عناوین محتوا
نرخ کلیک یا CTR برای افرادی که قصد استفاده از تبلیغات گوگل (Google Advertisement) را دارند، بسیار مهم است. در اکثر پلتفرم های کلیکی (مبتنی بر PPC) مثل گوگل ادز و بینگ ادز، نرخ تبدیل هم رتبه تبلیغ شما و هم هزینه آن را تعیین می کند. هرچه نرخ کلیک شما در گوگل ادز بیشتر باشد، رتبه شما بالاتر و هزینه شما کمتر خواهد شد. نرخ تبدیل گوگل ادز درصدی از تعداد بازدید های تبلیغ شماست و یکی از فاکتورهای کلیدی در فرمول کیفیت سنجی گوگل است. گوگل با استفاده از این فرمول، موقعیت تبلیغ شما و هزینه واقعی هر کلیک را تعیین می کند. در این مطلب از سئو اینجا با بررسی نرخ تبدیل گوگل ادز با ما همراه باشید تا اگر قصد دارید از سرویس تبلیغات گوگل استفاده کنید، آگاهانه این کار را انجام دهید.
تعریف CTR
CTR : Click through rate یا همان نرخ کلیک، یک معیار نسبی برای تعیین میزان عملکرد کلمات کلیدی، تبلیغات شما و غیره می باشد. نرخ کلیک به صورت فرمولی یعنی مقدار کلیکی که تبلیغات شما می خورد، تقسیم بر میزان دفعاتی که تبلیغات شما نشان داده می شود (CTR/Impression). یعنی اگر تبلیغات شما 5 کلیک خورده باشد و impression شما 100 باشد، نرخ کلیک شما 5 درصد می باشد.
impression چه معنی می دهد؟
به زبان ساده، impression در تبلیغات اینترنتی یعنی هر وقت تبلیغات شما در صفحه ای جدید ظاهر شود، یک impression برای شما به حساب می آید. اما نرخ بالا impression به این صورت می باشد که، یک صفحه ای از سایت آنقدر خوب و جذاب ظاهر شود تا کاربران را وارد خودش کند و چند محتوا توسط آن ها خوانده شود.
یک نرخ تبدیل مناسب در گوگل ادز چه قدر باید باشد؟
نرخ تبدیل خوب در گوگل ادز چه قدر است؟ چه عددی نشان می دهد که کار برای ما به درستی پیش می رود؟ پاسخ این سوال به صنعت، نوع کسب و کار، اهدافی که تعیین کرده اید و عوامل دیگر بستگی دارد.
میانگین نرخ کلیک گوگل ادز بر اساس صنعت و زمینه فعالیت
تعیین نرخ کلیک ایده آل برای شما، امری بسیار وقت گیر می باشد و برای همه یک عدد یکسان نخواهد بود. زمینه ی فعالیت شما، کلمات کلیدی و میزان رقابت در آن ها یک نرخ کلیک میانگین به شما می دهد که همواره باید نرخ کلیک شما از این میانگین بالاتر باشد.
طبق تحقیقات انجام شده نرخ کلیک میانگین همه ی صنایع در گوگل ادز برای قسمت جستجو 5.6% و برای شبکه نمایش GDN برابر با 0.5% می باشد. شبکه نمایش گوگل یا Google Display Network برای یافتن مخاطب هدف به شما کمک می کند تا در زمان و مکان مناسب بتوانید تبلیغات خود را بر اساس استراتژی به مشتریان بالقوه ی خود نمایش دهید. در نمودار زیر می توانید نرخ کلیک میانگین برای صنایع مختلف را مشاهده کرده و دید بهتری نسبت به وضعیت فعلی گوگل ادز وب سایت خودتان کسب کنید.
Organic CTR مورد مهمی که باید به آن توجه کرد؟
CTR طبیعی، به درصدی گفته می شود که کاربران بر اساس نتایج موتور های جستجو بر روی سایت کلیک می کند. عمدتا نرخ کلیک طبیعی براساس رنکینگ سایت ها محاسبه می شود ولی به متا عنوان، توضیحات و rich snippet هم ربط دارد.
مثلا فرض کنید سایت شما برای یک کلمه کلیدی در رتبه 3 قرار دارد و آن کلمه کلیدی را ماهانه کاربران 100 بار سرچ می کنند. بر روی سایت شما 10 نفر کلیک می کنند، در این صورت CTR طبیعی شما 10 درصد می شود.
چرا نرخ کلیک طبیعی مهم می باشد؟
هرچه قدر CTR طبیعی شما بیشتر باشد طبیعا ترافیک دریافتی شما نیز بیشتر می شود. مثلا نرخ کلیک شما از 10 درصد به 20 درصد افزایش یافته است. این یعنی شما CTR خودتان را دو برابر کردید بدون اینکه سعی کنید رتبه سایت را افزایش دهید (سئو سایت) و به این معنی می باشد که کاربران سایت شما بیشتر انتخاب کردند.
تاثیر CTR بر روی سئو سایت
فرض کنید سایت شما، اولین سایت نشان داده شده در نتایج سرچ گوگل می باشد، ولی با این حال کاربرانی کمی بر روی سایت شما کلیک می کنند. این یعنی سایت شما به یک دلیلی بهینه نمی باشد. این نکته فراموش نشود که ترافیک سایت مهمترین عامل می باشد ولی آیا سایت هایی با organic ctr بیشتر، رتبه بالاتری را کسب می کنند؟
در سال 2014 تحقیقاتی انجام شد و در آن به این نتیجه رسیدند که سایت ها به ترتیب از رتبه 1، دارای کلیک های بیشتری می باشند نسبت به رتبه های 2 و 3. اما به این نکته توجه داشته باشید که نرخ کلیک نمی تواند عامل دقیقی برای سنجش رتبه سایت باشد و یک عامل نسبی می باشد.
