ctr چیست

عناوین محتوا

ما 5 میلیون نتیجه جستجوی گوگل را تجزیه و تحلیل کردیم تا بتوانیم نرخ کلیک ارگانیک را بهتر درک کنیم. ابتدا، ما داده‌های CTR را در 874،929 صفحه و 5،079،491 جستجو انجام شده آنالیز کردیم. سپس، تاثیر عواملی مانند طول برچسب عنوان، احساسات و توضیحات متا بر نرخ کلیک را مورد بررسی قرار دادیم.  با تشکر از داده‌های ارائه شده توسط ClickFlow، داده‌های CTR را از چندین حساب کنسول جستجوی Google بدست آوردیم. بیشتر بخوانید: سئو چیست؟

نکات مهم در خصوص CTR:

  • CTR لینک اول در نتایج جستجوی ارگانیک Google به طور متوسط 31.7٪ است.
  • احتمال کلیک روی لینک رتبه اول در نتایج ارگانیک 10 برابر بیشتر از کلیک روی یک لینک در رتبه 10 است.
  • CTR ارگانیک برای موقعیت‌های 7-10 تقریباً یکسان است. بنابراین بالا رفتن از چند نقطه در پایین صفحه اول ممکن است باعث افزایش ایجاد ترافیک ارگانیک نشود.
  • به طور متوسط، رشد یک پله‌ای در صفحه اول نتایج گوگل، نرخ کلیک را 30.8٪ افزایش می‌دهد. با این وجود، این رشد بستگی به رتبه‌ای که از آن به یک رتبه بالاتر رسیده‌اید دارد. حرکت از رتبه 3 به رتبه 2 گوگل معمولاً منجر به افزایش قابل توجه نرخ کلیک خواهد شد. با این حال، حرکت از رتبه 10 به رتبه 9 تفاوت آماری قابل توجهی ندارد.
  • عنوان‌های سوالی، دارای CTR 14.1٪ بالاتر نسبت صفحاتی هستند که در عنوان آن‌ها سوال ندارند.
  • عنوان‌هایی که بین 15 تا 40 کاراکتر هستند بالاترین CTR را دارند. مطابق اطلاعات بدست آمده صفحاتی که با طول عنوان بین 15 تا 40 کاراکتر دارای CTR 8.6٪ بالاتر نسبت به صفحاتی با عنوان‌های خارج از این محدوده هستند.
  • URLهایی که حاوی کلمه کلیدی هستند، نسبت به URL‌هایی که حاوی یک کلمه کلیدی نیست، 45٪ کلیک بیشتری دارند.
  • استفاده از “Power Words” در عنوان شما ممکن است نرخ کلیک شما را کاهش دهد. ما دریافتیم که عناوین دارای Power Words دارای CTR 13.9٪ پایین تر نسبت به عناوینی هستند که شامل Power Words نیستند.
  • عناوین احساسی ممکن است نرخ کلیک شما را بهبود بخشد. طبق بررسی‌های صورت گرفته عناوینی که دارای احساسات مثبت یا منفی هستند نرخ کلیک را تقریباً 7٪ بهبود می‌بخشند.
  • تکمیل توضیحات متا برای صفحات شما ممکن است منجر به افزایش CTR شود. صفحاتی که دارای توضیحات متا استاندارد دارند 5.8٪ کلیک بیشتر نسبت به صفحات بدون توضیحات دارند.

هدف اصلی مطالعه ما تعیین معیارهای CTR بود. با استفاده از بررسی داده‌های 5 میلیون نتیجه گوگل، دریافتیم که رتبه 1 بالاترین نرخ کلیک را دارد (تاکنون).

مطالب پیشنهادی: آموزش سئو | سئو تضمینی

CTR

همچنین در این بررسی شاهد افت شدید CTR از صفحه 2 به بعد نتایج بودیم. در حقیقت ، فقط 0.78٪ جستجوگرهای Google در صفحه دوم روی چیزی کلیک کردند که آمار ضعیفی است.

