عناوین محتوا
فیسبوک یکی از مهم ترین شبکه های اجتماعی است که روزانه بیش از 1.56 میلیارد نفر در آن فعالیت میکنند. این آمار یعنی پنج برابر جمعیت ایالت متحده ی آمریکا و 20 درصد از جمعیت کل جهان. با تعداد نفرات تصور کنید فیسبوک چه تاثیری در برند سازی و پیشرفت یک کسب و کار و البته بهبود سئو سایت شما میتواند داشته باشد.
تعداد زیاد کاربران در فیسبوک، بازاریابی در آن را سخت تر میکند. شما باید تکنیک های کسب و کار آنلاین، ارتباط با مشتری، برند سازی و موارد دیگر را رعایت کنید.
فیسبوک فقط به خاطر تعداد کاربرانش معروف نیست بلکه به خاطر تعداد ساعاتی که کاربران در آن می گذرانند هم شهرت دارد. به طور میانگین روزانه کاربران یک ساعت در فیسبوک وقت میگذارنند یعنی ۷٪ از ساعاتی که کاربر بیدار است.
برای خیلی از وب مستران، فیسبوک کل اینترنت است. با توجه به جمعیت زیاد فیسبوک، بازاریابی خیلی در فیسبوک مهم است.
واینرچوک میگوید: شما نمیتوانید در دنیای بازاریابی بدون فیسبوک و اینستاگرام زنده بمانید.
صفحات فیسبوک به پروفایل شخصی شبیه است اما کاربران میتوانند کسب وکارها، برند، سلبریتی ها یا سازمان ها و ادارات را لایک کنند.
شما با فیسبوک میتوانید آخرین اخبار را بگیرید درحالی که صاحبان کسب و کار میتوانند از این نرم افزار مهم برای شناخته تر کردن برندشان، تبلیغات، افزایش دید مشتری و چت با کسانی که مشتاق به خرید محصولات یا خدمات هستند استفاده کنید.
تیم سئو اینجا در ادامه این مقاله به بررسی تکنیک های بازاریابی در فیسبوک و اینکه چطور در آن تبلیغ کنیم می پردازد.
تکنیک های بازاریابی در فیسبوک
مخاطبان خود رابشناسید.
برای اینکه مخاطبان خود را بشناسید باید کسانی که قبلا از شما خرید کرده اند را ارزیابی کنید. خبر خوب اینکه فیسبوک جزئیات زیادی را برای شما فراهم میکند تا بتوانید سابقه مخاطبان خود را درآورید. شما از طریق فیسبوک میتوانید بیشتر از آنچه که فکرش را می کنید درباره مشتریان خود اطلاعات کسب کنید. شما در مرحله اول باید یک پرسونای خرید برای خود پیدا کنید. حالا پرسونای خرید چیست؟
پرسونای خرید
یک تصور واقعی از مشتری ایده آل شما است که کمک میکند شما درک بهتری از مشکلات، اهداف و انتظارات مشتریان تان داشته باشید. فرقی نمیکند که شما فروشنده، بازاریاب، تولید کننده محصول باشید؛ شما می توانید از پرسونای خرید برای رسیدن به اهدافتان استفاده کنید. در فیسبوک هم دقیقا همین است. با شناخت چالش ها و اهداف پرسونا میتوانید بفهمید چه محتوایی برای مخاطب هدف بگذارید او راضی میشود و از شما خرید میکند.
برای اینکه پرسونای خود را بشناسید بهتر است با مشتریان متفاوت خود مصاحبه کنید تا از سابقه خریدشان از شما، اینکه چقدر درمورد کار شما اطلاعات دارند و مسائل دیگر را درمورد آنها بفهمید. در مرحله ی دوم باید رقبای خود را آنالیز کنید. صفحات فیسبوک آنها را بررسی کنید تا بتوانید فاکتورهای زیر را ارزیابی کنید.
- توانایی بصری
- تعداد دفعاتی که پست می گذارند
- تنوع محتواها
- نرخ مشارکت در پست ها مانند لایک، کامنت و اشتراک گذاری
- زمان پاسخ به کاربران
از ابزار Audience Insights استفاده کنید.
اگر میخواهید درباره مخاطب هدف خود بیشتر بدانید میتوانید از ابزار آنالیز رایگان Audience Insight که در پلتفرم تبلیغات فیسبوک است استفاده کنید. این ابزار به شما این امکان را می دهد که داده های رفتاری و دموگرافیکی درباره مشتریان و رقبای خود به دست بیاورید. Audience insight به تولید کنندگان محتوا و مدیران شبکه های اجتماعی این امکان را میدهد تا با شناختی که از مخاطب هدف خود به دست آورده اند محتوایی که آنها به دنبالش هستند را برایشان تولید کنند.
