عناوین محتوا
ما بارها در مقاله هایمان از تست A/B نام بردیم. تست A/B داده های سایت را بررسی میکند تا بتواند بر اساس تجربه کاربری بهترین گزینه را انتخاب کند. امروز در این مقاله از سئو اینجا به صورت اختصاصی، میخواهیم به بررسی این تست و تاثیر آن در کسب و کارها بپردازیم.
تست A/B چیست؟
با یک مثال به شما توضیح میدهیم. فرض کنید شما یک سایت دارید اما نمیدانید که کدام صفحه را به عنوان صفحه لندینگ انتخاب کنید تا کاربران بیشتر خوششان بیاید. در چنین شرایطی بهترین راه این است که از تست A/B استفاده کنید. به این صورت که دو صفحه ای که از همه بهترند انتخاب کنید و به طور همزمان، هر صفحه را به بعضی کاربران نشان دهید.
مثلا ممکن است نتایج به صورت زیر باشد.
خب شما نتیجه میگیرید که صفحه سمت راستی بازدهی بیشتر و تجربه کاربری (UX) بهتری داشته است. باتوجه به چیزهایی که تا اینجا گفتیم معلوم میشود که تست A/B مستقیما روی تجربه کاربری تمرکز میکند. اگر کاربران با سایت شما احساس راحتی کنند نرخ تبدیل و نرخ فروش سایتتان افزایش پیدا میکند.
تست A/B برای چه مواردی به کار میرود؟
شما از تست آ / ب میتوانید در خیلی از موارد استفاده کنید. مثلا:
تبلیغات
برای اینکه تبلیغات شما در گوگل ادوردز یا سایت های دیگر بیشترین تاثیر را داشته باشد و مخاطب بیشتری جذب کنید، یکی از بهترین راه ها انجام تست A/B است. دو نوع تبلیغ خوب را مورد تحلیل و بررسی قرار دهید و ببینید کاربران با کدام یک از آنها به سایت شما جذب شده اند.
ایمیل مارکتینگ
فرض کنید میخواهید برای یک کمپین تبلیغاتی از طریق ایمیل مارکتینگ، مخاطب جمع کنید. حالا بین دو متن شک دارید و نمیدانید کدام را برای ایمیل خود بنویسید. میتوانید مخاطبان را تقسیم کنید، مثلا به ۶۰ نفر یک ایمیل و به ۶۰ نفر دیگر یک ایمیل دیگر ارسال کنید. بعد از مدتی نتایج را بررسی کنید و ببینید کدام دسته بیشتر ایمیل را باز کرده اند و به کمپین شما علاقه نشان داده اند.
صفحات فرود
انتخاب درست و کاربرپسند بودن صفحات فرود یا لندینگ در نرخ تبدیل، فروش و ترافیک سایت شما بسیار تاثیر دارد چون این صفحات معمولا از صفحات دیگر سایت مهم ترند و کاربران از گوگل به صفحات فرود هدایت میشوند.
پس با انجام یک تست ساده A/B به راحتی میتوانید بهترین صفحه لندینگ را که مطابق با سلیقه اکثر کاربران است برای وب سایت خود انتخاب کنید.
Call to action
همان طور که میدانید فراخوان به عمل یا همان call to action دکمه هایی هستند که کاربر را به انجام کاری که ما میخواهیم ترغیب میکند. نکات زیادی در call to action باید رعایت شود مانند رنگ، فونت و چیزهای دیگر. برای یک مدت کوتاه دو نوع call to action با رنگ قرمز و سبز در معرض دید کاربران قرار دهید و بررسی کنید با کدام یک ارتباط بهتری دارند. سپس آن را برای فراخوان به عمل خود انتخاب کنید.
