تگ Noindex چیست وچطور از آن استفاده کنیم؟

تگ Noindex چیست

عناوین محتوا

حتما نام تگ Noindex را شنیده اید. همه وب مستران دوست دارند که صفحاتی را که در سایتشان منتشر می کنند بلافاصله ایندکس بشود اما بعضی اوقات ما نمی خواهیم روبات های گوگل صفحه ما را ایندکس کنند؛ در چنین موقعیتی از تگ Noindex استفاده می کنیم. موقعیت های مختلفی وجود دارد که شما می توانید از تگ نوایندکس استفاده کنید. در این مقاله می خواهیم بدانیم تگ Noindex چیست و اینکه چطور از آن بهره ببریم. پیشنهاد می کنیم که تا آخر این مقاله با تیم سئو اینجا همراه باشید.

منظور از ایندکس صفحه چیست؟

روبات های خزنده یا در اصطلاح Crawler از طریق لینک ها وارد سایت می شوند و صفحات جدید را بررسی می کنند. آنها این اطلاعات را در پایگاه داده گوگل ذخیره می کنند و اگر محتوا به اندازه کافی خوب بود آن صفحه را ایندکس می کنند، یعنی آن را در صفحه نتایج نشان می دهند. وقتی کاربر عبارت کلیدی را جستجو کند، گوگل در بین صفحات ایندکس شده اش می گردد و صفحاتی که مرتبط با کوئری کاربر باشند را به او نشان می دهد.

انواع Indexation

انواع ایندکس

  • noindex : به موتور جستجو می فهماند که صفحه ای را ایندکس نکند
  • follow : حتی اگر صفحه ای ایندکس نباشد خزنده های گوگل تمامی لینک های اون صفحه را دنبال می کنند
  • nofollow : به خزنده ها می گوید هیچ لینکی را دنبال نکنند
  • noimageindex : به crawler ها می گوید هیچ تصویری را ایندکس نکنند
  • none : حاصل استفاده تگ noindex و تگ nofollow بصورت همزمان
  • noarchive : موتور های جستجو لینکی که در کش ذخیره شده است را نشان نمی دهند.
  • nocache : مثل تگ noarchive ولی در مرورگر های فایرفاکس و اکسپلورر استفاده می شود
  • nosnippet : اگر در صفحه ای استفاده شود، هیچ اسنیپتی در نتایج سرچ برای اون صفحه نمایش داده نمی شود
  • unavailable_after : بعد از یک مدتی موتور های جستجو صفحه را ایندکس نمی کنند

تگ Noindex چیست؟

تگ نوایندکس یعنی به روبات های خزنده بگوییم که فلان صفحه را اصلا ایندکس نکنید و در صفحه نتایج نشان ندهید. حالا شاید برایتان عجیب باشد که چرا باید یک وب مستر بخواهد که صفحه ای از سایتش ایندکس نشود؟

تگ noindex چیست

دلایل ایندکس نشدن صفحه

محتوای تکراری

ممکن است شما دو صفحه تکراری داشته باشید که محتوای یکسان داشته باشند. برای اینکه کراولرها را گیج نکنید و باعث افت رتبه سایت خود نشوید بهتر است یا از تگ کنونیکال استفاده کنید یا اینکه با استفاده از تگ Noindex، از ایندکس شدن یکی از صفحات جلوگیری کنید.

در دسترس نبودن محتوا

فرض کنید شما یک سایت فروشگاهی دارید و طبیعتا برای هر محصولی یک صفحه منحصر به فرد منتشر کرده اید. اگر یکی از محصولات شما دیگر در دسترس نباشد اما همچنان گوگل و سایر موتورهای جستجو آن صفحه را نشان بدهند برای وجهه وبسایت شما خوب نیست. در چنین شرایطی از تگ Noindex استفاده کنید تا صفحه مربوط به آن محصول، دیگر در Serp نشان داده نشود.

صفحاتی که ارزش ایندکس ندارند.

یکبار دیگر مثال فروشگاه اینترنتی را تصور کنید. فرض کنید که در پایان خرید مشتری شما یک صفحه رضایت از خرید ساخته و منتشر کرده اید. این صفحه از نظر محتوا اعتبار و ارزش چندانی ندارد؛ به همین دلیل شما تصمیم می گیرید که گوگل این صفحه را ایندکس نکند. صفحاتی مانند چت های آنلاین از این دسته پیج ها هستند که نیازی به ایندکس شدن ندارند.

چطور از تگ Noindex استفاده کنیم؟

شما دو راه برای استفاده از تگ نوایندکس دارید: متا تگ در کدهای HTML و استفاده از تگ نوایندکس در فایل robots.txt

در روش اول، شما باید قطعه کد زیر را به head کدهای HTML تمام صفحاتی که نمیخواهید ایندکس بشوند اضافه کنید.