برای دسترسی به ابزار Audience Insight به قسمت Facebook Ad manger بروید و روی منوی بالا سمت چپ کلیک کنید. ابزار Audience Insight در این مسیر قرار داده شده است. all>tools>plan
وقتی آن را پیدا کردید میتوانید همه ی افراد فیسبوک را آنالیز کنید یا فقط افرادی که با پیج شما در ارتباط هستند را انتخاب کنید. برای اینکه با مخاطبان هدف آشنا شوید بهتر است گزینه everyone on facebook را انتخاب کنید.
حالا به قسمت create audience بروید. در قسمت چپ شما میتوانید جایی که میخواهید آنالیز کنید را انتخاب کنید. به طور پیش فرض فیسبوک، ایالت متحده آمریکا را می آورد اما شما باید با توجه به اینکه مشتریان تان در کدام منطقه جغرافیایی هستند این بخش را تغییر دهید؛ همچنین میتوانید سن و جنسیت مخاطبان را هم تعیین کنید.
قسمت علایق (interests) یک بخش عالی برای کسب اطلاعات از مخاطبان و رقباست. شما میتوانید علایق کلی یا فقط یک پیج خاص را آنالیز کنید؛ البته هر پیجی را هم نمیشود آنالیز کرد. اگر تعداد لایک های آن صفحه به حد مشخصی نرسیده باشد نمیتوانیم آن را بررسی کنیم.
به طور مثال ما خانم های بین ۱۸ تا ۳۵ سال مقیم آمریکا را در نظر گرفته ایم که کلاس یوگا میروند و از شرکت lululemon لباس می خرند. وقتی من این داده ها را شناسایی میکنم میتوانم شغل، تحصیلات دانشگاهی و وضعیت تاهل این کاربران را ببینم.
هرچقدر شما بیشتر در ابزار Audience Insight فرو بروید اطلاعات عمیق تری دربازه ی مکان جغرافیایی و نرخ مشارکت کاربران میتوانید به دست بیاورید. در آخر می بینید که این داده ها به عنوان یک پایگاه محکم در برابر رقبا از کسب و کار شما محافظت میکنند.
تقویم محتوا درست کنید.
اگر شما یک اکانت تجاری در قیسبوک داشته باشید سرتان برای کارهایی نظیر پست گذاششتن، جواب کامنت دادن، بررسی منشن کردن برند خودتان، آنالیز اکانت رقبا و غیره مشغول است؛ تنها چیزی که این وسط کم دارید این است که دو دقیقه مانده به جلسه ی کاری، شما باید محتوا بگذارید!
مدیران اکانت های بزرگ این مشغله ها را با تقویم محتوا حل میکنند. تقویم محتوا یک spread sheet است که شما محتواهای خود را جلوتر از موعد برای یک مناسبت جالب در تقویم مینویسید تا در زمان مشخص آن را پست کنید. هر تقویم محتوای عالی باید این ویژگی ها را داشته باشد:
- برای هر پلتفرمی در اینترنت باید صفحه (tab) داشته باشد.
- برنامه ریزی روزانه توسط بازه های زمانی شکسته شوند.
- ستون های پیام، لینک، نام کمپین، تعداد کاراکترها و عکس داشته باشد.
- هر ماه روی کمپین های بزرگ نظارت بشود.
برنامه ریزی برای پست های فیسبوک
مهم نیست چقدر برای ساخت تقویم محتوا زمان گذاشته اید، اگر برای پست های برنامه ریزی شده محتوا نگذارید انگار هیچ کاری نکرده اید. ابزارهای زیادی به شما کمک میکنند تا به طور خودکار در مناسبت های برنامه ریزی شده پست بگذارید.
برای اینکه در فیسبوک پست از قبل برنامه ریزی شده بگذارید باید به جعبه ی سفید در بالای صفحه timeline خود مراجعه کنید. به جای اینکه روی گزینه share now کلیک کنید. گزینه کنارش یعنی schedule را انتخاب کنید. یک زمان و تاریخ را انتخاب کنید و روی schedule now کلیک کنید.
برای اینکه پست های برنامه ریزی شده خود را مدیریت کنید گزینه publishing tools در منوی بالای صفحه تان را پیدا کنید و روی schedule posts در ستون سمت چپ کلیک کنید. در اینجا میتوانید پست های خود را ویرایش یا حذف کنید و حتی میتوانید یک نسخه پیش نمایش آن را هم برای موبایل و هم برای دسکتاپ ببینید.
بهترین زمان برای پست گذاشتن در فیسبوک کی است؟
خیلی ها می پرسند که چند وقت یکبار باید پست گذاشت و در چه ساعاتی باید پست بگذاریم؟ باید بگوییم بستگی دارد. این زمان به هدف شما، منطقه جغرافیایی، حرفه و صنعت شما و میزانی که مخاطبان تان با فیسبوک در تعامل هستند بستگی دارد.
