رتبه الکسا چیست؟ چه معیارهایی در رتبه بندی الکسا تاثیر دارد؟


عناوین محتوا

اگر شما اهل وب گردی باشید، حتما اصطلاح رتبه الکسا تا به حال گوشتان خورده است و شاید هم بدانید که الکسا سایت های مختلف را بر اساس معیارهای مختلف رتبه بندی می کند؛ اما این همه داستان نیست و الکسا کاربردهای مختلف دیگری نیز دارد.

در این قسمت از آموش سئو ابتدا سعی می کنیم یک دید کلی راجع به الکسا به شما خوانندگان محترم بدهیم. سپس کاربردهای آن و این که چگونه الکسا داده های خود را به دست می آورد و هم چنین نحوه استفاده از آن برای بهبود سئو سایت را به شما آموزش می دهیم. پس با ما همراه باشید.

رتبه الکسا

رتبه الکسا چیست؟

الکسا شرکت زیر مجموعه آمازون (Amazon) است که در سال 1996 افتتاح گردید و در حال حاضر مقر فعلی آن در کالیفرنیا قرار دارد.هدف از تاسیس این شرکت، جمع آوری اطلاعات سطح وب و رتبه بندی آن ها براساس تعداد بازدید است که با استفاده از معیارهای مختلفی صورت می گیرد.

در ایران، الکسا معتبرترین سایت رتبه بندی به حساب می آید و همین اهمیت باعث شده است که بسیاری از افراد، به اشتباه فکر کنند که رتبه الکسا در جایگاه گوگل شما نیز تاثیر گذار است؛ در صورتی که اصلا این طور نیست و بهتر است از همین الان این فکر را از سر خود بیرون کنید.

باورهای غلط راجع به رتبه الکسا

رتبه بندی گوگل با رتبه بندی الکسا یکسان است.

اصلا این طور نیست. الکسا و گوگل دو شرکت مجزا و مستقل از هم می باشند که هدف گوگل، رتبه بندی سایت ها در نتایج جست و جو براساس معیارهای سئویی مد نظر خود است؛ در صورتی که الکسا براساس اطلاعات دریافتی خود در یک دوره زمانی، سایت ها را رتبه بندی می کند.

رتبه الکسا تاثیر زیادی بر نتایج خروجی گوگل دارد.

کاری که الکسا انجام می دهد، رتبه بندی سایت ها است اما در مقابل گوگل نشان داده است که معیاری به نام رتبه بندی سایت ندارد و هدفش در اصل ارائه بهترین نتیجه جست و جو به کاربرانش می باشد.

رتبه الکسا چیست؟

معیارهای رتبه بندی الکسا

1.نرخ پرش(Bounce Rate)

از معیارهایی است که در رتبه بندی الکسا تاثیر گذار است. نرخ پرش یعنی این که کاربری که وارد سایت شما می شود، بدون آنکه صفحه دیگری از سایت شما را مشاهده کند، از سایت شما خارج شود. واضح است که هر چه قدر نرخ پرش شما پایین باشد، بهتر است و رتبه الکسای شما بهبود مییابد.

2.زمانی که کاربر در سایت شما می گذارد.

میانگین مدت زمان حضور در سایت هر کاربر، توسط الکسا محاسبه می شود و تاثیر خود را بر رتبه الکسا می گذارد. بدیهی است که هر چه قدر این میانگین بالاتر باشد، سایت شما در رتبه بندی الکسا موفق تر عمل می کند و بنابر این رنک بهتری دریافت می کند.

3.ترافیک ورودی به سایت و تعداد بازدیدکنندگان

مهم ترین معیار در بین معیارهای رتبه بندی الکسا، ترافیک سایت و تعداد بازدید کننده ها می باشد و با رتبه الکسا ارتباط مستقیمی دارد. هر چه قدر یک سایت ترافیک ورودی و تعداد بازدید کنندگان بیشتری باشد، رتبه الکسای پایین تری دارد.

