آشنایی با خطاهای گوگل سرچ کنسول و نحوه ی رفع آنها

گوگل سرچ کنسول

عناوین محتوا

گوگل سرچ کنسول، ابزار رایگان شرکت گوگل است که با استفاده از آن می توانید عملکرد وب سایت و مشکلات بالقوه یا بالفعلی که سبب عدم نمایش وب سایت شما در صفحه نتایج جستجو (SERP) می شوند را بررسی کنید. سئو اینجا قبلا در دو مطلب مجزا نحوه ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول و همچنین استفاده از سرچ کنسول گوگل برای سئو را تشریح کرده و در این مطلب سعی داریم ضمن آشنایی با متداول ترین خطاها و نحوه رفع آنها، مخاطبین کوشای خود را به یک سطح توانایی قابل قبول برای کار با این نرم افزار فوق العاده برسانیم؛ با توجه به تقسیم بندی های کلی موجود در منو سرچ کنسول ما این خطاها را در چند بخش جداگانه بررسی می کنیم؛ مشکلات هر قسمت به ضعف در یکی از مفاهیم سئو سایت، مثل سئو تکنیکال یا سئو داخلی برمی گردد.

رفع خطا در گوگل سرچ کنسول

صفحات ثبت شده و ایندکس نشده (page with errors have not been indexed)

حداقل 3 دلیل مختلف برای ایندکس نشدن صفحاتی از سایت شما توسط گوگل وجود دارد؛ صفحه ای که ایندکس نشده باقی مانده باشد، نمی تواند برای شما ترافیک ارگانیک جذب کند و ارزش آن از نظر سئو برابر با صفر مطلق است. پس به این سه دلیل توجه داشته باشید:

1)      صفحه توسط فایل robots.txt مسدود شده است

شما این صفحه را برای ایندکس به گوگل معرفی کردید ولی از طرف دیگر دسترسی به آن را توسط فایل robots.txt مسدود کرده اید؛ مثل این است که شما مهمان دعوت کنید و خودتان منزل نباشید. اگر این تداخل دستوری روی سایت شما پیش آمده، بهتر است به سرعت برای اصلاح دستورات فایل مربوطه اقدام کنید چرا که ممکن است دستورات گسترده تری در کار باشد که صفحات دیگر سایت را هم تحت تاثیر قرار دهد. روش دیگر این است که شما به جای تغییر در فایل ربات سایت، آدرس صفحه را تغییر دهید تا دیگر شامل قوانین ربات نشود؛ این روش شاید ساده تر باشد ولی چندان اصولی به نظر نمی رسد.

خطای noindex در سرچ کنسول

2)      دستور “No Index” در خود صفحه موجود است

باز هم صفحه در سرچ کنسول گوگل برای ایندکس ثبت شده و این بار مشکل درون خود صفحه است؛ دستور noindex به طور مستقیم در متا تگ ها یا هدر http صفحه آورده شده است. این بار هم شما دو درخواست متناقض از گوگل دارید که باید یکی از آنها را حذف کنید؛ پس به سراغ تگ مربوطه بروید و آنرا از صفحه ی خود پاک کنید.

3)      خزنده ی گوگل با صفحه مشکل دارد

این مورد سادگی موارد قبل نیست و احتمالا شما چندان مقصر نباشید. خزنده ی گوگل با مشکلات نامشخصی روبرو شده و جزئیات آن ها را با شما در میان نمی گذارد. برای حل این موارد گوگل استفاده از ابزار Url inspection tool درون سرچ کنسول را پیشنهاد می کند؛ با این وجود کار کمی پیچیده باقی مانده و بهتر است از توسعه دهنده ی وب سایت خود درخواست کمک کرده یا از خدمات مشاوره سئو استفاده کنید.

خطاهای 404 معروف

خطای 404 به معنی عدم موفقیت موتور جستجوی گوگل در پیدا کردن صفحه است. این خطاها از شروع کار اینترنت حضور مستمر داشته اند، پس خونسرد باشید و موارد زیر را کنترل کنید:

خطا 404 در سرچ کنسول

آدرس url مورد نظر خطای soft 404 می دهد

در اینجا سرور شما در پاسخ به درخواست http، یک صفحه ی خالی ارسال کرده است. اگر واقعا صفحه دیگر در دسترس نیست و جایگزین مشخصی هم برای آن وجود ندارد، سرور را به نحوی تنظیم کنید که خطای 404 (Not Found) یا خطای 410 (gone) ارسال کند؛ این مثل زمانی است که شخصی درب منزل شما آمده و سراغ صاحب قدیمی را می گیرد، شما باید به سادگی بگویید که از اینجا رفته اند نه اینکه مشکوک عمل کنید.

آدرس url مورد نظر خطای 404not found  می دهد

یک آدرس url که در نقشه ی سایت شما ذکر شده، دیگر وجود خارجی ندارد. در این شرایط دو حالت کلی وجود دارد. حالت اول این است که شما صفحاتی مثل صفحه ی محصولی که دیگر تولید نمی شود (و جایگزین هم ندارد) یا صفحات بلاگ قدیمی که ترافیک، لینک سازی و رتبه ای ندارند را حذف می کنید؛ در این صورت اهمیت این خطا بسیار کم است. حالت دوم مربوط به برگه هایی است که همچنان وجود دارند یا جایگزین قدرتمند دارند ولی آدرس جدید (ریدایرکت 301) به گوگل داده نشده است؛ در اینجا بهتر است برای اعمال ریدایرکت و انتقال دستاورد های قدیمی به صفحه جدید اقدام کنید.

