عناوین محتوا
فرض کنید برای رسیدن به یک مقصد دو راه وجود دارد. راه اول طولانی تر است ولی امنیت آن بالاتر است؛ راه دوم راه میانبر است و خیلی زودتر خواهید رسید؛ اما در عوض خطرات زیادی دارد و ممکن است که اصلا به مقصد نرسید.
در دنیای سئو نیز همین گونه است. راه اولی وجود دارد که خود گوگل با اعلام استاندارد های آن در قسمت Webmaster Guidelins، به ما نشان داده است و گفته است که باید از این اصول پیروی کنید تا موفق شوید.
درمقابل نیزراه دیگری به نام سئو کلاه سیاه وجود دارد که توسط سئو کاران به وجود آمده است و دقیقا برخلاف استانداردهای گوگل است؛ ولی ما در سریع ترین زمان ممکن به هدفمان یعنی قرار گیری در رتبه های اول نتایج جست وجو می رسیم. این نکته را هم باید در نظر بگیریم که هر لحظه احتمال جریمه ما توسط گوگل است و ممکن است تمام زحمات ما در کسری از ثانیه از بین برود.
به راه اولی در اصلاح سئو کلاه سفید و به راه دوم سئو کلاه سیاه می گویند. ما در این قسمت از آموزش سئو سعی داریم درباره راه دوم، یعنی سئو کلاه سیاه بیشتر صحبت کنیم و تکنیک هایی که نباید بدانید را به شما آموزش می دهیم. پس همراه ما باشید و سعی کنید این تکنیک ها را بر روی وب سایت خود امتحان نکنید.
سئو کلاه سیاه چیست؟
به مجموع تمام اقداماتی که در راستای رشد سریع سایت در نتایج جست و جوی گوگل انجام می گیرد، سئو کلاه سیاه می گویند. در این تکنیک اصلا به رضایت کاربر توجه نمی شود و بیشتر هدف، کسب جایگاهی غیر واقعی در نتایج گوگل با استفاده از نقاط ضعف الگوریتم ها است.
تکنیک سئو کلاه سیاه در کوتاه مدت باعث رشد ترافیک سایت شما می شوند؛ اما هر لحظه امکان اینکه توسط گوگل چه به صورت دستی، چه از طرف الگوریتم های گوگل جریمه شوید، بسیار زیاد است.
تکنیک های سئو کلاه سیاه
در ادامه لیستی از تکنیک هایی که سئو کلاه سیاه نامیده می شوند را ذکر می کنیم. به این موضوع دقت کنید که تکنیک های سئو کلاه سیاه، فقط تکنیک هایی که در این مقاله گفته می شود نیستند؛ اما تکنیک های ذکر شده، تکنیک هایی است که خود گوگل به صورت مشخص، به آن ها اشاره کرده و هشدارهایی را در مورد استفاده از آن ها داده است.
1.cloaking کلاکینگ
یکی از تکنیک هایی که به شدت در زمینه سئو کلاه سیاه مورد استفاده قرار می گیرد، تکنیک cloaking یا نشان دادن محتوای متفاوت است. در این تکنیک به جای آن که از ریدایرکت استفاده شود، با استفاده از کد نویسی، به ربات های گوگل محتوایی متفاوت نسبت به آنچه که به کاربر نمایش داده خواهد شد، نمایش داده می شود .
مثلا ربات های گوگل فرض می کنند که محتوای شما درباره خلاصه بازی لیورپول است؛ اما زمانی که کاربر وارد سایت شما می شود، می بیند که محتوا درباره خرید رژ لب است. گوگل کاملا نسبت به این موضوع هشدار داده است و روش های شناسایی این صفحات را نیز اعلام کرده است.
2.محتوای تکراری Duplicate content
یکی دیگر از روش های سئو کلاه سیاه، کپی کردن محتوای حاضر و آماده سایر وبلاگ ها و وب سایت ها می باشد. الگوریتم های موتور جست و جوی گوگل فقط محتوای منحصر فرد را ایندکس می کنند و پس از آن مطالبی که کپی سایت های دیگر هستند؛ را ایندکس نمی کنند.
