عناوین محتوا
آیا میدانید کاهش نرخ پرش یکی از اصلیتری اهداف متخصصین بهینهسازی موتورهای جستجو و وبمستران در سالهای آینده است؟ آیا اصلا با اصطلاح نرخ پرش یا بانس ریت آشنا هستید؟ با این یادداشت قصد داریم ابتدا به معرفی مختصر بانس ریت یا نرخ پرش بپردازیم؛ و سپس ۲۰ راهکار طلایی برای کاهش نرخ پرش سایت را معرفی کنیم.
پیش از پرداختن به ادامه نخست باید بگوییم که منظور از نرخ پرش چیست. همان طور که از معنی واژهی Bounce یا پرش مشخص است، منظور ما در بدو امر پریدن از یک نقطه به نقطهی دیگر میباشد. در یک وب سایت مانند یک فروشگاه، هر چقدر مشتری (در این جا همان کاربر) بیشتر پر وب سایت بگردد برای ما مطلوبتر بوده فرصتهای تجاری بیشتری را برای ما فراهم میکند. مثلا آیا میدانستید فروشگاههای آیکیا از قصد به شکلی طراحی میشوند که مشتریها در آن «گم» بشوند؟
ولی ما اینجا داریم در مورد یک وب سایت حرف میزنیم. پس مقصود چه میتواند باشد؟ در سئو سایت، نرخ پرش وب سایت یعنی خارج شدن کاربر از سایت شما. خود گوگل معنای نرخ پرش را این طور تعریف کرده است: یک بازدید تک جلسهای در وب سایت. یعنی بازدیدی که تنها یک درخواست (یا Record) از آن در سرور گوگل آنالیتیکس ثبت شده است.
به عبارت سادهتر، وقتی که دکمه بک (back) را بزند و به صفحه نتایج گوگل بازگردد. توجه داشته باشید که بر خلاف مثال فروشگاه، گم شدن کاربر در وب سایت یک امر مثبت تلقی نمیگردد. بلکه تنها باید از خارج شدن وی جلوگیری کرد. اما این که چطور این کار را انجام دهیم را در بخشهای بعدی تشریح خواهیم کرد.
آیا کاهش نرخ پرش سایت همیشه هدف مطلوب است؟
وقتی کاربر به سایتی وارد شده و تنها بعد از دیدن یک صفحه از سایت خارج میشود؛ معمولا به آن معناست که تجربه کاربری و کیفیت محتوا بسیار ضعیف بوده است. اما این قاعده همیشه صادق نیست.
در برخی سایتها نرخ پرش بالا میتواند نشانهای از تجربهی کاربری خوب نیز باشد. مثلا اگر کاربر عبارت «طرز تهیه قورمه سبزی» را جستجو کرده، و در اولین نتیجهی پیشنهادی گوگل وارد شود و بتواند غذا را طبق دستورالعمل گفته شده در سایت درست کند؛ واضح است که لندینگ به رسالت خود عمل کرده است و این یک تجربه کاربری خوب میباشد.
رباتهای گوگل با بررسی و آنالیز محتوای صفحات و همچنین تجربهی کاربری، تفاوت نرخ پرش خوب و بد را متوجه میشوند. بنابراین اگر کاهش نرخ پرش از معیارهای ارزیابی وبسایت شما نیست، پس لازم نیست که نگران آن باشید.
پس چرا کاهش نرخ پرش برای ما مهم است؟
محاسبه و تعیین بانس ریت به منظور کاهش نرخ پرش چندین نتیجهی مهم را برای ما به دنبال خواهد داشت. نخست خواهیم فهمید که کدام صفحات با کلمات کلیدی جستجو شده توسط کاربر تطابق ندارد. دوم آن که کدام صفحات کاربر پسندانه نبوده و نیاز به بهبود دارد. در برخی موارد نیز باید به این سوال پاسخ دهد که آیا نیاز به طراحی مجدد سایت یا نوشتن محتوای تازه داریم یا خیر.
دستورالعمل سریع برای کاهش نرخ پرش
خب حالا میتوانیم به اصل مطلب بپردازیم. برای کاهش نرخ پرش وب سایت چه کارهایی از دست ما برمیآید؟ برای این کار نیاز است تا معیارهایی را که در مشاوره سئو معرفی شد از ما انتظار میرود در بهبود آن بکوشیم را تحقق ببخشیم. مهمترین آنها که در این جا با عنوان ۲۰ روش طلایی برای کاهش نرخ پرش سایت معرفی میکنیم به شرح زیر است:
۱: کاهش سرعت سایت
واضح است که اگر کاربر مجبور مدت زیادی برای لود شدنیا بالا آمدن سایت صبر کند حوصلهاش سر میرود و بدون اینکه به محتوای صفحه شما توجهی کند سریع دکمه بازگشت را میزند. واضح است که این یک عامل بسیار مخرب در کاهش نرخ پرش سایت خواهد بود.
