عناوین محتوا
ریسپانسیو (Responsive) بودن یعنی چه؟
طراحی سایت به صورت رسپانسیو به این معنی می باشد که، صفحات سایت طوری ساخته شوند تا کاربران با هر وسیله ای که سایت را می بینند (موبایل، تبلت، لپ تاپ)، متناسب با مرورگرشان باشد.
ریسپانسیو بودن و موبایل فرندلی (Mobile Friendly) بودن، رابطه مستقیمی با یکدیگر دارند و در جذب کاربر بسیار موثر می باشد. برای اینکه سایت به صورت responsive طراحی شده باشد، نیاز است تا از توابع خاصی از html، css، js و غیره استفاده شده باشد. به عنوان نمونه استفاده کردن از کلاس bootstrap در کدهای html یکی از امرهای ضرروری می باشد.
چرا سایت شما باید ریسپانسیو باشد؟
ما در دنیایی زندگی میکنیم که موبایل، یک جزء جدا نشدنی از زندگی ما شده است. تقریبا تمام ارتباط ما با تکنولوژی از طریق گوشی همراه انجام میشود. پس طراحی واکنش گرا، دیگر یک حرکت بدیع و تازه در سئو سایت نیست. بلکه یک مولفه مهم و استاندارد برای این صنعت است.
دنیای وب به سرعت در حال تغییر و تحول است. در سال ۲۰۱۶ میلادی طبق آمار ها تعداد کسانی که با موبایل خود در وب سایت ها را می چرخند و جستجو میکنند تقریبا دو برابر کسانی است که با دسکتاپ در موتورهای جستجو میگردند.
در نتیجه استفاده از اینترنت در درجه اول به موبایل برمیگردد. با این حال، بسیاری از وب سایت ها نتوانستند وب سایت خود را به صورت اساسی واکنش گرا یا ریسپانسیو کنند. تقریبا ۶۰ درصد سایت ها برای اینکه با نسخه ریسپانسیو از وب سایتشان خود را تطبیق بدهند، شکست خوردند.
از آنجایی که گوگل کاملا به کاربر و خواسته هایش توجه میکند و امروزه اکثرا با موبایل یا تبلت جستجو میکنند، پس کاملا مشخص است که سایت هایی که ریسپانسیو هستند بیشتر مورد لطف گوگل هستند و رتبه آنها نیز در صفحه نتایج (Serp) بالاتر است. پس اگر هنوز سایتتان را ریسپانسیو نکرده اید شاید ۵ دلیل زیر به شما انگیزه ی حرکت و تلاش دهد.
پنج دلیل مهم برای اینکه باید سایتمان ریسپانسیو باشد
از جمله دلایلی که باید سایت به صورت ریسپانسیو طراحی شود، عبارت است از:
1. بهبود تجربه کاربری
همان طور که میدانید یکی از فاکتور های مهم رتبه بندی سایت ها از نظر گوگل، زمان حضور کاربران در سایت است. کاربر اگر احساس راحتی بکند به این زودی ها از سایت خارج نمیشود. طراحی وب سایت واکنش گرا باعث میشود صفحات وب برای کاربر بیشتر قابل خواندن باشد. به عبارت ساده تر، استفاده کاربران در سایت هایی که طراحی انها ریسپانسیو است راحت تر است و گوگل عاشق این است که به نیازهای کاربرانش توجه کند.
کسب و کارهای آنلاین این فاکتور مهم را بسیار جدی گرفتند. اگر بخواهید بازاریابی خوبی داشته باشید، باید رابطه کاربری خوبی داشته باشید و راحتی استفاده کاربر از سایت شما، در این امر تاثیر مستقیم دارد. از طرفی چون کاربران اکثرا با موبایل کارهای خریدشان را انجام میدهند، اهمیت ریسوانسیو بودن سایت بیشتر میشود.
2. بالا بردن سرعت سایت
اگر اندکی با سئو سایت و روش های بهینه سازی سایت آشنا باشید حتما میدانید سرعت یک سایت در رتبه آن بسیار تاثیر دارد چون کاربر اصلا سایتی که زمان لود کردن اطلاعاتش زیاد باشد را تحمل نمیکند و در نتیجه نرخ پرش آن بالا میرود. این دلیلی است که گوگل سال هاست به ریسپانسیو بودن طراحی وب سایت ها اصرار میکند. چراکه سایت هایی که طراحی واکنشگرا دارند سرعت بالایی دارند به خصوص در موبایل.
