سئو تکنیکال (technical seo) چیست؟


عناوین محتوا

در این بخش از آموزش سئو به بررسی سئو تکنیکال میپردازیم. سئو تکنیکال (technical seo) مجموعه اعمالی برای بهبود رتبه سایت و سرور است که به خزنده های موتور جستجوی گوگل برای خزیدن موثر روی سایت و ایندکس کردن مناسب آن کمک می کند؛ به عنوان مثال داشتن یک ارتباط امن، طراحی واکنش گرا و سرعت بالای لود وب سایت از جمله مشخصه هایی هستند که شما در سئو تکنیکال باید از وجود آنها در سایت خود اطمینان حاصل کنید.

با بررسی چک لیستی که در ادامه برای شما آورده شده است، در واقع شما ساختار و امنیت وب سایت تان را در برابر توقعاتی که الگوریتم های موتور جستجوی گوگل از یک سایت با رتبه ی بالا دارند، قرار داده اید و می توانید به یک جمع بندی کلی از وضعیت سئو سایت خود از نظر فنی یا سئو تکنیکال برسید.

سئو تکنیکال

  • استفاده از SSL در سئو تکنیکال

SSL مخفف عبارت secure sockets layer یک پروتکل امنیتی است که یک مسیر رمزنگاری شده برای ارتباط بین وب سرورها و مرورگر ایجاد می کند. شناسایی این پروتکل بسیار ساده است؛ آدرس وب سایت هایی که از SSL استفاده می کنند به جای Http با Https آغاز می شود.

مدتی است که گوگل کروم، مرورگر شرکت گوگل از عبارت Not Secure در کنار آدرس وب سایت هایی که گواهینامه SSL ندارند، استفاده می کند و این کار یک آبروریزی ساده برای وب سایت معتبر شماست. راه اندازی و نصب SSL نسبتا ساده و بی دردسر است، پس بهتر است برای انجام آن به صورت شخصی یا از طرف هاست خود، سریعتر اقدام کنید.

مقاله پیشنهادی: آیا امنیت سایت روی سئو تاثیر دارد؟

امنیت سایت- سئو تکنیکال

  • Mobile-friendly بودن وب سایت

یک وب سایت واکنش گرا، اندازه های خود را به صورت اتوماتیک با توجه به سایز دستگاه کاربر تنظیم می کند؛ بدین طریق میزان خوانایی وب سایت نه تنها روی دستگاه موبایل و تبلت کم نشده، بلکه بیشتر هم می شود. در این سال ها با توجه به تعداد بیشتر کاربرانی که از دستگاه موبایل برای جستجو در اینترنت استفاده می کنند، گوگل الگوریتم های خود را به نحوی تغییر داده که محتوای مخصوص موبایل در درجه ی اول اهمیت قرار می گیرد (mobile first index)؛ در نتیجه اگر وب سایت شما واکنش گرا طراحی نشده بهتر است به کلی قید سئو تکنیکال و حضور در رتبه های برتر گوگل را بزنید.

مقاله پیشنهادی: چرا باید سایتمان ریسپانسیو (واکنش گرا) باشد؟

  • سرعت سایت در سئو تکنیکال

سرعت سایت در سئو تکنیکالسرعت سایت یکی از معیارهای اصلی رتبه بندی سایت ها توسط موتور جستجو است و از مواردی است که باید برای سئو تکنیکال به ان توجه نمود. موارد موثر در افزایش سرعت سایت به اختصار در زیر آورده شده است:

  • استفاده از هاست و DNS قدرتمند و سریع.
  • کم کردن درخواست های http و به حداقل رساندن میزان استفاده از اسکریپت ها و پلاگین ها.
  • استفاده از یک فایل واحد تحت عنوان CSS Stylesheet به جای استفاده از چند فایل CSS (استفاده از چند فایل CSS کاملا منسوخ شده است).
  • کاهش حجم تصاویر سایت تا حد ممکن (به طور معمول 21% از حجم هر سایت را تصاویر آن اشغال می کنند).
  • فشرده کردن صفحات وب سایت با استفاده از ابزار GZIP.
  • کوچک کردن حجم کدنویسی وب سایت با حذف فاصله های اضافی، خطوط شکسته و تورفتگی های موجود در کدهای html، Css و java script آن.

