معماری سایت چیست؟

عناوین محتوا

معماری سایت چه تاثیری در سئو دارد؟

معماری سایت به مجموعه ای از تکنیک های سئو داخلی، تکنیکال میگویند برای اینکه به رتبه ی خوبی در گوگل برسیم. اولین چیزی که کاربر با وارد شدن به سایت می بیند معماری داخلی سایت است و اگر معماری سایت نتواند توجه کاربر را جلب کند احتمالا دکمه بک را میزند و سایت را ترک میکند.

در این مقاله تیم محتوای سئو اینجا قصد دارد درباره ی یک معماری سایت خوب و تاثیر آن در سئو سایت توضیح بدهد.

معماری سایت Flat

اول از همه بگوییم بهتر است معماری سایت شما تخت یا flat باشند. حالا ممکن است بپرسید چرا؟ برای اینکه کاربر با ۳ یا ۴ کلیک به محتوای دلخواهش برسد. وقتی ساختار سایت شما به صورت flat  نباشد دسترسی به صفحات خیلی طول میکشد وممکن است کاربر را خسته کند؛ در نتیجه کاربر از سایت میرود و نرخ پرش بالا میرود.

معماری سایت چیست

معماری سایت شامل چه مواردی میشود؟

نقشه سایت

یکی از مهم ترین عناصر معماری سایت، سایت مپ است. ربات های گوگل ممکن است نتوانند به همه ی صفحات شما سر بزنند. نقشه سایت به آنها جهت میدهد که کدام صفحات مهم ترند. در واقع میتوان گفت سایت مپ یک جور راهنمایی برای ربات های خزنده است. اگر نقشه سایت نداشته باشید به این معنی نیست که ربات های گوگل سایت شما را نمیخزنند. پیشنهاد میکنیم که برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ی نقشه سایت به مقاله نقشه سایت چیست مراجعه کنید.

url سایت

بهتر است از urlهای کوتاه استفاده کنید. درباره ی اینکه آدرس صفحات فارسی باشد یا انگلیسی هرکس نظر متفاوتی دارد اما به نظر ما بهتر است از urlهای انگلیسی استفاده کنید چون هنگام لینک سازی دچار مشکل نمیشوید.

برد کرامب

وقتی صفحات شما دارای دسته بندی باشند کاربران و همین طور ربات های موتور جستجو بهتر ارتباط برقرار میکنند و میفهمند از کدام صفحه به صفحه فعلی رسیده اند. نمونه ای از بردکرامب را در عکس زیر مشاهده میکنید.

breadcrumbs

فایل robots.txt

این فایل به درد ربات های گوگل میخورد. با این فایل ما به ربات های خزنده میگوییم که کدام صفحات را کراول نکنند. ممکن است شما نخواهید بعضی صفحات مانند نظرات، چت های آنلاین و صفحه هایی که چندان ارزشی ندارند توسط گوگل خزش و ایندکس شوند. با دستور disallow این اجازه را برای آنها منع میکنید. میتوانید در مقاله فایل robots.txt چیست به طور کامل درباره ی این فایل مهم مطالعه کنید.

لینک سازی داخلی

ربات های گوگل از طریق لینک ها بین صفحات مختلف سایت جا به جا میشوند و آنها را میخزند. شما باید حتما تمام صفحات سایت خود را به همدیگر مرتبط کنید. اگر یک صفحه هیچ لینکی به صفحات دیگر وب سایت نداشته باشد انگار ربات های خزنده داخل یک چاله گیر کرده اند. علاوه بر اینها هر چقدر لینک سازی داخلی شما در یک صفحه بیشتر باشد اعتبار آن صفحه یا (PA) آن بیشتر خواهد شد.

مزیت دیگری که لینک سازی داخلی دارد این است که کاربران میتوانند درباره ی موضوعات مرتبط با آن محتوا بیشتر بخوانند و اطلاعاتشان بالاتر برود؛ از طرفی هم زمان ماندگاری کاربر در سایت افزایش میابد.

سرعت سایت

سرعت سایت شاید از مولفه های قابل دیدن در سایت نباشد اما یکی از مهم ترین عواملی است که در سئو سایت تاثیر دارد. کاربر اصلا سایت هایی که سرعت پایینی دارد را تحمل نمیکند. بهتر است از طریق تکنیک های افزایش سرعت، این فاکتور کلیدی را افزایش دهید.

محتوای تکراری ننویسید.