از آنجا که درصد CTR در صفحه 2 بسیار پایین و نزدیک به صفر است، از این رو قابل تفکیک به جزء نیست و نمی‌توان به نتایج موجود در صفحه دوم گوگل CTR مشخصی را اختصاص داد. طبق بررسی‌های صورت گرفته معمولا افرادی به صفحه دوم می‌روند که به دنبال برند خاصی هستند که در نتایج صفحه اول قرار ندارد.

و بعد از اینکه تنها نتایج صفحه اول را با مجموعه داده‌های به دست آمده تجزیه و تحلیل کردیم، دریافتیم که رتبه 1 در نتایج گوگل دارای نرخ کلیک 31.7٪ است. برای افرادی که برای مدت طولانی در زمینه سئو سایت و بهینه سازی سایت کار می‌کنند، این نتایج نباید جای تعجب داشته باشد. چون واضح است که رتبه 1 نسبت به سایر رتبه‌ها بسیار با ارزش تر است.

براساس بررسی اخیر Moz، بسیاری از کاربران Google به طور غریزی بر روی اولین نتیجه در Google کلیک می‌کنند. این مسئله نشان می‌دهد که چرا رتبه 2 در نتایج گوگل، دارای چنین افت بزرگی در درصد نرخ کلیک است. 

CTR ارگانیک در رتبه 5 و رتبه 3 نتایج گوگل

همانطور که دیدید، رتبه 1 در گوگل دارای بالاترین نرخ CTR است. اما با این حال، هنوز هم کلیک‌هایی وجود دارد که خارج از رتبه‌های برتر باشد. به طور خاص، در حالی که نرخ کلیک بین رتبه‌های 6 تا 10 نسبتاً مسطح است، یک تغییر قابل توجه از نرخ کلیک وجود دارد که از رتبه 5 آغاز می‌شود. این مسئله نشان دهنده دو نکته مهم است:

  1. بیشتر کاربران از رتبه 5 به بعد را امتحان نمی‌کنند.
  2. رسیدن از رتبه 6 به رتبه 5 ممکن است باعث افزایش قابل توجه CTR شود.

همچنین ما شاهد افزایش شدید نرخ کلیک با شروع رتبه 3 هستیم. این مورد ممکن است به این دلیل باشد که برای نتایج بدون تبلیغات یا ویژگی‌های SERP، رتبه 3 غالباً بدون اسکرول قابل مشاهده است. در حقیقت، ما متوجه شدیم که 3 رتبه برتر نتایج گوگل 75.1٪ از کلیه کلیک‌ها را کسب می کند.

نتیجه گیری: بررسی‌های ما نشان می‌دهد که “رتبه بندی در صفحه اول گوگل” ممکن است یک هدف مناسبی برای خدمات سئو سایت نباشد. اما در عوض، همه چیز در مورد رتبه بندی در رده‌های برتر (یا حداقل در 3 مورد برتر) است. 3 رتبه برتر نتایج ارگانیک 75٪ از کلیک را بدست می‌آورند.

رشد یک پله ای در صفحه اول CTR را 30.8٪ افزایش می دهد

ما فهمیدیم که در شرایط مساوی و یکسان، با رشد یک پله‌ای، CTR را به طور نسبی 30.8٪ افزایش می‌دهد. با این حال، این افزایش CTR به طور مساوی توزیع نشده است. حتی نزدیک هم نیست. تأثیر CTR در جهت بالا رفتن در SERP بسته به موقعیت متفاوت است. به عنوان مثال، انتقال از رتبه 9 به رتبه 8 منجر به 5٪ کلیک بیشتر خواهد شد که تغییر بزرگی نیست. با این حال، حرکت از جایگاه 6 به جایگاه 5 منجر به رشد کلیک 53.2٪ خواهد شد.

بررسی آمار CTR گوگل

عناوین سوالی دارای CTR بالاتر از حد متوسط هستند.

