عناوین محتوا
آیا تا به حال برایتان پیش آمده که سئو فایل های PDF را به شما بسپارند؟ اگر کد سایت HTML باشد موتورهای جستجو خیلی راحت آن را می فهمند و طبق روش های سئو سایت صفحات خود را سئو می کنید؛ البته سئو فایل های PDF هم تفاوت چندانی با بهینه سازی عادی سایت ندارد، تقریبا همان نکاتی هست که قبلا در آموزش سئو گفتیم. در این مقاله می خواهیم درباره نکات سئو فایل های PDF صحبت کنیم؛ پس با تیم سئو اینجا همراه باشید.
آیا گوگل فایل های PDF را درک می کند؟
قبلا این طور برداشت می شد که گوگل و سایر موتورهای جستجو محتوای PDF را نمی بیند و ایندکس نمی کند؛ در نتیجه در صفحه نتایج هم نشان داده نمی شود اما کاملا برعکس است. گوگل حتی سایت هایی که پی دی اف دارند را با علامت PDF مشخص می کند. اما برای اینکه هرچه زودتر فایل شما توسط گوگل دیده و نمایش داده شود باید نکات بهینه سازی آن را رعایت کنید.
چرا فایل های PDF برا سئو مناسب نیستند؟
با اینکه گوگل اینگونه فایل ها را ایندکس می کند و به آن ها رتبه می دهد، ولی با این حال یک سری نکات منفی درباره ی فایل های pdf وجود دارد که در ادامه به آن می پردازیم:
-
اینگونه فایل ها موبایل فرندلی نمی باشند
PDF ها ساخته شده اند تا در هر دستگاهی ظاهری ثابت داشته باشند.
اکثر فایل های pdf دارای راهنما یا همان navigation نمی باشند و کار را برای کاربر سخت تر می کند تا در محتوا به آن چیزی که می خواهد سریع تر برسد.
-
شاید گوگل فایل PDF را کرال نکند
بخاطر اینکه فایل PDF خیلی به ندرت بروزرسانی می شود، ممکن است خیلی کمتر از صفحات وب سایت که مرتبا آپدیت می شوند، کرال بخورد.
-
Tracking سخت تر می شود
برای ترک کردن یا همان ردیابی، عمومی ترین ترکر ها از جاوااسکریپت استفاده می کنند که در فایل های PDF اثر ندارند.
-
rich snippet
در فایل های پی دی اف از اسکیما نمی توانیم استفاده کنیم.
چگونه سئو فایل های PDF را انجام دهیم؟
1) محتوای باکیفیت و تخصصی
اگر دقت کرده باشید محتواهایی که در فایل های پی دی اف هستند بسیار تخصصی و جامع اند. حتی بعضی اوقات برای دانلود این محتواها باید پول پرداخت کنید. اگر می خواهید فایل PDF را داخل سایتتان بگذارید باید محتوای خیلی خوبی هم برای آن در نظر گرفته باشید.
2) عناوین جذابی را انتخاب کنید.
انتخاب صحیح عنوان یکی از مهم ترین موارد سئو فایل های PDF است. عنوان در پی دی اف، مثل URL در سایت می ماند. عنوان فایل باید کاملا با محتوای آن مرتبط و داخل آن کلمه کلیدی باشد تا موتورهای جستجو آن را درک کنند. همچنین تیترهایی که برای جزایر محتوایی انتخاب می کنید هم بهتر است شامل کلمه کلیدی اصلی باشند.
3) از هدینگ ها استفاده کنید
همانطور که می دانید هدینگ ها هم برای کاربران و هم گوگل بسیار در سایت مهم هستند زیرا ربات های های گوگل از این طریق می تواند کلیت موضوع شما را درک کنند.
در فایل های pdf نیز به همین صورت می باشد، شما باید فقط از یک تگ H1 استفاده کنید و باید یونیک باشد همچنین می توانید از تگ H2 تا H6 چند بار استفاده کنید ولی حواستان به ساختار فایل باشد تا بهم نریزد.
4) متا دیسکریپشن باید کلمه کلیدی داشته باشد
درست مانند وب سایت که متا دیسکریپشن داریم برای پی دی اف هم می توانیم توضیحات متا را فعال کنیم. کافیست به نرم افزار Adobe acrobat مراجعه کنید، در بخش properties می توانید دیسکریپشن را ببینید. در بخش توضیحات، شما اطلاعات فروانی مثل عنوان فایل، توضیحات و حتی کلمه کلیدی اصلی را هم می توانید تعیین کنید. وقتی تاکید می کنیم که توضیحات متا شامل کلمه کلیدی باشد به خاطر این است که از نظر گوگل و سئو مهم است.
5) بهینه سازی تصاویر
در بهینه سازی سایت می گفتیم که حجم عکس ها کم باشد تا سرعت لود شدن صفحه پایین نیاید؛ حالا چیزی که در سئو فایل های pdf مهم است اینه که حجم فایل بیشتر از 5 مگابایت نشود. برای اینکه این مقدار را کنترل کنید لازم است حجم تصاویر خود را با نرم افزارهای بهینه سازی عکس کم کنید. پیشنهاد می کنیم برای مطالعه بیشتر به مقاله 11 ابزار بهینه سازی عکس مراجعه کنید.
6) تاثیر لینک سازی در سئو فایل های pdf
فراموش نکنید که در محتواهای سایت خود به فایل های pdf لینک بدهید تا روبات های گوگل زودتر آنها را ببینند. روبات ها از طریق لینک ها به صفحات مختلف سایت سر می زنند و آنها را ایندکس می کنند؛ حالا وقتی شما به فایل های پی دی اف خود لینک بدهید قطعا در سئو فایل های pdf تاثیر مثبتی خواهد داشت.