پس به خودتان زحمت کپی کردن را نیز ندهید؛ زیرا کپی کردن شما علاوه بر اینکه هیچ نکته مثبتی برای سئو سایت شما ندارد، باعث افت رنکینگ شما نیز در جست و جوی گوگل و جریمه شدن شما توسط الگوریتم پاندا می شود.
3.بمباران متن با کلمه کلیدی Keyword Stuffing
قبل از الگوریتم مرغ مگس خوار، شما با این تکنیک میتوانستید خود را در صدر نتایج جست و جو قرار دهید؛ اما در حال حاضر استفاده از این روش، یک تکنیک سئو کلاه سیاه محسوب می شود.
درست است که هنگامی که ما محتوایی راجع به حیطه کاری خود می نویسیم، باید از کلمات کلیدی مرتبط با شغل خود استفاده کنیم، اما نه اینکه در یک جمله که 8 کلمه است، 6 کلمه کلیدی داشته باشیم.معمولا پیشنهاد می شود که چگالی کلمه کلیدی، 1.5 تا 2 درصد چگالی کل متن باشد. هم چنین پیشنهاد می گردد که از کلمات کلیدی مترادف و کلمات کلیدی بلند نیز استفاده گردد.
4.تبادل لینک
یکی دیگر از تکنیک های سئو کلاه سیاه است. در این روش دو وب سایت یا بیش تر؛ به همدیگر لینک می دهند و در گذشته باعث بهبود رتبه می شد؛ اما در حال حاضر با آپدیت موتور جست و جوی گوگل، استفاده از این روش باعث ریزش رتبه شما می شود.
دلیلی که گوگل این تکنیک را جزو تکنیک های سیاه قرار داد، به وجود آمدن لینک هایی نامرتبط بین دو وب سایت بود. مثلا سایتی که در زمینه ورزشی کار می کرد؛ به یک وب سایت که در زمینه خرید اسباب بازی بود لینک می داد. پس به جای استفاده از این روش، سعی در استفاده از روش های بک لینک گیری طبیعی کنید تا جایگاه طبیعی به دست بیاورید.
5.خرید بک لینک
در این روش شما هزینه ای را به سایت های تاپ و درجه یک می دهید تا به شما در وب سایتشان لینک دهند. درست است که با این روش ترافیک سایتتان بالا می رود، اما باید این موضوع را در نظر بگیرید که اگر شما محتوای درستی در صفحه لینک شده نداشته باشید و بر روی سئو داخلی خود اصلا کار نکرده باشید، نرخ پرش شما بالا می رود و نتیجه عکس بر روی سایت شما خواهد گذاشت.
در ضمن گوگل بک لینک های غیر طبیعی را شناسایی می کند و الگوریتم پنگوئن آن ها را جریمه خواهد کرد.
پیشنهادی:چرا خرید بک لینک اشتباه است؟
6.متن پنهان Hide Text
در این روش ما با استفاده از تکنیک های مختلف، محتوا را درون متن قرار می دهیم اما کسی نمی تواند آن متن را مشاهده کند. استفاده از تکنیک هایی مانند متن با فونت صفر، رنگ یکسان با زمینه، قایم کردن پشت عکس و… از این دست تکنیک ها می باشد.
ممکن است شما به صورت ناخواسته از این تکنیک استفاده کرده باشید. پس بهتر است که این نوع فایل ها را شناسایی و حذف کنیم.
7.مزرعه لینک Link Farms
تکنیک دیگری که برای سئو کلاه سیاه وجود دارد؛ لینک سازی در مزرعه لینک است. سایت های فراوانی وجود دارد که شما می توانید در آن ها لینک خود را قرار می دهید و به نوعی این سایت ها معروف به مزرعه لینک هستند.
گوگل به طور قطعی اعلام کرده است که این روش تاثیر منفی بر سئو شما می گذارد و در صورت شناسایی آن، الگوریتم های گوگل شما را جریمه خواهند کرد.
