اهمیت آنالیز سایت رقبا در سئو


عناوین محتوا

مهم نیست که تجارت اینترنتی شما کوچک است یا بزرگ؛ اینترنتی است یا سنتی؛ ورزشی است یا لوازم آرایشی؛ مهم این که است شما در هر تجارتی که قصد فعالیت داشته باشید، حتما رقبایی خواهید داشت. ممکن است رقبای شما سرسخت و قوی باشند.

اینجا قصد داریم درباره رقبایی صحبت کنیم که در تجارت الکترونیک و سئو با شما در حال دست و پنجه نرم کردن هستند. در این حالت نیاز شما آن خواهد بود تا با استراتژی و آنالیز سایت رقبا در سئو و دلایل موفقیت آن ها بتوانید خود را بالا کشیده، و سطح تجارت خود را به سطوح بالاتری منتقل کنید.

پس اگر قصد دارید تا در این تجارت نوین، جایی برای خود دست و پا کرده و جای پای خود را محکم کنید، بهتر است با آنالیز سایت رقبا در سئو قدم اول را برداشته و دلایل موفقیت و عدم موفقیت ایشان، استراتژی پروژه و تجارت آنان را تحلیل کنید.

در این مقاله ما سعی خواهیم نمود که کارهایی که باید در راستای آنالیز سایت رقبا در سئو و تحلیل آنان انجام دهید را شرح داده و در انتها ابزارهای موجود برای این کار را به شما معرفی کنیم.

با این یادداشت همراه باشید تا در این مبحث از آموزش خدمات سئو شما را به صورت کامل و گام به گام درباره‌ی یکی از مهم‌ترین مراحل راهنمایی نماییم.

آنالیز سایت رقبا در سئو

در منابع اینترنتی معتبری مثل Search Engine Journal می‌توانید در رابطه با این موضوعات اطلاعات بیشتری را کسب کنید.

اهم کارهایی که در آنالیز سایت رقبا در سئو باید انجام داد.

۱ـ رقبای خود را شناسایی کنید. اولین گام در راستای آنالیز سایت رقبا در سئو، این است که بفهمیم در حوزه فعالیت ما چه همتایانی مشغول فعالیت هستند. همچنین فهم اینکه بر روی چه کلمات کلیدی یا هدفی در حال فعالیت هستند نیز می‌تواند در آنالیز سایت رقبا در سئو مورد توجه قرار گیرد.

چطور می‌توانیم ترافیک وب سایت خود را با رقبا مقایسه کنیم؟

به جز الکسا، سرویس Google Analytics این امکان را برای کاربران به طور رایگان فراهم می‌آورد تا بتوانند ترافیک وب سایت‌های مختلف را با یکدیگر مقایسه نمایند.

با کمک الکسا و Similarweb شما می توانید سایت‌هایی که به شما از لحاظ محتوایی نزدیک هستند را پیدا کنید. پس از آن وقت این است که با استفاده از ابزارهای سئو مانند SEMrush و Quantcast میزان ترافیک سایت‌های خود و رقیب را برای آنالیز سایت رقبا در سئو پیدا کنید. حال بعد از به دست آوردن این اطلاعات، نوبت آن رسیده است که در یک فایل تمامی اطلاعات شامل آدرس سایت و نام برند رقیب و غیره را ذخیره کنید.

۲ـ نقاط قوت سئو رقبای قدرتمند خود را پیدا کنید: بعد از آنکه رقبای خود را شناختیم؛ حالا وقت این است که نقاط قوت آن‌ها را هم بدانیم. برای این کار لازم است اول از همه از طریق سرچ کنسول گوگل، کلمات کلیدی خودمان که در آن‌ها گوگل به ما جایگاه داده است را در ادامه آن فایل یادداشت کنیم.

سپس با استفاده از ابزارهایی مانند Keyworad planner, Moz, SEMrush کلمات کلیدی مرتبط به حوزه کاری‌مان و جایگاهی که در آن ها داریم را پیدا می‌کنیم و برای آنالیز سایت رقبا در سئو، به ده تای اول هر کدام دقت می‌کنیم. به کمک این موضوع می‌توانیم بفهمیم هر کدام از همکاران ما در کدام کلمه‌ها رقیب ما هستند و یا قوی‌تر از ما کار کرده‌اند.

همچنین با آنالیز سایت رقبا در سئو متوجه می‌شویم که کدام کلمات کلیدی را فراموش کرده و در آن ها هیچ اقدامی انجام نداده‌ایم.

نحوه آنالیز سایت رقبا در سئو

۳ـ وقت مقایسه فرا رسیده است: برای آنالیز سایت رقبا در سئو در سه موضوع اساسی باید خود را با رقبا مقایسه کنیم.

