معرفی الگوریتم های گوگل و تاثیر آن بر نتایج جستجو

الگوریتم های گوگل

عناوین محتوا

شهر یا کشوری را در نظر بگیرید که هیچ قانونی برای آن تعیین نشده است. چطور خواهد بود؟ آیا جای مناسبی برای زندگی است؟ بی‌شک در کشوری که در آن دزدی و تخلف‌های گوناگون آزاد باشد کسی نمی‌تواند زندگی کند. فضای اینترنت و گوگل نیز همینطور است. اگر گوگل برای سایت‌هایی که در نتایج خود نمایش می‌دهد قوانینی را تعیین نمی‌کرد قطعا محبوبیت کنونی را نداشت. در اینجاست که الگوریتم‌ های گوگل شکل گرفته است.

به همین دلیل گوگل الگوریتم‌های خود را به میدان آورد تا از فعالیت سایت‌هایی که با روش‌های اسپم تنها هدفشان این بود که کاربران را به سایت خود بکشانند جلوگیری کنند. الگوریتم‌ های گوگل باعث می‌شوند تا گوگل در برخورد با موارد مختلف، عکس العمل مناسبی از خود نشان دهد.

هدف الگوریتم‌ها به طور کلی بهبود جایگاه سایت‌هایی است که به کاربران اهمیت می‌دهند و تمامی اصول را رعایت کرده‌اند. این الگوریتم‌ها همچنین موجب مقابله با سایت‌هایی می‌شود که با روش‌های اسپم و نادرست سعی در گرفتن جایگاه عالی در نتایج هستند.

طبق بررسی‌های صورت گرفته، گوگل هر ساله بیش از صدها تغییر در الگوریتم‌های خود اعمال می‌کند تا عملکرد آن‌ها بهبود پیدا کند. جالب است بدانید اغلب این آپدیت‌ها را گوگل اعلام نمی‌کند و پس از مدتی توسط افرادی که در زمینه بهینه سازی و سئو سایت فعال هستند تشخیص داده می‌شوند.

در مطلب سئو چیست به گوناگونی الگوریتم ها اشاره کردیم و در ادامه به تشریح وظایف کلی هر یک از الگوریتم‌ های گوگل خواهیم پرداخت. برای داشتن وب سایتی استاندارد بایستی با وظایف این الگوریتم‌ های گوگل آشنایی کامل داشته باشید.

بیشتر بخوانید: آموزش خصوصی سئو

معرفی الگوریتم های گوگل

برخی از مهمترین الگوریتم‌ های گوگل که احتمالا اسم برخی از آن‌ها به گوشتان خورده عبارتند از:

  • الگوریتم پاندا.
  • الگوریتم مرغ مگس خوار.
  • الگوریتم پنگوئن.
  • الگوریتم گورخر.
  • الگوریتم کبوتر.
  • الگوریتم BERT.
  • الگوریتم Freshness.
  • الگوریتم Google Dance.
  • الگوریتم Google Sandbox.
  • الگوریتم Mobilegeddon.
  • الگوریتم Intrusive Interstitial Penalty.
  • الگوریتم رنک برین.
  • الگوریتم فلوریدا.
  • الگوریتم موش کور.
  • الگوریتم فرد.

الگوریتم پاندا (Panda Algorithm)

الگوریتم پاندا یکی از مهم ترین الگوریتم‌ های گوگل به شمار می‌رود که وظیفه اصلی آن شناسایی و مبارزه با محتواهای کوتاه و بی‌کیفیت است. از معیارهای اصلی تعیین کننده کیفیت محتواها، میزان رضایت کاربرانی است که محتوا را مطالعه کرده‌اند. به این ترتیب شانس حضور صفحاتی با محتوای بی‌کیفیت بسیار کاهش یافت.

الگوریتم پاندا گوگل

سایت‌هایی که توسط پاندا جریمه شدند چه مشکلاتی داشتند؟

  • داشتن محتواهای بی‌کیفیت.
  • استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی در محتوا.
  • استفاده از محتواهای کپی لابه لای متن.
  • عدم رعایت اصول نگارشی.
  • داشتن طراحی نامناسب و تبلیغات بی‌شمار.

الگوریتم مرغ مگس خوار (Hummingbird Algorithm)

با رونمایی  الگوریتم مرغ مگس خوار درک معنا و مفهوم جستجو شده توسط کاربران بسیار بالا رفت که گامی بزرگ در جهت افزایش رضایت کاربران گوگل تلقی می‌شد. با انتشار این الگوریتم در سال 2013، گوگل بجای گذاشتن تمام تمرکزش بر روی کلمات جستجو شده، مفهوم و معنای کلمات را معیار سنجش خود قرار داد. پس می توان گفت هدف اصلی این الگوریتم بالا بردن رضایت عمومی کاربران از جستجو در گوگل بوده است.

الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل

الگوریتم پنگوئن (Penguin Algorithm)

در سال 2012 یکی از اساسی ترین الگوریتم‌ های گوگل خود را رونمایی کرد که الگوریتم پنگوئن نام داشت. وظیفه این الگوریتم شناسایی و مبارزه با سایت‌هایی است که لینک سازی خارجی اسپم و یا غیر طبیعی انجام می‌دهند.

تا قبل از وجود الگوریتم پنگوئن، سایت‌های بسیاری با روش‌های لینک سازی اسپم در مدت زمان کوتاهی خود را به نتایج اول گوگل می‌رساندند. اما الگوریتم پنگوئن پس از رونمایی سایت‌هایی که با این روش‌ها رتبه گرفته بودند جریمه کرد و به سایت‌هایی که لینک سازی طبیعی داشتند جایگاه‌های بهتری داد.

الگوریتم پنگوئن گوگل

الگوریتم گورخر

همانطور که خط‌های موجود بر روی بدن گورخر همانند بارکد روی محصولات می‌باشد، وظیفه این الگوریتم نظارت مستقیم روی سایت‌هایی است که فروشگاه اینترنتی دارند. گورخر تلاش می‌کند تا کاربران تجربه خوبی از خرید اینترنتی داشته باشند و از این رو به شدت با سایت‌های فروشگاهی تقلبی برخورد می‌کند.

الگوریتم کبوتر (Pigeon Algorithm)

تا به حال حتما برایتان پیش آمده که در گوگل عبارتی مانند رستوران‌های نزدیک ونک یا مثلا کافی شاپ‌های ولیعصر را جستجو کرده باشید. مطمئنا پس از دیدن نتایج نیازتان برطرف شده باشد اما نکته مهمی که وجود دارد این است که گوگل چگونه این نتایج را به ما نشان می‌دهد. اینجاست که اهمیت الگوریتم کبوتر نشان داده می‌شود.

وظیفه الگوریتم کبوتر این است که عبارت جستجو شده توسط کاربران را بررسی کند و در صورتی که کاربر به یک موقعیت مکانی اشاره داشته باشد، نزدیک ترین و در عین حال بهترین نتایج محلی را به نمایش درآورد. برای کسب و کارهایی مانند قالیشویی یا انواع کارهای خدماتی که بیشتر سئو سایت محلی (local seo) اهمیت دارد، استفاده از الگوریتم کبوتر می‌تواند بسیار مثبت باشد.

الگوریتم کبوتر گوگل

الگوریتم BERT

الگوریتم BERT که به عنوان باهوش ترین الگوریتم چند سال اخیر شناخته شده است با بهره گیری از هوش مصنوعی باعث راحتی دو چندان کاربران هنگام جستجوی عبارت مد نظرشان شده است. این الگوریتم درک بهتری از زبان انسان دارد. از آنجا که گفتار انسان‌ها بیشتر به صورت محاوره‌ای است تا ماشینی، الگوریتم BERT به گوگل کمک کرد تا بجای گذاشتن تمرکز بر روی زبان ماشینی، متوجه مفهوم زبان محاوره ای نیز شود.

علاوه بر این، مسئله دیگری که با آمدن این الگوریتم بسیار چشمگیر بود، بالا رفتن درک و فهم جایگاه کلمات در جملات است. برای مثال اگر عبارت “سفر به آلمان” را جستجو کنید، گوگل مفهوم کلی را متوجه می‌شود و مطابق منظوری که از جستجوی این عبارت داشته اید نتایج مناسبی را برای شما نمایش می‌دهد.

حال اگر عبارت “سفر از آلمان” را جستجو کنید خواهید دید که گوگل فرق بین “از” و “به” را متوجه می‌شود. در حالی که در گذشته به هیچ عنوان متوجه فرق بین آن‌ها نمی‌شد.

الگوریتم Freshness

همانطور که ما هنگام جستجوی قیمت یک کالا به دنبال جدیدترین و به روزترین محتواها هستیم، گوگل نیز عاشق محتواهای جدید و به روز شده می‌باشد. معمولا ما زمانی که عبارتی را جستجو می‌کنیم، از بین نتایج نمایش داده شده بر روی وبسایتی که دارای جدیدترین آپدیت بوده کلیک می‌کنیم. به این ترتیب گوگل با کمک الگوریتم تازگی محتوا (Freshness) سعی دارد محتواهایی که به روز هستند را در نتایج بالاتری نشان دهد.