شما برای مزرعه لینک شخصی نیز می توانید اقدام کنید و با به وجود آوردن وبلاگ ها و وب سایت هایی که متعلق به خود شما هستند، به صفحه اصلی خود لینک دهید که به این روش در اصطلاح PBN نیز می گویند.
پیشنهادی:PBN چیست؟ بهترین استراتژی PBN برای سئو وب سایت
8.محتوای کم کیفیت و بی کیفیت
اگر از این نوع مطالب استفاده می کنید، پیشنهاد می کنیم که محتوای خود را ادیت کنید. زیرا با این کار اعتماد کاربران را از دست خواهید داد و همزمان دیگر موتور جست و جو ها به شما اعتنایی نخواهند کرد و این یعنی بدترین اتفاق ممکن برای یک وب سایت.
9.بهینه سازی بیش از حد
بهینه سازی به خودی خود امری مورد نیاز و مفید برای وب سایت شما می باشد، اما مانند همه موارد دیگر اگر با وسواس خاصی این کار را انجام دهید و بیش از اندازه بهینه سازی انجام دهید، جزء سئو کلاه سیاه محسوب میشود و ممکن است از طرف گوگل جریمه شوید.
10.محتوای اسپم تولید شده توسط کاربران سایت
در موارد قبل مسئول اول و آخر آن اتفاق مدیر و مسئول سئوی آن سایت بود؛ اما مواردی نیز وجود دارد که خارج از حیطه مسئول سئو سایت است و ممکن است از طرف گوگل به عنوان تکنیک سئو کلاه سیاه شناسایی شود. مطالب اسپم کاربران از این دسته است. پس مراقب مطالبی که کاربران در سایت شما قرار می دهید نیز باشید که بر سئو سایت شما تاثیر گذار است.
نتیجه گیری
پیشنهاد میکنیم به هیچ وجه نکاتی که در مقاله ذکر شد را بر روی سایت خود اعمال نکنید و اگر نیز انجام می دهید مسئولیت کامل آن با خود شماست. پیشنهاد همیشگی ما استفاده از تکنیک های سئو کلاه سفید است که با این روش ها، با موتور جست و جوی گوگل دوست خواهید شد و آن ها پشتیبان شما خواهند شد.
چقدر از محتوای مقاله راضی بودید؟ حتما در بخش نظرات سایت، هر گونه پیشنهاد و انتقادی را با ما در میان بگذارید که ما از نظرات شما استقبال و در سریع ترین زمان ممکن پاسخ شما را خواهیم داد.
در صورتی که برای بهینه سازی سایت خود نیاز به مشاوره سئو دارید میتوانید از خدمات سئو سایت سئو اینجا استفاده کنید. چرا که سئو اینجا با داشتن متخصصین باتجربه بهترین راهکاها را برای بهبود سئو سایت شما ارائه میدهد.
سوالات متداول
استفاده از تکنیک های سئو کلاه سیاه ممکن است در کوتاه مدت ترافیک وب سایت شما را افزایش دهد ولی مدت طولانی در صورت مشاهده سئو کلاه سیاه، گوگل شما را با پنالتی رو به رو می سازد که این خود مشکل جدی برای وب سایت تلقی می شود. تاثیر سئو کلاه سیاه بر کسب و کار ما چقدر است؟
از دید گوگل تنها لینکهایی که به صورت طبیعی و بدون دخالت ما به سایت داده میشوند در دسته بندی کلاه سفید قرار میگیرند ولی به خوبی میدانیم که این کار به ندرت انجام میشود و شانس ما را برای موفقیت کمرنگ میکند. هر روش لینکسازی خارجی که گوگل قادر به تشخیص غیرطبیعی بودن آن نیست را میتوان انجام داد و برای این مدل فعالیتها معمولا از عبارت سئو کلاه خاکستری استفاده میشود. آیا لینکسازی همیشه کلاه سیاه است؟
بله، فعالیتهایی که برای تخریب رقبا یا از دست رفتن جایگاه سایتهای دیگر انجام میشود را سئو منفی مینامیم. که این روش نیز کلاه سیاه محسوب میشود. آیا سئو منفی نیز کلاه سیاه محسوب میشود؟
بدون دیدگاه