تغییر آدرس دامنه در گوگل با حفظ سئو

نام دامنه

عناوین محتوا

نام دامنه ای که انتخاب می کنید، می تواند در سئو سایت شما تاثیر بسزایی داشته باشد. حال اگر شخصی پس از مدتی فعالیت روی یک دامنه و کسب رتبه و اعتبار از موتورهای جستجو بخواهد به هر دلیلی آدرس دامنه اش را تغییر بدهد، آیا امکان این امر وجود دارد؟ به سر اعتبار و Rank کسب شده چه می آید؟ آیا راهی وجود که همه ی آنچه تاکنون بدست روی دامنه فعلی بدست آورده ایم با خود برداشته و به یک آدرس جدید نقل مکان کنیم؟ خوشبختانه پاسخ به این سوال مثبت است و اینترنت معولا به پشیمانی هایی که ممکن است متداول شوند، بها می دهد. این مطلب سئو اینجا به روش های تغییر آدرس دامنه و اعلام آن به گوگل خواهد پرداخت؛ گویی بعد از انجام سئو سایت حالا گوگل دوست صمیمی شما شده و می خواهید آدرس منزل جدید خود را برای مراجعات بعدی به او بدهید.

نام دامنه

تغییر آدرس دامنه چه طور می تواند بر سئو اثرگذار باشد

فاکتورهایی وجود دارند که می توانند روی سئو سایت شما اثر منفی داشته باشند، به عنوان مثال خرابی وب سایت و بالا نیامدن آن یکی از این فاکتور هاست. در اینجا ما می خواهیم بر پیامدهای منفی تغییر نام دامنه تمرکز کنیم. تغییر دامنه چیزی نیست که شما هر روز بخواهید آنرا انجام دهید، اما ممکن است به دلایلی انجام این کار را مفید بدانید؛ در دسترس قرار گرفتن یک دامنه کاربرپسند با ارتباط لغوی بیشتر، ترکیب کردن دو سایتی که در حال حاضر روی دو دامنه جداگانه فعالیت می کنند، تغییر نام شرکت یا تغییر اهداف سایت از جمله دلایل تغییر آدرس دامنه به حساب می آیند. این دلایل موجه هستند ولی باید بدانید که کوچکترین تغییری می تواند موجب تنزل رتبه ی سایت شما باشد و مهمترین دلیل این اتفاق این است که هیچکدام از لینک های خارجی که برای وب سایت شما درج شده بود، دیگر عمل نخواهند کرد؛ موتورهای جستجو به محتوای موجود در لینک های مرده (dead links) رتبه دهی نمی کنند و بدین ترتیب نرخ تبدیل سایت شما کاهش یافته و ترافیک ارگانیک قبلی را از دست می دهید.

آدرس دامنه ی خود را در سه مرحله بدون آسیب زدن به سئو سایت تغییر دهید

اول از همه باید بدانید که با انجام این سه مرحله بازهم شما تنزل رتبه موقتی خواهید داشت و نمی توان دامنه ی سایت را بدون حتی 1% آسیب به سئو، تعویض کرد؛ با انجام این مراحل در واقع شما اثرات طولانی مدت این امر را از بین برده و رتبه ای که با زحمت به دست آورده بودید را به سرعت پس می گیرید.

تغییر آدرس دامنه

مرحله ی اول: گرفتن نسخه ی پشتیبان از سایت

اولین کاری که شما باید انجام بدهید این است که یک backup کامل از سایت خود بگیرید. ابزارهای زیادی برای این کار وجود دارد، پس حالا که حق انتخاب دارید بهتر است ابزاری را برگزنید که قابلیت انجام عملیات پشتیبان گیری و جابجایی را باهم داشته باشد و پروسه را برای شما ساده تر کند. اگر یک وب سایت وردپرسی دارید، افزونه Duplicator را نصب کنید. با انتخاب گزینه create a new یک بکاپ جدید بگیرید و در آخر با زدن دکمه one-click download این نسخه پشتیبان را روی هارد دیسک کامپیوتر خود ذخیره کنید.

مرحله ی دوم: انتقال سایت به دامنه جدید

قبل از انجام انتقال شما باید یک پایگاه داده برای دامنه ی جدید خود ساخته باشید. برای ساخت این پایگاه داده وارد cPanel شده و در قسمت دیتابیس mysql database را انتخاب کنید، در فیلد مربوط به username نام پایگاه داده خود را وارد کرده و پسورد مورد نظر خود را در دو فیلد مربوطه تکرار کنید، با کلیک بر روی گزینه ی create a user کار شما به پایان رسیده است. به سراغ فایلی که در مرحله ی قبل دانلود کردید بروید. با برقراری یک ارتباط Ftp وارد دامین جدید شده، ابتدا بررسی می کنیم که فولدر root خالی باشد و سپس فایل های Archive و installer که قبلا دانلود کرده بودیم را در این فولدر آپلود می کنیم. حالا باید با روشی این فایل ها را از حالت فشرده خارج کنیم تا قابل استفاده باشند. برای این کار در یک تب جدید درون مرورگر خود آدرس زیر را وارد کنید. دقت کنید به جای yournewdomain نام دامنه جدید شما قرار می گیرد.

آدرس دامنه جدید http://yournewdomain.com/installer.php

در این صفحه ابزار جابجایی افزونه ی duplicator نمایش داده می شود و اطلاعاتی مربوط به پایگاه داده ی جدید، از شما می خواهد. پس از اتمام کار انتقال آدرس url جدید را از شما می پرسد که البته باید فیلد مربوطه به صورت اتوماتیک پر شده باشد، اگر اینکار انجام نشد، آدرس را دستی وارد کنید. حال کار انتقال شما به پایان رسیده، می تواند در یک صفحه جدید مرورگر صحت آن را بررسی کنید. پایان این مرحله شاید می توانست یک مرحله ی مجزا باشد؛ شما باید صفحات سابق را با ریدایرکت 301 برای همیشه به آدرس جدید منتقل کنید و با این روش ترافیک لینک های قدیمی خود را محفوظ نگه دارید.

مرحله ی سوم: تغییرات را به گوگل اطلاع دهید

بعد از انجام کلیه مراحل انتقال و ریدایرکت های مربوطه باید گوگل را نسبت به این تغییرات مطلع سازیم. برای این کار وارد گوگل سرچ کنسول شده و دامنه جدید خود را به آن اضافه می کنیم. سپس به صفحه سرچ کنسول دامنه قدیمی خود رفته و روی آیکن چرخ دنده ی موجود در قسمت بالایی صحه کلیک می کنیم؛ پروسه تغییر نام دامنه درون سرچ کنسول آغاز می شود، این پروسه را با دقت تا انتها دنبال می کنیم. در آخر گوگل با انجام یکسری تست ها، آدرس سایت شما را درون ایندکس خود تغییر می دهد.

تغییر آدرس دامنه در سرچ کنسول

فراموش نکنید کارشناسان سئو اینجا برای پاسخ دادن به سوالات شما و انجام مشاوره سئو در کنار شما خواهند بود.

سعید حسن آبادیمشاهده نوشته ها

سعید حسن آبادی هستم، متخصص و استراتژیست سئو دیجیتال مارکتر و مدیر محصول گذشته، سئو کار امروز سئو مستر وبسایت‌های Rond.ir ، Monta.ir ، Nam.ir و ...

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قیمت سئوسفارش سئوتماس با سئواینجا