ما میانگین CTR ارگانیک را بین عناوینی که حاوی سوال هستند در مقایسه با عناوینی که حاوی سوال نیستند مورد بررسی قرار دادیم. (در این مقایسه ما یک سوال را به عنوان تایتل تعریف کردیم که از اصطلاحات “چگونه ، چرا ، چه ، چه کسی” یا عنوانی با علامت سوال استفاده شده بود). در این مقایسه مشخص شد عناوین دارای سوال در مقایسه با عناوین بدون سوال 14.1٪ کلیک بیشتری دارند.

در ادامه تجزیه و تحلیل کامل نرخ کلیک برای 10 نتیجه برتر آورده شده است: این یافته با مطالعات سرآمد CTR مطابقت دارد، مانند آنچه در مجله Social Influence گفته شده است.

سوالات ممکن است CTR را بهبود بخشد، زیرا وقتی کسی در گوگل چیزی را جستجو می‌کند، در واقع به دنبال پاسخ یک سوال است. استفاده از عنوان سوالی برای خواننده مهر تاییدی است که صفحه شما حاوی جواب دقیق سوال اوست. به عنوان مثال، ما از یک عنوان سوالی استفاده کردیم که روی اصطلاح “لینک nofollow” بهینه شده است. طبق اطلاعات GSC، این صفحه دارای نرخ کلیک 29.2٪ است.

اکثر افرادی که به دنبال یک عبارت گسترده مانند “لینک nofollow” هستند، می‌خواهند بدانند که واقعاً یک پیوند nofollow چیست. و عنوان سوالی ما نشان می‌دهد که صفحه ما پاسخی را که به دنبال آن هستند به جستجوگر می‌دهد. نتیجه گیری: عنوان‌های مبتنی بر سوال نسبت به عناوین غیر سوالی 14.1٪ CTR بالاتری دارند.

عناوین که بین 15 تا 40 کاراکتر دارند دارای بهترین CTR هستند

طول عنوان ایده آل چقدر باید باشد؟ آیا باید عناوین خود را کوتاه و شیرین نگه دارید؟ یا از عناوین طولانی استفاده کنید که اطلاعات زیادی در مورد محتوای شما دارند؟ در حالت کلی، دریافتیم که عناوین بین 15 تا 40 کاراکتر بالاترین CTR ارگانیک را دارند.

در صورتی که در بهینه سازی سایت از عنوان طولانی استفاده کنید (عناوین طولانی تر = کلمات کلیدی بیشتر) ممکن است سودمند باشد، اما احتمال دارد CTR ارگانیک کمتری را به دنبال داشته باشد. طبق بررسی‌هایی که در سایت‌های بزرگ صورت گرفته نشان می‌دهد در نتایج گوگل، عنوان‌های کوتاه تر بهتر از نمونه‌های طولانی تر عمل می‌کنند.

نتیجه گیری: عنوان‌های بین 15 تا 40 کاراکتر بهترین CTR ارگانیک را دارند. عناوین موجود در این محدوده در مقایسه با مواردی که در خارج از این محدوده قرار می‌گیرند، متوسط میانگین کلیک در کل 8.6٪ دارند.

URLهای غنی از کلمات کلیدی CTR بسیار بالایی دارند.

ما می‌خواستیم بدانیم URLهایی که سرشار از کلمه کلیدی هستند CTR را تحت تأثیر قرار می‌دهند یا خیر. به عنوان مثال، شخصی “سفرهای آخر هفته” را جستجو می‌کند. آیا URL مانند travel.com/weekend-trips دارای CTR بالاتر از travel.com/travel-page است؟

برای دستیابی به این تجزیه و تحلیل، ما به هر یک از سوالات جستجو شده نگاه کردیم و آن‌ها را با URL مقایسه کردیم و یک شاخص تشابه ارائه دادیم که از 0٪ تا 100٪ است.

