چند نوع ریدایرکت داریم؟ چرا ریدایرکت 301 مهم است

ریدایرکت 301

عناوین محتوا

به طور کلی انتقال اتوماتیک از یک url به url دیگر را ریدایرکت می گویند. هر کدام از آن‌ها با کد مخصوص خود شناسایی می شوند. ریدایرکت 301، 302، 307 و متا رفرش از جمله redirect های متداول هستند که در مبحث آموزش سئو تکنیکال به آن ها پرداخته می شود. در این مطلب قصد داریم به معرفی این چهار redirect و دلایل اهمیت بیشتر ریدایرکت 301 برای سئو سایت بپردازیم.

نحوه عملکرد ریدایرکت به چه صورت است؟

وقتی redirect انجام می شود، در واقع کاربران و موتور جستجو بدون اینکه خودشان خواسته باشند از صفحه ی درخواستی به صفحه ای دیگر انتقال می یابند.

ریدایرکت

انتقال همیشگی با ریدایرکت 301

redirect 301 یک ریدایرکت پایدار است که بین 90 تا 99 درصد از حقوق و دستاوردهای لینک قبلی را به صفحه جدید انتقال می دهد. این عدد 301 به کد وضعیت 301 در Http بر می گردد.

در واقع کد وضعیت http پاسخ یک سرور به درخواست یک مرورگر است؛ وقتی شما یک وب سایت را در صفحه مرورگر خود باز می کنید، مرورگر شما یک درخواست برای سرور سایت مورد نظر ارسال می کند و سپس آن سرور با یک کد سه رقمی به درخواست مرورگر پاسخ می دهد. این کد وضعیت ها معادل اینترنتی مکالمه بین مرورگر و سرور هستند.

داشتن شناخت از این کد وضعیت ها به شما کمک می کند تا خطاهای سایت را به سرعت تشخیص داده و مدت زمان خارج از دسترس بودن (downtime) سایت را کاهش دهید.

redirect 301انتقال موقت با ریدایرکت 302

اینترنت بر روی HyperText Transfer protocol کار می کند و این پروتکل تعیین می کند که url ها چگونه باید کار کنند. شایعاتی وجود دارد که موتورهای جستجو با ریدایرکت 301 و 302 برخورد یکسانی دارند، اما اگر بخواهید سایر موتورهای جستجو و مخاطبین هم برای همیشه به یک لینک جدید انتقال یابند، redirect 301 از 302 مطمئن تر است.

پروتکل http در دو ورژن 1 و 1.1 وجود دارد، در ورژن یک کد وضعیت 302 به معنای «موقتا انتقال یافت» است و در ورژن 1.1 این کد وضعیت با عبارت «یافت شد»، شرح داده شده است، این یعنی موتور جستجوی گوگل از پروتکل http ورژن 1.1 استفاده می کند.

انتقال موقت اینبار با ریدایرکت 307

ریدایرکتدر واقع ریدایرکت 307 قائم مقام ریدایرکت 302 در پروتکل http ورژن 1.1 است. اینکه خزندگان برخی موتور های جستجو با این redirect هم مثل 301 رفتار می کنند، اثبات می کند که به طور کلی بهتر است از redirect 301 استفاده کنیم، مگر در زمانی که به علت پاره ای از تعمیرات واقعا موقت و برای زمان کوتاهی قصد تغییر لندینگ لینک را داریم و سرور سایت ما هم قبلا به عنوان یک سرور سازگار با ورژن 1.1 به موتورهای جستجو معرفی شده است.

از آنجایی که تعیین اینکه موتورهای جستجو سایت شما را سازگار با آخرین ورژن شناسایی کرده اند یا نه غیر ممکن است، بهتر است از ریدایرکت 302 برای محتوایی که موقتا جا به جا شده است استفاده کنیم.

