8 معیار سنجش موفقیت در پروژه سئو

موفقیت در پروژه سئو

عناوین محتوا

در پروژه سئو، اگر کارفرمای شما وظیفه سئو سایت را به شما داده باشد، باید بعد از مدت میزان موفقیت خود را به او گزارش بدهید؛ اما از کجا باید بفهمیم چقدر در پروژه سئو موفق شده اید؟ شما باید برای خودتان معیارهایی تعریف کنید و فعالیت های خود را بر اساس آنها بسنجید.

این معیارها KPI نامیده می شوند. در این مقاله میخواهیم ببینیم چه معیارهایی را برای سنجش موفقیت در پروژه سئو باید در نظر بگیریم؛ پس با تیم سئو اینجا همراه باشید.

معیارهای سنجش موفقیت در پروژه سئو (مورد آخر را فراموش نکنید!)

معیار موفقیت در سئو

1) رتبه برتر در کلمات کلیدی

اگر محتوایی که در سایت خود منتشر می کنید در کلمات کلیدی پرجستجو و مرتبط با کسب و کارتان رتبه خوبی داشته باشد یعنی دارید کار خودتان را درست انجام می دهید. البته ممکن است سایت شما در کلمات LSI که رقابت کمتری دارند رتبه بالایی داشته باشند.

در چنین شرایطی باید روی چگالی کلمات کلیدی تمرکز بیشتری بکنید. کارفرمایان معمولا به این مورد توجه خیلی زیادی می کنند. درواقع یکی از اهداف اصلی وبمستران این است که سایتشان به ازای کلمات کلیدی در رتبه ی بالایی قرار بگیرد.دقت داشته باشید که بعضی از کلمات کلیدی رقابت بسیار شدیدی دارند و برای موفقیت در پروژه سئو باید بصورت هدف گذاری بلند مدت آن را در نظر بگیرید.

با ابزارهایی مانند گوگل سرچ کنسول می توانید رتبه سایت خود را در کلمه کلیدی مورد نظرتان ببینید.

2) ترافیک طبیعی (organic traffic) و نرخ کلیک سایت (CTR)

یکی از مهم ترین معیارهای سنجش موفقیت در پروژه سئو، افزایش میزان ترافیک طبیعی صفحات سایت است. ترافیک طبیعی یعنی بدون هیچ تبلیغی کاربران را از گوگل و سایر موتورهای جستجو به سایت خود دعوت کنید.

با گوگل آنالیتیکس و سرچ کنسول گوگل می توانید میزان بازدید هر صفحه را چک کنید. اگر میزان بازدید صفحاتی که شما آنها را نوشته اید نسبت به صفحاتی که قبل از شما در سایت منتشر شده بودند افزایش یابد یعنی کارتان درست است.

ترافیک طبیعی در پروژه سئونرخ کلیک یعنی نسبت تعداد کسانی که روی لینک سایت شما کلیک می کنند به کل کسانی که لینک سایت شما را دیده اند. اگر نرخ کلیک شما خیلی پایین است یعنی عنوان و متا دیسکریپشن آنقدر جذاب نبوده که توجه کاربر را جلب کند.

برای حل این مشکل باید در انتخاب تایتل و متا دیسکریپشن خود تجدید نظر کنید.به این نکته نیز دقت کنید که بالا و پایین آمدن رتبه سایت کاملا طبیعی بوده و موردی نیست که خیلی درباره آن نگران شوید فقط کافی است سایت خود را به طور منظم بررسی کنید.

3) نرخ پرش (bounce rate)

تاثیر نرخ پرش در پروژه سئووقتی کاربر بلافاصله بعد از ورود به سایت از آن خارج میشود یعنی وضع سایت به شدت خراب است. احتمالا محتوای شما آنقدر خوب نبوده که کاربر را در سایت نگه دارد. نرخ پرش به عنوان یک معیار مهم برای سئو سایت است و موتورهای جستجو به آن توجه زیادی میکنند. یکی از معیارهای خدمات سئو سایت حرفه ای توجه به نرخ پرش و روش های کاهش آن است.

کاربر وقتی از یک صفحه از سایت سریع دوباره به گوگل می رود می تواند به این معنی باشد که آن صفحه از سایت شما بی ربط بوده است یا محتوا قابل اعتماد نبوده است، که همه اینها می تواند نرخ پرش را بالا ببرد در مقابل اگر سایت شما قابل اعتماد باشد و محتوا مرتبط با چیزی که کاربر به دنبال آن می باشد، داشته باشد باعث ماندگاری کاربر در سایت شما و کاهش نرخ پرش می شود.

