الگوریتم پاندا گوگل چیست؟

الگوریتم پاندا گوگل

عناوین محتوا

آیا هر محتوایی لیاقت حضور در صفحه‌ی اول گوگل را دارد؟ خیر! اما تا پیش از اینکه الگوریتم پاندا طراحی شود، محتواهای بی کیفیتْ صفحه‌ی نخست نتایج جستجو را به اشغال خود درآورده بودند. شاید شما هم تجربه کرده باشید که هر سایتی را که از صفحه‌ی اول نتایج گوگل باز کرده اید، با صفحات پر از تبلیغات و محتوای کوتاه و به درد نخور مواجه شده اید.

این معضل زمانی به یک بحران بزرگ برای گوگل تبدیل شد. کاربران از نتایج جستجوی خود رضایت نداشتند و سایت های بسیاری عادت به تولید مزرعه‌ی محتوا کرده بودند و با این کار خودشان را به صفحه‌ی اول نتایج می‌رساندند. مزرعه‌ی محتوا اصطلاحی است که برای محتواهای انبوه بی کیفیت و کوتاه و لینک سازی های پرتعداد به کار می‌رود.

این بحران می‌توانست رضایت کاربران از گوگل و در نتیجه درآمد گوگل را به شدت تحت‌الشعاع قرار دهد. نهایتا گوگل دست به کار شد و در سال 2011 در آپدیتی جدید الگوریتم پاندا را معرفی کرد. الگوریتم پاندا درک انسانی گوگل را بهبود بخشید و این امکان را فراهم کرد که گوگل مانند یک انسان محتواها را ارزیابی و رتبه بندی کند.

دیگر معیار گوگل برای رتبه بندی صفحات، ارزشمندی محتوا و میزان رضایت کاربران از محتوا بود تا رضایت کاربر از صفحه‌ی نتایج گوگل نیز بیشتر شود.

الگوریتم پاندا


الگوریتم پاندا چه می‌کند؟

وظیفه‌ی این الگوریتم شناسایی محتوای بی کیفیت، کوتاه و تکراری بود. گوگل در تاریخ 24 فوریه 2011 یعنی یک روز بعد از معرفی الگوریتم پاندا پستی در بلاگ خود منتشر کرد و در این پست اعلام کرد:
«این آپدیت برای این طراحی شده که رتبه‌ی سایت های کم کیفیت، سایت هایی با محتوای کم ارزش و با ارزش افزوده‌ی کم برای کاربر، محتوای کپی شده از دیگر سایت‌ها و محتواهایی که چندان کارآمد نیستند را کاهش دهد.

به طور همزمان، الگوریتم پاندا رتبه‌ی بهتری به سایت های با کیفیت بالا اعطا می‌کند. سایت هایی که محتواهای اصیل و اطلاعاتی مانند تحقیقات، گزارش های ژرف و جامع و تحلیل های متفکرانه ارائه می‌کنند
بعد از آغاز کار الگوریتم پاندا، سایت هایی که محتوای بی کیفیت داشتند، تنزل شدید رتبه را تجربه کردند و خیلی از سایت‌ها موفق شدند کیفیت محتوای خود را بهبود ببخشند و رتبه‌ی بهتری را کسب کنند.

پاندا گوگل


الگوریتم پاندا چه مواردی را هدف قرار می‌دهد؟

  • محتوای کوتاه

سایت هایی که صفحات متعدد با موضوعات مختلف دارند اما محتوای صفحات بسیار کوتاه است و اطلاعات کمی ارائه می‌کنند.

تکرار یک محتوا در چند صفحه با تغییرات خیلی جزیی از مواردی است که الگوریتم پاندا آن را تشخیص می‌دهد. همچنین استفاده از عبارات مترادف و تکرار یک جمله به بیان های مختلف نیز محتوای تکراری شمرده می‌شود.

  • محتوای بی ارزش

محتواهایی که در نهایت چیزی به کاربر اضافه نمی کنند و خواندن آن‌ها فایده‌ای برای کاربر ندارد.

  • مزرعه محتوا

سایت هایی با محتواهای بسیار زیاد ولی کوتاه و کم کیفیت که صرفا برای لینک سازی ساخته شده اند.

مزرعه محتوا


عدم توازن میان تبلیغات و محتوا

صفحاتی که به شکل متراکم در خود تبلیغات جای داده اند و تعداد آن‌ها به نسبت حجم محتوا زیاد است.

