عناوین محتوا
ممکن است برای شما هم پیش آمده باشد که برای سایت خود وقت زیادی گذاشته باشید اما در نتایج جستجوی کلمات کلیدی مرتبط هیچ جایگاهی نداشته باشید. چنین اتفاقی برای یک وب سایت اصلا خوشایند نیست زیرا اساسا دلیل راه اندازی یک سایت دیده شدن آن و جذب مشتری بیشتر است. عدم نمایش سایت در نتایج جستجو به دلایل مختلفی ممکن است اتفاق بیافتد. ممکن است خود شما به اشتباه گوگل را از ایندکس کردن صفحاتتان منع کرده باشید یا اینکه گوگل در رتبه بندی خود، رتبهی بسیار پایینی به شما داده به طوری که در صفحه اول دیده نمی شوید.
عمدهی دلایل دیده نشدن سایت در صفحه نتایج گوگل، مربوط به رتبه بندی گوگل و کسب رتبهی پایین است. گوگل برای رتبه بندی سایت های معیارهایی دارد که اگر نتوانید آنها را در سایت خود کسب کنید، نمی توانید در جایگاه مناسبی قرار بگیرید. اگر میخواهید در مورد فاکتورهای رتبه بندی گوگل بیشتر بدانید، پیشنهاد میکنیم مقالهی فاکتورهای رتبه بندی گوگل در سال 2020 کدامند را بخوانید.
دلایل عدم نمایش محتوا در گوگل به خاطر رتبه بندی
سرعت پایین سایت
اینکه بالا آمدن یک سایت چقدر طول بکشد، یکی از مهم ترین معیارهای گوگل برای رتبه بندی وبسایتها است. شاید برایتان جالب باشد که بدانید به طور متوسط 6 تا 6 ثانیه طول میکشد تا یک وب سایت بالا بیاید اما متوسط زمانی که کاربران برای لود شدن سایت صبر میکنند، تنها 3 ثانیه است. این یعنی برای نمایش سایت خود فرصت بسیار کمتری دارید. پس باید وب سایت خود را با آستانهی صبر کاربران مطابقت دهید و به نوعی آن را بهینه کنید که در کمترین زمان ممکن بالا بیاید. سرعت پایین سایت به دلایل مختلفی مانند حجم عکسها و Scriptها میتواند رخ دهد.
نکتهی مهم در رتبه بندی سایتها این است که گوگل به رفتار کاربران و بازخورد آنها از سایتها توجه میکند. هر قدر محتوای سایت راضی کننده تر باشد، کاربر زمان بیشتری را در سایت میگذراند و این برای گوگل به معنای ارزشمندتر بودن سایت است و برای آن رتبهی بهتری در نظر میگیرد. محتوا مهم ترین عامل در ارزشمندبودن یک سایت است اما سرعت سایت از اولویت بیشتری برخوردار است زیرا اگر سایت به کندی بارگذاری شود، کاربر سایت را به سرعت ترک میکند و هر قدر محتوا ارزشمند باشد اصلا دیده نخواهد شد.
ظاهر کلی و محتوای وبسایت اعتمادبرانگیز نیست
اولین قدم در برخورد با مشتری، جلب اعتماد اوست. اگر کاربر اینترنتی را یک مشتری بالقوه در نظر بگیریم، اعتمادبرانگیزی سایت مهم ترین ویژگیای است که به نگه داشتن کاربر در سایت و تبدیل او به مشتری کمک میکند. اگر کاربر در نگاه اول با انبوهی از تبلیغات و صرفا Call to Action برای خرید محصول مواجه شود، به زودی سایت را ترک خواهد کرد. کاربر باید احساس کند برای او ارزش و احترام قائل شده و به او حق انتخاب میدهید. برای اینکه اعتماد کاربر را جلب کنید، باید به تمام سوال های احتمالی در ذهن او پاسخ دهید. باید برای کاربر روشن کنید که مزیت های محصول شما چیست و چگونه آن را تضمین میکنید.
کلمات کلیدی درستی را هدف قرار نداده اید
باید برای گوگل مشخص کنید که این مقاله حول چه کلمهی کلیدی است تا گوگل هنگام سرچ کاربران مقالهی شما را پیشنهاد کند. کاربران باید به سرعت متوجه شوند که مقالهی شما در مورد چه موضوعی صحبت میکند. برای اینکه کلمات کلیدی مناسب را انتخاب کنید، باید ابتدا تحقیق کلمه کلیدی را به طور کامل انجام دهید. برای اینکه دریابید سایت شما در چه کلمات کلیدیای رتبه بندی شده، میتوانید از ابزار SEMRush استفاده کنید.
به طور مرتب سایت را بهروزرسانی نمی کنید.
مداومت در گذاشتن پست های جدید در سایت از دو نظر باعث بهبود رتبه سایت در نتایج جستجو میشود. اول اینکه کاربرانی که یک بار از سایت شما بازدید میکنند احتمالا برای دفعه دوم نیز به سایت سر میزنند. اگر ببینند سایت نسبت به دفعهی قبلی تغییری نداشته دلسرد خواهند شد. اما اگر مطالب جدیدی در سایت مشاهده کنند، بازدید آنها از سایت به دفعات سوم و چهارم و بیشتر از آن نیز خواهد رسید.
دوم اینکه بهروزرسانی سایت به طور منظم، به نوعی ربات خزنده گوگل را عادت میدهد که همیشه در زمان هایی که به طور معمول سایت را بهروزرسانی میکنید، به سایت شما سر بزند و آن را ایندکس کند. بنابراین سایت شما سریعتر و به طور منظم ایندکس خواهد شد و شانس حضور آن در نتایج برتر بیشتر خواهد شد. علاوه بر آن انتشار محتوا به طور منظم و با موضوعات متنوع، کاربران را از طریق کلمات کلیدی مختلف به سایت شما خواهد کشاند و بازدید بیشتری خواهید داشت.