4) مدت زمان حضور کاربر در سایت

در سئو یک اصطلاحی به نام session وجود دارد که از وقتی کاربر وارد سایت شده و یک کاری مثل لایک کردن، اسکرول و… را انجام می دهد شروع می شود. اگر کاربر بعد از ورود به سایت هیچ کاری انجام ندهد به طور پیش فرض بعد از ۳۰ دقیقه session تمام می شود.

هر چقدر مدت زمان حضور کاربر در سایت بیشتر باشد از نظر سئو بهتر است؛ یعنی محتوا و لینک سازی های داخلی شما برای کاربر جالب بوده و او را در سایت نگه داشته است.

5) افزایش نرخ تبدیل

هدف از راه اندازی یک سایت فروشگاهی قطعا به فروش رساندن خدمات یا محصولاتش است. تمام تلاش هایی که متخصصان سئو می کنند برای اینکه سایت را به صفحه اول گوگل برسانند، نرخ کلیک و بازدید را افزایش دهند و کارهای دیگر برای رسیدن به فروش و سود خالص است.

نرخ تبدیل بستگی به هدف شما دارد. ثبت نام در سایت، کلیک بر روی دکمه فراخوان به عمل و خرید محصول میتواند هدف موقت شما باشد. اگر استراتژی های شما درست باشد و کاربر را به مشتری خود تبدیل کنید یعنی در پروژه سئو خود موفق شده اید. عواملی مانند بهبود تجربه کاربری، محتوای جذاب و جامع و navigation عالی در افزایش نرخ تبدیل تاثیر زیادی دارند.

موفقیت در پروژه سئو

6) تعداد صفحاتی که کاربر بازدید می کند

کاملا مشخص است که هرچقدر تعداد صفحاتی که کاربر آنها را دیده بیشتر باشد در سئو سایت موثرتر است. شما اگر از محتوا و صفحات یک سایت خوشتان بیاید به راحتی از آن دست نمی کشید. اگر کاربر یک صفحه را بیشتر از یک بار بازدید کند هم در موفقیت شما موثر است. این مورد کاملا به لینک سازی های داخلی و دکمه های call to action مربوط است. سعی کنید در محتوای خود به Anchor text مرتبط لینک بدهید.

7) نرخ خروج

نرخ خروج با نرخ پرش متفاوت است. نرخ خروج درواقع آخرین صفحه ای است که کاربر در آن حضور داشته است. بررسی نرخ خروج به نوع صفحه ای که کاربر از آن خارج شده بستگی دارد.

ممکن است کاربر از یک صفحه فرود خارج شده باشد که این اصلا خوب نیست و یعنی صفحه لندینگ شما یک مشکلی داشته که باعث خروج کاربر شده؛ اما اگر صفحه خروج کاربر، صفحه پیگیری خرید یا پایان ثبت نام باشد یعنی یک فرآیند مهم به پایان رسیده و شما کارتان را به عنوان سئوکار درست انجام داده اید.

8) سرعت سایت

سرعت سایت از همان اول ورود کاربر، تاثیر خود را می گذارد. اگر لود شدن صفحه بیشتر از ۴ ثانیه طول بکشد کاربر دکمه بازگشت را می زند و نرخ پرش شما بسیار زیاد می شود. پیشنهاد می کنیم تکنیک های افزایش سرعت را در مقاله دلایل کاهش سرعت سایت و رفع آن بخوانید.

معیارهای موفقیت در پروژه سئو

همچنین اگر سرعت لود سایت شما پایین باشد، احتمال بسیار کمی وجود دارد تا کاربر عمیق تر داخل سایت شما جستجو کند و پس از مدتی کاربر حتی روی سایت شما کلیک هم نمی کند.سرعت لود ایده آل بستگی به نوع محتوا و میزان صبر کاربران شما دارد و هرچقدر سرعت لود شما بالاتر رود احتمال افت شدید رتبه را به همراه دارد.

