عناوین محتوا
سئو داخلی یکی از پر اهمیتترین مباحث بهینه سازی سایت میباشد که در این مقاله قصد داریم به طور دقیق به تکنیکهای آن بپردازیم. حتما برای شما هم پیش آمده که مثلا در حوزه سئو هر عبارتی که جستجو میکنید؛ نام یک سایت بین رتبههای برتر گوگل حضور ثابتی دارد. اینکه یک سایت روی کلماتی مانند آموزش سئو ، خدمات سئو ، مشاوره سئو و….. که بسیار پر رقابت هستند؛ بین رتبههای اول گوگل باشد این سوال را در ذهن به وجود میآورد که چگونه این کار را انجام داده؟ استراتژی سئو این سایت به چه صورت بوده که همچنین جایگاههایی بدست آورده؟ آیا این کار امکانپذیر است؟
سئو سایت در حالت کلی به سه بخش تقسیم میشود:
- سئو تکنیکال (Technical SEO)
- سئو داخلی (On-page SEO)
- سئو خارجی (Off-page SEO).
هر کدام از این بخشها اصول و تکنیکهایی دارند که اگر به درستی پیاده سازی شوند دیگر رسیدن به رتبههای برتر دور از انتظار نخواهد بود. از آنجا تعداد سایتهایی که بیشتر روی سئو خارجی سایت تمرکز میکنند و سئو داخلی ضعیفی دارند، شما با رعایت این نکات میتوانید نتایج بسیار خوبی بگیرید. همچنین در سایت الکسا « Alexa » چک لیستی از سئو داخلی «SEO on page » قرار داده شده است که مطالعه آن و رعایت کردن اصول آن میتواند در فرایند سئو داخلی به شما کمک کند.
سئو داخلی یا On-page SEO چیست؟
به کلیه اقداماتی که در داخل سایت به منظور بهینه سازی سایت برای درک بهتر خزندههای گوگل نسبت به بخشهای مختلف سایت انجام میگیرد سئو داخلی گفته میشود. از مهمترین مزایای رعایت سئو داخلی میتوان به بهبود رتبه سایت در کلمات مختلف، افزایش ورودی سایت، بالا رفتن زمان ماندگاری کاربران در سایت، پایین آمدن نرخ پرش یا خروج اشاره کرد.
فاکتورهای مهم در سئو داخلی
مرحله اول: تعداد جستجوی کلمات کلیدی
قبل از هر اقدامی باید بدانید در حوزهای که قصد دارید فعالیت کنید چه کلماتی بیشترین جستجو و ورودی را دارند. چون در غیر این صورت ممکن است شما سئو سایت خود را بر مبنای کلماتی قرار دهید که میانگین جستجوی خوبی ندارند که در این حالت به احتمال زیاد پروژه شما با شکست مواجه خواهد شد. برای پیدا کردن کلمات هر سرچ راههای زیادی وجود دارد مانند استفاده از پیشنهادهای گوگل، ابزارها و سایتهای مختلف که ما در مقاله فرمول انتخاب کلمه کلیدی مناسب به طور کامل در این مورد صحبت کردهایم.
مرحله دوم: استفاده از تگ های هدینگ (H)
ما باید عنوان اصلی و تیترهای بین پاراگرافی موجود در هر صفحه از سایتمان که هدف و موضوع مقاله را مشخص میکند؛ به گوگل نشان دهیم. اما چگونه؟ تگهای هدینگ شش نوع میباشد که به ترتیب اولویت از H1 شروع میشود تا H6. از آنجا که این تگها از اهمیت بالایی برخوردارند باید طبق اصول استانداردی که گوگل تعیین کرده استفاده شود.
نحوه استفاده از تگ های هدینگ
- هر صفحه باید فقط یک تگ H1 داشته باشد. نه بیشتر و نه کمتر!
- عنوان اصلی محتوا (که شامل کلمه کلیدی است) باید در تگ H1 قرار گیرد.
- درمورد میزان استفاده از تگهای H2 تا H6 محدودیتی وجود ندارد اما بهتر است بیش از حد استفاده نشود.