به هیچ وجه محتوای تکراری ننویسید، با اینکار شما ربات های گوگل را گیج میکنید. آنها نمیتوانند بفهمند کدام محتوا، محتوای اصلی است و در نتیجه در ایندکس کردن صفحه اصلی دچار مشکل میشوند. میتوانید با تگ کنونیکال از به وجود آمدن محتوای تکراری جلوگیری کنید. همچنین میتوانید آدرس صفحه ای که محتوای تکراری دارد را به آدرس جدید ریدایرکت 301 بزنید.

صفحات 404 را به صفحه ای دیگر انتقال دهید

یکی از بدترین چیزهایی که یک سایت میتواند برای کاربر داشته باشد صفحه 404 است. یعنی کاربر به محتوایی که دنبالش میگشته نرسیده. حتما صفحاتی که این ارور را میدهند به صفحات دیگر ریدایرکت کنید یا اینکه به گوگل ریدایرکت 503 بزنید تا به او بفهمانید که محتوای شما فقط برای مدتی در دسترس نیست.

معماری سایت چه تاثیری در سئو دارد

بهینه سازی محتوا

محتوا مهم ترین چیزی است که کاربر به آن توجه میکند. علاوه بر نوشتن محتوای یونیک و با کیفیت باید مولفه های یر را هم رعایت کنید:

عنوان و متا دیسکریپشن

عنوان جذاب و قابل توجه تاثیر زیادی در معماری سایت دارد. عنوان با تگ H1 مشخص میشود و باید حتما شامل کلمه کلیدی باشد. متا دیسکرپشن توضیحات مختصری درباره ی موضوع هست که مانند عنوان، مستقیما در صفحه نتایج گوگل نشان داده میشود.

وقتی کاربری کلمه کلیدی را جستجو میکند و ۱۰ تا سایت برایش ظاهر میشود، به نظر شما کدام سایت را انتخاب میکند؟ سایتی که عنوان و توضیحات متای آن بیشترین ارتباط و نزدیکی را با خواسته اش داشته باشد. به همین دلیل میگوییم که سعی کنید تایتل و متا دیسکریپشن را درست و جذاب بنویسید.

تگ های هدر

یک متن از تگ های H1 تا H6 تشکیل میشود. البته لازم نیست از همه ی آنها استفاده کنید اما هر محتوایی باید حتما یک تگ H1 داشته باشد. عنوان محتوا در این تگ نوشته  میشود. بقیه ی عناوین را میتوانید با تگ H2 بنویسید.

چگالی کلمه کلیدی

مراقب تعداد کلمات کلیدی در محتوایتان باشید. گوگل سایت هایی که خیلی زیاد از کلمه کلیدی استفاده میکنند را جریمه میکند. بهترین چگالی کلمه کلیدی ۱.۵ تا ۱.۷ درصد میباشد. میتوانید در مقاله ی چگالی کلمه کلیدی در این باره بیشتر مطالعه کنید.

چرا معماری سایت در سئو مهم است؟

اگر سایت شما چه از نظر داخلی چه از نظر فنی و چه خارجی معماری سایت خوبی داشته باشد و استراتژی هایی که پیش تر در این مقاله گفتیم را رعایت کنید میتوانید در صفحه نتایج گوگل و سایر موتورهای جستجو رتبه ی خوبی بگیرید. پس در نتیجه معماری سایت تاثیر زیادی در بهبود سئو دارد.

نقشه سایت شامل چه مواردی میشود

نتیجه گیری

قبل از اینکه سایتی را راه اندازی کنید باید موارد زیادی را در نظر بگیرید. معماری سایت به شما کمک میکند تا استراتژی های سئو را هم در قبل از راه اندازی سایت و هم در هنگام کار کردن با آن را رعایت کنید. تیم مشاوره سئو ما با مشاورین مجرب و با استعداد خود معماری سایت های زیادی را پیاده کرده اند. درصورت داشتن سوال، با ما درمیان بگذارید.

سمیرا حسن آبادیمشاهده نوشته ها

وقتی دست های یک پیانیست روی پیانو قرار میگیرد یک قطعه موسیقی دل نشین می سازد. مدیر محتوا هم کافی است دست به صفحه کلید شود. متن شاهکاری خلق می کند تا بر دل همگان نشیند.

2 دیدگاه

    • با سلام دوست عزیز
      اگر سایت وردپرسی دارید افزونهایی مثل yoast-rankmass این ویژگی رو داره اگر سایت شما وردپرسی نیست می توانید چگالی کلمه کلیدی خود را در سایت wordcounter چک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قیمت سئوسفارش سئوتماس با سئواینجا