باید به این نکته هم اشاره کرد که منظور نگارنده از زمان لود شدن سایت چزی حدود سه ثانیه است. البته این موضوع به سرعت اینترنت کاربر نیز بستگی دارد. سرعت وب سایت زمانی اهمیت بیشتری خواهد داشت که کاربران با گوشی موبایل خود در حال کار هستند. برای ارزیابی سرعت سایت ابزارهای آنلاین زیادی وجود دارمد که میتوانید از آنها استفاده لازم را ببرید.
۲: محتوای با کیفیت در سایت
بدون شک محتوای خوب و با کیفیت و کاربردی یکی از مهمترین عواملی است که کاربر را در سایت شما ماندگار کرده و باعث میشود تا کاربر به صفحات دیگر سایت شما نیز سر بزند. واضح است که این میتواند بسیار به کاهش نرخ پرش کمک کند.
۳: تسهیل پیدا کردن محتوای مطلوب به کمک امکان جستجو
حتما قابلیت جستجو کردن در سایت را فعال کنید. بدیهی است که اگر کاربر دنبال محتوایی گشته و در صفحه اصلی نتواند آن را پیدا کند، سعی خواهد کرد تا آن را با گزینهی جستجو در وب سایت که یک استاندار همگانی در وب سایتها است پیدا کند. به یاد داشته باشید که حتما از آیکون ذرهبین استفاده و آن را جایی تعبیه کنید که به راحتی دیده و پیدا شود. تنها یک جستجو در وب سایت از طرف کاربران میتواند به کاهش نرخ پرش شما کمک شایانی کند.
۴: طراحی سایت جالب و کاربرپسند
اگر وب سایت شما طراحی گرافیکی (در اصطلاح فرانت اند) مناسب و زیبایی نداشته باشد؛ ممکن است برای بعضی از کاربران خسته کننده جلوه کند و موجب شود تا آنها سایت را زود ترک کنند. علاوه بر این طراحی سایت باید به گونهای باشد که کاربر به سادگی به قسمتهای مختلف سایت هدایت شده تا منجر به کاهش نرخ پرش گردد.
۵: رسپانسیو بودن صفحات
این ویژگی بسیار مهمی در کاهش نرخ پرش است. امروزه تعداد کاربرانی که با موبایل و تبلت از اینترنت و به تبع آن از موتورهای جستجو استفاده میکنند افزایش چشمگیری پیدا کرده است. گفتنی است این کاربران صبر کمتری نسبت به تحمل کاربران نسخهی وب یا دسکتاپ دارند.
۶: نظم در محتوای ارائه شده
محتوای متنی باید در پاراگرفهای کوتاه و منظم نوشته شود. اگر متن شما نامرتب و پراکنده باشد، این اصلا برای کاربر جذاب نخواهد بود. سعی کنید از پاراگرافهای طولانی صرف نظر کنید چون در رابطهی کاربری اهمیت دارد.
۷: استفاده از عکس یا ویدئو
برای متنوع کردن محتوای متن صفحه بهتر است هر از گاهی از عکسهای زیبا یا ویدئو استفاده کنید. هیچکس دوست ندارد یک مقاله طولانی که هیچ عکسی در آن نیست را بخواند.
۸: کلیدواژهها مهم هستند!
کلمات کلیدی صفحهی لندینگ را دوباره بازبینی کنید. البته به نظر میرسد این موضوع در حال متأثر شدن از شرایط جدید است و ممکن است در آیندهی نزدیک دیگر معتبر نباشد.با این وجود موتورهای جستجو کاربران را از روی جستجوی کلمات کلیدی به سمت لندینگهای مختلف هدایت میکند. اگر در محتوای شما درست و به اندازه ی کافی به کلمات کلیدی پرداخته نشود ممکن است تا در نتیجهی کوئریهای بیربط نشان داده شود که همین تلاشهای شما برای کاهش نرخ پرش برا به باد خواهد داد.
۹: سئو داخلی مهم است!
حتما از تکنیکهای سئو داخلی استفاده کنید. مثلا لینک صفحات دیگر در قالب کلمات LSA (=همخانواده) یا کلمات مرتبط با موضوع در صفحه قراردهید تا کاربر به بقیه صفحات هم سر بزند. به طور کلی چرخاندن کاربر در وب سایت کلید اصلی کاهش نرخ پرش است.
۱۰: مزاحم رفتار طبیعی کاربر نشوید.
از pop up های بیش از اندازه در بین محتوایتان خودداری کنید. چرا که رپورتاژها یا پاپ آپ (pop up) ها برای کاربران زیاد دلانگیز نیستند و او را عصبانی میکنند. کاربر خوشحال یعنی کاهش نرخ پرش.
۱۱: تبلیغات مزاحم را کنترل کنید
مکان تبلیغاتی که باعث حواس پرتی کاربر میشوند را باید درست انتخاب شوند. مثلا بسیاری آنها را در sidebar های سایت قرار میدهند.
۱۲: لینکهای داخلی به میتواندد به حرکت کاربر درون سایت کمک کنند.