ریدایرکت Meta Refresh

ریدایرکت Meta Refresh نوعی redirect است که به جای عمل کردن در سطح سرور در سطح صفحات عمل می کند. این redirect معمولا روند کندتری دارد پس در سئو سایت استفاده از آنها توصیه نمی شود. آن ها را معمولا یا یک شمارش معکوس پنج تا ده ثانیه ای و عبارت «اگر تا پنچ ثانیه منتقل نشدید، اینجا کلیک کنید» مشاهده کرده اید.

redirect متا رفرش بخشی از اعتبار لینک را انتقال می دهد ولی به خاطر تجربه ی کاربری ضعیف و از دست دادن اعتبار در مسیر، استفاده از آن قدمی مخالف تاکتیک های سئو به حساب می آید.

بهترین ریدایرکت از نظر سئو سایت

برای این که بهترین redirect از نظر سئو سایت را تشخیص دهید، باید بدانید که در آموزش سئو به هنگام انتقال یک لینک از یک آدرس url به آدرس دیگر چه چیزی اهمیت دارد؟
پاسخ این سوال یک کلمه است، اعتبار صفحه؛ برای یک سئو کار همیشه هدف بالاتر بردن اعتبار است و وقتی لینک یک صفحه معتبر را redirect می کند، قصد او از دست ندادن اعتباریست که با صبر و زحمت فراوان بدست آورده بود.

لذا ریدایرکت 301 که هم از نظر ورژن های مختلف پروتکل http و هم از نظر انتقال دستاورد و رتبه ی صفحه بهترین حالت را پیشنهاد می دهد، انتخاب اول و آخر او خواهد بود.

ریدایرکت 301

چند ریدایرکت 301 به صورت زنجیروار و پشت هم می توان انجام داد؟

اگر قصد دارید از یک زنجیره از redirect 301 استفاده کنید، احتمالا مسیر را اشتباه رفته اید؛ بهتر است چند گام به عقب برگردید و اشتباهات خود را اصلاح کنید ولی در صورتیکه مجبور شده اید و راه حل دیگری ندارید، بهتر است بدانید موتور جستجوی گوگل بیشتر از دو ریدایرکت 301 پشت هم را دنبال نمی کند، این یعنی بیشتر از دو ریدایرکت 301 منجر به از دست رفتن اعتبار صفحه خواهد شد.

مقاله پیشنهادی: تکنیک های افزایش اعتبار دامنه

استفاده از زنجیره redirect همچنین اثر مخربی روی تجربه ی کاربری دارد چرا که سرعت سایت را تا حد بسیار زیادی کاهش می دهد. مشکل آخر اینکه بعضی از مرورگرها تا پنج ریدایرکت در یک زنجیره را پشتیبانی می کنند و جلوتر نمی روند که این ایراد مربوط پروتکل http ورژن شماره یک می باشد و در http ورژن 1.1 رفع شده است.

سوالات متداول

ریدایرکت چه کاربردی دارد؟

گاهی اوقات مجبور میشوید آدرس صفحه یا صفحاتی در سایت خود را تغییر دهید یا اینکه دامنه سایت را به طور کامل عوض کنید. در این مواقع redirect میتواند کمک کننده باشد.

چند نوع Redirect وجود دارد؟

انواع ریدایرکت ها با نام‌های 301 و 302، 307 و ….. شناخته می‌شوند. پیشنهاد میکنیم این مقاله را برای اطلاع از ویژگی های آنها و کاربردشان مطالعه کنید.

چه صفحاتی از سایت نیاز به ریدایرکت 301 دارند؟

معمولاً صفحاتی که به دلایل مختلفی مانند تغییر دامنه سایت، تغییر آدرس یک صفحه با حفظ محتوای آن، حذف یک یا چند صفحه و انتقال اعتبار به صفحات مرتبط آدرس؛ نیاز به redirect 301 دارند.

چنانچه با مشکلاتی در زمینه ریدایرکت صفحات وب سایت خود روبرو هستید می توانید از خدمات مشاوره سئو در وب سایت سئو اینجا استفاده کنید. همچنین میتوانید دیگر خدمات سئو سایت را از طریق سئو اینجا کسب کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قیمت سئوسفارش سئوتماس با سئواینجا