4.تعداد ساب دامین و ساب فولدر

احتمالا هنگامی که در وب سایتی مشغول وب گردی هستید؛ می بینید که آن وب سایت از بخش های مختلفی تشکیل شده است که این بخش ها در قسمت ساب دامین و یا ساب فولدر ذخیره می شوند. ساده تر که قصد توضیح داشته باشم؛ subdomin.domin.com آدرس یک ساب دامین است و domin.com/subfolder آدرس یک ساب فولدر می باشد.

ساب دامین ها و ساب فولدر های یک سایت، توسط الکسا آنالیز می شوند و بر روی رتبه سایت میتواند تاثیر مثبت یا منفی داشته باشد. به همین دلیل است که سایت های مختلف، از این دو بخش برای موضوعات مختلفی استفاده می کنند تا رتبه سایت خود را بهبود بدهند و هم چنین رضایت کاربر را جلب کنند.

رتبه بندی الکسا

5.گزارش دریافت شده توسط روت سرور

روت سرور ها می توانند سایت ها را براساس دی ان اس (DNS) و آی پی (IP) شناسایی کنند. الکسا از 500 روت سروری که در دسترس دارد، برای پیدا کردن ترافیک هر سایت براساس تلاشی که IP ها برای پیداکردن DNS ها انجام می دهند، استفاده می کند و از آن برای رتبه بندی سایت ها نیزاستفاده می کند.

راهکارهای بهبود رتبه الکسا

1- تولید محتوای جذاب و اصولی و به روزرسانی مرتب آن

اولین روش برای بهبود رتبه الکسا تولید محتوای جذاب و بروزرسانی مرتب آن است. این کار برای کاربران ارزش ایجاد میکند و محتوایی که از این انگیزه دور باشد در ایجاد مخاطبان وفادار موفق نیست. وقتی خوانندگان منابعی را با ارزش و آموزنده می یابند، آنها با محتوای آینده درگیر می شوند و آن را با دیگران به اشتراک می گذارند و بازدید کنندگان جدیدی را معرفی می کنند که به طور بالقوه به مشتری تبدیل می شوند. محتوای با کیفیت همچنین توسط موتورهای جستجوگر مانند گوگل پاداش می گیرد.

2- سایتهای مرتبط بیشتری را برای لینک دهی به سایت خود بیابید.

برای پیوند به وب سایت خود ، سایتهای مرتبط بیشتری را پیدا کنید. در غیر این صورت به عنوان پیوندهای ورودی شناخته می شود ، این روش به موتورهای جستجو کمک می کند تا به وضوح جایگاه شما را مشخص کنند و همچنین باعث افزایش اعتماد و کیفیت سایت شما می شوند. به عبارت دیگر ، لینکهای ورودی معتبر (از سایتهایی که عملکرد خوبی دارند) به سایت شما اعتبار می دهند. این تاکتیک باید با تولید محتوای جذاب و اصلی پشتیبانی شود، چرا که این کار به منظور نگه داشتن کاربران هدف به سایت صورت میگیرد.

3- یافتن کلمات کلیدی که باعث جذب کاربران می‌شود.

کلمات کلیدی را پیدا کنید که باعث جذب ترافیک به رقبای شما می شوند و سایت خود را برای آنها بهینه سازی کنید. با کمی تحقیق در مورد کلمات کلیدی می توانید درک کنید که مخاطبان شما به دنبال چه هستند و چگونه. به نوعی ، تحقیق در مورد کلمات کلیدی یادگیری نحوه صحبت کردن با زبان مشتریان و با توجه به نیازها و خواسته های آنها است.

4- به تحلیل رقبای خود بپردازید.

استراتژی رقبا را درک کنید و بدانید چه عواملی موثر است. دلایل مختلفی وجود دارد که تجزیه و تحلیل رقابت شما مهم است، اما به طور خلاصه تجزیه و تحلیل رقابتی، تجزیه و تحلیل سایت را ساده تر میکند. بنابراین ، درک صحیح تری از معیارهای مهم ، راهکارهای مفید (برای شما و رقبایتان) به شما می دهد و به شما امکان می دهد روش‌های مفید برای کسب و کار خود را شناسایی و پیش بینی کنید.

