عناوین محتوا
شاید در نگاه اول، اگر فقط کمی انگلیسی شما خوب باشد فکر کنید معنی کپی رایتینگ این است که متنی را درست و اصولی کپی کنیم؛ یعنی نام نویسنده یا سایتی که مطلب را از آن کپی کرده ایم بنویسیم؛ اما کپی رایتینگ یعنی چطور یک متن تبلیغی برای مخاطب بنویسیم که منجر به عمل خاصی مانند خرید محصول بشود. تیم سئو اینجا در این مقاله به بررسی این می پردازد که کپی رایتینگ چیست؟ و چطور یک کپی رایتر خوب بشویم.
کپی رایتینگ چیست؟
فرض کنید که شما می خواهید یک محصول را به طور آنلاین تبلیغ کنید. روش شما چیست؟ از همان ابتدا شروع به تعریف محصول خود می کنید؟ مثلا می گویید محصول من خیلی ارزان است، خیلی قشنگ است، خیلی مفید است؟
حقیقت این است که این طور محتواها فقط مخاطب را خسته می کند. درست است که شما باید از محصول خود تعریف کنید اما کاربر، با تعریف خشک و خالی مشتری شما نمی شود. برای اینکه یک محتوای اصولی برای یک هدف خاص که اغلب فروش محصول است بنویسید باید از تکنیک های اصولی بهره بگیرید که این تکنیک ها، کپی رایتینگ نامیده می شوند.
پس همان طور که در ابتدای مقاله گفتیم وقتی شما یک آیتم تبلیغاتی برای یک شرکت یا سایت خاصی بنویسید اصطلاحا از کپی رایتینگ استفاده کرده اید.
کپی رایتر کیست؟
کسی که به صورت اختصاصی محتواهای تبلیغی می نویسد یک کپی رایتر است. حتما لازم نیست که کپی رایتر در سایت یا فضای آنلاین محتوا بگذارد، می تواند در یک مجله، بروشور تبلیغاتی، روزنامه یا فضاهای دیگر یک محصول را تبلیغ کند. در هر صورت، رعایت تکنیک های کپی رایتینگ در همه ی موارد یکسان هستند.
تکنیک های کپی رایتینگ
برای اینکه یک متن تبلیغی خوب بنویسید و کاربر را به سمت کاری که می خواهید هل بدهید باید تکنیک های زیر را رعایت کنید:
پرسونای مخاطب هدف خود را بشناسید.
اولین کاری که باید بکنید این است که مخاطبی که می خواهید برای آن محتوا بنویسید را بشناسید. این مورد به شما جهت می دهد که در چه سمتی حرکت کنید. فرض کنید می خواهید یک محصول آرایشی را تبلیغ کنید. خب مخاطب شما کیست؟ قطعا یک خانم که به فکر یک محصول آرایشی خوب است. حالا می دانید که باید چه بگویید تا او خوشش بیاید. در مقاله چگونه از پرسونای مخاطب هدف برای بازاریابی استفاده کنیم می توانید بیشتر در این مورد بدانید.
با زبان صمیمی و ساده صحبت کنید.
مخاطبان خیلی از کلمات قلمبه سلمبه و سخت خوششان نمی آید پس بهتر است با زبان عامیانه و صمیمی صحبت کنید. حتی می توانید از ضمیر دوم شخص مفرد، برای کاربران محتوا بنویسید.
احساس نیاز را در مخاطب تحریک کنید.
وقتی مخاطب هدفتان را بشناسید مشکلش را هم می توانید درک کنید. پس در ابتدا با لحنی مهربان و صمیمی مشکلش را مطرح کنید. در مثالی که زدیم می توانید بگویید کسی که ریمل حجم دهنده می خواهد معمولا مژه های کم پشت و کوتاهی دارد و به فکر پرپشت نشان دادن آنهاست. حالا که کاربر با مشکلش رو به رو شده به شدت احساس کمبود می کند و دنبال راه حل آن می گردد؛ به عبارت بهتر کاربر باید کاملا درمانده بشود.
ارزش محصول خود را بیان کنید.