در حقیقت صفحه ای که 5 ثانیه طول بکشد تا لود شود نرخ پرش را تا 90 درصد افزایش می دهد در مقایسه با صفحه ای که در 1 ثانیه لود می شود.در یک پروژه سئو شما می توانید از ابزار Gtmetrix برای اینکه به طور کلی بفمید سایت شما در چه وضعیتی قرار دارد استفاده کنید و از پیشنهادهایی که این ابزار برای بهینه سازی سئو و سرعت سایت به شما می دهد، استفاده کنید.

مشکل crawl (فراموش نشود!)

ربات های گوگل و بقیه crawler ها نیاز دارند تا به صورت کامل دسترسی به محتوای سایت شما داشته باشند تا بتوانند از نظر مرتبط بودن و ارزش آن را بررسی کنند.مشخص است که اگر سایت شما مشکل crawl دارد بدین معنی است که ربات های گوگل برای دسترسی به محتوای شما مشکل دارند و قادر به بررسی آن نیستند مشکلات crawl در google search console یافت می شوند.

شما می توانید برای تست اینکه آیا سایت شما قابل کرال می باشد یا نه، از گزینه “fetch as google” داخل سرچ کنسول و بر روی “fetch and render” کلیک کنید.

تاثیر خطای crawl در پروژه سئواین مشکلات هم چنین می توانند بخاطر سرور بوجود بیایند یعنی: بات های گوگل نمی توانند با DNS سرور ارتباط برقرار کنند.اگر به این مشکلات در پروژه سئو خود برخوردید، حتما در اولویت قرار دهید تا کاهش رتبه اتفاق نیافتد.

چگونه KPI درست را انتخاب کنیم؟

دنبال کردن تمامی موارد ذکر شده باهم و یکجا در پروژه سئو به صرفه نیست، شما باید KPI های خاصی را متناسب با هدف پروژه سئو خود انتخاب کنید مثلا:

  • هدف خود را مشخص کنید. می خواهید به چه چیزی در پروژه سئو خود برسید؟ اگر می خواهید بیننده و ترافیک بیشتری کسب کنید هدف شما مثلا باید اینگونه باشد: “چگونه در 6ماه افزایش 30 درصدی ترافیک در پروژه سئو داشته باشم؟”
  • از ابزار های مناسب استفاده کنید. آیا حاضر هستید از ابزار های پولی جهت آنالیز سایت استفاده کنید؟ آیا از گوگل آنالیکتیس استفاده می کنید؟ این ابزار ها می توانند در مدیریت وقت شما در پروژه سئو تاثیر گذار باشند.

نتیجه گیری

گزارشاتی که به کارفرمای خود برای سنجش موفقیت در پروژه سئو می دهید باید با روزهایی که شما به آن پروژه ملحق نشده بودید مقایسه شود. با ابزارهای مانند گوگل آنالیتیکس و گوگل سرچ کنسول آمارهای موفقیت خود را به کارفرمایان نشان دهید و از داده های ارزشمندی که در اخیار شما قرار می دهند برای موفقیت بیشتر در سئو استفاده کنید.

امیدواریم مطالب گفته شما کاربردی و ثمر بخش بوده باشد. سئو اینجا آموزش سئو را به سه روش مقاله، پادکست و ویدیو در اختیار کاربران عزیز قرار داده تا تمامی نکات لازم را به طور کامل بیاموزید.

چه نوع KPI هایی دیگری رو می شناسید که در موفقیت در پروژه سئو می توانند موثر باشند؟

برای دریافت مشاوره سئو به صورت حرفه ای و رایگان می توانید با تیم متخصص سئو اینجا همراه باشید.

سمیرا حسن آبادیمشاهده نوشته ها

وقتی دست های یک پیانیست روی پیانو قرار میگیرد یک قطعه موسیقی دل نشین می سازد. مدیر محتوا هم کافی است دست به صفحه کلید شود. متن شاهکاری خلق می کند تا بر دل همگان نشیند.

4 دیدگاه

  • با سلام و خسته نباشید ممنون از مقاله خوبتون فقط یه سوال داشتم اینکه چجوری مثلا میتونیم کاربر رو بیشتر داخل سایتمون نگه داریم؟

    • با سلام و خسته نباشید خدمت شما.
      شما می توانید از چند راه اینکار را انجام دهید: لینک داخلی مرتبط بگذارید، بخش نظرات را فعال کنید، در صفحات خود ویدئو قرار دهید.

    • با سلام دوست عزیز
      خیلی باعث خوشحالی ماست که توانسته ایم به اطلاعات شما بیفزاییم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قیمت سئوسفارش سئوتماس با سئواینجا