10 تکنیک طلایی برای بالا بردن تجربه کاربری در سایت

تجربه کاربری چیست و چگونه آن را افزایش بدهیم؟

عناوین محتوا

چقدر درباره ی تجربه کاربری می دانید؟ اصلا تجربه کاربری یعنی چه؟ یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار در سئو سایت تجربه کاربری است. گوگل شدیدا به رفتار و خواسته های کاربرانش اهمیت می دهد پس طبیعی است که این مورد در سئو مهم باشد. تیم سئو اینجا به بررسی تجربه کاربری و عوامل افزایش آن می پردازد.

تجربه کاربری UX چیست؟

از زمانی که جستجوکننده وارد سایت شما بشود تا زمانی که سایت را ترک کند رفتار های مختلفی از خود نشان می دهد؛ مثلا روی صفحات مختلف کلیک می کند، چیزی را جستجو می کند، حتی شاید کار به خرید یا دانلود فایلی برسد. تمام این کارهای کاربر به سایت شما و میزان UX آن بستگی دارد.

 UX مخفف user experience است. UX یعنی کاربر چقدر با سایت شما احساس راحتی می کند و چقدر از بودن در آن لذت می برد. تجربه کاربری شامل نرخ پرش، زمان حضور کاربر در سایت، طراحی سایت، سرعت سایت و غیره می باشد. موتورهای جستجو و به خصوص گوگل تک تک این عوامل را در نظر می گیرند تا عملکرد یک سایت را بررسی کنند.

تجربه کاربری UX چیست

تجربه کاربری چه تاثیری روی سئو سایت دارد؟

اجازه بدهید این مورد را با دو مثال به شما نشان دهیم. اگر مدت زمانی که کاربر در سایت سپری می کند زیاد باشد، یعنی آن سایت فوق العاده عمل کرده و توانسته کاربر را با محتوای خوب یا لینک به صفحات دیگر در سایتش نگه دارد. گوگل به همچین سایت هایی رتبه بالا می دهد چون میداند که کاربران از این وب سایت راضی هستند.

حالا فرض کنید کاربری وارد سایت شما بشود ولی بعد از ۲۰ ثانیه دکمه بک را بزند نشانه چیست؟ این که سایت شما نتوانسته نیاز کاربر را برطرف کند. گوگل و سایر موتورهای جستجو این فاکتور را به عنوان یک نقطه منفی در نظر می گیرند و رتبه آن را در صفحه نتایج پایین می آوردند.

پس به این نتیجه میرسیم که تجربه کاربری تاثیر زیادی در سئو سایت دارد.

چطور تجربه کاربری را بالا ببریم؟

طراحی سایت ریپانسیو

بارها گفته ایم که طراحی سایت ریسپانسیو در سئو خیلی مهم است. ۷۰٪ افراد، روزانه با موبایل خود در وب جستجو می کنند؛ پس خیلی مهم است که سایت شما برای کاربری که با موبایل یا تبلت در وب است درست نشان داده شود. الگوریتم mobile first index گوگل هم سایت هایی که طراحی ریسپانسیو دارند را مورد لطفش قرار می دهد.

سرعت سایت

فکر نمی کنم این مورد نیازی به توضیح داشته باشد. هیچ کس دوست ندارد زمان زیادی منتظر بماند تا یک سایت باز شود. پس اگر می خواهید برای کاربر تجربه کاربری خوبی بسازید باید سرعت سایتتان زیاد باشد.

تجربه کاربری چه تاثیری در سئو دارد

Navigation

منظور از navigation یعنی کاربر برای رسیدن به صفحه دلخواهش درست هدایت شود و خیلی راحت و سریع آن را پیدا کند. فرض کنید شما می خواهید عبارت “تجربه کاربری” را سرچ کنید ولی دکمه آن را نمی توانید پیدا کنید؛ خب این خیلی در نظر کاربر بد است. navigation ایده آل یک سایت این است که کاربر با ۳ کلیک به صفحه مقصدش برسد. قرار دادن راهنمای استفاده از سایت در این جور مواقع خیلی کاربردی است.