در همین مقاله گفتیم که دوره ی تعریف های زیاد و بیهوده دیگر سر آمده. این که پشت سر هم از محصول یا سرویس خود تعریف کنید باعث جذب مشتری نمی شود. کاربر به دنبال ارزش منحصر به فرد محصول شماست. وقتی محتوای شما را باز می کند یعنی می خواسته محصول شما را محک بزند و شاید با بقیه محصولات رقیب مقایسه کند.
شما باید از مزایای محصول خود بگویید اما نه طوری که کاربر خسته بشود. باید طوری ارزش محصول خود را به کاربر بفهمانید که حس کند اگر محصول شما را نخرد کمبود دارد و مشکلش حل نشده می ماند؛ در عین حال خیلی شبیه تبلیغات عادی نباشد. شما باید ببینید مخاطب شما دنبال چه محصولی می گردد، چه چیزی مشکل او را برطرف می کند. زمانی محصول شما ارزش واقعی نزد مشتری پیدا می کند که راه حل مشکل او باشد.
کپی رایتینگ چه فرقی با محتوا نویسی دارد؟
در محتوا نویسی ما دنبال فروختن یک محصول نیستیم. درواقع ما محتوای تبلیغی نمی نویسیم؛ ما فقط می خواهیم از طریق محتوایمان به کاربر اطلاعاتی را منتقل کنیم. کپی رایتر ها بیشتر روی متن های کوتاه که منجر به افزایش بازدید برند می شود متمرکز می شوند و محتوا نویس های بیشتر بر روی مقالات و بلاگ ها با تعداد کلمات زیاد که منجر به بیشتر درگیر شدن کاربر می شود، متمرکز هستند.
5 نوع کپی رایتینگ که باید با آن ها آشنا شوید
1- direct response copywriting
یک روش نوشتن جذاب است که به دنبال پاسخ مستقیم و فوری است که به عنوان ریشه ی همه ی کپی رایتینگ ها شناخته می شود.
از این روش در صفحه اصلی، صفحه ی تماس با ما و سوشیال ها استفاده می شود و هدف آن این است که کاربران عملی را در سایت انجام دهند مثل کلیک کردن بر CTA یا دانلود یه چیزی.
2- Marketing copywriting
روشی بسیار جذاب که بر مشکلات، خواسته ها و نقاط درد مصرف کننده متمرکز است. در این روش به کاربران راه حل ارائه می دهیم و درباره ی اینکه چرا این راه حل از همه بهتر است صحبت می کنیم.
از این روش در صفحات لندینگ و newsletters استفاده می کنیم. هدف آن فروش یا به اتمام رساندن یک قراردادی می باشد.
3- brand copywriting
در این روش، تصویر و هویت یک مارک تجاری را منتقل می کند. به اصطلاح می گوییم “صدای سایت باید جوری باشد که انگار لوگوی سایت داره صحبت می کنه”.
از این روش در صفحات درباره ی ما استفاده می شود و هدف آن، انتقال چشم انداز و ارزش های یک مارک تجاری، به طوری که مخاطبان هدف بتوانند آن را از مارک های رقیب شناسایی و متمایز کنند.
4- SEO copywriting
این روش بر روی دو چیز تمرکز دارد:
- خواننده را ترغیب به اقدام خاصی کند
- برای قرار دادن محتوا در Google
از این روش در صفحات، توضیحات محصولات (product descriptions)، دسته بندی محصولات (product categories) و صفحات لندینگ استفاده می شود و هدف آن بهینه سازی برای گوگل و کاربر می باشد.
5- technical copywiting
یک روش نوشتن جذاب می باشد که بر مخاطبی متمرکز می شود که درک عمیقی از نحوه کار یک بخش خاص دارد و انواع مختلفی دارند:
- Gastronomic copywriting
- Tourist copywriting
- Copywriting for the health sector
- Copywriting for the fashion and beauty sector
هر متن جذاب، به شرطی که کاربر شایسته، دارای دانش عمیق در یک بخش را مخاطب قرار دهد. و هدف آن ایجاد پیوندها و جذب مخاطب هدف.
کپی رایتینگ با روش های سئو
این انتهای آرزوی یک کپی رایتر است که محتوایش در رتبه اول یا حداقل در صفحه اول نتایج گوگل باشد؛ اما چطوری؟ خب معلوم است با روش های سئو سایت.
