نرخ پرش (Bounce rate) چیست و چه تأثیری بر سئو دارد؟

بانس ریت چیست

عناوین محتوا

اگر مشغول مطالعه این مطلب هستید، پس شما هم به آن دسته از افرادی که درگیر اصطلاح نرخ پرش (Bounce Rate) شده‌‎اند پیوسته‌اید و به دنبال آموزش سئو می گردند، ما در سئو اینجا (seoinja) می‌خواهیم مفهوم بانس ریت را به ساده ترین روش به شما توضیح دهیم و شما را با ابزار اندازه گیری نرخ پرش همچنین راه های کاهش آن آشنا کنیم.

نرخ پرش چیست؟

پرش یا bounce اشاره به این مفهوم دارد که کاربر وارد صفحه شما می‌شود اما بدون کلیک به صفحه دیگری برود و سایت را ترک کند. بر این اساس نرخ پرش یا bounce rate یعنی درصد تعداد پرش‌ها به تعداد کل بازدیدها.

به عنوان مثال فرض کنید که 100 نفر وارد صفحه می‌شوند، 30 نفر بدون اینکه به صفحه دیگر بروند آن را ترک می‌کنند اما 70 نفر دیگر روی لینک‌های صفحه کلیک کرده‌اند و از سایر صفحات سایت هم بازدید کرده‌اند. در این حالت نرخ پرش می‌شود 30% ( 30/100 * 100).

یک مثال عامیانه برای نرخ پرش می‌تواند این باشد: فرض کنید شما وارد فروشگاهی می‌شوید که در نزدیکی خانه شماست. اگر شما به فروشگاه بروید و فقط به محصولات نگاه کنید و برگردید، در این صورت این کار شما مانند پرش یا bounce است. حال هر چه تعداد مشتریانی که فقط برای دیدن به فروشگاه می‌روند بیشتر شود نرخ پرش افزایش می‌یابد. 

طبق مثال گفته شده می‌توان فهمید که نرخ پرش بر سئو سایت تأثیر خوبی ندارد چرا که نشان از عدم تأثیر بر کاربر دارد و این یعنی افت درآمد سایت! یک مشاوره سئو حرفه ای به دنبال کاهش نرخ بانس ریت شما می باشد.

در ادامه عوامل مختلفی که بر نرخ پرش مؤثر هستند را بررسی می‌کنیم و راهکارهایی ارائه می‌دهیم که چطور می‌توان این مسأله را کنترل کرد.

Bounce rate

ابزار اندازه گیری نرخ پرش (Bounce Rate) چیست؟

یکی از ابزار های که توسط شرکت گوگل ساخته شده و در دو نسخه‌ی رایگان و پولی در دست ادمین های سایت قرار گرفته گوگل آنالیتیکس (google analytics) است. البته لازم به ذکر است که نسخه رایگان گوگل آنالیتیکس به قدری کامل است که نیازی به نسخه پولی آن نیست.

نرخ پرش در گوگل آنالیتیکسشما می‌توانید نرخ پرش را از طریق گوگل آنالایتیکس چک کنید. بر روی گوگل آنالیتیکس کلیک کنید و وارد سایت google analytics شوید.

در اینجا بر روی گزینه‌ی Audience (شماره 1) کلیک کنید. سپس گزینه‌ی Owerview (شماره 2) را بزنید. مطابق با عکس زیر:

آموزش برسی بانس ریت در گوگل آنالیتیکس

 نرخ پرش هر صفحه به صورت جداگانه، به شما می‌گوید که چند درصد از بازدید کنندگان به صفحه شما وارد و بدون هیچ تعاملی از آن خارج شده‌اند. به علاوه، نرخ پرش هر device به شما می‌گوید که چند درصد از افراد که از موبایل، تبلت و دسکتاپ استفاده می‌کنند و از صفحه شما پرش داشته‌اند

. سایر موارد هم به همین ترتیب می‌باشد. اکنون ما به نرخ کلی پرش می‌پردازیم و موارد جزئی‌تر را در ادامه بررسی خواهیم کرد.