خطاهای سرور سری 500

اگر سرچ کنسول گوگل یکی از خطاهای سری 500 را نمایش می دهد، یعنی امکان دسترسی گوگل به صفحات شما وجود ندارد. دلایلی که این مشکل را به وجود می آورند، تا حد زیادی متنوع هستند ولی تقریبا همه ی آنها باید یا از طرف هاست یا از طرف توسعه دهنده وب سایت شما مرتفع شوند.

خطای سرور در سرچ کنسول

خطا در ریدایرکت

اگر با ریدایرکت آشنایی داشته باشید و به درستی از آن در راستای سئو سایت استفاده کنید، با این مشکل روبرو نخواهید شد. به طور کلی یکی از موارد زیر سبب این خطا شده اند:

  • وجود زنجیره ریدایرکت با بیش از 3 عضو
  • یک loop ریدایرکت وجود داشته است (پس از طی چند آدرس مختلف باز به آدرس اول بازگشته است).
  • طول ریدایرکت استفاده شده از میزان طول مجازی که یک url  می تواند داشته باشد، بالاتر رفته است.
  • یکی از اعضای زنجیره ی ریدایرکت به درستی عمل نکرده است.

برای رفع این خطاها کلیه ریدایرکت های سایت را بررسی کرده و سعی کنید تا حد امکان زنجیره ریدایرکت نساخته و از یک ریدایرکت 301 استفاده کنید. برای داشتن یک گزارش کامل از ریدایرکت ها می توانید از افزونه ی Ayima در گوگل کروم استفاده کنید.

خطاهای قابلیت استفاده در موبایل

اگر با مفهوم mobile first index آشنایی داشته باشید، حتما می دانید که نمایش سایت شما روی صفحه ی گوشی های هوشمند برای گوگل تا چه میزان اهمیت دارد. خطاهای این قسمت شما را نسبت به مشکلاتی که کاربر در هنگام استفاده از سایت شما روی تلفن همراه با آن مواجه شده، آگاه می کند؛ لازم است از این درک بالای گوگل سرچ کنسول در راستای بهبود تجربه کاربری خود استفاده کنید.

خطای قابلیت استفاده در موبایل گوگل سرچ کنسول

1)      عناصر قابل کلیک بسیار به هم نزدیک هستند

وقتی دکمه ها یا سایر عناصر قابل کلیک صفحه فاصله ی بسیار کمی با هم داشته باشند، نمی توانید انتظار یک تجربه کاربری مثبت را روی گوشی از وب سایت خود داشته باشید. به طور کلی حداقل اندازه یک عنصر 48 پیکسل و حداقل فاصله ی بین دو عنصر باید 8 پیکسل باشد.

2)      تنظیم نبودن viewport

صفحه شما ویژگی viewport مشخصی ندارد؛ به این معنی که به مرورگر گفته نشده چه طور ابعاد صفحه را برای دستگاه کاربر تنظیم کند. تگ مربوطه معمولا به شکل زیر است:

 <meta name=”viewport” content=”width=device-width, initial-scale=1.0″>

از تصاویر و آیتم هایی بزرگی که قابلیت مقیاس پذیری ندارند، استفاده نکنید.

3)      عرض محتوا بیشتر از صفحه است

صفحاتی که به پیمایش افقی برای مشاهده کلمات و تصاویر نیاز دارند، جزء این دسته قرار می گیرند؛ این اتفاق زمانی می افتد که صفحه ی شما از مقادیر مطلق (تغییر ناپذیر) در اعلان های css استفاده می کند. فایل css مربوطه را بررسی کنید، دقت داشته باشید که مقادیر width و position باید نسبی (relative) باشند.

4)      کوچک بودن سایز متن برای مطالعه

اگر اندازه ی فونت برگه های وب سایت شما روی صفحه ی موبایل خوانا نیست و حتما نیاز به اعمال zoom دارد، شما با این خطا مواجه خواهید شد. بعد از تنظیم viewport لازم است اندازه قلم خود را با مقادیر نسبی (em یا rem) به جای مقادیر پیکسلی تعیین کرده تا اندازه لغات هم با توجه به  سایز تلفن همراه کاربر تنظیم شود.

اگر وب سایت شما از سمت توسعه دهنده برای نمایش در گوشی های هوشمند به درستی بهینه سازی شده باشد، مواجه شدن شما با خطاهای بخش آخر نامحتمل به نظر می رسد؛ فراموش نکنید که نظرات و سوالات خود در مورد سرچ کنسول گوگل را با ما در میان بگذارید، کارشناسان سئو اینجا همراه شما خواهند بود.

سعید حسن آبادیمشاهده نوشته ها

سعید حسن آبادی هستم، متخصص و استراتژیست سئو دیجیتال مارکتر و مدیر محصول گذشته، سئو کار امروز سئو مستر وبسایت‌های Rond.ir ، Monta.ir ، Nam.ir و ...

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قیمت سئوسفارش سئوتماس با سئواینجا