چگونه از پرسونای مخاطب هدف برای بازاریابی استفاده کنیم؟

چگونه پرسونای مخاطب هدف را برای بازاریابی مشخص کنیم؟

عناوین محتوا

آیا تا به حال شده محتوایی بنویسید و از خودتان بپرسید این محتوا به درد چه کسانی می‌خورد؟ فرض کنید محتوایی در مورد عمل بینی می‌نویسید. مخاطب چنین محتوایی چه کسانی هستند؟ البته چنین قضاوتی نیاز به تحقیقات بیشتر دارد؛ اما می‌توان گفت که افراد جوانی هستند که به زیبایی چهره‌ی خود اهمیت می‌دهند و دوس دارند همیشه از لحاظ ظاهری در جامعه برجسته باشند. چنین افرادی معمولا به اطناب و مسائل تخصصی پزشکی علاقه‌ای ندارند و می‌خواهند هر چه زودتر به پاسخ‌های خود برسند. شما با توجه به مخاطبانتان، ادبیات و موضوعاتی که می‌خواهید درمورد آن محتوا بنویسید را تعیین می‌کنید.

یکی از مهم‌ترین ابزارهایی که به ما در این مسیر کمک میکنند مفهوم پرسونای مخاطب هدف است.

پرسونای مخاطب هدف چیست؟

پرسونا مفهومی است که در روانشناسی نیز مطرح شده است و می‌توان به طور خلاصه آن را چکیده‌ی شخصیتی یک فرد یا هویت در نظر گرفت. در بازاریابی پرسونا در واقع کاراکترهای خیالی کسب و کار ما هستند که ما بر اساس رفتار، افکار و سلیقه آنها برایشان محصول یا سرویس تهیه می‌کنیم. فرض کنید شما سایت فروشگاهی برای لباس‌های زنانه در اختیا دارید. مخاطبان احتمالی شما خانم‌هایی با رنج سنی ۱۸ تا ۵۰ با سلیقه‌های متفاوتی هستند. در چنین شرایطی شما به این مسأله توجه می‌کنید که با توجه به مخاطب هدف خود که طیف‌های وسیعی را در بر می‌گیرند باید چه محصولاتی را ارائه دهید و یا از چه رابط کاربری‌ای استاده کنید.

این که شما بر اساس تک تک سلایق طرح بزنید نه عملی است نه منطقی. اینجا باید از پرسونای مخاطب کمک بگیرید. پرسونا می‌تواند نماینده گروهی از مشتریان شما باشد که به شما برای تصمیم‌گیری درمورد خدمات، محصولات و جلوه‌های گرافیکی سایت به شما کمک می‌کنند.

پرسونای مخاطب هدف چیست؟

برای مشخص کردن پرسونای مخاطب هدف چه کارهایی باید انجام بدهیم؟

البته باید گفت که پرسونا را می‌توان با معیارهای گوناگون تعریف و دسته‌بندی کرد. ممکناست شما بخواهید از جنسیت و سن مخاطب هدف استفاده کنید. همچنین ممکن است گاهی به پیش نهاده و از مدل‌های انیاگرامی و یا کهن‌الگوها بهره ببرید. در این جا یک راهبرد پیشنهادی را می‌توانیم مطرح سازیم:

۱: سوال پرسیدن درمورد یک پرسونای فرضی

فرض کنید که شما خواهر خود را به عنوان پرسنا یا مخاطب هدف خود در نظر گرفته‌اید. خواهر شما دختری با ویژگی‌های زیر است.

سن: ۲۳ سال

وضعیت تاهل: مجرد

شغل: طراح گرافیک

تحصیلات: کارشناسی گرافیک

شهر محل زندگی: تهران

اولویت‌ها: گرافیست حرفه‌ای شود. می‌خواهد پیانو یاد بگیرد و به ایالات متحده مهاجرت نماید.

فعالیت‌های روزمره: تا ۸ صبح می‌خوابد. تا ساعت ۶ بعد از ظهر سرکار است. پنج‌شنبه‌ها و جمعه‌ها و روزهای تعطیل به همراه دوستانش بیرون می‌رود. از رفتن به کافی‌شاپ‌های خوب لذت می‌برد.

۲: درمورد وضعیت مالی‌ مخاطب هدف تحقیق کنید

حقوق ماهیانه‌اش چقدر است؟

نحوه پرداخت پول: کارت بانکی می‌کشد یا اینکه نقدی پرداخت می‌کند؟

از نظر روان‌شناختی چهد جور آدمیست؟ از پول خرج کردن ابایی ندارد یا حسابگر است؟

۳: پرسونای شما قبلا چه محصولاتی را خریده است؟

در مثال فروشگاه اینترنتی زنانه که زدیم سوژه شما قبلا مانتو جلو باز خریده است. پس می‌توان نتیجه گرفت او از این نوع مانتو خوشش می‌آید. پس می‌توانید تولید این نوع مانتو را افزایش دهید.