CTR هیچ تاثیری بر روی رنکینگ ندارد!!
خیلی ها هنوز بر این باورند که اگر شما از طریق ربات ها باعث افزایش ctr شوید، می توانید رنکینگ بهتری کسب کنید! هیچ کس جلوی شما را نگرفته است تا از این طریق ctr بیشتری را کسب نمایید اما اگر اینکار اینقد آسان بود همه رتبه 1 را کسب می کردند. John Mueller در این باره گفته است که گوگل به هیچ عنوان از CTR به عنوان معیار رنکیگ برای سایت استفاده نمی کند.
بعد از دانستن CTR وب سایت چه باید کرد؟
فرض کنیم شما از نمودار بالا استفاده کرده و عدد 6.19% را به عنوان نرخ کلیک کسب و کار فروش املاک هدف خود قرار داده اید. شما کلمات کلیدی مورد نظر خود را تعیین می کنید، روی این کلمات کلیدی پیشنهاداتی را مطرح می کنید و تبلیغات و صفحات فرود آن ها را با این کلمات کلیدی تنظیم می کنید. در ادامه باید بعد از چند هفته CTR تبلیغات خود را بررسی کنید، این اطلاعات در پنل اکانت گوگل ادز شما موجود است؛ تا چه اندازه به نرخ تبدیلی که هدف قرار داده بودید، نزدیک شده اید؟
اگر این عدد از هدف شما پایین تر است، متن تبلیغ خود را دوباره تحلیل کنید؛ آیا این متن جذاب و هیجان انگیز است؟ ارزش پیشنهادی شما واضح بیان شده است؟ کلمات کلیدی شما در جملات حضور دارند؟ اگر محصولات یا خدمات خود را جذاب و قابل فهم تشریح نکرده باشید، مشتریان روی تبلیغات شما کلیک نخواهند کرد.
حالت دیگری که وجود دارد، بدین صورت است که CTR شما بسیار بالا باشد. اگر نرخ کلیک(CTR) شما بالا رفته اما Conversion Rate شما همچنان در سطح پایینی باقی مانده است، تبلیغات شما به بازدهی مورد نظر نخواهند رسید، چرا که شما دارید هزینه کلیک هایی را می پردازید که منجر به خرید نمی شوند؛ لذا باید اطمینان حاصل کنید که تبلیغات شما همان چیزی است که افراد به دنبال آن هستند و صفحات فرود شما برای همه دستگاه ها بهینه سازی شده است.
دقت داشته باشید که هر دو عبارت Click Through Rate و Conversion Rate درفارسی به عنوان نرخ تبدیل ترجمه شده اند و ممکن است شما را دچار اشتباه محاسباتی کنند. به خاطر داشته باشید conversion rate نرخ تبدیل به مشتری است و CTR نرخ کلیک است که از آن به عنوان نرخ تبدیل هم یاد شده است؛ با هر تغییری که در تبلیغات خود می دهید، هر دوی این آیتم ها را تحت نظر داشته باشید.
اگر درآمد شما از هزینه ی تبلیغات شما بیشتر است، پا را فراتر نهاده و CTR بالاتری را هدف قرار دهید؛ این کار را می توانید با بهبود متن تبلیغ، انتخاب کلمات کلیدی بهتر و به روز تر و گنجاندن کلمات کلیدی منفی در تبلیغات خود انجام دهید. این اقدامات باید اعداد مربوط به CTR، Conversion Rate و Impression را برای شما افزایش داده و منجر به افزایش دوباره ی فروش و سئو سایت شما بشوند.
نکاتی برای افزایش نرخ کلیک یا CTR
هنگام تعیین نرخ کلیک ایده آل برای جستجو های مبتنی بر پرداخت (ADS) نکات زیر را مد نظر داشته باشید:
- معمولا نرخ CTR برای تبلیغات جستجو بیشتر از نرخ CTR برای تبلیغات شبکه نمایش گوگل است؛ به این دلیل که تبلیغات شبکه نمایش گوگل (GDN) خیلی با اهداف فروش تطابق نداشته و بیشتر برای ایجاد آگاهی عمومی نسبت به برند کاربرد دارند تا جذب فوری مشتری.
- نرخ کلیک برای موضوعاتی مثل نقل قول بزرگان در برابر موضوعات مثل فروش یک نرم افزار قطعا بیشتر خواهد بود. به طور کلی هر چه مخاطب اجبار و فشار کمتری حس کند، روی لینک شما کلیک کرده و نرخ CTR بیشتر می شود.
- تبلیغات بر روی نام برند بیشترین تاثیر را بر روی نرخ کلیک دارند و می توانند امتیاز کلی اکانت شما را به سرعت بالا می برند.
کارشناسان سئو اینجا پاسخگوی سوالات شما در مورد استفاده از خدمات تبلیغات گوگل و خدمات سئو سایت خواهند بود. چنانچه نیاز به مشاوره سئو دارید با ما تماس بگیرید.
بدون دیدگاه