عناوین محتوا
لینک سازی داخلی مهم ترین بخش سئوی داخلی سایت است. لینک سازی داخلی مناسب تا حدی در تقویت صفحات سایت تاثیر دارد که برخی سایتها بدون نیاز به لینک خارجی و با داشتن محتواهای ارزشمندی که به خوبی به یکدیگر لینک شده اند، رتبهی خوبی در نتایج جستجو کسب میکنند.اهمیت لینک سازی از آن جهت است که به ربات های گوگل در درک بهتر ارتباط موضوعی صفحات و میزان اهمیت و اعتبار هر صفحه کمک میکند. صفحاتی که به خوبی به یکدیگر لینک شده باشند، سریعتر توسط رباتها بررسی شده و ایندکس میشوند.
علاوه بر آن لینک سازی داخلی ( Internal Links ) به خوانندگان سایت این امکان را میدهد که مطالب مرتبط را نیز بخوانند و مدت بیشتری را در سایت بگذرانند.
هر مقالهی جدیدی که در سایت منتشر میشود، باید به مقالات قدیمی و صفحات مهم سایت لینک شود. اینکار باعث میشود جایگاه مقالات جدید رشد یابد و هر چه بیشتر دیده شود. برای ارتقای مقالات جدید و کمک به بیشتر دیده شدن آن ها، نکاتی وجود دارد که باید آنها را رعایت کرد.
چرا لینک سازی داخلی برای گوگل مهم هستند؟
لینک سازی داخلی عامل مهمی برای گوگل و سایر موتورهای جستجو است. اما چرا؟ و از کجا شروع می کنید؟
به طور کلی گوگل پیوندهایی را برای کشف محتوا در وب سایت ها و رتبه بندی این محتوا در نتایج جستجو دنبال می کند. اگر یک پست یا صفحه پیوندهای زیادی داشته باشد ، این نشانه ای به گوگل است که مقاله ای مهم یا با ارزش است. در نتیجه در سئو سایت تاثیرگذار خواهد بود. این موضوع برای لینک سازی داخلی و خارجی عامل مهمی محسوب می شود.
پیوند داخلی چیزی است که شما به عنوان مالک سایت کنترل می کنید. با لینک سازی داخلی مناسب ، میتوانید بازدید کنندگان و گوگل را به مهمترین صفحات سایت خود راهنمایی می کنید. به طور کلی لینک سازی داخلی حداقل به سه دلیل مهم است.
- اعتبارات را از یک صفحه به صفحه دیگر منتقل می کند (بهینه سازی جستجو)
- بازدیدکنندگان را به سمت محتوای ارزشمند و مرتبط راهنمایی می کنند (قابلیت استفاده / UX)
- بازدیدکنندگان را وادار می کنند تا به عنوان calls-to-action (بهینه سازی نرخ تبدیل) عمل کنند.
نکات مهم در لینک سازی داخلی برای مقالات جدید
ایجاد محتوای زیادی
نخست اینکه تعداد مقالات شما باید به اندازهی کافی زیاد باشد. برای مقالات کم تعداد نمی توان لینک سازی داخلی قوی ایجاد کرد. بایست در هر زمینه و هر کلمه کلیدی چند مقاله داشته باشید تا بتوانید آن مقالهها را با کلمات کلیدی مرتبط به هم لینک کنید. وقتی مقالهی جدیدی منتشر میکنید، اگر ذخیرهی کافی از مقالات قدیمی در دست داشته باشید توانایی لینک سازی قوی برای مقاله جدید را نیز خواهید داشت.
لینک سازی داخلی از صفحات مهم
صفحات مهم سایت مانند صفحه اصلی بیشترین اعتبار را دارند. در بیشتر سایتها از صفحه اصلی به جدیدترین مقالهها لینک داده میشود که با بهروزرسانی و انتشار مقالات جدید، آخرین مقالهها جای مقالات پیشین را در صفحهی اصلی میگیرند. فایدهی این لینک موقت است اما برای دیده شدن مقاله در اولین روزهای انتشار آن مفید است.
برخی صفحاتی که مهم ترین و معتبرترین مقالات را دارند، فرصت خوبی برای لینک دهی به مقالات جدید هستند. میتوانید از داخل مقالهی با کیفیتی که قبلا منتشر کردید، به مقالهی جدید لینک بدهید تا اهمیت آن را به گوگل ثابت کنید.
استفاده از انکرتکست مناسب
زمانی که خواستید مقالهی جدید خود را انتشار دهید، بگردید و مقالات قدیمی مرتبط با آن را پیدا کنید. سپس با انکرتکست مرتبط آنها را به هم لینک کنید. استفاده از کلمهی کلیدی به عنوان انکرتکست ارتباط موضوعی دو محتوا را به ربات گوگل میفهماند و اینگونه موضوع اصلی مقالهی جدید شما توسط گوگل شناخته میشود.