عوامل مؤثر بر نرخ پرش (Bounce Rate):

نرخ پرش سایت شما به عوامل مختلفی بستگی دارد که اکنون به آن ها می‌پردازیم:

  • میزان کیفیت و جذابیت محتوا

هر چقدر محتوا جذاب باشد کاربر را بیشتر در صفحه نگه می‌دارد. سعی کنید در محتوای خود از مثال، اعداد، آمار، عکس و… استفاده کنید. یکی از راهکار های عالی برای بالا بردن زمان ماندگاری (Dwell Time) کاربران در صفحه استفاده از ویدئو است.

ویدئو بر سئو سایت تأثیر عالی دارد چرا که دیدن یک فیلم 3 دقیقه‌ای راحت‌تر از خواندن یک مقاله 3 هزار کلمه‌ای می‌باشد. کاربران از محتوای جذاب لذت می‌برند و دوست دارند قسمت‌های دیگر سایت را هم ببینند. به این ترتیب نرخ پرش کاهش می‌یابد.

  • سرعت بارگذاری سایت

سرعت بارگذاری سیات در نرخ پرش

طبق آماری که اعلام شده است، کاربران حداکثر 4 ثانیه منتظر می‌مانند تا سایت بارگذاری شود و اگر بیشتر از این طول بکشد کاربر سایت را در نیمه راه ترک می‌کند. ممکن است شما زحمت زیادی بکشید و محتوای جذاب و با کیفیت آماده کنید اما اگر سرعت سایتتان پایین باشد افراد کمی آن را خواهند دید.

یکی از دلایلی که سبب می‌شود سایت از صفحات اول گوگل افت پیدا کند، سرعت پایین است. برای تست سرعت سایت و کسب اطلاعات بیشتر در اینباره به مقاله‌ 20 ابزار برای تست سرعت سایت مراجعه کنید.

حال سؤال مهم اینجاست که چگونه می‌توانیم سرعت بارگذاری سایت خود را افزایش دهیم؟

عوامل مؤثر در سرعت بارگذاری سایت:

عوامل بسیار زیادی در افزایش سرعت سایت مؤثر است که به بخش کوچکی از آن می‌پردازیم.

  • فشرده سازی فایل:

با فشرده سازی فایل ها می‌توانید سرعت بارگذاری سایت خود را افزایش داد. یکی از راه های فشرده سازی فایل ها Gzip کردن است. شما در فضای وردپرس (wordpress) می‌توانید فایل خود را Gzip کنید.

  • فشرده سازی عکس:

با فشرده سازی عکس های موجود در سایت خود می‌توانید سرعت بارگذاری سایت را افزایش دهید. ابزار های زیادی برای فشرده سازی عکس ها بدون افت کیفیت وجود دارد مانند Tinypng

  • لینک سازی داخلی

لینک سازی داخلی در نرخ پرش

اشتباهی که اکثر سایت‌ها ممکن است مرتکب شوند این است که داخل محتوای خود لینک داخلی نمی‌گذارند. ممکن است کاربر حین مطالعه، سؤالاتی برایش پیش بیاید که اگر همان جا لینک برایش نباشد از نیمه، مطالعه را رها کرده و به سایت‌های دیگر مراجه می‌کند، این گونه نرخ پرش (bounce rate) افزایش می‌یابد.

بنابراین بهتر است محتواهای خود را به صورت منطقی دسته بندی کنید و برای هر موضوعی مقاله داشته باشید که لینک آن را در مقالات دیگر سایت بگذارید تا کاربر را تا حد امکان در سایت خود نگه دارید و به صفحات دیگر ببرید.

  • کاربران به راحتی در سایت بچرخند

تجربه کاربری یکی از عوامل نرخ پرش است. طراحی سایت اگر طوری نباشد که کاربر بتواند راحت بچرخد و مطالب مورد نظرش را پیدا کند، سریعاً سایت را ترک می‌کند. سایت خود را طوری طراحی کنید که کاربر بتواند به راحتی به اطلاعات مورد نیازش دست پیدا کند.

  • ریسپانسیو (responsive) بودن سایت

ریسپانسیو بودن سایت در نرخ پرش

به سایتی ریسپانسیو می‌گویند که وقتی شما آن سایت را با کامپیوتر، لپ تاپ، تبلت، موبایل و… باز می‌کنید، اون سایت ظاهر مطلوبی داشته باشد و برای خواندن محتوای اون سایت با گوشی مجبور نباشید صفحه نمایش را زوم (zoom) کنید و همچنین در حین جابجایی در صفحات مختلف سایت به مشکل بر نخورید.