نکته ای که باید حتما به آن دقت کنید این است که در مقاله های مرتبط لینک سازی انجام بدهید. یعنی فقط برای اینکه گوگل زودتر فایل شما را ببیند در محتواهی بی ربط به آن لینک ندهید. گوگل الآن به قدری باهوش است که میزان ارتباط معنایی پاراگراف ها را به هم می فهمد.
7) فایل های PDF را به عنوان عکس ذخیره نکنید!!!!
اکثر برنامه هایی که امکان ذخیره سازی فایل بصورت PDF را فراهم می کنند، ذخیره سازی بصورت عکس هم فراهم می کنند یعنی کاربران می توانند محتوا شما را بخوانند ولی نمی توانند روی آن کلیک کنند یا آن را کپی نمایند.
برای موتور های جستجو درک محتوا فایل های PDF بسیار کار مشکلی می باشد، برای رفع این مشکل فایل های PDF رو بصورت فایل متنی ذخیره کنید. این موضوع بر روی سئو فایل های pdf به شدت تاثیر گذار می باشد.
8) حواستان به کپی محتوا باشد
باید بدانید که فایل های پی دی اف مثل صفحات سایت با آن ها برخورد می شود و می توانند باعث Duplicate Content شوند یعنی اگر محتوا وب پیج شما با محتوای Pdf یکی باشد این مشکل بوجد می آید. برای جلوگیری از کپی محتوا می توانید از تگ Canonical استفاده کنید.
9) حجم فایل PDF را بهینه کنید
به سایز فایل پی دی اف دقت کنید نه وقت برای کسانی که از طریق موبایل فایل شما را می بینند، بلکه این قضیه درکل حائز اهمیت می باشد. اول از همه از عکس های با کیفیت استفاده کنید بعد اگر حجم فایل PDF بیشتر از 5 مگابایت شد، عکس های خود را فشرده کنید. برای این کار می توانید از سایت TinyPNG استفاده کنید.
10) یک اسم فایل سئو فرندلی انتخاب کنید
نام فایل pdf بیشتر اوقات در نتایج سرچ گوگل نمایش داده می شود که باید معنا دار باشد برای کاربران. شما می توانید برای سئو فایل های pdf در اسم فایل خود از کلمات کلیدی مشابه کلمه کلیدی اصلی استفاده کنید و دقت داشته باشید که این کلمات نباید زیاد بلند و طولانی باشند.(از – می توانید برای فاصله گذاری استفاده کنید)
11) برای تصاویر تگ alt قرار دهید.
همان طور که می دانید گوگل و سایر موتورهای جستجو نمی توانند عکس را درک کنند به همین دلیل ما برای اینکه محتوای عکس را به موتورهای جستجو بفهمانیم از تگ alt استفاده می کنیم. برای سئو فایل های pdf هم باید همین کار را انجام دهید؛ اما چجوری؟ به نرم افزار ورد در آفیس وارد شوید،گزینه format pictures را بزنید و روی زبانه alt text کلیک کنید. بهتر است برای alt تصاویر از کلمات کلیدی مورد نظرتان استفاده کنید.
12) قابلیت نمایش بر روی موبایل
قبلا درمقاله چرا باید سایتمان ریسپانسیو باشد درباره اهمیت ریسپانسیو بودن صحبت کردیم. فونت و فرمت برای سئو فایل های pdf باید طوری باشد که به راحتی در موبایل قابل نمایش باشد چون امروزه کاربران بیشتر با گوشی همراه خود در وب جستجو می کنند تا با لپ تاپ. در سئو فایل های pdf باید این نکته را مدنظر داشته باشید که سایز نوشته های آن متناسب با موبایل و تبلت کوچک شود
13) تنظیم فونت و فرمت pdf
فونتی که در آن برای نوشتن محتوایتان استفاده می کنید باید کاملا مناسب باشد تا کاربران هنگام خواندن اذیت نشوند.
14) قابلیت به اشتراک گذاری pdf
برای سئو فایل های pdf بهتر است در کنار فایلتان دکمه های اشتراک گذاری در شبکه های مجازی را قرار دهید تا اگر کاربران خواستند آن را به اشتراک بگذارند این قابلیت برایشان فراهم باشد.
15) از ورژن های قدیمی تر adobe acrobat استفاده کنید
هنگام ذخیره سازی فایل PDF از ورژن های قدیمی تر Acrobat استفاده کنید. چرا؟
چون ممکن است یک سری مشکلات و ارور های ساختاری برای کاربرانی که دارند این محتوا را می خوانند یا حتی موتور های جستجو ایجاد شود.
نتیجه گیری
فایل های document و pdf از بهترین و پرکاربردترین فایل ها هستند که گوگل هم ارتباط خوبی با آنها دارد. برای سئو فایل های pdf همان نکاتی که در بهینه سازی سایت رعایت می کنید را انجام دهید و مطمئن باشید که روبات های موتورهای جستجو محتوای شما را می بینند و در صورت خوب بودن به رتبه خوبی هم میرسد.
اگر در زمینه مشاوره سئو سوال یا نظری داشتید با ما درمیان بگذارید.
چرا باید روی pdf اصلا کار کنیم؟ مهمن مگه؟
با سلام دوست عزیز
فایل های pdf به دلیل اینکه تاثیر آن در سال های اخیر کمتر شده، افراد کمی سمت آن می روند ولی بسیار تاثیر گذار می باشند.
واقعا ممنون من از ورژن قدیمی تر استفاده کردم مشکلم حل شد یعنی هرکاری میکردم نمی شد.
با سلام دوست عزیز
باعث افتخار ماست که توانسته ایم به سوال شما پاخ دهیم