مقدار 0٪ به معنای این است که این دو کلمه به هیچ وجه شبیه به هم نیستند، در حالی که مقدار 100٪ به معنای یک مسابقه کامل است. همه علائم و علائم نگارشی را نادیده گرفتیم. ما همچنین با کلمات خاص مانند همان رفتار کردیم (کتاب در مقابل کتاب‌ها، کیک در مقابل کیک‌ها، و غیره). در واقع، ما یک رابطه قوی بین URL‌های غنی از کلمات کلیدی و نرخ کلیک ارگانیک پیدا کردیم (p-value = 0.01)

CTR GOOGLE

اگرچه داشتن مطابقت کامل کلمه جستجو شده با کلمات کلیدی منجر به بالاترین CTR می‌شود، اما داده‌های ما نشان می‌دهد URL‌هایی که جزئی از آن با یک کلمه جستجو شده مطابقت دارد نیز می‌تواند باعث افزایش قابل توجه CTR شود.

راهنمای بهینه سازی موتور جستجوگر Google به مدیران وب یادآوری می‌کند که URL صفحه شما در SERP‌ها نشان داده می‌شود. و آن‌ها توصیه می‌کنند از “URL‌هایی با کلمات مرتبط با محتوای سایت خود استفاده کنید …”.

و یک مقاله منتشر شده توسط مایکروسافت در سال 2012 نشان داد که “دامنه‌های معتبر” CTR بالاتری در موتورهای جستجو در مقایسه با دامنه‌هایی دارند که مردم با آن‌ها آشنا نبودند. تئوری این امر این است که کاربران که در گوگل جستجو می‌کنند از آدرس صفحه نیز استفاده می‌کنند تا بهترین جواب را برای جستجوی خود پیدا کنند.

نتیجه گیری: بررسی‌ها نشان می‌دهد صفحاتی که url آن‌ها با کلمات جستجو شده مطابقت دارد در مقایسه با صفحاتی که url آن مطابقت ندارد دارای 45% افزایش CTR هستند.

کلمات “Power Words” ممکن است روی نرخ کلیک تاثیر منفی بگذارد

“Power Words” کلمات و عبارات خاصی هستند که برای کمک به برجسته کردن عناوین شما هستند و در تئوری، کلیک‌های بیشتری را دریافت می‌کنند.

به عنوان مثال، Power Words و اصطلاحاتی مانند:

  • راز
  • قدرتمند
  • نهایی
  • کامل
  • بهترین
  • مجنون
  • حیرت آور

داده‌های ما نشان می‌دهد که Power Words در حقیقت 13.9٪ CTR را کاهش می‌دهد. در حالی که Power Words برای جلب توجه روی سیستم عامل‌های پر سر و صدا (مانند فیس بوک) بسیار عالی است، ممکن است در نتایج جستجوی Google مانند کلیک کنید به نظر برسد. به عنوان مثال، به 3 نتیجه برتر برای کلید واژه “how to write headlines” (نحوه نوشتن عناوین) نگاه کنید.

برای یک کلمه کلیدی مانند این انتظار عناوین برتر مانند “چگونگی نوشتن عناوین شگفت انگیز” را دارید. با این حال ، 3 نتیجه برتر همه از عنوان‌هایی استفاده می‌کنند که بسیار استاندارد هستند.

نتیجه گیری: در حالی که Power Words ممکن است در رسانه‌های اجتماعی کار کند، می‌تواند به نرخ کلیک ارگانیک شما آسیب برساند. در حقیقت، عناوینی حاوی Power Words نسبت به عناوین فاقد Power Words دارای 13.9٪ بدتر از CTR هستند.

عناوین احساسی می تواند باعث افزایش نرخ کلیک ارگانیک شود

داده‌های ما نشان می‌دهد كه عناوین عاطفی (عناوینی که دارای احساس مثبت یا منفی هستند) نرخ کلیک بالاتری نسبت به عناوین بی طرف از نظر عاطفی دارند.