حتما از لینک سازی داخلی استفاده کنید. لینک صفحات دیگر را قرار دهید تا کاربر مدت زمان بیشتری در سایت شما بماند.
۱۳: مراقب باشید در مرحلهی قبلی خرابکاری نکنید.
از لینک سازیهای داخلی حتما استفاده کنید اما دقت نمایید که لینکهای شکسته حذف شده و کار را خراب نکنند. چون وقتی کاربر روی یک لینک کلیک کند و به محتوای دلخواهش نرسد سایت را ترک میکند.
۱۴: طراحی گرافیکی جالب برای صفحات 404
سعی کنید طراحی گرافیکی یا متنی جذاب و کاربر پسندی برای پوشش ارور 404 بگذارید تا کاربر خیلی از شما ناامید نشود و صفحه را نبندد. تجربهنشانن داده است این کار به کاهش نرخ پرش کمک میکند.
۱۵: جریان مدام محتوای جدید
محتوای تازه و آپدیت شده را در سایت آپلود کنید. کاربر وقتی تاریخ آخرین به روز رسانی شما را ببیند متوجه خواهد شد این مطلب تازه است. تلقی وی از چنین موضوعی این خواهد بود که این وب سایت همیشه در حال به روزرسانی است و میتوان در آن مطالب جدید و به روزثی پیدا کرد. بنابراین نیازی نسیت تا سایت را برای دیدن مطالب تازهتر ترک کند.
۱۶: ایجاد اعتماد
یکی از مهمترین عوامل در پایین بودن نرخ پرش یک سایت قابل اطمینان بودن آن است. سعی کنید با دادن توضیحات ساده و تخصصی راجع به خدمات یا محصولاتتان اعتماد کاربر را جلب کنید. اگر در این کار موفق شوید احتمالا میتوانید از کاهش نرخ پرش وب سایت اطمینان حاصل کنید.
۱۷: بهبود UI/UX
زمینهی دکمهی call to action باید برای کاربر در سایت قابل دید باشد. یعنی در همان لحظات اولی که کاربر وارد سایت میشود باید بتواند محتوای دلخواهش را پیدا کند. همچنین باید با یک کلیک بتواند وارد صفحه مقصد بشود. رنگها و فونت از عوامل تاثیرگذار در کلیک کردن فرد است.
۱۸: کاربران را از همهجا به صفحهی اصلی هدایت کنید.
لینک محتواهای مرتبط با محتوای صفحه اصلی را قرار دهید تا کاربران از صفحات دیگر بازدید کنند.
باید به راحتی برای کاربر فراهم باشد یعنی کاربر دقیقا بداند چگونه به محتوایی که به دنبالش است برسد. بردکرامب یکی از راهکارهایی است که میتواند در این ماجرا بسیار به شما کمک کند.
۲۰: از گوگل کمک بگیرید
ابزارهایی مانند google analytics میتوانند تکنیکهای زمان ورود کاربر، مدت زمان حضور وی، نرخ پرش هر صفحه، بیشترین و کمترین صفحاتی که استفاده شدهاند را در اختیار شما بگذارند. این گونه میتوانید با چشمان باز استراتژیّای خود را مدیریت کنید.
کاهش نرخ پرش کلید موفقیت در سئو و تجارت الکترونیک
نرخ پرش همواره در بین مهمترین معیارهای معرفی شده در رتبهبندی وبسایتها بوده است. با رعایت نکات یاد شده در بالا میتوانید برند خود را بهبود بخشیده، کاربران باارزش و وفادار خود را برای خود حفظ کنید و حتی شمار آنان را افزایش دهید. با بررسی نرخ پرش میتوان تا حد خوبی تجربهی کاربران بازدیدکنندگان وب سایت را ارزیابی کرده، و به بهیود عملکرد خود کمک کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر تیم سئو اینجا آمادهی ارائهی هر گونه کمک به شما در این راه است.
برای کاهش نرخ پرش تا چه حدی میتوانیم امیدوار باشیم؟
با رعایت دستورالعملهای استاندارد میتوانیم امید کاهش نرخ پرش تا کمتر از ۵۰٪ را در نظر داشته باشیم. البته بعید است که این نرخ از ۲۰٪ کمتر گردد.
نرخ پرش ۱۰۰٪ چه معنیای دارد؟
پیش از در نظر گرفتن گامهای استاندارد برای کاهش نرخهای پرش بیش از ۹۰٪ باید ایتدا از سلامت سایت مطمئن شد. وقتی نرخ پرش شما چیزی حدود ۱۰۰٪ بازدید کنندگان است این احتمالا به معنی بالا نیامدن سایت شما میباشد.
تفاوت نرخ خروج و نرخ پرش در چیست؟
به طور ساده نرخ خروج درصد جلساتی را نشان میدهد که با رسیدن به صفحهی شما پایان یافتهاند. در حالی که نخ پرش، کاربرانی هستند که با ورود به صفحهی شما بلافاصله خارج شدهاند.
بدون دیدگاه