مقاله پیشنهادی: 8 ابزار طلایی برای تست سرعت سایت

  • تاثیر محتوای کپی در سئو تکنیکال

یکی از مهمترین مراحلی که باید برای سئو تکنیکال به آن توجه داشت محتواست. محتوای کپی می تواند محتوایی باشد که در دو صفحه از وب سایت شما تکرار شده است و لزوما نباید آن را از سایت دیگری کپی کرده باشید. این محتوا می تواند همزمان برای کاربران و الگوریتم های موتور جستجو گیج کننده باشد. البته در روش های کلاه سیاه برای بردن ترافیک بیشتر هم از این نوع محتوا استفاده می شود. به طور کلی برای رفع مشکل محتوای تکراری دو راهکار وجود دارد که تفاوت این دو در دلیل به وجود آمدن محتوای کپی خلاصه می شود.

  1. در روش اول شما با غیر فعال کردن Session IDs در سیستم مدیریت محتوای خود و برای مکان های غیر الزامی و حذف نسخه های قابل چاپ وب سایت به نتیجه مورد نظر خواهید رسید. (نسخه های چاپی به عنوان محتوای کپی شناخته شده اند!)
  2. در روش دوم برای اینکه مواردی مثل صفحات محصول فروشگاه شما و … ، انتشار محتوای تکراری به حساب نیایند، درون آنها از تگ canonical استفاده می کنید و به نوعی یک صفحه را درهمه ی صفحات دیگر به عنوان صاحب اصلی محتوا به موتورهای جستجو معرفی می کنید.

سوالی که ممکن است برای شما پیش آید این است که چرا جایگاهِ سایت های کپی کار، در گوگل بهتر از ماست؟

دلیل این اتفاق محبوب بودن آن سایت در گوگل است و این که گوگل هنوز در حدِ کفایت، به شما اعتماد ندارد. بنابراین نمی تواند اوایل کار شما را به کاربران پیشنهاد دهد.

مقاله پیشنهادی: محتوای تکراری (Duplicate Content) چیست؟

محتوای کپی- سئو تکنیکال

  • تاثیر نقشه سایت در سئو تکنیکال

یک XML Sitemap یا نقشه سایت، فایلی است که به موتور جستجو برای درک مسیرهای جستجو روی وب سایت شما کمک می کند. یک مسابقه رالی را در نظر بگیرید، نقشه سایت حکم نقشه خوان را برای راننده (خزنده ی گوگل) بازی می کند. نقشه سایت همچنین شامل اطلاعات کاربردی درباره هر صفحه است این اطلاعات شامل: زمان آخرین تغییر در صفحه، اولویت صفحه درون سایت شما و زمابندی آپدیت شدن صفحه مورد نظر می باشد.

نقشه سایت- سئو تکنیکال

  • فعال بودن نسخه AMP

مخفف عبارت Accelerated Mobile Pages یک فریم وورک متن باز مبتنی بر html است. این پروژه اولین بار توسط خود گوگل و در رقابت با مقالات فوری فیسبوک و اخبار اپل منتشر شد. AMP برای گوشی های موبایل بهینه شده و با سرعت باور نکردنی روی تلفن همراه لود می شود.

در واقع AMP یک ورژن از وب سایت شما بدون حضور کد های جاوا اسکریپت است؛ به خاطر سرعت بسیار بالا، این نسخه از وب سایت شانس اشتراک گذاری بالاتر، زمان حضور طولانی تر و تعداد بک لینک های بیشتری را از سمت کاربران دریافت می کند، که همه ی اینها از نظر سئو سایت فوق العاده هستند. علاوه بر گوگل گاهی صفحات AMP در صفحه جستجو به صورت هایلایت شده نشان می دهد. آیکن کوچک رعد و برق نشانه ی این صفحات درون SERP است.