3. کاهش نرخ پرش (bounce rate)
اگر کاربر بلافاصله بعد از ورود به سایت شما از آن خارج شود نشانه چیست؟
گوگل به طور دقیقی، رفتار کاربرانش را بررسی میکند. تحلیل گوگل از این رفتار کاربر این است که حتما آن صفحه، محتوا خوب و مرتبطی با آنچه که کاربر دنبالش بوده، نداشته. پس رتبه سایت شما را پایین می آورد. اما ممکن است محتوای صفحه بسیار عالی و با کیفیت بوده باشد اما طراحی وب اگر باعث درک آسان و درست از محتوا نشود کاربر زود سایت را ترک میکند.
اینجاست که طراحی ریسپانسیو به کمک شما می آید. طراحی سایت به صورت ریسپانسیو نه تنها مطالب مرتبط با محتوا را به کاربر نشان میدهد، بلکه این طراحی از نظر ظاهری، به شکلی است که کاربر خوشش بیاید (mobile friendly).
4. محتواهای تکراری کمتر میشوند
یکی از مشکلاتی که سایت هایی که هم نسخه دسک تاپ و هم موبایل دارند این است که url سایتشان برای دسکتاپ و موبایل باهم متفاوت است یعنی دو آدرس مختلف. الگوریتم های گوگل در چنین شرایطی گیج میشوند که کدام محتوای اصلی است. در چنین شرایطی اگر خودمان به آنها راهنمایی نکنیم خود گوگل تصمیم میگیرد و این تاثیر خیلی بدی روی رتبه بندی و سئوی سایت خواهد داشت.
بیشتر سایت هایی که سایت موبایلشان جدا است برای جلوگیری ازشناخت محتواهای تکراری توسط گوگل با استفاده از تگ های کنونیکال آدرس سایت دسکتاپ را به عنوان محتوای اصلی به ربات های گوگل میدهند.که این خود یکی از مزیت های استفاده از طراحی ریسپانسیو است. |
5. بالا بردن اشتراک گذاری در صفحات مجازی
به اشتراک گذاشتن محتوا و مطالب سایت شما در سئو سایت تاثیر غیرمستقیم دارد. ولی به مرور افراد بیشتری از طریق صفحات اجتماعی وارد سایت شما میشوند و رتبه شما هم در صفحه نتایج گوگل بیشتر میشود. طراحی وب سایت ریسپانسیو، در اشتراک گذاری آسان تر محتوایتان تاثیر به سزایی دارد. به خصوص که امروزه اکثر ما با موبایل هایمان زندگی میکنیم.
چگونه ریسپانسیو بودن سایت یا صفحات را تشخیص دهیم؟
ابزارهای مختلفی برای تشخیص و تست ریسپانسیو بودن یک صفحه وجود دارد. از جمله این موارد، عبارت است از:
1. mobile friendly test by google
کار با این ابزار بسیار راحت است .کافی است url سایتمان را وارد کنیم و بعد اگر صفحات ما ریسپانسیو باشند دکمه سبز را نشان میدهد.
2. screenfly
در این ابزار می توانید وبسایت خود را از دریچه رزولوشن ها و اندازه صفحه نمایش مختلف نگاه کنید و با آن کار کنید تا تجربه کاربری آن را برای موبایل و تبلت و دستگاه های دیگر، بررسی کنید و ایرادات بصری آن را برطرف کنید. مزیتی که این ابزار نسبت به گوگل دارد اسن است که، رابط کاربری مطلوب و همچنین امکان نمایش گرافیکی وبسایت شما بر روی صفحه نمایش های مختلف است.
3. mobile test.me
این یک ابزار رایگان و پر کاربرد است که اگر url سایتمان را وارد کنیم امکان تغییر اندازه صفحات و بررسی دکمه ها، فرم ها و تست وب سایت از جنبه های گرافیکی را فراهم میکند.
4. responsinator
یک ابزار رایگان است که اگر url سایتمان را وارد کنیم، وب سایتمان ازنظر گرافیکی و کدنویسی تست می شود. در این ابزار شما امکان کلیک کردن روی المان های مختلف سایت، تایپ کردن در فرم ها، جستجوی مطالب و ورود به صفحات مختلف را دارید و رابطی تعاملی میان وبسایت شما و صفحات مختلف نمایش است.
نتیجه گیری
ریسپانسیو بودن سایت جزء فاکتور های سئو تکنیکال و از اساسی ترین اصول سئو است. در صورت نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر یا طراحی سایت به صورت اصولی برای کسب و کارتان، شرکت سئو اینجا با داشتن سال ها تجربه در زمنیه های خدمات سئو سایت ، دیجیتال مارکتینگ و طراحی سایت، می تواند بهترین ها را برای شما به ارمغان بیاورد.
بدون دیدگاه