پرمالینک (Permalink) یا لینک دائمی چیست؟

permalink

عناوین محتوا

لینک دائمی، لینک یکتا یا Permalink به URL هر صفحه از سایت اطلاق می‌شود که وقتی صفحه را باز می‌کنید می‌توانید داخل باکس مرورگر آن را ببینید. در هر صفحه و سایت دیگری نیز برای ارجاع به یک صفحه، لینک دائمی و یکتای آن درج می‌شود. در Permalink، بعد از آدرس سایت موارد مختلفی می‌تواند درج شود. مانند تاریخ انتشار مطلب، دسته بندی موضوعی محتوا، نویسنده‌ی محتوا و مواردی مانند آن. یک پرمالینک خوب باید به گونه ای باشد که توسط کاربر به راحتی درک شود و قابل اشتراک باشد.

پرمالینک چیست؟

دلیل استفاده از Permalink چیست؟

لینک دائمی به یک صفحه ی یکتا متصل است و تا زمانی که آن صفحه وجود داشته باشد، کاربر با کلیک روی آن به صفحه ی مقصد منتقل می‌شود. کاربرد لینک دائمی این است که بدون نگرانی می‌توانید با استفاده از آن در صفحات سایت خود به دیگر صفحات یا دیگر سایت‌ها لینک دهید.

Permalink چه تاثیری بر سئو سایت دارد؟

لینک دائمی یا Permalink از آنجایی در سئو اهمیت پیدا می‌کند که می‌بینید در صفحه ی نتایج جستجو در کنار عنوان و متا توضیحات، URL صفحه نیز درج می‌شود. بنابراین هم از نظر موتور جستجو و هم از نظر کاربر اهمیت دارد. درست است که URL برای فهم موتور جستجو و هدایت به دامنه و سایت مورد نظر طراحی می‌شود؛ اما این عنصر توسط کاربر نیز قابل مشاهده است. بنابراین باید با فهم کاربر تطبیق داده شود. وجود کاراکترهای بی معنی مانند «؟،%،&» داخل لینک دائمی برای کاربر گیج کننده است و اشتراک گذاری آن را نیز دشوار می‌کند. برای نمونه پرمالینک های زیر را ببینید:

/https://www.example.com/10/10/2017/post-name

/https://example.com/post-name

برخی از پرمالینک ها به صورت تاریخ انتشار مقاله و نام آن یا تنها نام مقاله هستند. این پرمالینک ها به درک بهتر محتوای مقاله نیز کمک می‌کنند.

در ساختن Permalink اصول سئو را رعایت کنید.

برای اینکه permalink مطابق با اصول سئو باشد بایستی:

  • کوتاه باشد و موضوع کلی مقاله را توضیح دهد. علاوه بر عنوان و متا توضیحات، پرمالینک مقاله نیز باید به طور کلی موضوع مقاله را بیان کند. از طرفی دیگر پرمالینک باید کوتاه و مختصر باشد و نباید دقیقا عنوان مقاله به عنوان لینک قرار داده شود.
  • کلمات کلیدی اصلی در آن به کار برده شود. اصلی ترین عبارت و کلمه ی کلیدی که جستجو می‌شود را در پرمالینک قرار دهید تا به موتور جستجو در فهمیدن محتوای صفحه ای که این permalink را دارد کمک کند. علاوه بر آن کلمه کلیدی در پرمالینک به کاربر نیز در فهم موضوع متن پیش از اینکه صفحه را باز کند کمک می‌کند.
  • هر کلمه باید با خط فاصله یا دش (dash) از دیگری جدا شود. بین هر کلمه و کلمه ی بعد به جای فاصله یا هر کاراکتر دیگری باید خط فاصله “-” قرار داده شود. سرویس های مدیریت سایت و محتوا معمولا به طور خودکار این کار را انجام می‌دهند.
پرمالینک

پرمالینک در وردپرس

وردپرس به صورت خودکار برای هر پست یک permalink با فرمت https://example.com/?p=101 تولید می‌کند. اما این فرمت برای کاربر قابل فهم نیست و مطابق با اصول سئو نیز نیست. زیرا کاراکترهای به کار رفته در آن ارتباط موضوعی با محتوای صفحه ندارند و تا قبل از باز شدن لینک سرنخی به کاربر در مورد موضوع صفحه نمی دهند. پس باید این فرمت را تغییر داد.

وردپرس برای انتخاب پرمالینک گزینه هایی را در نظر گرفته و امکان وارد کردن دستی آن را نیز فراهم کرده است. گزینه هایی که به طور خودکار روز انتشار و نام پست، ماه انتشار و نام پست، عددی یکتا یا عنوان پست به تنهایی را به عنوان پرمالینک قرار می‌دهند.

پرمالینک در وردپرس

توصیه هایی برای انتخاب پرمالینک مناسب

پرمالینک مقالات خود را با توجه به هدف سایت و مقاله ای که می‌خواهید منتشر کنید انتخاب کنید. مثلا اگر یک سایت خبری دارید، درج تاریخ انتشار خبر در permalink می‌تواند گزینه‌ی خوبی باشد. اما اگر موضوع سایت شما همواره در حال تغییر و به روز شدن است، وارد کردن تاریخ انتشار می‌تواند بعدها باعث کهنه به نظر رسیدن مقاله‌ی شما شود.

استفاده از یک ساختار ساده در پرمالینک پیشنهاد ماست. گذاشتن عنوان پست به جای لینک دائمی ممکن است مفید باشد اما برای مقالاتی که عناوین طولانی دارند، عنوان مقاله برای permalink گزینه ی مناسبی نیست. در عوض می‌توانید یک عبارت کلیدی مرتبط و کوتاه را در پرمالینک قرار دهید. مثلا اگر عنوان مقاله ی شما «چگونه نرخ پرش صفحات را کاهش دهیم؟» است، پرمالینک ایده آل می‌تواند به صورت /کم-کردن-نرخ-پرش/https://www.example.com باشد.

 

پلاگین Yoast و پرمالینک

پلاگین yoast ابزاری است که مدیریت سایت‌های وردپرسی را بسیار آسان می‌کند. این پلاگین در صورتی که تنظیمات پیشفرض permalink را تغییر نداده باشید، به شما هشدار می‌دهد و شما را ملزم به این کار می‌کند.

جمع بندی

برای لینک های دائمی صفحات سایتتان یک ساختار مشخص و همیشگی تعیین کنید و از آن تخطی نکنید. همچنین بی جهت آن‌ها را تغییر ندهید زیرا ریدایرکت اشتباه لینک های قدیمی به لینک های جدید می‌تواند باعث افت رتبه‌ی سایت شود. قبل از اینکه سایت را راه اندازی کنید در مورد ساختار پرمالینک های صفحات سایت تصمیم بگیرید و سپس کار خود را شروع کنید.

اگر در مورد لینک های دائمی یا همان permalink دچار ابهام یا سوالی هستید میتوانید در بخش نظرات سوال خود را با ما در میان بگذارید تا کارشناسان سئو اینجا به آن پاسخ دهند. همچنین میتوانید برای دریافت مشاوره سئو و یا خدمات سئو سایت میتوانید با کارشناسان سئو اینجا در ارتباط باشید.

سمیرا حسن آبادیمشاهده نوشته ها

وقتی دست های یک پیانیست روی پیانو قرار میگیرد یک قطعه موسیقی دل نشین می سازد. مدیر محتوا هم کافی است دست به صفحه کلید شود. متن شاهکاری خلق می کند تا بر دل همگان نشیند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قیمت سئوسفارش سئوتماس با سئواینجا