- تیترهای بین پاراگرافی که جستجوی بالای دارند در تگ H2 قرار میگیرند.
- تیترهایی که خیلی ترند نمیباشند میتوانند به ترتیب در تگ H3 تا H6 قرار بگیرند.
چگونه می توان تگ های استفاده شده در یک صفحه را مشاهده کرد؟
با کلیک راست کردن بر روی صفحه و کلیک کردن بر روی view page source میتوانید کلیه تگهای به کار رفته در HTML صفحه را مشاهده کنید.
آیا لینک سازی بر روی تگ های H کار مناسبی می باشد ؟
بهتر است برای لینک سازی از تگها استفاده نکنید و لینک دهی را در میان متن مقاله انجام دهید.
مرحله سوم: تگ تایتل (Title Tag) و متا دیسکریپشن (Meta Description) هر صفحه
فرض کنید شما صفحهای دارید که از هر لحاظ عالی و تمام استانداردهای سئو در آن رعایت شده باشد. اما تا وقتی کاربر در نتایج گوگل روی لینک سایت شما کلیک نکند هیچ فایدهای نخواهد داشت. شما باید علاوه بر توجه و رسیدگی به صفحهای که میخواهید رتبه بگیرد، باید کاری کنید که کاربر در نتایجی که گوگل به نمایش در میآورد روی لینک شما کلیک کند.
چون اگر بر فرض شما در صفحه اول هم باشید علاوه بر سایت شما 9 سایت دیگر حضور دارند که همگی به دنبال جذب کاربر به سایت خود هستند. چاره چیست؟ کاربر اولین موردی که از سایت شما مشاهده میکند تایتل و توضیحات (متا دیسکریپشن) سایت شما در نتایج سرپ گوگل است. پس لازم است این دو بخش آنقدر جذاب باشد تا کاربر از بین همه سایتها روی لینک سایت شما کلیک کند.
مواردی که باید در تایتل و توضیحات متا هر صفحه رعایت شود:
- کلمه کلیدی اصلی صفحه حتما در تایتل باشد.
- باید نشان دهید که پاسخ نیاز کاربر در صفحه شما وجود دارد. (مثال: تایتل مناسب برای شخصی که به دنبال یادگیری سئو است و عبارت آموزش سئو را سرچ کرده میتواند این عبارت باشد: آموزش سئو از مباحث مقدماتی و پایه تا پیشرفته به همراه ویدئو)
- تایتل شما باید نسبت به رقبایی که در صفحه حضور دارند کاملتر و جذابتر باشد.
- طول عبارت تایتل حداکثر 65 کاراکتر باشد.
- در بخش توضیحات باید خلاصهای از آنچه که در صفحه خود دارید بیان کنید.
- در بخش توضیحات یا متا دیسکریپشن پیشنهاد میشود کلمه اصلی به کار برده شود.
- تعداد کاراکترهای بخش توضیحات باید بین 70 تا 160 کاراکتر باشد.
برای مطالعه بیشتر در این زمینه مقاله بایدها و نبایدها در مورد متا دیسکریپشن را میتوانید مطالعه کنید. با رعایت این نکات میتوانید ورودی خود را تا چند برابر افزایش دهید. نکته مهم درمورد تایتل این است که شما با بهبود تایتل صفحات خود به احتمال زیاد رتبه بالاتری خواهید گرفت زیرا این تگ برای گوگل بسیار باارزش است..
پارامترهای مهم در سئو داخلی
مرحله چهارم: ساختار URL
ساختار url صفحات سایت شما تاثیر بسیار بالایی در ایندکس و سئو داخلی سایت دارند. تا به حال حتما با ساختار url متفاوتی در سایتهای مختلف مواجه شدهاید. برخی از سایتها urlهای بسیار طولانی دارند، با کاراکترهایی که هیچ معنا و مفهوم خاصی ندارند. url برخی از سایتها بصورت عددی است. برخی سایتها دارای ساختار urlهایی با کلمات فارسی هستند و برخی انگلیسی. همانطور که میبینید ساختارهای گوناگونی برای url یا همان آدرس صفحات سایت وجود دارد. اما بهترین گزینه کدام است؟
گوگل ساختار url که کوتاه باشد، صفحه مربوطه را توصیف کند و همچنین به کاربران در پیدا کردن آن صفحه کمک کند را میپسندد. پس بهترین ساختار برای آدرس صفحات باید موارد زیر را شامل شود:
- به زبان انگلیسی و دارای معنا و مفهوم باشد.