۴: سرگرمی‌های او چیست؟

باید بررسی کنید که مخاطب شما در اوقات فراغتش چه می‌کند؟ چه تفریحاتی را دنبال می‌کند؟ به چه کلاس‌های آموزشی می‌رود ؟

۵: مخاطب هدف دنبال چه چیزهایی است؟

باید از خودتان بپرسید سوژه برای چه به سایت شما آمده؟ اصلا چرا از بین این همه سایت مشتری فروشگاه شما شده است؟ چه خدمات یا ویژگی منحصر به فردی در سایت شما موجود است که در سایت های دیگر نیست؟

این همان علایق مشتری است. بعد از شناخت علایق پرسونای مخاطب باید سعی کنید تا این سرویس یا محصول خاص را پرورش دهید.

۶: مخاطب هدف شما از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کند؟

با این سوال می‌توانید بفهمید آیا تبلیغات در صفحات مجازی روی او تاثیر میگذارد یا نه؟ آیا او در صفحات مجازی آنقدر فعال هست که پست‌های تبلیغاتی یا سایر پست‌های شما را به اشتراک بگذارد؟

نکات مربوط به پرسونای مخاطب هدف

طراحی پرسونا کاملا به حوزه‌ی کسب و کار شما و سایتتان بستگی دارد. شما با دانستن ویژگی‌های روان‌شناختی پرسونا میتوانید نکاتی که به درد شما می‌خورد را جمع‌آوری کنید و به مخاطب ارائه دهید. فرض کنید شما یک سایت آموزش سئو دارید. پرسونای شما یک شخص ۲۵ ساله است که هر روز ساعات زیادی سرکار است. او می‌خواهد سئو را بیاموزد ولی وقت شرکت در دوره‌ها یا کتاب خواندن ندارد. خب حالا شما ویژگی پیدا کردید که به درد شما می‌خورد.

در این مورد می‌توانید پادکست‌های سئو ضبط کنید. این شخص و اشخاصی که شرایط مشابه دارند یا پادکست را به محتوای متنی ترجیح می‌دهند از این محصول شما استقبال می‌کنند.

طراحی پرسونای مخاطب در صورتی موفقیت آمیز خواهد بود که برای طیف وسیعی از افراد طراحی شود. در مثال فروشگاه لباس زنانه شما خواهرتان را به عنوان پرسونا در نظر گرفتید. یعنی مطمئن هستید حداقل ۱۰ درصد از مشتریان شما همین ویژگی‌ها را دارا می‌باشند.

پس می‌توانیم نتیجه بگیریم برای هرکسب و کاری اعم از کسب و کارهای B2B یا B2C، برای شروع فرآیند بازاریابی، اولین مرحله شناخت پرسونای مخاطب هدف است.

شناخت پرسونای مخاطب چه تاثیری در بازاریابی دارد؟

مزایای طراحی پرسونای مخاطب هدف چیست؟

  • به شما یک دید کلی می‌دهد که باید در چه جهتی حرکت کنید و چه کارهایی انجام دهید.
  • به جای اینکه روی کاربران با تعداد خیلی زیاد تمرکز کنید و نتایج خیلی محدود بگیرید، روی کاربرانی که از سایت یا شرکت شما راضی هستید وقت می‌گذارید. این امر موجبخو.هد شد تا بتوانید باب میل آنها رفتار کنید تا به مشتریان همیشگی و وفادار شما تبدیل شوند.
  • شناخت مخاطب به شما کمک میکند با ادبیات مخصوص آنها برایشان محتوا تولید کنید.

مخاطب هدف برای چه کسب وکارهایی مناسب است؟

هر کسی در هر حوزه‌ای می‌تواند با استفاده از تعیین پرسونای مخاطب هدف با مشتریان خود ارتباط نزدیک‌تری برقرارکند. در هر کسب و کاری باید بدانید با چه افرادی سر و کار دارید و از علایق و سرگرمی ها و خصوصیات شخصی آنها اطلاعات کسب کنید. طراحی پرسونای مخاطب هدف به شما این امکان را خواهد داد تا با دید بازتر به هدفتان که افزایش نرخ فروش و سود بالاست برسید.

سمیرا حسن آبادیمشاهده نوشته ها

وقتی دست های یک پیانیست روی پیانو قرار میگیرد یک قطعه موسیقی دل نشین می سازد. مدیر محتوا هم کافی است دست به صفحه کلید شود. متن شاهکاری خلق می کند تا بر دل همگان نشیند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قیمت سئوسفارش سئوتماس با سئواینجا