روش های بهینه سازی موتور جستجو را به درستی انجام نداده اید.
انتظار نداشته باشید بدون رعایت کردن کلیات سئو سایت، در صفحه نتایج جستجو جایی داشته باشید. استفاده از هدرها، داشتن SSL، توضیحات متا، لینک سازی داخلی و… مواردی هستند که برای کسب رتبه در گوگل ضروری هستند. اگر به ابتداییات سئو آشنایی ندارید، میتوانید از منابع آموزش سئو استفاده کنید و خودتان به سئو سایتتان بپردازید یا اینکه با دریافت مشاوره سئو، یک کارشناس سئو استخدام کنید.
سایت شما سازمان دهی ضعیفی دارد.
داشتن یک ساختار منظم و شفاف از مهمترین عواملی است که میتواند کاربر را در سایت نگه دارد. اگر کاربر در بدو ورود با یک ساختار مبهم و گیج کننده رو به رو شود، سریعا سایت شما را ترک خواهد کرد. در نتیجه گوگل نیز سایت شما را به عنوان سایتی که مورد رضایت کاربران نیست خواهد شناخت. برای حل این مشکل، باید مطالب خود را به خوبی دسته بندی کنید به طوری که دسترسی به تمام آنها از صفحه اصلی امکان پذیر باشد.
رقبای قدرتمندی دارید!
پیشرفت رتبهی شما در نتایج جستجو تا حد خوبی متاثر از رقبای شماست. اگر در زمینهای فعالیت میکنید که رقبای قدرتمندی در آن حضور دارند، پس احتمالا عدم نمایش سایت شما در نتایج به دلیل حضور رقیبانی است که تمام صفحه اول جستجو را اشغال کرده اند. اگر بتوانید کالاها یا کلمات کلیدی کم رقابت تری را انتخاب کنید، به احتمال زیاد رتبهی بهتر و بازدید بیشتری خواهید داشت.
دلایلی که گفته شد، دلایل برآمده از فرآیند رتبه بندی گوگل بودند. برخی اوقات نمایش داده نشدن سایت به دلیل ایندکس نشدن آن است. در صورتی که دلیل عدم نمایش محتوای شما، ایندکس نشدن آن توسط گوگل باشد، باید سایت خود را بررسی کنید و ببینید که از کجا دسترسی گوگل برای فهرست کردن سایتتان را مسدود کرده اید یا چه مشکل فنی دیگری وجود دارد. برای ایندکس نشدن سایت دلایلی وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
دلایل فنی عدم نمایش سایت در صفحه جستجو
خطای DNS
خطای DNS یکی از عواملی است که میتواند دلیل ایندکس نشدن سایت شما باشد. DNS مخفف عبارت Domain Name System به معنای سیستم نام دامنه است. خطای DNS به این معناست که ربات گوگل به دلیل DNS Timeout یا DNS Lookup نمی تواند به دامنهی شما متصل شود.
خطاهای سرور
خطای سرور وقتی رخ میدهد که فرآیند بارگذاری سایت بیش از حد طولانی میشود و ربات گوگل
دست از Crawl کردن میکشد. یکی از دلایل بروز خطای سرور، ورود ترافیک بیش از اندازه به وبسایت است. برای اینکه چنین اتفاقی نیفتد، اطمینان حاصل کنید که سرویس میزبان شما توانایی مدیریت ترافیک بالا را دارد.
خرابی Robots
در چنین موقعیتی، ربات گوگل موفق نمی شود فایل robots را بازیابی کند و این امر منجر به ایندکس نشدن سایت میشود. فایل robots.txt زمانی کاربرد دارد که بخواهید دسترسی ربات خزنده به بخشی از سایت خود را مسدود کنید.
خطای 404
خطای 404 زمانی رخ میدهد که ربات های گوگل سعی دارند صفحهای که آدرس آن دیگر وجود ندارد را ایندکس کنند.
خطای Access Denied
به دلایلی ممکن است ربات گوگل مجوز دسترسی و ایندکس کردن را نداشته باشد. به عنوان مثال از طریق فایل robots.txt از ایندکس کردن منع شده باشد یا اینکه سرویس ارائه دهنده میزبانی ربات را بلاک کرده باشد.
خطای Not Followed
خطای Not Followed با تگ نوفالو کاملا فرق دارد و نباید این دو با هم اشتباه گرفته شوند. این خطا زمانی رخ میدهد که ربات گوگل به دلایلی مانند مشکل در خواندن محتوای Flash، کدهای JavaScript و ریدایرکتها نمی تواند یک URL مشخص را دنبال کند.
نتیجه گیری
برای دیده شدن در صفحه نخست گوگل، باید محتوای قوی و ارزشمندی ارائه کنید و وبسایت خود را با معیارهای فنی گوگل تطبیق دهید. رسیدن به این جایگاه دشوار است اما سود فوقالعادهای را نصیب شما خواهد کرد. اگر سایت شما در صفحه نتایج جستجو نمایش داده نمی شود، به دلایل مختلفی ممکن است این اتفاق افتاده باشد. ابتدایی ترین دلیل این است که نتوانسته اید شایستگی این جایگاه را کسب کنید. اگر عقیده دارید محتوای سایت شما تمام معیارهای قرارگیری در نتایج جستجو را داشته، احتمالا به دلایل فنی در نتایج نشان داده نشده است. پس در قدم دوم شرایط فنی سایت را چک کنید و یادتان باشد همیشه از ایندکس شدن سایتتان اطمینان حاصل کنید.
بدون دیدگاه