- از اعداد و علائمی مانند علامت سوال و علامت تعجب استفاده نشود.
- پیشنهاد میشود معادل انگلیسی عنوان صفحه مربوطه باشد تا بتواند موضوع صفحه را توصیف کند.
- از آندرلاین (_) استفاده نشود.
مرحله پنجم: بهینه سازی و Alt تصاویر
یکی از موارد تاثیرگذار در سرعت سایت استفاده از تصاویر بهینه شده است که میتواند سرعت لود سایت را تحت تاثیر قرار دهد. پس در انتخاب تصاویر برای سایت باید به مواردی مانند حجم و سایز آنها توجه داشته باشیم. برای پایین آوردن حجم و سایز تصاویر میتوانید از فتوشاپ یا ابزارهای آنلاینی که در وب وجود دارند استفاده کنید. این مورد بر سئو داخلی و خارجی سایت بسیار اثرگذار میباشد.
نکته مهم: توجه داشته باشید به هیچ عنوان نباید از تصاویری که لوگو یا نام یک سازمان دارند استفاده کنید.
نکته مهم: از نظر گوگل صفحاتی که حداقل یک تصویر دارند نسبت به صفحاتی که هیچ تصویری ندارند 80% ارزش بیشتری دارند.
Alt تصاویر چیست؟
به متن جایگزینی که هنگام لود نشدن تصاویر سایت نمایش داده میشود Alt تصویر گفته میشود. Alt برای خزندههای گوگل بسیار اهمیت دارد چرا که از این طریق میتوانند موضوع تصاویر را درک کنند. پس فراموش نکنید که تمام تصاویر سایت باید متن جایگزین داشته باشند.
مرحله ششم: بردکرامب (Breadcrumb)
داشتن مسیر راهنما چه در دنیای وب و چه در دنیای واقعی همیشه کارآمد و مهم است. بردکرامب یا خرده نان در سایت مانند راهنما عمل میکند. فرض کنید شما در سایت سئو اینجا وارد بخش وبلاگ شدهاید، سپس وارد صفحه مقالات یا ویدئوها میشوید. بردکرامب در بالای صفحه به شما نشان میدهد برای رسیدن به این صفحه چه مسیری پیموده شده است.
به این ترتیب وجود بردکرامب (breadcrumb) هم برای کاربران و هم برای خزندههای گوگل بسیار حائز اهمیت است چرا که باعث افزایش درک و جلوگیری از سردرگمی میشود. برای سایتهای وردپرسی در صورتی که قالب شما بردکرامب نداشته باشد میتوانید از افزونههایی که این امکان را دارند استفاده نمایید.
مرحله هفتم: تولید محتوای یونیک و بهینه شده
محتوا پادشاه است! همین یک جمله میتواند ارزش محتوا از نظر گوگل را نشان دهد. اما لازمه رسیدن یک محتوا به این حد از تاثیرگذاری، رعایت فاکتورهای مختلفی است. در حالت کلی یک محتوا در سایت باید موارد سئو داخلی زیر را رعایت کرده باشد:
- رعایت چگالی کلمات کلیدی صلی
- استفاده از کلمات لانگ تیل
- استفاده از کلمات LSI
- محتوای کوتاه ممنوع! پیشنهاد میشود محتواهای سایت بیش از 1000 کلمه باشند
- استفاده از تگهای هدینگ به صورت استاندارد
- استفاده از تصاویر با Altلابه لای متن
- رعایت اصول نگارشی
- نوشتن محتوایی جذاب و کاملا روان و قابل فهم
- محتوای کپیبه هیچ عنوان نباید استفاده شود. حتی یک جمله!!