  • کلمات کلیدی: در این موضوع خود را باید از نوع کلیدواژه، ارتباط محتوایی آن با سایت، میزان جست و جو و رتبه گرفته شده با رقبا مقایسه کنیم.
  • صفحه‌های دارای رتبه: باید در معیارهایی مانند اعتبار دامنه (Domain Authority)، اعتبار صفحه (Page Authority)، انکر تکست، بک‌لینک‌ها، نرخ پرش، تعداد بک‌لینک‌ها، لینک‌های فالو، تعداد دامنه‌های بک‌لینک دهنده فالو و نوفالو خود را با رقبا مقایسه می‌کنیم.
  • محتوای رتبه گرفته: در این موضوع نیز باید خود را در زمینه هایی مانند مرتبط بودن، بهینه سازی، ساختار محتوا و نتیجه جست و جو با رقبا مقایسه کنیم.

۴ـ از مقایسه‌ها نتیجه گیری کنید: بعد از اینکه داده‌های بسیار مهمی در مورد آنالیز سایت رقبا در سئو و مقایسه خود با آن‎ها به دست آوردید، حال نوبت آن است تا با استفاده از همان داده‌ها، نقاظ ضعف کار خود و نقاط قوت رقبا را پیدا کنیم. هدف از این کار در آنالیز سایت رقبا در سئو آن است که بتوانیم با استفاده از آن استراتژی کار خود را مشخص کنیم.

مثلا در یک کلمه کلیدی صفحه شما دارای رتبه ۷ گوگل است و صفحه رقیب رتبه ۱ گوگل.خیلی خوب می دانید که هر چه قدر رتبه شما پایین‌تر باشد، شانس شما برای کلیک خوردن کم‌تر است و عملا بازده تجاری ضعیف‌تری خواهید داشت. برای رفع این مسأله ابتدا باید بررسی کنیم محتوای صفحه رقیب به چه صورت است. از چه داده‌ها و یا از چه عکس‌هایی استفاده کرده است. چه بک‌لینک‌هایی به این صفحه داده شده است (با استفاده از ابزار Aherf) و اعتبار بک‌لینک‌هایی یاد شده در چه حدی است.

به کمک آنالیز سایت رقبا در سئو از طرق بالا می‌توان نقاط ضعف و قدرت خود را متوجه شد. این خود مثالی عینی و کاربردی از مفهوم بنچ مارکتینگ است که در طی آن، ناظر می‌تواند متوجه کم‌کاری‌ها و یا اشتباهات خود شده و با تلاش برای رفع نقص آن‌ها، وب سایت را یک قدم به سمت پیشرفت و صعود به سمت رتبه‌های بالا نزدیک کند.

معنی بنچ مارکتینگ چیست؟

این عبارت مفهومی در مارکتینگ است و معنای آن «نشستن روی نیمکت» و مشاهده بازی کردن بقیه، با هدف یاد گرفتن از آنان است. به عبارت بهتر، پیش از فعالیت در حوزه‌های متنوع مارکتینگ، یکی از اولین قدم‌ها، مشاهده دقیق و تحلیل رفتار موفق‌ترین رقیبان است.

ابزارهای آنالیز سایت رقبا در سئو

این موارد از مهم‌ترین و مطرح‌ترین ابزارهایی هستند که متخصصین و کارشناسان سئو به کمک آنان، به پیشبرد اهداف خود مشغول هستند. واضح و بدیهی است که ممکن است ابزارهای دیگر نیز وجود داشته باشند که نام‌شان در این‌جا ذکر نشده باشد. 

پیدا کردن کلمات کلیدی: SEMRush, SuggestMrx, Ubersuggest

پیدا کردن رقبا: Alexa, SimilarWeb

رتبه بندی سئو: Authority labs, Positionly

اعتباردامنه: Moz, OpenSiteExplorer

ابزارهای آنالیز سایت رقبا در سئو

نتیجه گیری

در این قسمت از آموزش سئو سعی ما بر این بود که شما با اهمیت آنالیز کردن رقبا و نحوه آنالیز سایت رقبا در سئو آشنا شده و متوجه شوید که چگونه می‌شود در عصر تکنولوژی و رقابت زیاد وب سایت‌ها برای کسب رتبه گوگل، بالاترین بازده را از وب سایت اینترنتی داشته باشید.

آنالیز سایت رقبا در سئو از اساسی‌ترین و ابتدایی‌ترین قدم‌ها برای تصمیم‌گیری در مورد استراتژی سئو سایت است. اگر بتوانیم این امر را به خوبی اجرا کرده، و اطلاعات راهبردی مورد نیاز خود را از آن استخراج نماپیم، می‌توان گفت که تا حد زیادی به موفقیت دست خواهیم یافت. 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قیمت سئوسفارش سئوتماس با سئواینجا