این روزها تعداد کاربران موبایل بیشتر از کاربران دسکتاپ می‌باشد و همین طور رو به افزایش است. اگر سایت رسپانسیو نباشد و محتوای شما متناسب با نمایش موبایل نوشته نشده باشد، تعداد بازدید کنندگان زیادی را از دست خواهد داد. به عنوان مثال mobile friendly test یکی از ابزار های تست ریسپانسیو بودن سایت است.

اگر می‌خواهید اطلاعات بیشتری راجب این مطلب کسب کنید بر روی مقاله‌ی ” چگونه بفهمیم که سایتمان ریسپانسیو است یا نه؟ ” کلیک کنید.

  • ظاهر سایت زیبا و کاربر پسند باشد

حتی اگر سایت سریع بارگذاری شود و دارای محتوایی جذاب باشد، طراحی کاربری هم آسان باشد ولی باز هم یک نکته مهم باقی می‌ماند، ظاهر سایت. اگر ظاهر سایت زیبا و جذاب نباشد و کاربر را تحت تاثیر قرار ندهد، کاربر به راحتی سایت را ترک می‌کند و به این ترتیب نرخ پرش (Bounce Rate) افزایش میابد.

برای ظاهر سایت خود رنگ مناسب انتخاب کنید، حتماً لوگوی خود را در قسمت هدر (header) بگذارید که راحت‌تر شما را بشناسند و کار هایی از این قبیل انجام دهید تا سایتی زیبا و کاربر پسند داشته باشید. شما می‌توانید برای زیبایی سایت خود از گرافیست حرفه ای کمک بگیرید.

  • مرتبط بودن عنوان با محتوا 

یکی از مواردی که کاربران راعصبانی می‌کند مطابقت نداشتن عنوان با محتوا است. برخی از سایت ها برای افزایش نرخ کلیک از این ترفند استفاده می‌کنند تا کاربران را گول بزنند در حالی که از آن طرف بوم می‌افتند و نرخ پرش خود را بدتر می‌کنند. کاربران بعد از کلیک کردن روی عنوان، به دنبال جواب سؤال خود می‌گردند که اگر محتوا بی‌ربط باشد با عصبانیت سایت را ترک می‌کنند.

نکته: در عنوان‌های مطالبتان از کلمات کلیدی مرتبط استفاده کنید تا بین محتوا و عنوان ارتباط بهتری برقرار کنید.

نتیجه گیری

جمع بندی نرخ پرش

نرخ پرش یا bounce rate یک مورد غیر قابل اجتناب است و نمی‌توان انتظار داشت هر کاربری که وارد سایت می‌شود همه قسمت‌های سایت را هم بگردد.

در این میان هدف ما کاهش این نرخ است طوری که اگر بازدید کننده‌ای برای اولین بار وارد سایت می‌شود متوجه اعتبار و جذابیت آن گردد و دفعات بعدی آنجا مراجعه کند. رعایت عواملی که در بالا ذکر شد در این مورد کمک بزرگی می‌کند. 

برای دریافت خدمات سئو سایت و یا پاسخ های عالی به سوال سئو چیست می توانید ما را دنبال کنید.

سعید حسن آبادیمشاهده نوشته ها

سعید حسن آبادی هستم، متخصص و استراتژیست سئو دیجیتال مارکتر و مدیر محصول گذشته، سئو کار امروز سئو مستر وبسایت‌های Rond.ir ، Monta.ir ، Nam.ir و ...

4 دیدگاه

    • با سلام و خسته نباشید خدمت شما
      عوامل تاثیر گذار مثل ظاهر و طراحی سایت زیبا باشد و کاربر احساس راحتی کند. با لینک سازی های داخلی باید کاری کنید کاربر حداقل با 3 کلیک برگردد به جایی که اول بود یعنی به همه ی قسمت های سایت به راحتی دسترسی داشته باشد.

    • با سلام دوست عزیز
      هم می توانید از افزونه Enable Gzip Compression استفاده کنید و هم در فایل htaccess
      به صورت دستی اینکار رو انجام دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قیمت سئوسفارش سئوتماس با سئواینجا