عناوین محتوا
متا دیسکریپشن (Meta description) یک قطعه توضیح 160 کاراکتری و یک متا تگ در html است که محتوای صفحه مربوطه در آن خلاصه شده است. وقتی شما یک عبارت را جستجو می کنید و یک صفحه SERP باز می شود، متا دیسکریپشن زیر عنوان و آدرس url صفحه قرار می گیرد. متا دیسکریپشن یک عامل حیاتی در سئو داخلی است؛ پس لازم است تا شما با بهترین روش نوشتن این تگ آشنا باشید.
موتورهای جستجو بیشتر به خاطر وجود عبارت جستجو شده در متن متا دیسکریپشن، این توضیح را نشان می دهند. استفاده از این تگ در محتوای شبکه های اجتماعی هم سابقه دارد. به طور معمول یک تعداد کاراکتر (کمتر از 160) از ابتدای متن شما برداشته یا به طور جداگانه از شما دریافت میکند تا به عنوان خلاصهای از پست به مخاطبان شما نمایش داده و آنها را نسبت به باز کردن محتوا و مطالعه کامل آن ترغیب کند.
البته برخی ادعا میکنند که متا دیسکریپشن برای الگوریتمهای گوگل به طور مستقیم اثر نمیگذارنپد و برای جذب کلیک کاربران موثرند. در این مطلب از سئو اینجا قصد داریم شما را با جزئیات نوشتن متا دیسکریپشن آشنا کنیم تا بتوانید وب سایت خود را از نظر سئو داخلی ارتقا داده و همچنین نرخ کلیک خود درون ایندکس موتور جستجو را افزایش دهید.
متا دیسکریپشن چیست
متا دیسکریپشن همان قسمت خاکستری رنگ زیر نتایج گوگل است که در مورد نتیجه و یا صفحه فرود مورد اشاره توضیحاتی را ارائه میدهد. شما هم تا به حال به دفعات این توضیحات متا را دیدهاید و برای انتخاب سایت از آن کمک گرفتهاید. در متا دیسکریپشن میتوانید با نوشتن کپی (متنهای تبلیغاتی کوناه) کاربران را ترغیب کنید که به سایت شما وارد شوند.
محل جای گیری متا دیسکریپشن
در یک کد html تگ متا دیسکریپشن به شکل زیر است.
<meta name="description" content="A page's description, one or two sentences here."/>
اما برای افزودن توضیحات متا به وب سایت خود حتما نباید کد نویسی html بدانید. اگر از سیستم های مدیریت محتوا مثل وردپرس استفاده میکنید، میتوانید از طریق تنظیمات همین پلتفرم بدون نیاز به کد نویسی تگهای مختلف مربوط به عنوان و توضیحات را ویرایش کنید. افزونه هایی مثل yoast این کار را برای شما بسیار ساده تر کردهاند.
اهمیت و وظیفه متا دیسکریپشن
هدف اصلی متا دیسکریپشن یک صفحه، جذب مخاطب از SERP و شبکه های اجتماعی و افزایش تمایل آنها به کلیک کردن بر روی لینک صفحه است؛ به این معنی که شما باید آن را به عنوان یک تبلیغ بسیار کوتاه برای صفحه ی خود در نظر بگیرید. این توضیحات پیش زمینهای از محتوای صفحه ارائه شده است که محتوای شما را از سایر نتایج جستجو متمایز کند. وقتی وجود یک توضیحات جذاب و مختصر باعث افزایش نرخ کلیک صفحه شما شود به مرور می توانید منتظر یک رتبه ی بالاتر برای صفحه خود در نتایج جستجو باشید؛ پس تاثیر متا دیسکریپشن در سئو سایت، غیر مستقیم محسوب می شود.
نحوه نوشتن متا دیسکریپشن سئو شده (Meta description)
حال که می دانید متا دیسکریپشن چیست و چرا برای سایت و محتوا اهمیت دارد، به سراغ نوشتن این تگ می رویم. یک تگ توضیحات متا خوب که موجب بهبود تجربه کاربری می شود، دارای سه ویژگی زیر می باشد:
- بتوان در پاسخ به سولاتی مثل: این صفحه در مورد چیست؟ چرا این صفحه بهترین انتخاب برای عبارت مورد جستجوی من است؟ از آن استفاده کرد.
- شامل کلمات کلیدی اصلی صفحه یعنی کلماتی که قصد دارید آن صفحه در آن رتبه بگیرد، باشد.
- مزایای محتوا در آن ذکر شود.
به جز این سه نکته لازم است که شما به کلیات زیر هم توجه داشته باشید:
- مهمترین کلمات را در ابتدای توضیحات استفاده کنید.
- توضیحات متا را به یک گفتگو با کاربر تبدیل کنید.
- تمام مزایای محتوای خود نسبت به محتواهای دیگر را ذکر کنید.
- سه یا چهار بار متنی که نوشتید را ویرایش کنید و سعی کنید هر بار متن پربارتری در این 160 کاراکتر خود داشته باشید.
- جستجوگران را فریب ندهید، مطمئنا این کار نرخ کلیک را افزایش داده ولی در ادامه نرخ پرش وب سایت شما به شدت افزایش یافته و مخاطب شما را به عنوان یک سایت نامعتبر به خاطر خواهد سپرد.
در هنگام نوشتن Meta description از چه مواردی باید پرهیز کنیم؟
این موارد به نوعی موارد ممنوعه در نوشتن متا دیسکریپشن هستند که باید رعایت آن ها را همواره مد نظر قرار دهید:
استفاده بیش از حد از کلمه کلیدی ممنوع
اگر 9 بار کلمه کلیدی را تکرار کنید، پنالتی گوگل در انتظار شما خواهد بود.
کپی کردن بخش بزرگی از محتوا درون توضیحات متا ممنوع
یک محتوای 160 کاراکتری یونیک بنویسید؛ مطمئنا نوشتن آن وقت زیادی نخواهد گرفت.
از توضیحات متا تکراری برای چند صفحه مختلف استفاده نکنید
این کار موتور جستجو را گیج کرده و تاثیر محتوای شما را کم می کند. در مورد برچسب های عنوان و محتوای کلی صفحه هم همین اتفاق خواهد افتاد؛ برای پیشگیری و رفع مشکلات قبلی می توانید سایت را از نظر duplicate content بررسی کنید. برای اینکه با نمونه ی یک متا دیسکریپشن صحیح آشنا شوید، به تصاویر زیر دقت کنید.
توضیحات meta description یک شانس بزرگ برای سئو است؛ چرا که با کمترین فعالیت شما می توانید تغییرات عمده ای در نرخ کلیک یک صفحه و افزایش تعداد کاربران آن صفحه داشته باشید، از این شانس به خوبی استفاده کنید. فراموش نکنید کارشناسان سئو اینجا برای پاسخ به سوالات شما و مشاوره سئو در خدمت شما خواهند بود.
بدون دیدگاه