  • صفحات 404 و لینک‌های شکسته

صفحات 404 صفحاتی هستند که به طور کامل حذف شده‌اند و وقتی آن صفحه را در گوگل جستجو می‌کنید با صفحه 404 روبرو می‌شوید.در اصل صفحات 404 صفحاتی هستند که محتوای آن به طور کامل حذف شده‌ است.

در این شرایط به لینک‌هایی که از صفحات دیگر سایت به صفحات 404 داده می‌شود؛ لینک شکسته گفته می‌شود. زمانی که خزنده های گوگل با چچنین صفحاتی روبرو می‌شوند به سایت شما امتیاز منفی میدهند و وجودشان در سایت شما باعث کاهش قدرت سئو تکنیکال می‌شود.

راهکار برای حل این مشکل استفاده از ریدایرکت 301 است. با این کار شما میتوانید ربات های گوگل و کاربران آن را به صفحات مرتبط هدایت کنید.

  • استفاده از استراکچر دیتا

بسیاری از افراد جستجوگران به استراکچر دیتا و چارچوب های طرحواره اعتماد می کنند. برخی از داده های ساختاری یا استراکچر دیتا تأثیر مهمی بر نتایج جستجو یا چگونگی پردازش و فهم گوگل از یک سایت دارند. به عنوان مثال، افزودن ویژگی های Schema مربوط به نام تجاری و نویسندگان شما روش خوبی برای کمک به تثبیت اطلاعات در گوگل است.

اگر شما از استراکچر دیتا در برنامه‌نویسی وب‌سایتتان کمک بگیرید، گوگل محتوایتان را بهتر درک کرده و در ازای زحمتی که می‌کشید؛ علاوه بر بر افزایش اعتبارتان، نحوه نمایش سایتتان در نتایج را هم تغییر می‌دهد. نمایش قیمت، ستاره و… در نتایج گوگل یکی از مزایای استفاده از کدهای استراکچر دیتا است.

  • استفاده از برد کرامب (bread crump)

لینک های بردکرامپ دقیقا همان لینک هایی هستند که در بالا یا پایین صفحه قرار گرفته اند و به کاربر نشان میدهد که در کدام نقطه قرار دارد. به عنوان مثال در بالای همین صفحه از سئو اینجا با یک راهنمای کامل از صفحه اصلی روبرو هستید که صفحه ای که در حال حاضر در آن هستید را نشان میدهد و با کلیک بر روی هر یک از عبارات قبلی، صحات دیگری از سایت باز می‌شود. این کار از جمله موارد سئو تکنیکال است که به ایجاد یک ساختار لینک سازی در سایت کمک میکند.

سوالات متداول

سئو تکنیکال چقد اهمیت دارد؟

سئو تکنیکال یکی از مهمترین بخش های سئو است که شما میتوانید با بهینه سازی آن بهبود قابل توجهی در رتبه های کلمات کلیدی خود ایجاد کنید و بازدید بیشتری از گوگل دریافت کنید.

چک لیست سئو تکنیکال چیست؟

چک لیست سئو تکنیکال از مواردی است که باید برای سئو سایت خود آن را مورد بررسی قرار دهید. مواردی همچون: mobile friendly , sitemap , SSL , Robots.txt و…..

از چه ابزار هایی در سئو تکنیکال میتوان اسفاده کرد؟

ما در سئو تکنیکال از ابزار هایی نظیر سرچ کنسول ، سایت Technicalseo.com، ابزار تست موبایل ، ابزار تست سرعت و… استفاده میکنیم.

کلام آخر

پس از مطالعه و رعایت این موارد از سئو تکنیکال در وب سایت خود چنانچه نیاز به مشاوره سئو دارید، کارشناسان سئو اینجا در خدمت شما خواهند بود. می توانید از طریق کانال های ارتباطی  در ارتباط با ما  باشید و از مشاوره تخصصی یا دیگر خدمات سئو سایت تیم سئو اینجا بهره ببرید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قیمت سئوسفارش سئوتماس با سئواینجا