سئو به شما کمک می کند که محتوای خود را به رتبه ی خوب برسانید و به افراد بیشتری نشان بدهید و در نتیجه نرخ تبدیل هم بالاتر می رود.
تمام تکنیک های کپی رایتینگ که گفتیم را باید رعایت کنید و در ادامه به نکات زیر دقت کنید.
انتخاب کلمات کلیدی مناسب
هر محتوایی یک یا چند کلمات کلیدی دارد که باید آنها را شناسایی کنید. منظور از انتخاب کلمات کلیدی، همان کلماتی هستند که کاربران در موتورهای جستجو سرچ می کنند. در مثال لوازم آرایشی کلمات کلیدی می تواند “بهترین کرم پودر”،” کرم پودر مناسب پوست های چرب” و غیره است. می توانید کلماتی که می خواهید را در گوگل ترندز یا ابزار keyword planner بزنید تا میزان جستجوی آن کلمات را پیدا کنید.
عنوان و متا دیسکریپشن
عناوین یکی از مهم ترین قسمت های یک محتوا هستند. خیلی از مخاطبین فقط عناوین را می خوانند و اگر توجهشان جلب شد بعدا بقیه مطلب را می خوانند. سعی کنید از عناوین جذاب و خواستنی استفاده کنید. عناوینی که افراد به دنبال آنها هستند.
دکمه های فراخوان به عمل (call to action)
هر صفحه فرود یا محتوای تبلیغی بهتر است یک دکمه فراخوان به عمل داشته باشد. این دکمه ها بیشترین میزان نرخ تبدیل را دارند. مثلا عبارت “همین الان ریملت را آنلاین بخر”. می توانید در مقاله call to action راجب انواع فراخوان به عمل و تاثیر آن در سئو مطالعه کنید.
3 فرمول کپی رایتینگ که نیاز دارید!
1- فرمول FAB
یکی از استراتژی های پایه در کپی رایتینگ می باشد که بجای اینکه فقط درباره ی ویژگی های یک محصول حرف بزنیم، می توانیم راهی پیدا کنیم و بگیم که شما مثلا با خرید این محصول زندگیتون بهتر میشه!
- features : چه چیزی را پیشنهاد می کنید؟
- advantages : چگونه می تواند در حل مشکلات به شما کمک کند؟
- benefits : چه چیزی کاربر پس از خواندن کسب می کند؟
2- فرمول BAB
بهرین روش برای داستان گویی. این روش طراحی شده است تا نقاط دردی که کاربر هنگام خواندن حس می کند را مشخص کند.
- before : مثلا این زندگی شما در حال حاضر است.
- after : این زندگی شما می شود وقتی مشکل حل شود.
- bridge : مسیری که می توانید از طریق آن مشکلتان را حل کنید.
3-فرمول 4P
- pictures : از عکس هایی که توجه کاربر را جلب می کند استفاده کنید.
- promise : توضیح دهید چگونه پیشنهادی که می دهید خواسته ی کاربر را برطرف می کند.
- prove : از مدرک برای پشتیبانی حرف هایتان استفاده کنید.
- push : کاربر را مجبور کنید از راه حل شما استفاده کند.
این 3 فرمول می تواند بهترین روش برای نوشتن متن کپی رایتینگ باشد و فرمول های دیگری مانند:
- ACCA Formula
- OATH Formula
- The 4 U’s Formula
برای اطلاع بیشتر از این فرمول های می توانید به سایت crazy egg مراجعه کنید.
نتیجه گیری
کپی رایتینگ یعنی چگونه یک متن تبلیغی جذاب و اصولی بنویسیم. اگر متن شما به هیچ عملی منجر نشود و هیچ کس محصول شما را خرید نکند یعنی عملا بی تاثیر بوده است. از تکنیک های کپی رایتینگ و سئو استفاده کنید تا یک کپی رایتر خوب بشوید. کارشناسان محتوا و سئوی سئو اینجا در کپی رایتینگ تجربه های ارزشمندی دارند. اگر برای نوشتن محتوای تبلیغاتی خود نیاز به کپی رایتر دارید می توانید روی ما حساب کنید.
بدون دیدگاه