عناوین محتوا
سرعت سایت یکی از مهم ترین فاکتورهای سئو سایت است. هیچ کس برای لود شدن یک سایت زمان زیادی منتظر نمیماند. ممکن است شما محتوای خیلی خوب و باکیفیتی نوشته باشید ولی اگر سرعت سایتتان پایین باشد قبل از اینکه فرصت داشته باشید تا محتوای خود را به کاربر نشان دهید او سایت را ترک کرده است؛ پس لازم است که سرعت خود را بالا ببرید تا بتوانید رتبه بالایی در گوگل و سایر موتورهای جستجو داشته باشید.
تیم محتوای سئو اینجا به شما 8 ابزار عالی برای تست سرعت سایت معرفی میکند؛ پس تا آخر این مقاله با ما همراه باشید.
عوامل کاهش سرعت سایت
موارد زیادی در کاهش سرعت سایت تاثیر گذار است، از جمله این موارد میتوان به کدهای HTML، CSS وبه خصوص جاوا اسکریت، افزونه ها، حجم زیاد تصاویر و ویدئوها و… اشاره کرد که این موارد عامل کاهش سرعت لود شدن صفحات سایت میشوند. در اینجا به صورت مختصر عوامل کاهش سرعت سایت را بیان میکنیم.
-
ضعیف بودن هاست
یکی از دلایل افت سرعت سایت، ضعیف بودن هاست است. بسیاری از سایت ها از هاست های اشتراکی استفاده میکنند. هاست اشتراکی از نظر تعرفه بسیار مناسب است اما در مواردی که هاست شلوغ باشد دردسر های زیادی از جمله افت سرعت سایت را به همراه دارد. توصیه میشود از هاست های خلوت برای افزایش سرعت سایت خود استفاده کنید.
-
حجم بالا و بهینه نبودن تصاویر
حجم بالای عکس ها میتواند نقش بسزایی در کاهش سرعت سایت داشته باشد. با فشرده سازی عکس ها میتوانید سرعت بارگذاری را افزایش دهید.
ابزارهای زیادی برای کاهش حجم عکس ها بدون کاهش کیفیت وجود دارد، مانند tinypng
ابزارهای تست سرعت سایت
-
KeyCDN Website Speed Test
KeyCDN یک ابزار تست سرعت سریع و سبک است که شما میتوانید جزئیات زیادی را از عملکرد سایت خود پیدا کنید. شما میتوانید نتایج تست خود را در معرض عموم قرار دهید یا اینکه پیش خودتان نگه دارید. این ابزار شامل یک آبشار است که در قسمت زیرین آن یک پیش نمایش از سایت نشان داده میشود.
شما میتوانید ببینید چندتا درخواست HTTP ساخته شده اند، سایز کامل صفحه ای که درخواست داده شده و زمان لود پیج را خیلی سریع ببینید. KeyCDN جزء ابزارهایی است که ریسپانسیو است و در موبایل هم به خوبی عمل میکند.
-
Google Page Speed Insight
ابزار page speed insight یکی از ابزارهای قدرتمند برای تست سرعت سایت است که به هر سایتی از 1 تا 100 رتبه میدهد. هر چقدر این رتبه بالاتر باشد بهتر است. به طور کلی رتبه بالاتر از 85 یعنی سایت دارد خوب عمل میکند. این ابزار همچنین میتواند راه حل هایی برای بالا بردن سرعت صفحات ارائه بدهد؛ مانند بهینه سازی کدهای CSS یا تصاویر.
ابزار page speed insight در دو بخش، سایت را بررسی میکند:
- از وقتی که کاربر درخواست یک صفحه را میکند تا زمانی که اولین قسمت های محتوا برایش نشان داده بشود.
- از وقتی که کاربر درخواست یک پیج را میکند تا زمانی که کل محتوا صفحه برایش ظاهر شود.
این ابزار هم برای موبایل و هم برای دسکتاپ گزارش عملکرد تهیه میکند. برای کاربران موبایل یک بخش جدید به نام تجربه کاربری دارد که به عملکرد سایت اضافه شده است. این قسمت پیکربندی کلی صفحه را در موبایل ارزیابی میکند. برای اطلاعات بیشتر و نحوه نصب این ابزار میتوانید به مقاله آشنایی با page speed insight مراجعه کنید.
-
Pingdom Speed Test
Pingdom یکی از معروف ترین ابزارهای تست سرعت سایت است. گزارش های این ابزار چهار قسمت مختلف به نام های خرابی آبشار، رتبه عملکرد، آنالیز صفحه و سوابق دارد. آنالیز صفحه ی ارزیابی کامل با اطلاعات اضافی مانند سایز آنالیز، سایز برای هر دامنه، تعداد درخواست ها برای هر دامنه و اینکه بیشتر درخواست ها چه جور محتوایی دارند را انجام میدهد.
ابزار pingdom به شما امکان بررسی سرعت سایت را از ۴ منطقه جغرافیایی میدهد:
- دالاس در آمریکا (Dallas, Texas, USA)
- ملبورن در استرالیا (Melbourne, Australia)
- سن خوزه در کالیفرنیا (San Jose, California, USA)
- استهکلم در سوئد (Stockholm, Sweden)
این ابزار هم مشابه page speed عملکرد سایت را بررسی میکند و پیشنهاداتش را برای ارتقا آن میدهد.