چگالی بیش از حد کلمه‌ی کلیدی

تکرار مداوم کلمه‌ی کلیدی ترفندی بود که تا مدتی وب‌مستر‌ها با استفاده از آن به نتایج برتر راه می‌یافتند. پاندا به این روند پایان داد و چگالی زیاد و نامتعارف کلمه‌ی کلیدی را فاکتوری برای جریمه و تنزل رتبه در نظر گرفت. در حال حاضر چگالی بالای کلمه کلیدی تاثیر منفی زیادی روی سئو سایت می‌گذارد.

محتوای بی کیفیت ایجاد شده توسط کاربران

برخی سایت‌ها محتوای خود را صرفا از پست های کاربران تامین می‌کردند که این محتواها معمولا بی‌ارزش و پر از ایرادهای املایی و نگارشی بود.

چه کنیم توسط الگوریتم پاندا جریمه نشویم؟

هدف الگوریتم پاندا، تامین رضایت کاربران به وسیله‌ی نمایش محتوای با کیفیت است. پس پاسخ خیلی ساده است. برای اینکه پاندا سایت شما را از دید کاربران خارج نکند، باید محتوای باکیفیت و ارزشمند بسازید! ساختن محتوای ارزشمند نکاتی دارد که باید آن‌ها را در نظر بگیرید.

• محتوای باکیفیت از نظر گوگل همان محتوای باکیفیت از نظر کاربر است. پس محتوا را برای خواندن مخاطب و نفع بردن او از محتوا بنویسید. همان مقداری که کاربران محتوای شما را بپسندند، گوگل نیز آن را ارزشگذاری خواهد کرد.

• نیاز کاربر را در نظر بگیرید. عبارات کلی و عمومی دردی از کاربر دوا نخواهد کرد. کاربران نیاز و سوال خود را جستجو می‌کنند و این عبارات معمولا بیش از سه کلمه هستند. هر چه عبارت کلیدی طولانی تر باشد، دقیق تر و به نیاز اصلی کاربر نزدیک تر است. ضمنا استفاده از عبارات کلیدی طولانی نرخ تبدیل به مشتری بیشتری را نیز برای شما فراهم می‌کند.

• زبان ربات‌ها را یاد بگیرید. درست است که مخاطب شما کاربر انسانی است اما ساختار محتوا و سایت باید برای ربات‌های گوگل نیز خوانا باشد تا بتوانید جایگاه خود را در نتایج جستجو کسب کنید.

الگوریتم گوگل پاندا


اگر توسط الگوریتم پاندا جریمه شدیم برای رهایی از آن چه کار کنیم؟

اگر با افت رتبه‌ی سایت خود مواجه شدید و مطمئن هستید که عامل آن الگوریتم پاندای گوگل بوده، ابتدا باید تحلیلی از سایت خود داشته باشید و سپس در مورد ادامه‌ی کار تصمیم بگیرید. سایت هایی که الگوریتم پاندا آن‌ها را هدف قرار می‌دهد، در دو دسته قرار می‌گیرند.

اول سایت هایی که در کنار محتوای اختصاصی خود، محتواهای تکراری یا کوتاه نیز دارند. این سایت‌ها با بازبینی در استراتژی محتوای خود و اصلاح آن می‌توانند از جریمه‌ی الگوریتم پاندا رهایی پیدا کنند. دسته‌ دوم آن هایی هستند که تماما محتواهای بی ارزش و کپی شده در سایت خود منتشر کرده اند.

این دسته سایت‌ها معمولا شانسی برای ادامه‌ی کار ندارند و باید به فکر دامنه‌ای جدید و آغاز مجدد کار با استراتژی محتوای جدی و اصولی باشند. الگوریتم پاندا علاوه بر تنزل دادن محتواهای ضعیف، به دنبال تشویق و ارتقای محتوای باکیفیت نیز هست.

حتما اطمینان داشته باشید اگر روی تولید محتوا سرمایه‌گذاری مناسبی انجام دهید، توسط الگوریتم های گوگل دیده می‌شوید و پاداش محتوای ارزشمند خود را دریافت خواهید کرد.

هم‌چنین شما میتوانید جهت انجام مشاوره سئو به صورت رایگان و کاربردی خدمات سئو سایت با کارشناسان سئو اینجا در ارتباط باشید.

سمیرا حسن آبادیمشاهده نوشته ها

وقتی دست های یک پیانیست روی پیانو قرار میگیرد یک قطعه موسیقی دل نشین می سازد. مدیر محتوا هم کافی است دست به صفحه کلید شود. متن شاهکاری خلق می کند تا بر دل همگان نشیند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قیمت سئوسفارش سئوتماس با سئواینجا