سئوی محتوا

به جرئت می توان گفت محتوا مهم ترین عاملی هست که یک کاربر را در سایت ماندگار می کند و او را دوباره به وب سایت برمی گرداند. سعی کنید همیشه تولید محتوای خاص و مفید را در دستور کار قرار دهید. کاربر اگر شبیه محتوای شما را جایی ندیده باشد، بیشتر در سایت شما میماند تا کامل محتوا را بخواند.

گوگل به محتواهای خیلی کم، اعتبار و ارزشی نمی دهد. محتوا حداقل باید ۶۰۰ کلمه باشد. الکی هم محتوایتان را زیاد و شلوغ نکنید. بعضی ها فکر می کنند فقط شاخ و برگ به محتوا بدهند تا تعداد کلمات زیاد شود رتبه بهتری می گیرند درصورتی که این طور نیست. هم کاربر و هم ربات های خزنده می فهمند که شما قصد فریبشان را دارید.

استفاده از کلمه کلیدی

کاربری که از صفحه نتایج گوگل وارد سایت شما شده یعنی به خاطر کلمات کلیدی که در عنوان شما دیده، روی لینک شما کلیک کرده است. پس توقع دارد همان کلمات کلیدی را در محتوا و هدینگ های شما ببیند. شما باید دقیقا همان چیزی را به کاربر بدهید که او نیاز دارد؛ نه بیشتر نه کمتر.

روش های افزایش تجربه کاربری

استفاده از تگ های هدر

اگر از تگ های هدر (H1 تا H6) استفاده کنید، متن شما ساختار یافته تر و منظم تر نشان داده میشود. حتما در عناوین از کلمات کلیدی استفاده کنید.

امنیت سایت

اگر سایت شما HTTP است پیشنهاد می کنیم هرچه زودتر به HTTPS منتقل کنید. مرورگر کروم سایت هایی که HTTP هستند را Not Secure میزند که این نتیجه بدی در تجربه کاربری می گذارد. ممکن است یک کاربر وقتی وارد سایت می شود و با عدم امنیت سایت شما رو به رو شود بلافاصله سایت را ترک کند.

استفاده از تگ alt

اصرار ما به اینکه حتما برای عکس ها تگ alt بگذارید فقط به خاطر این نیست که موتورهای جستجو محتوای بصری را درک نمی کنند، بلکه به این خاطر است که اگر زمانی عکس برای کاربر لود نشد از رو متن عکس بتواند موضوع آن را حدس بزند.

لینک سازی داخلی

حتما در هر صفحه با انکرتکست های مرتبط به صفحات دیگر وب سایت خود لینک بدهید. این کار باعث افزایش حضور کاربر در سایت می شود و ترافیک بقیه صفحاتتان هم زیاد می شود.

رعایت علائم نگارشی

حتما علائم نگارشی را درست رعایت کنید تا کاربر درست متن را بخواند و اشتباه نکند. همچنین سعی کنید از پاراگراف های دو یا سه خطی استفاده کنید تا محتوای شما تمیزتر به نظر بیاید.

4 قانونی که یک طراح تجربه کاربری باید آن را بداند

UX (فقط) رابط کاربری (UI) نیست!

تجربه کاربری چیسترابط کاربری بخشی از تجربه کاربر است. بعضی بر این باورند که UX با طراحی UI، گویی این دو یکسان هستند، اما یک اشتباه رایج در بین بسیاری از طراحان است.

درک تفاوت بین این دو ضروری است. به طور خلاصه، رابط کاربری (UI :User interface) فضایی است که تعاملات بین انسان و یک محصول در آن رخ می دهد، در حالی که UX نتیجه احساسی پس از تعامل با یک محصول می باشد.

 شما کاربر نیستید

آزمایش با کاربران واقعی یک بخش اساسی از فرآیند طراحی است. طراحان اغلب تصور می کنند افرادی که از رابط های خود استفاده می کنند مانند آنها هستند. در نتیجه، طراحان رفتارها و واکنش های خودشان را به کاربران نشان می دهند. اما فکر اینکه خودتان را کاربر فرض کنید کاملا اشتباه است. این تأثیر در روانشناسی اجماع کاذب نامیده می شود، گرایش به این فرض که دیگران عقاید ما را دارند و در یک زمینه خاص رفتار مشابهی دارند.