لینک دادن به مقالات مرتبط
لینک سازی بین مقالات باید تحت چارچوب موضوعی صورت گیرد. نباید دو مقالهی بی ربط را به زور به همدیگر پیوند دهید. در عوض در روند طبیعیای که متن طی میکند، کلمات کلیدی مرتبط با متن را به مقالات مرتبط دیگر لینک دهید.
محل قرارگیری انکرتکست لینک نباید به گونهای باشد که کاربر احساس کند از عمد خواسته اید صرفا یک لینک ایجاد کنید. بلکه باید طوری لینک را ایجاد کنید که کاربر از روی کنجکاوی و برای کسب اطلاعات کاملتر روی لینک انکرشده کلیک کند و آن مقاله را بخواند.
لینک دادن مقاله های نامرتبط درک گوگل را نیز از محتوای مقالات قدیمی شما تغییر میدهد و به هم میریزد. در واقع با لینک دهی به گوگل اعلام میکنید که این دو مقاله مرتبط هستند و اگر دو مقالهی لینک شده مرتبط نباشند، ارتباط موضوعی مقالات به هم میریزد.
استفاده از مقالات قدیمی برای لینک دهی
مقالات قدیمی، سرمایهی شما هستند. باید از این سرمایه به خوبی محافظت کنید و بهرهی کافی را از آنها ببرید. از مقالات قدیمی میتوانید برای لینک سازی بین مقالات جدید استفاده کنید. لینک دهی بین مقالات جدید و قدیمی، مقاله های قدیمی را تازه نگه میدارد و جایگاه آنها در نتایج جستجو را حفظ میکند. با این کار هم به تقویت مقالهی جدید خود کمک میکنید و هم کاربران را به خواندن مقالات قدیمیتر هدایت میکنید.
گاهی اوقات پیدا کردن مقالات قدیمی مرتبط کار دشواری است. مخصوصا در سایتهایی که مقالات را نویسندگان مختلفی مینویسند. این کار با یک سرچ ساده در گوگل به راحتی قابل انجام است.
کافی است آدرس سایت خود را بعد از تابع site: بنویسید و جلوی آن کلمهی کلیدی مدنظر خود را وارد کنید. مثلا اگر «الگوریتم های گوگل» را در باکس جستجو وارد کنید، گوگل تمام مقالات مرتبط با کلمه کلیدی الگوریتم های گوگل را از سایت سئو اینجا استخراج کرده و نشان میدهد. با این روش میتوانید مقالات قدیمی مرتبط با مقالهی جدید را پیدا کنید و لینک سازی را انجام دهید.
عدم استفاده بیش از حد از لینک داخلی
بین صفحات مختلف سایت باید لینک سازی به درستی انجام شود. اما حد لینک های داخلی باید رعایت شود. مقالهی جدیدی که منتشر میکنید، نباید به تمام صفحات سایت لینک شود. این کار اثر منفی روی سئو سایت میگذارد. برای هر مقاله بسته به تعداد کلمات آن، تعداد محدودی لینک به مقالات دیگر کافی است.
نتیجه گیری
سوالات متداول:
تعداد مناسب لینک سازی داخلی در هر صفحه بستگی به طول و نوع محتوای آن صفحه دارد و معیار ایجاد لینک داخلی مرتبط بودن لینک و مفید بودن آن برای کاربر است.
از مزایای لینک سازی داخلی می توان به بهبود ایندکس صفحات،انتقال ارزش بین صفحات و برقراری ارتباط معنایی و درک بهتر گوگل از محتوای صفحات نام برد.
اتصال صفحات مرتبط از لحاظ معنایی، انتقال اعتبار از صفحات قوی به ضعیف و استفاده از مناسب ترین انکر تکست از مهمترین نکات لینک سازی داخلی به شمار می رود. چه تعداد ایجاد لینک داخلی در هر صفحه مجاز است؟
مزایای استفاده از لینک سازی داخلی چیست؟
مهم ترین نکات لینک سازی داخلی چیست؟
لینک سازی داخلی یکی از مهم ترین معیارها در سئو داخلی سایت است. نباید هیچ صفحه ای را بدون لینک به صفحات مرتبط باقی بگذارید. پیش از انتشار مقالات جدید، از لینک شدن آن به تعداد مناسبی از مقالات مرتبط اطمینان حاصل کنید. امیدوارم این مقاله برای شما مفید باشد؛ اما اگر هر سوالی درباره سئو سایت خود دارید و یا با مشکلی مواجه شده اید میتوانید از خدمات سئو سایت مانند مشاوره سئو، سئو سایت و… سئو اینجا استفاده کنید و نتیجه مطلوب خود را کسب کنید.
بدون دیدگاه