به طور خاص، دریافتیم که عناوین احساسی نسبت به عناوین غیر احساسی دارای 7.3 درصد نرخ کلیک مطلق بالاتر هستند. همچنین متوجه شدیم که عناوین منفی و مثبت نیز تمایل دارند به همان اندازه خوب کار کنند. با کنترل سایر متغیرها (مانند موقعیت رتبه بندی)، عناوینی با احساس مثبت دارای CTR 7.4٪ بالاتر هستند، در حالی که عناوین با احساس منفی دارای CTR 7.2٪ بالاتر هستند.

برای این تجزیه و تحلیل ما برای هر کلمه در عنوان “قطب متن” را تحلیل کردیم. و به هر عنوان براساس میزان احساسات منفی یا مثبت تخمین زده شده، نمره احساساتی تعلق می‌گرفت.

به عنوان مثال، عنوانی مثل این خنثی تلقی می شد. و این عنوان به عنوان یک احساس مثبت به شمار رفت. چندین مطالعه در صنعت ، از جمله این مورد از BuzzSumo، ارتباطی بین عناوین عاطفی و تعامل پیدا کرده است.

فرمول بدست آوردن نرخ کلیک

با این حال، علی رغم جستجوهای زیاد مطلبی که به طور خاص به رابطه بین عنوان عاطفی و CTR ارگانیک گوگل پرداخته باشد وجود ندارد. اما با این حال به این نتیجه رسیدیم که در حالی که Power Words به CTR آسیب می‌زند، عناوین عاطفی به CTR کمک می‌کنند.

این مورد ممکن است به این دلیل باشد که می‌توان بدون استفاده از Power Word یک عنوان با احساسات نوشت. و عناوینی که ماهرانه به نکات احساسی اشاره دارند بدون اینکه شبیه کلیک کنید باشند، می‌توانند کلیک‌های بیشتری را در SERP دریافت کنند.

نتیجه گیری: عناوین با احساسات منفی یا مثبت، دارای کلیک ارگانیک بالاتری را نسبت به عناوین خنثی دارند.

صفحات با توضیحات متا دارای نرخ کلیک متوسط بالاتری نسبت به صفحات بدون توضیحات هستند

حتی با اینکه توضیحات متا به طور مستقیم بر سئو تاثیر نمی‌گذارد، اما Google هنوز توصیه می‌کند توضیحات متا منحصر به فرد برای هر صفحه در سایت خود بنویسید.

در حقیقت، آن‌ها حتی نشان می‌دهند که توضیحات نوشته شده می‌تواند تعداد کلیک‌های ارگانیک را تا حد زیادی بهبود بخشد. به همین دلیل تصمیم گرفتیم CTR ارگانیک را بین صفحات با توضیحات و بدون توضیحات متا مقایسه کنیم. ما دریافتیم که صفحات دارای توضیحات متا دارای CTR 5.8٪ بهتر نسبت به صفحات بدون توضیحات هستند.

اهمیت توضیحات متا این است که اغلب در SERPها کاملاً ظاهر می‌شود و کاربران قبل از کلیک، علاوه بر عنوان به توضیحات متا نیز توجه می‌کنند. در صورتی که توضیحات متا خود را کامل نکرده باشید، Google مجبور است بخشی از محتوای صفحه شما را در این قسمت قرار دهد تا فضای آن را برای شما پر کند. و متنی که گوگل از صفحه شما برمیدارد تقریباً همیشه جذاب تر از یک توصیف خوب که خودتان نوشته باشید نخواهد بود.

نتیجه گیری: نوشتن توضیحات متا منحصر به فرد برای هر صفحه می‌تواند CTR ارگانیک سایت شما را افزایش دهد. ما دریافتیم که صفحات با توضیحات متا دارای CTR 5.8٪ بالاتر در مقایسه با صفحات بدون توضیحات هستند.

شما می‌توانید جهت دریافت مشاوره سئو رایگان با مشاوران مجموعه سئواینجا تماس حاصل فرمایید و درباره خدمات سئو و قیمت خرید سئو اطلاعات بیشتری کسب کنید.

لینک منبع: https://backlinko.com/google-ctr-stats

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قیمت سئوسفارش سئوتماس با سئواینجا