تحلیل رقبا برای بهیود رتبه الکسا

همه این زوایا به شما کمک می کند تا استراتژی کلی شما به طور دقیق تری ایجاد شود و به شما امکان می دهد با آگاهی بیشتری تصمیمات شغلی بگیرید که به موقعیت شما در بازار تأثیر مثبت می گذارد.

5- بهترین روش‌های سئو سایت را روی وب سایت خود پیاده سازی کنید

سئو یک استراتژی بسیار مهم برای بهبود رتبه الکسا است که سزاوار مقدار قابل توجهی از وقت و توجه شما است. اما برای سئو سایت حتما باید به تجربه کاربری مناسب سایت نیز توجه نمود. بدون داشتن تجربه کاربری خوب ، امید چندانی به حفظ یا تبدیل مشتریان خود ندارید.

آیا رتبه الکسا مهم است؟

بسیاری از افراد این پرسش را در ذهن دارند  که کسب چه رتبه الکسایی خوب و کافی است؟ پاسخ این است که قرار نیست هر وبسایتی بتواند رتبه زیر 100 و 50 کشور را به دست آورد و یا جزء هزار سایت برتر دنیا شود. این رتبه می‌تواند شاخص مناسبی باشد که نشان دهد وب سایت شما در مسیر درست قرار گرفته است.

رتبه الکسا نشان دهنده ترافیک و تعداد بازدید کننده هایی است که شما توانسته اید دریافت کنید. شما هر چقدر بتوانید بر روی سئو سایت خود به صورت اصولی کار کنید، به همان اندازه در نتایج جست و جوی گوگل رتبه کسب خواهید کرد و ترافیک ورودی سایت شما بالاتر خواهد رفت و اگر بتوانید با لینک سازی داخلی مناسب کاربر را در سایت نگه دارید، انگار معیار های دیگر الکسا را رعایت کرده اید.

پس پیشنهاد ما این است که به جای فوکوس بر روی رتبه الکسا، سئو سایت خود را قوی کنید و آن موقع میبینید که رتبه الکسا شما روز به روز، به صورت اتوماتیک بهتر می شود.

امیدوارم از مقاله راضی بوده باشید. تیم سئواینجا آماده هر گونه مشاوره سئو در زمینه آنالیز و کمک در راستای بهبود سئو سایت شما می باشد. همچنین در صورت تمایل میتوانید دیگر خدمات سئو سایت را از طریق تیم ما دریافت کنید. حتما در بخش نظرات، نظر خود را در ارتباط با الکسا برایمان قرار دهید.

سوالات متداول

ثبت سایت در الکسا چطور انجام می‌شود؟

هیچ نیازی به ثبت وبسایت در الکسا نیست و البته امکان ثبت وبسایت در الکسا هم به طور کلی وجود ندارد. هر وبسایتی که آمار بازدید آن به یک حداقلی از نظر الکسا برسد در رتبه‌بندی قرار می‌گیرد.

چطور رتبه وبسایت را در الکسا چک کنیم؟

شما میتوانید با نصب افزونه الکسا روی مرورگر کروم یا فایرفاکس رتبه وبسایت خود را مشاهده کنید.

چرا گاهی اوقات ترافیک وب سایت بیشتر می‌شود اما رتبه آن در الکسا پایین‌تر می‌رود؟

به طور کلی نباید بیشتر شدن ترافیک یک وبسایت را مبنایی برای بالاتر رفتن رتبه الکسا در نظر گرفت. رتبه بندی وب سایت‌ها در الکسا نسبت به یکدیگر سنجیده می‌شود. از طرفی دیگر ترافیک تمام وب سایت‌ها کم و زیاد می‌شود. در همان حال که ترافیک وبسایتی در حال افزایش است امکان دارد ترافیک دیگر وبسایت‌ها در رتبه‌های بالاتر یا پایین‌تر هم با شدت بیشتری کم و زیاد شود.

سعید حسن آبادیمشاهده نوشته ها

سعید حسن آبادی هستم، متخصص و استراتژیست سئو دیجیتال مارکتر و مدیر محصول گذشته، سئو کار امروز سئو مستر وبسایت‌های Rond.ir ، Monta.ir ، Nam.ir و ...

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قیمت سئوسفارش سئوتماس با سئواینجا