الگوریتم Google Dance

این الگوریتم با جهش‌های غیر منتظره و ناگهانی رتبه کلمات کلیدی شما در نتایج گوگل باعث می‌شود کلمات کلیدی شما طی بازه ای رتبه‌های متفاوتی بگیرد و مدام دستخوش تغییر باشد. این الگوریتم با انجام این جهش‌ها میزان رضایت و نوع رفتار کاربران را با سایت شما مشاهده و بررسی می‌نماید و در صورتی که واکنش کاربران مثبت باشد جایگاه بسیار خوبی به شما تعلق می‌گیرد.

الگوریتم Google Sandbox

این الگوریتم با سایت‌های نوپا و تازه تاسیس سر و کار دارد. بسیاری از سایت‌ها ساخته می‌شوند اما پس از مدتی فعالیتشان ادامه پیدا نمی‌کند و یا به درستی استفاده نمی‌شوند. گوگل برای جلوگیری از ورود این سایت‌ها در نتایج الگوریتم گوگل سندباکس را راه اندازی کرد. به این ترتیب گوگل سایت‌های نوپا را در ماه‌های ابتدایی در سند باکس قرار می‌دهد تا از نوع فعالیت و ادامه دار بودن آن مطمئن شود.

گوگل سندباکس

الگوریتم Mobilegeddon

از جمله الگوریتم‌های جدید گوگل است که به اهمیت نسخه ریسپانسیو سایت‌ها اشاره دارد. طبق این الگوریتم، سایت‌هایی که بر روی تلفن همراه یا تبلت به خوبی نمایش داده نمی‌شوند به مرور زمان از نتایج گوگل حذف خواهند شد.

الگوریتم Intrusive Interstitial Penalty

 الگوریتم Intrusive Interstitial Penalty نیز برای افزایش میزان راحتی و رضایت کاربران از سال 2017 راه اندازی شده است. بر اساس قوانین این الگوریتم سایت‌هایی که هنگام ورود کاربر بلافاصله یک صفحه پنجره ای به صورت پاپ آپ باز می‌شود، یا سایت‌هایی که با استفاده از بنرهای مختلف تبلیغاتی کاربر را از مبحث اصلی دور می‌کند جریمه خواهند شد.

الگوریتم رنک برین

الگوریتم رنک برین (rankbrain) با استفاده از هوش مصنوعی، هنگامی که کاربر عبارتی را جستجو می‌کند، مفهوم عبارت جستجو شده را درک کرده و نزدیک ترین اطلاعات مربوط به آن عبارت را نمایش می دهد. با روی کار آمدن این الگوریتم، کاربران خیلی زودتر از قبل به جواب سوال خود می‌رسند که خواسته گوگل نیز همین است.

الگوریتم فلوریدا

این الگوریتم در سال 2003 رونمایی شد که راه‌های جذب ترافیک ارگانیک از طریق راه‌هایی مانند استفاده از کلمه کلیدی و همچنین لینک سازی داخلی و خارجی را نشان می‌دهد.

الگوریتم موش کور

الگوریتم موش کور به نوعی نسخه پیشرفته تر الگوریتم کبوتر می‌باشد که در سال 2016 رونمایی شد. این الگوریتم کسب و کارهای داخل شهر را با کسب کارهای خارج از شهر تفکیک کرده، محدوده نتایج محلی را کوچک تر کرده و همچنین مسافت مورد نیاز تا محل جستجو شده را نیز نمایش می‌دهد.

الگوریتم موش کور

الگوریتم فرد (Google Fred)

این الگوریتم که در سال 2017 معرفی شد بیشتر با وب سایت‌هایی که از انواع پاپ آپ‌ها و تبلیغات استفاده می‌کنند و محتوای کوتاه، بی‌کیفیت و بی ارزش استفاده می‌کنند و رضایت کاربران برای آن‌ها چندان اهمیتی ندارد مبارزه می‌کند.

به خواندن ادامه دهید: آموزش سئو

نتیجه گیری

دیدیم که به طور کلی، هدف از معرفی تمامی الگوریتم‌ های گوگل و آپدیت آن‌ها در سال‌های اخیر، افزایش رضایت کاربران و نمایش سایت‌های با کیفیت در نتایج است.

پس بهترین راه برای داشتن جایگاه خوب و ثابت در نتایج گوگل در وهله اول در اولویت قرار دادن رضایت کاربران و بالا بردن کیفیت محتواها و داشتن استراتژی مناسب برای خدمات سئو سایت می‌باشد. در این صورت فرقی نمی‌کند چه الگوریتم‌هایی معرفی یا آپدیت شوند. در هر صورت شما جز سایت‌هایی خواهید بود که مورد لطف گوگل قرار خواهید گرفت.

برای کسب مشاوره سئو و اطلاعاتی که موجب افزایش رتبه سایت شما می‌شود می‌توانید با کارشناسان خبره در سئو اینجا (تخصصی ترین شرکت سئو در تهران) تماس حاصل بفرمایید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قیمت سئوسفارش سئوتماس با سئواینجا