تاثیر تجربه کاربری بر کاربر

به احتمال زیاد، افرادی که از محصول شما استفاده می کنند دارای زمینه های مختلف، ذهنیت های مختلف، مدل های ذهنی متفاوت و اهداف متفاوت هستند. به عبارت دیگر ، آنها شما نیستند.

تکنیکی وجود دارد برای حل این مشکل وجود دارد، به نام تست Usability Testing. اگر می خواهید محصولی را بسازید که کاربران عاشق آن بشوند، پس باید روی آزمایش تمرکز کنید. آزمایش با کاربران واقعی (نه با هم تیمی ها ، دوستان یا خانواده)، به طراحان این امکان را می دهد تا یاد بگیرند که چگونه محصولاتی مناسب برای کسانی که از آنها استفاده می کنند، ایجاد کنند. این ممکن است وقت گیر باشد، اما تنها راه اطمینان از حرکت در مسیر درست می باشد.

 هنگام طراحی تجربه کاربری از محتوای واقعی استفاده کنید

از Lorem Ipsum و متغیرهای ساختگی خودداری کنید. تقریباً هر محصولی، مبتنی بر محتوا است. خواه متن باشد، تصاویر یا فیلم.

تاثیر محتوای واقعی در تجربه کاربریمی توان گفت که طراحی یک پیشرفت در محتوا است. با این حال بسیاری از طراحان در مرحله طراحی، محتوا را در نظر نمی گیرند. آنها از Lorem Ipsum به جای کپی واقعی و متغیرهایی به جای تصاویر واقعی استفاده می کنند. اگرچه ممکن است چنین طراحی در تابلوی هنری یک طراح، عالی به نظر برسد، اما اگر همان طرح با داده های واقعی پر شود، ممکن است تصویر کاملاً متفاوت باشد.

هدف ما به عنوان طراح این است که تا حد امکان به تجربه واقعی مشتری نزدیک تر بشویم. بنابراین، نباید خود را از تجربه واقعی دور کنیم.

سعی نکنید همه مشکلات را یک باره حل کنید

طراحی تجربه کاربری یک فرایند تکراری است. مهم است که درک کنیم طراحی UX یک فرایند خطی نیست. مراحل فرآیند UX (ایده پردازی، نمونه سازی اولیه، آزمایش) اغلب همپوشانی قابل توجهی دارند. با کسب اطلاعات بیشتر در مورد مشکل، کاربران و جزئیات پروژه، ممکن است لازم باشد برخی از کار های انجام شده را دوباره مرور کنید یا ایده های جدید طراحی را امتحان کنید.

حل مشکلات در تجربه کاربریفکر نکنید که درست پس از فقط یک بار تکرار، می توان طرح خودتان را کامل کنید. در عوض، ایده ها را تا حدی اصلاح کنید که بتوانید آنها را با کاربران واقعی آزمایش کنید، بازخورد ارزشمندی را جمع آوری کنید و بر اساس این بازخورد تکرار کنید.

نتیجه گیری

تجربه کاربری یا UX یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار در سئو سایت است. با روش های آسان و قانونی که گفتیم به راحتی می توانید کاربران را از سایت خود راضی کنید. وقتی تجربه کاربری خوب باشد گوگل هم از شما راضی می شود و شما را به رتبه های خوبی می رساند.

سمیرا حسن آبادیمشاهده نوشته ها

وقتی دست های یک پیانیست روی پیانو قرار میگیرد یک قطعه موسیقی دل نشین می سازد. مدیر محتوا هم کافی است دست به صفحه کلید شود. متن شاهکاری خلق می کند تا بر دل همگان نشیند.

2 دیدگاه

  • من با خوندن این مقاله مخصوصا اون قسمت 4تا چیزی که یه طراح تجربه کاربری باید بدونه واقعا دیدگاهم عوض شد خیلی ممنوووون

    • با سلام دوست عزیز
      خوشحال هستیم که توانسته ایم اطلاعات بروز و مفیدی را در اختیارتان قرار دهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قیمت سئوسفارش سئوتماس با سئواینجا