همه چیز درباره داده های ساختار یافته

همه چیز درباره ی structured data

عناوین محتوا

ما قبلا در مقاله هایمان درباره انواع داده های ساختار یافته مانند schema.org ،JSON LD و… صحبت کردیم؛ اما در این مقاله میخواهیم بدانیم این عبارات دقیقا چه معنایی دارند؟ داده های ساختار یافته چیستند؟ و این ها به سئو سایت چه ربطی دارند؟ اگر شما نمیدانید داده های ساخت یافته چیست حتما این مقاله را تا آخر بخوانید.

داده های ساختار یافته (Structured data) چیست؟

این داده ها کدهایی به فرمت خاصی هستند. علت اصلی استفاده از داده های ساخت یافته این است که گوگل و سایر موتورهای جستجو محتوای ما را بهتر درک کنند. ربات های موتورهای جستجو این کدها را میخوانند و به صورت ارزشمند تر در صفحه نتایج خود نشان میدهند.

این داده های ساختار یافته در کنار url سایت، تایتل و توضیحات سایت نوشته می شود. برای اینکه محتوای شما rich snippet شود باید داده های ساخت یافته را به سایت خود اضافه کنید. ما انواع مختلفی از استراکچر دیتاها را داریم؛ مثلا برای فیلم، کتاب، محصولاتی که در فروشگاه های آنلاین به فروش می رسد و… در همه این موارد داده های ساختار یافته جزئیات بیشتری را به اسنیپت ها اضافه میکنند.

نکته ای که باید بدانید این است که گوگل همیشه همه کدهای اسنیپت را در نتایجش اضافه نمی کند. یعنی ممکن است شما داده های ساختار یافته را به محتوای خود اضافه کنید اما هیچ تغییری در نتایج نبینید. تنها کاری که شما می توانید انجام دهید این است که استارکچر دیتا را به صفحاتتان اضافه کنید و امیدوار باشید که گوگل آن را انتخاب کنید.

داده های ساختار یافته چیست

وظیفه داده های ساختار یافته

شما به وسیله داده های ساختار یافته میتوانید با موتورهای جستجو حرف بزنید. در مثال سایت آشپزی می توانید به گوگل بفهمانید در دستورالعمل خود، از چه موادی استفاده کرده اید، درست کردن این غذا چه مدت زمانی طول می کشد؟ چقدر این غذا کالری یا مواد دیگر را دارد؟ گوگل تمام این اطلاعات را فورا دریافت میکند و تصمیم می گیرد که باید در نتایج نشان بدهد یا نه.

انواع داده های ساختار یافته

  • Schema.org

یکی از انواع داده های ساختار یافته است. در کدهای اسکیما شما تمام داده های ساختار یافته ای را که توسط موتورهای جستجو پشتیبانی می شوند را می توانید پیدا کنید. کدهای اسکیما برای هر صفحه ای مولفه های مخصوص خودش را دارد؛ مثلا شما یک سایت پخش فیلم و سریال دارید. می توانید از کدهای اسکیما برای نشان دادن سال ساخت، اسم بازیگران، درصد رضایت کاربران از این فیلم و… استفاده کنید.

برای استفاده از کدهای اسکیما به سایت schema.org مراجعه کنید. هرکدی که میخواهید را می توانید کپی کنید و بعد از کپی آن را با هر کدی که میخواهید تطبیق دهید. شما همچنین می توانید از ابزارهای سئو مانند Yoast برای داده های ساختار یافته استفاده کنید.

JSON-LD  یک کد جاوا اسکریپتی است (<script>) که میتواند در تگ هد (<head>) و یا تگ بادی (<body>) قرار بگیرد  و همچنین این کد با متن هایی کاربر آن ها را در سایت مشاهده میکند، تداخل ایجاد نمی کند و قابل مشاهده نیستند.همچنین گوگل میتواند این کد را وقتی که به صورت دینامیکی وارد محتوایی در یک صفحه می شود، شناسایی کند چه از طریق کد جاوا اسکریپتی و چه از طریق افزونه هایی که استفاده می شود.

کد داده های ساختار یافته

  • RDFA

RDFA که مخفف (Resource Description Framework in Attributes) یا همان “جعبه توصیف” یک پسوند Html5 می باشد که از داده های مرتبط با معرفی ویژگی های HTML پشتیبانی می کند و مربوط به محتوای قابل مشاهده توسط کاربر است که برای موتور های جست و جو توصیف می شود که هم در تگ هد (<head>) و هم بادی (<body>) قرار می گیرد.

  • Microdata

Microdata مانند RAFA از ویژگی های برچسپ HTML برای نامگذاری خصوصیاتی که می خواهید به عنوان داده های ساختاری نشان داده شود، استفاده میکند و عموما در تگ بادی (<body>) استفاده می شود ولی می تواند در تگ هد (<head>) هم استفاده شود.