تیترها
کدام تیتر(title) از نظر مشتریان جذاب تر است. این مورد به خصوص خیلی مهم است چون تجربه نشان داده که از هر ۱۰ نفر، ۸ نفر فقط به عناوین و تیترها دقت میکنند و اگر توجهشان جلب شد بقیه محتوا را میخوانند؛ پس این موضوع ضرورت دارد که شما با انجام تست A/B تجربه کاربری درباره ی دو تیتر جذاب را مشاهده کنید و بر اساس آن داده هایی مانند مدت زمان حضور کاربر در صفحه و سایت را از گوگل سرچ کنسول به دست بیاورید.
عکس
عکس ها و اینفوگرافیک ها همیشه از مواردی بودند که توجه مخاطبان را جلب میکردند. یک شرکت برای اینکه ترافیک بیشتری را به سایتش بیاورد از تست A/B استفاده کرد و دقیقا یک متن را با دو عکس متفاوت بررسی کرد.
نتیجه این بود که عکس سمت راست تجربه کاربری بهتری به همراه داشته و در نتیجه افراد بیشتری از صفحه دیدن کردند.
تاثیر تست A/B در سئو
وب مستران تست A/B را انجام میدهند تا تجربه کاربری را آنالیز کنند. همان طور که میدانید تجربه کاربری هم از نظر گوگل و هم از نظر سئو بسیار اهمیت دارد. هر عملی که کاربر در سایت شما انجام دهد مانند ترک سایت، مدت زمان حضور کاربر، چک کردن صفحات دیگر وب سایت، کلیک کردن روی call to action، ثبت نام و خرید جزء تجربه کاربری به حساب می آید. اگر شما با تست A/B تجربه کاربری خود را بهبود دهید، قطعا سئو سایت بهتر، نرخ تبدیل بیشتر، فروش بالاتر و در نتیجه رتبه بالاتری در موتورهای جستجو به دست خواهید آورد.
چگونه تست A/B را انجام بدهیم؟
داده ها را جمع آوری کنید.
با استفاده از ابزارهای آنالیز سایت مانند گوگل سرچ کنسول یا گوگل آنالیتیکس میتوانید داده های مختلف سایت را بررسی کنید. صفحاتی که ترافیک ورودی آنها کم شده یا اینکه نرخ تبدیلشان پایین است باید تست A/B روی آنها صورت بگیرد.
هدفتان را بشناسید.
شما باید بدانید برای چه میخواهید از این تست استفاده کنید. دلیل استفاده از تست A/B میتواند هر چیزی باشد؛ مثلا کلیک کردن روی یک دکمه تا لینک دادن به محصولات.
ایده برای تغییرات بدهید.
شما باید دلایل کافی داشته باشید که مدعی بشوید مثلا فلان صفحه از صفحه فرود فعلی بهتر است. از خودتان ایده بدهید و تغییر در سایت یا اپلیکیشن ایجاد نمایید.
ایجاد تست A/B
در این مرحله باید روی مولفه ای که میخواهید تغییرش بدهید تست را انجام دهید. این تغییر هر چیزی میتواند باشد. میتواند حتی تغییر رنگ و فونت کلمات یک صفحه باشد.
صبر کردن برای مشاهده ی نتیجه
شما باید مدتی صبر کنید تا نتیجه واقعی آزمایش خود را از جامعه ی آماری خود بگیرید. هرچقدر این نتایج دقیق تر باشد شما به هدف خود نزدیک تر میشوید.
تحلیل نتایج
حالا نتایج به دست آمده از تست A/B را با کمک ابزارهای آنالیز گوگل، بررسی کنید و با توجه به آن تغییر قطعی را در سایت خود ایجاد کنید.
نتیجه گیری
تست A/B نه تنها در سئو و بازاریابی، بلکه در زندگی روزمره هم کاربرد زیادی دارد. شما به راحتی میتوانید از داده های سایت خود استفاده کنید و روی آنها آزمایش انجام دهید تا بر اساس رفتار کاربران بهترین نتیجه را بگیرید. این را بدانید که اگر شما به خواسته ها و رفتار کاربری توجه کنید گوگل و سایر موتورهای جستجو هم به شما رو سایتتان توجه میکنند.
بدون دیدگاه