<meta name=”robots” content=”noindex, Nofollow”>

نحوه استفاده از تگ نوایندکس در سئو

در روش دوم شما میتوانید از فایل robots.txt برای جلوگیری از ایندکس صفحه استفاده کنید. فایل robots.txt فایلی است که شما در آن به روبات های خزنده گوگل، اجازه دسترسی و عدم دسترسی به صفحات و فایل های مختلف سایت خود را میدهید.

برای نوایندکس کردن یک صفحه، فایل، عکس و غیره در فایل robots.txt می توانید قطعه کد زیر را در این فایل تایپ کنید و بعد آن در گوگل سرچ کنسول وارد کنید.

/Noindex:/robots-txt-noindexed-page

از آنجایی که این فایل در سئو سایت اهمیت زیادی دارد پیشنهاد می کنیم حتما به مقاله فایل robots.txt چیست و چه تاثیری در سئو دارد سر بزنید و به طور کامل با این فایل مهم آشنا شوید.

در کجا از تگ noindex استفاده کنیم

تگ noindex در سئو
  1. از این تگ می توانیم مثلا فرض کنید شما تنها نویسنده برای سایتتان می باشید، بنابراین صفحاتی که دارای نویسنده (author) می باشند 90 درصد شبیه به هم هستند و گوگل این را کپی محتوا در نظر می گیرد چون اسم همه نویسنده ها یکی هست. بنابراین پیشنهاد می شود authors را نوایندکس کنید.
  2. صفحات “از خرید شما متشکریم” یا “خرید شما با موفقیت انجام شد”، این صفحات صرفا به کاربر برای ایجاد حس درست انجام شدن درخواست نشان داده می شنود و هدف دیگری ندارند. این صفحات معمولا محتوا کمی دارند و شما دکمه های اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی می باشند.
  3. فرم های ورود (login pages) و صفحه ی ورود ادمین (Admin login) اینها حاوی اطلاعات شما و کاربران سایت شما مثل ایمیل، شماره تلفن، و غیره می باشند

تفاوت تگ نوایندکس با دستور Disallow

تفاوت تگ noindex با دستور disallow

دستور Disallow یکی از دستورات مهم فایل robbots.txt است که به crawler می گوید اصلا این صفحه یا این فایل را نبینید. یعنی حتی اجازه دیدن هم به روبات های خزنده نمی دهد اما وقتی از تگ Noindex استفاده می کنیم، کراولرها یک صفحه را می بینند اما ایندکس نمی کنند. برای تست کردن فایل روبات هم می توانید از طریق سرچ کنسول و هم از technicalseo استفاده کنید.

تفاوت تگ Noindex با ابزار Disavow

تفاوت تگ noindex با disavow

 ابزار Disavow بک لینک های اسپم و مخرب که باعث پنالتی و جریمه شدن سایت شما می شوند را شناسایی و از بین می برد. به این صورت که شما لینک های اسپم سایت خود را پیدا می کنید و یک فایلی از این لینک ها می سازید، سپس در ابزار گوگل سرچ کنسول این مسیر این فایل را مشخص می کنید تا لینک ها Disavow بشوند، درحالی که ما فقط برای ایندکس نشدن محتوای یک صفحه از تگ Noindex استفاده می کنیم.

نتیجه گیری

برای اینکه سئو سایت خوبی داشته باشید باید تمام فایل ها و صفحات سایت خود را بررسی کنید تا بفهمید هرکدام چه تاثیری در افزایش یا افت رتبه سایت شما در موتورهای جستجو دارند. در بسیاری از مواقع ما مجبور می شویم برای جلوگیری از کاهش رتبه سایت و همین طور تجربه کاربری بهتر، بعضی صفحاتمان ایندکس نکنیم. یکی از بهترین و ساده ترین روش های جلوگیری از ایندکس شدن سایت استفاده از تگ Noindex است. با تگ Noindex می توانید سئو سایت بهتری داشته باشید.

اگر سوالی درباره مشاوره سئو داشتید کارشناسان سئو اینجا در خدمت شما هستند.

سمیرا حسن آبادیمشاهده نوشته ها

وقتی دست های یک پیانیست روی پیانو قرار میگیرد یک قطعه موسیقی دل نشین می سازد. مدیر محتوا هم کافی است دست به صفحه کلید شود. متن شاهکاری خلق می کند تا بر دل همگان نشیند.

4 دیدگاه

    • با سلام دوست عزیز
      تگ نوفالو : ربات های گوگل وارد صفحه مقاله می شنود ولی لینک را فالو نمی کنند ولی بقیه محتوا رو ذخیره می کنند
      تگ نوایندکس: ربات های گوگل کل صفحه را در دیتابیس خود ذخیره نمی کنند

    • با سلام دوست عزیز
      خیلی خرسند هستیم که شما توانسته اید از این مطلب استفاده ببرید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قیمت سئوسفارش سئوتماس با سئواینجا