مثال داده های ساختار یافته

چرا داده های ساختار یافته در سئو مهم هستند؟

گفتیم که مهم ترین فایده داده های ساختار یافته این است که گوگل و بقیه موتورهای جستجو محتوای ما را بهتر درک می کنند. اگر می خواهید سایتتان رتبه خوبی در گوگل داشته باشد در اولین مرحله باید کاری کنید تا گوگل بات ها محتوای شما را راحت تر درک کنند و بفهمند موضوع سایت شما درباره چیست. اگر از structured data استفاده کنید انگار دارید با گوگل درباره سایتتان صحبت می کنید.

مهم تر از مورد قبلی این است که شما با داده های ساختار یافته اطلاعات بیشتری به کاربران می دهید. همان طور که گفتیم این داده ها ظاهر محتوای شما را در نتایج گوگل تغییر می دهند و اطلاعات بیشتری به کاربر می دهند. فرض کنید شما یک سایت فروشگاه آنلاین دارید و در قسمت پیراهن ها از استراکچر دیتاها برای نشان دادن رنگ و قیمت آنها استفاده می کنید. وقتی کاربر با جستجو کردن کلمه کلیدی سایت شما را در نتایج ببیند احتمال اینکه روی سایت شما کلیک کند خیلی زیاد است چون شما اطلاعات مهمی درباره محصول خود داده اید.

در نتیجه بازدیدها و ترافیک وب سایت بیشتر می شود و ترافیک سایت در بهبود سئو سایت تاثیر زیادی دارد.

از افزونه ها برای ساخت کد داده های ساختار یافته استفاده کنید

شما اگر نمی خواهید از کدها برای ساخت استراکچر دیتا استفاده کنید میتوانید از افزونه ها هم بهره بگیرید. مثلا افزونه Yoast به صورت خودکار مهم ترین داده ها را به صفحه شما اضافه می کند. با توجه به اینکه محتوای صفحه شما درباره چیست می توانید از داده های ساخت یافته مختلف استفاده کنید؛ مثلا صفحه FAQ یا مقاله هایی که دستورالعمل یک کار را توضیح می دهند.

با کمک افزونه ها، دیگر نیازی نیست برای داده های ساختار یافته کدی بزنید. نمونه هایی از افزونه ها عبارتند از: Yoast ،WooCommerce SEO

تاثیر داده های ساختار یافته در سئو

نحوه ی استفاده از داده های ساختار یافته

اگر می خواهید از داده های ساختار یافته در وب سایت خود استفاده کنید، ابزار Structured Data Markup Helper یک ابزار رایگان است که به شما می تواند کمک کند تا گوگل و موتور های جست و جو بهتر محتوا های شما رو درک کنند. این نکته را فراموش نکنید که هدف گوگل; ارائه ی بهترین اطلاعات به کاربران است و شما با این کار در واقع دارید با گوگل هم مسیر می شوید.

نحوه ی استفاده از داده های ساختار یافته

ابتدا وارد آدرس بالا شده و در قسمت url آدرس دلخواه را وارد کرده و سپس در قسمت website شما 12 گزینه دارید که می توانید انتخاب کنید که شامل:

  1. Articles
  2. Book Reviews
  3. Events
  4. Local Businesses
  5. Movies
  6. Products
  7. Restaurants
  8. Software Applications
  9. TV Episodes
  10. job postings
  11. question and answer page
  12. datasets

ابزار استفاده از داده های ساختار یافته

در اینجا همانطور که مشاهده میکنید چون در سری قبل ما article رو انتخاب کردیم باکس مربوط به آن در سمت راست آمده است و متوانیم در اینجا با کشیدن موس رو نوشته ها وضعیت آنها را مشخص کنیم که آیا مثلا تایتل هست یا غیره.اگر هم تگی در سمت راست کم بود میتوانید از گزینه add missing tags تگ مربوطه را اضافه کنید و سپس بر روی گزینه create html در سمت راست بالا کلیک میکنید.

داده های ساختار یافته

در آخر هم این کد را در سایتتان درج کنید.

نتیجه گیری

داده های ساختار یافته ابزاری هستند که به گوگل می گویند محتوای صفحه ما درباره چیست. سپس گوگل از این اطلاعات استفاده می کند تا نتایج ارزشمند (rich) نشان دهد، مخاطبان عاشق rich snippet هستند. پیشنهاد سئو اینجا به شما در تمامی مقالات و ویدیوهایی که در زمینه آموزش سئو تهیه کرده این است که حتما از این داده ها برای صفحات خود استفاده کنید.

سمیرا حسن آبادیمشاهده نوشته ها

وقتی دست های یک پیانیست روی پیانو قرار میگیرد یک قطعه موسیقی دل نشین می سازد. مدیر محتوا هم کافی است دست به صفحه کلید شود. متن شاهکاری خلق می کند تا بر دل همگان نشیند.

4 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قیمت سئوسفارش سئوتماس با سئواینجا