-
GTmetrix
ابزار GTmetrix کاملا با جزئیات، سرعت سایت را تست میکند و به سایت شما از A تا F رتبه ای میدهد. این ابزار شامل پنج بخش به نام های page speed، YSlow ، waterfall breakdown، ویدئو و سوابق میشود. شما میتوانید به طور رایگان در آن ثبت نام کنید. همچنین میتوانید نوع مرورگر (کروم یا فایرفاکس) و نوع ارتباط خود (dial-up یا کابلی) را مشخص کنید تا بفهمید این عوامل چقدر روی سرعت تاثیر دارند.
این ابزار ویژگی های پیشرفته تری هم دارد؛ مثلا Adblock plus برای بررسی تبلیغات و تاثیر آنها در کاهش سرعت سایت به کار میرود. توصیه میشود که اکانت رایگان بسازید و آپشن های رایگان را دریافت کنید.
-
Webpage Test
ابزار webpage test هم ویژگی های ابزارهای بالا را دارد با این تفاوت که در ۴۰ کشور دنیا و ۲۵ مرورگر میتوانید به آن دسترسی داشته باشید. Webpage test به سایت بر اساس فاکتورهای عملکرد مانند FTTP، فشرده سازی، عملیات کش، استفاده موثر از CDN و…یک رتبه بین A تا F میدهد. گزارش آن به شش قسمت خلاصه، جزئیات، بازبینی اجرا، خرابی محتوا و اسکرین شات تقسیم میشود.
این ابزار یک تست منحصر به فرد انجام میدهد. Web page test تست را روی چیزی به اسم اولین ویو و ویوی تکراری انجام میدهد. این ابزار همچنین ویژگی های دیگری مثل ویدئو، غیرفعال کردن جاوا اسکریپت و نادیده گرفتن گواهی نامه ssl را انجام میدهد.
-
gift of speed
gift of speed ابزار آنلاینی است برای اندازه گیری سرعت سایت. این ابزار پس از پایان تست نتایج گوناگونی در اختیار کاربران میگذارد.
در این قسمت تعداد اندکی از ویژگی های gift of speed را بیان میکنیم:
- به حداقل رساندن اسکریپت های CSS برای افزایش سرعت هر صفحه
- قابلیت نمایش هدر سرور HTTP در هر صفحه
- برسی و عیب یابی تصاویر و فایل های خراب شده
-
Google Chrome DevTools
خود مرورگر کروم یک ابزار ساده برای استفاده است.google chrome DevTools یکی از ساده ترین ابزار های تست سرعت سایت است. شما میتوانید هربار که از این کیوردها را میزنید از آن استفاده کنید.
Windows: F12 or ctrl + shift + I
MAC: cmd + opt + I
با آخرین آپدیت ابزارهای تست سرعت سایت، آنها یک پنل جزئيات ترکیبی را اضافه کرده اند. این ویژگی باعث میشود که راحت تر ببینید چه چیزی بیشتر از همه زمان را تلف میکند و آن را با دامنه و زیردامنه ها نابود کنید. برای این کار روی TIMELINE کلیک کنید و دکمه های (ctrl + R (cmd + R را بزنید تا صفحه را رفرش کنید. شما میتوانید روی summary کلیک کنید و بعد وارد پنل جزئی aggregated بشوید.
-
Uptrends
Uptrends یک ابزار تست سرعت سایت است که در ۳۵ کشور میتواند انجام بگیرد. گزارش آن شامل دو بخش خرابی آبشار و گروه های دامنه میشود. این گروه های دامنه یک وجهه منحصر به فرد ارائه میدهند که منبع را به منابع مختلف دسته بندی میکند: ۱. اولین پارتی، آمار و ارقام، CDN، سوشیال، تبلیغات و…
نتیجه گیری
ابزارهای تست سرعت سایت مشکلاتی که باعث کاهش سرعت سایت شما میشوند را شناسایی میکنند و پیشنهاداتی برای ارتقا سرعت میدهند. اگر میخواهید سئو سایت خوبی داشته باشید چاره ای به جز افزایش سرعت وبسایتتان ندارید. از ابزارهایی که معرفی کردیم استفاده کنید تا رتبه بهتری در گوگل و سایر موتورهای جستجو بگیرید. برای خواندن مطالب بیشتر درباره موضوعات مختلف سئو دعوت می کنیم وبلاگ سئو اینجا را مشاهده کنید.
کدومش از همه بهتره و راحت تره
با سلام دوست عزیز
بهتر بودن ملاک نیست و شما نباید ملاک اصلی خود را این ابزار ها قرار دهید ولی بطور کل google page speed میتونه گزینه ی مناسبی باشه براتون
gtmetrix عوض شده مثل قبل چرا نیست؟
با سلام دوست عزیز
در اپدیت جدید gtmetrix تنظیمات بیشتری اضافه شده و در کل بهتر شده ولی کار کردن با آن کمی سخت تر شده