- محتوا دارای شروع و پایان مناسب باشد
- علاوه بر محتوای متنی، از ویدئو و پادکست نیز بین مطالب استفاده شود.
مرحله هشتم: استفاده از شبکه های اجتماعی در سایت
اگر به فوتر سایتهای بزرگ نگاه کنید آیکون شبکههای اجتماعی را خواهید دید. وجود این آیکونها و فعال سازی آنها تاثیر خوبی در سئو داخلی دارد. زمانی که مطلب جدیدی در سایت منتشر میکنید میتوانید با انتشار آن در این شبکهها باعث بالا بردن سرعت ایندکس آن مقاله شوید. برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد شبکههای اجتماعی میتوانید مقاله تاثیر شبکه های اجتماعی در سئو را مطالعه نمایید.
مرحله نهم: لینک سازی داخلی
مهمترین بخش سئو داخلی استراتژی پیاده سازی لینک سازی داخلی در سایت است که اگر به درستی انجام شود میتوان گفت پس از مدتی همه صفحات رتبه خوبی میگیرند و شما روی کلمات مختلفی جایگاه خواهید داشت.
در لینک سازی داخلی شما باید بین تمام صفحات سایت ارتباط ایجاد کنید، یعنی از هر صفحه برای رفتن به صفحه دیگر حداقل یک راه وجود داشته باشد که ما این راه ارتباطی را با لینک سازی داخلی انجام میدهیم. شما در محتواهایی که مینویسید میتوانید به روشهای مختلفی به صفحات دیگر لینک بدهید که در مقاله همه چیز درباره لینک سازی داخلی و خارجی در این باره کاملا توضیح داده شده است. همچنین برای دسترسی به منابع خارجی و معتبر میتوانید مقاله Internal Links موجود در سایت MOZ را مطالعه کنید.
انکر تکست چیست؟
کلمات یا عباراتی که به صفحه یا سایت دیگر لینک شده اند را اصطلاحا انکر تکست میگویند.
نکات مهم در لینک سازی داخلی:
- در محتوا میتوان با انکر تکست اصلی یا لانگ تیل به لندینگ کلمه انتخاب شده لینک داد.
- 150 کلمه ابتدای هر محتوا مهمترین بخش آن محتوا است. پیشنهاد میشود در این 150 کلمه به لندینگی که اهمیت بیشتری دارد لینک داده شود.
- در منوی اصلی سایت با انکر تکست اصلی به صفحاتی مانند لندینگ پیجها که اهمیت بالایی دارند لینک بدهید.
- جلوگیری از ایجاد لینک شکسته (لینکهایی که به صفحهای از سایت که وجود ندارد یا پاک شده میرسند و معمولا خطای 404 رخ میدهد). در صورت وجود لینک شکسته، اعتبار سایت پایین خواهد آمد و جایگاهها از بین میروند.
- استفاده از استراتژی مادر و فرزند در لینک سازی.
نتیجه گیری
شما با رعایت این موارد در سئو داخلی میتوانید خیلی زودتر به جایگاه مدنظر خود دست پیدا کنید. برای موفقیت در سئو سایت لازم است تمامی تکنیکهای سئو داخلی، سئو تکنیکال و خارجی به کار گرفته شود. همانطور که اتومبیل برای حرکت به چرخ و لاستیک نیاز دارد، سایتها نیز برای حرکت به سمت جایگاههای برتر گوگل نیازمند این سه بخش است.
برای مطالعه یا مشاهده آموزش سئو خارجی و تکنیکال سئو داخلی، روشهای آنالیز رقبا، استراتژیهای بهینه سازی و… میتوانید به بخش وبلاگ سئو اینجا مراجعه کنید و تمامی آموزشها را به صورت کاملا رایگان دریافت کنید. چنانچه در مورد هر کدام از این مراحل یا نحوه پیاده سازی آن سوالی برایتان پیش آمد میتوانید در بخش نظرات این صفحه، سوال خود را مطرح کنید تا کارشناسان سئو اینجا در سریعترین زمان ممکن پاسخ کاملی به شما ارائه دهند.
بدون دیدگاه