عناوین محتوا
نرخ خروج یکی از اصطلاحات رایج در زمینه سئو سایت است اما خیلی از افراد حتی بعضی از متخصصان سئو فکر میکنند نرخ خروج همان نرخ پرش یا bounce rate است؛ اما تعریف این دو مفهوم خیلی باهم فرق میکنند. در این مقاله ما اعضای تیم محتوای سئو اینجا قصد داریم صفر تا صد نرخ خروج سایت را برای شما توضیح بدهیم؛ پس تا آخر این مقاله با ما همراه باشید.
نرخ خروج چیست؟
نرخ خروج صفحه یعنی درصد افرادی که این صفحه، آخرین صفحه حضور آنها در سایت است. یعنی بعد از دیدن این صفحه از سایت خارج میشوند. نرخ خروج انواع مختلفی دارد. نرخ خروج میانگین یعنی هر کاربری که وارد سایت شده در طول session خود چند صفحه را بازدید کرده است. فرض کنید کاربری ۱۵ دقیقه در سایت شما حضور داشته پس یعنی session او ۱۵ دقیقه است و در طول این مدت، ۵ صفحه از سایت را بازدید کرده است. کاملا مشخص است که هر چقدر کاربر در طول سشن خود تعداد صفحات بیشتری را بازدید کند exit rate میانگین پایین تر میشود و این برای سایت خوب است.
حالا ممکن است برایتان سوال پیش بیاید که از کجا نرخ خروج را بفهمیم؟ گوگل آنالیتیکس تعداد افرادی که هر صفحه را بازدید میکنند، نرخ پرش و exit rate هر صفحه را به شما نشان میدهد. از این داده ها برای بهبود صفحات سایت استفاده کنید. شاید در نگاه اول فکر کنید نرخ خروج اصلا نرخ خوبی نیست و یک مولفه بد به حساب میآید. اما این همیشه درست نیست. همه چیز بستگی به صفحه ای دارد که نرخ خروجش را محاسبه میکنید.
فرض کنید کاربر وارد یک سایت فروشگاه آنلاین شده و بعد از بازدید چند صفحه کالای مورد نظرش را میخرد و وارد صفحه رسید خرید میشود. بعد از مشاهده رسید خرید، شماره پیگیری و زمان تحویل کالا از سایت خارج میشود؛ خب اگر exit rate این صفحه زیاد باشد باز هم وب مستر نگران نمیشود چون صفحه ای نیست که توقع داشته باشد کاربر به صفحات دیگر سایت هم هدایت شود.
درباره آموزش سئو بیشتر بخوانید: سئو چیست ؟
در مقابل بعضی اوقات هم نرخ خروج نشانه بدی است. فرض کنید کاربر از صفحه نتایج وارد صفحه فرود شما میشود. حالا اگر کاربر بعد از بازدید صفحه فرود، سایت را ترک کند چه معنی دارد؟ این اتفاق خوبی نیست چون ماهیت صفحه فرود این است که کاربر را به عمل خاصی دعوت کند، حتی سئوکاران پیشنهاد میدهند که دکمه های فراخان به عمل یا همان call to action را در لندینگ پیج ها قرار بدهند. وقتی در گوگل آنالیتیکس ببینید که exit rate صفحات مهم سایت بالاست یعنی یک جای کار شما میلنگد و باید به فکر بهبود صفحات خود باشید.
راه های کاهش نرخ خروج
تولید محتوای با کیفیت
اگر آخرین صفحه ای که کاربر بازدید کرده، لندینگ پیج یا یکی دیگر از صفحات مهم سایت باشد. یعنی محتوای آن آنقدر خوب نبوده که کاربر را جذب کند. محتوای خود را آپدیت کنید و سعی کنید محتوای جامع تر و جذاب تری قرار دهید.
در انتخاب عناوین و هدرها تجدیدنظر کنید.
شاید عناوین به اندازه کافی جالب نبوده است. ما بارها گفته ایم که عناوین نقش بسیار مهمی در ماندگاری کاربر و کاهش نرخ پرش دارد. از هر ۱۰ نفر، ۸ نفر فقط عناوین را میخوانند و اگر جذب شدند بقیه محتوا را می بینند. هدینگ ها باید آنقدر جالب باشند که کاربر دکمه بک و خروج از سایت را نزند. پیشنهاد میکنیم مقاله تگ های هدر چیست و چگونه آنها را سئو کنیم را حتما مطالعه کنید.
عدم وجود لینک سازی های داخلی
همیشه باید بین صفحات مختلف سایت با همدیگر ارتباطی وجود داشته باشد. اگر صفحه شما هیچ لینکی به پیج های دیگر نداشته باشد انگار کاربر درون چاهی گیر کرده که به جز خروج راه دیگری ندارد. در نتیجه exit rate سایت بالا میرود. با انکرتکست های مرتبط به بقیه صفحات دیگر لینک سازی داخلی انجام دهید.
تفاوت نرخ خروج و نرخ پرش
در ابتدای مقاله گفتیم که خیلی از افراد نرخ خروج را با نرخ پرش اشتباه میگیرند. نرخ پرش یعنی کاربر با وارد شدن به اولین صفحه از سایت بدون انجام دادن عمل خاصی سریع دکمه بک را بزند و به صفحه نتایج برگردد؛ درحالی که exit rate یعنی درصدی که یک صفحه، آخرین صفحه از بازدید کاربر است. ممکن است کاربر قبل از آخرین صفحه، ده صفحه دیگر را دیده باشد.
نتیجه گیری
نرخ خروج از سایت همیشه چیز بدی نیست. همه چیز بستگی به آن صفحه از سایت دارد. اگر واقعا exit rate بد بود به مرور زمان روی سئو سایت شما تاثیر بدی میگذارد چون گوگل میفهمد که این صفحه خوب نیست و رتبه آن را در صفحه نتایج پایین می آورد. با تکنیک هایی که در این مقاله گفتیم سعی کنید نرخ خروج را به حداقل برسانید.
برای مطالعه مطالب بیشتر درباره سئو وبلاگ سئو اینجا را دنبال کنید. همچنین برای کسب اطلاع از محوده دقیق قیمت سئو میتوانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.
بدون دیدگاه