طبق بررسی رفتار کاربران در طول روزهای هفته بهترین زمان پست گذاشتن بین ۱ تا ۴ بعد از ظهر است و در آخر هفته ها بهترین ساعت بین ظهر و ساعت ۱ ظهر است. پیج هایی که کمتر از ۱۰۰۰۰ فالور دارند اگر در ماه بیشتر از ۶۰ پست بگذارند نرخ کلیک هر پستشان ۶۰٪ کمتر میشود. این نشان میدهد که به جای اینکه مخاطب را با محتوا خفه کنید بهتر است در انتخاب پست های خود انتخابگر باشید.
نرخ تبدیل را در فیسبوک اضافه کنید
ما قبلا گفتیم که اهداف شما به کسب و کارتان و محتوایی که منتشر میکنید ربط دارد. رهبر (lead) درواقع کسی است که به محصولات یا خدماتی که شرکت شما ارائه میدهد علاقه نشان میدهد و اطلاعاتش را از طریق پر کردن یک فرم برای یک کتاب الکترونیکی به شما میدهد.
برای اینکه نرخ تبدیل مشتری را افزایش دهید به یک استراتژی محکم برای پست کردن محتوا نیاز دارید؛ مثلا میتوانید
- برای پیشنهادات خود از صفحات فرود استفاده کنید
- پست های وبلاگ که میدانید نرخ تبدیل زیادی داشته اند را در صفحه ی خود قرار دهید.
- ویدئو بگذارید.
- از لایو فیسبوک استفاده کنید تا کاربرانتان را برای یک اتفاق بزرگ آماده کنید.
- ایونت های فیسبوک را برای وبینارها استفاده کنید.
توقع نداشته باشید که هر پستی که می گذارید به نرخ تبدیل شما اضافه کند ولی میتوانید محتواهای مختلف را امتحان کنید تا ببینید کدام به درد شما میخورد. شما میتوانید از face book lead Ads برای جذب مشتری به صفحات فرود و افزایش نرخ کلیک سایتتان استفاده کنید. این ابزار، این امکان را برای فالورهای شما فراهم میکند تا بدون اینکه از فیسبوک خارج شوند به پیشنهادات شما دسترسی داشته باشند.
ربات های فیسبوک
همه ما میدانیم که ربات یک برنامه بر اساس متن است که برای گرفتن اطلاعات و پروژه های خاص استفاده میشود. فیسبوک این تکنولوژی را در هر سایزی عادی کرد. در سال ۲۰۱۶ فیسبوک رسما پلتفرم پیام رسان خود را منتشر کرد. سرویسی که به هرکسب و کاری اجازه میداد ربات فیسبوک خودش را بسازد.
اگر شما در فیسبوک اکانت شخصی داشته باشید حتما با پیام رسان آن با دوستان خود چت کرده اید چه در موبایل و چه در دسکتاپ. دقیقا با همین روش میتوانید با ربات ها حرف بزنید که آخرین اخبار را دریافت کنید. مثلا اگر بین ۱ تا ۸۰۰ فالور داشته باشید میتوانید برای مشتری امکان خرید، گرفتن دستور و ارتباط با مشتری ها را فراهم کنید.
چرا ربات های فیسبوک برای بازاریابان مهم است؟
اولا اینکه پیام رسان ها ۱.۳ میلیارد کاربر فعال در ماه دارند و از آنجایی که ربات ها یک بخشی از هوش مصنوعی هستند زبان طبیعی آنها در طی زمان پیشرفته تر میشود. از نظر مشتری ربات ها فرآیند خرید را بسیار ساده تر می کنند؛ چون اگر ربات ها نباشد مشتریان به صورت دستی باید در صفحات اسکرول کنند تا محصول مورد نظر خود را پیدا کنند.
نتیجه گیری
فیسبوک بزرگترین و پرطرفدارترین پلتفرم دنیاست. اگر بتوانید از تکنیک های بازاریابی برای کسب و کار خود استفاده کنید نه تنها نرخ تبدیل سایت را افزایش میدهید بلکه سئو سایتتان هم بهبود میابد. فیسبوک یکی از مهم ترین منابع سوشیال سیگنال برای سئو است. حتما از این غول اینترنتی برای اهداف خود استفاده کنید.
برای دریافت خدمات سئو سایت به صورت حرفه ای و مشاوره سئو به صورت رایگان می توانید با مشاوران حرفه ای در بهترین شرکت سئو در تهران ارتباط برقرار کنید.
خیلی خوب مرسی از سایت خوبتون
با سلام دوست عزیز
خیلی خوشحال هستیم که این مقاله براتون مفید بوده است
خیلی کامل توضیح دادید..مرسی از سایت خوبتون
با سلام دوست عزیز
خوشحالیم که این مطلب براتون مفید واقع شده