بنویسید با دو چالش روبرو خواهید بود.

در واقع عنوانی که انتخاب می‌کنید باید از دو منظر سئو و دیجیتال مارکتینگ قابل تایید باشد. از منظر سئو لازم است کلمه کلیدی مورد نظرتان حتما در عنوان مقاله جای گرفته باشد اما در بعضی از مواقع نوشتن تنها یک عنوان جذاب است که برای ما مهم است و تلاش داریم تا تنها نرخ کلیک وب سایت را افزایش داده و ترافیک بیشتری را وارد سایت کنیم.

راهکار عملی برای افزایش نرخ کلیک یا CTR

به طور کلی حداکثر تعداد کاراکترهایی که می‌توانید در عنوان مقاله خود به کار ببرید 70 کاراکتر است و بیشتر از آن پذیرفته نیست.

این هنر شما است که در این تعداد کاراکتر عبارتی بنویسید تا کاربر را به سمت کلیک بر لینک شما هدایت کند. در کنار جذاب بودن عنوان، نکته بسیار مهم دیگری که وجود دارد این است که عنوان حتما شفاف و گویا باشد. از استفاده کردن از عبارات گنگ بپرهیزید. کاربر باید به طور کامل و شفاف متوجه منظور شما شود که آیا پس از کلیک بر روی لینک به هدفی که میخواهد می‌رسد یا نه.

بنابراین استفاده از عبارات گنگ، نامفهوم و حتی در موارد عناوین بی ربط به محتوای نوشته شده می‌تواند تاثیر مخربی بر نرخ CTR و Bounce Rate سایت شما داشته باشد.

2.استفاده از نشانه گذاری استاندارد یا Schema

یکی دیگر از اصطلاحات بسیار پرکاربرد در دنیا سئو، اسکیما است. اسکیماها تکه کدهایی هستند که مقاله ها و محتواهای آپلود شده در سایت شما را برای خزنده‌های گوگل ترجمه می کنند. شواهد حاکی از آن است که استفاده از این تکه کدها تاثیر مثبتی در سئو سایت شما خواهد گذاشت. یکی از پرتاثیرترین اسکیماهای موجود که می تواند به افزایش نرخ کلیک سایت شما بسیار کمک کند، اسکیمای پرسش و پاسخ و یا همان FAQ است.

تاثیر نرخ کلیک بر سئو سایت

موتور جست و جو سعی میکند منطقی کاملا انسانی داشته باشد بدین منظور میزان CTR شما (که در بالاتر توضیح دادیم که CTR به معنی مقدار کلیک بر تعداد مشاهده لینک شما در نتایج گوگل است) رابطه مستقیم با کیفیت و میزان رضایت مخاطب شما دارد و میتوان آن را معیاری بر درستی کارتان قرار داد؛ هنگامی که موتور جست و جو بفهمد که مطالب شما برای مخاطبانتان جذاب است به طبع رتبه ی سایت شما را افزایش خواهد داد.

به دلایل مذکور عبارت نرخ کلیک یکی از مهم ترین معیار های سنجش سایت شما توسط موتور جست و جو است، در این پروسه اگر بتوانید گوگل را متقاعد کنید که مطالب سایتتان کاربر پسند است و زمان زیادی را صرف تهیه و بالا بردن کیفیت آن کرده اید در نتیجه امتیاز ویژه ای برای شما قرار خواهد داد. از لحاظ مارکتینگ هم مقدار CTR رابطه مستقیم با میزان فروش شما دارد که این موضوع نیز خالی از لطف نیست.

منبع: https://ahrefs.com/blog/seo-metrics/

سوالات متداول 

نرخ کلیک یا CTR چیست؟!

مخفف عبارت Click Through Rate است که در زبان ما به عنوان نرخ کلیک شناخته می شود که فرمولی از impression ها و کلیک بر روی لینک شماست

نرخ کلیک چگونه محاسبه میشود؟!

تعداد کل (imperssionها/تعداد کلیک های انجام شده)*100=CTR

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قیمت سئوسفارش سئوتماس با سئواینجا