صفر تا صد سئو جاوا اسکریپت

صفر تا صد سئو جاوا اسکریپت

عناوین محتوا

چرا سئو جاوا اسکریپت از اهمیت بالایی برخوردار می باشد؟ بهتر است بدانید که، javascript، یکی از قدرتمندترین زبان های برنامه نویسی جهان است. فریم ورک های این زبان قبلا در فرانت اند سایت اجرا میشدند اما حالا در قسمت سرور (back end) نیز اجرا میشوند. چند سالی است که متخصصان سئو از تقابل سئو و جاوا اسکریپت حرف میزنند. در این مقاله میخواهیم بررسی کنیم چقدر از این ادعاها صحت دارد؟

تقابل سئو و جاوا اسکریپت

همان طور که میدانید ربات های خزنده گوگل از طریق لینک ها محتوای سایت ها را میخزند و ایندکس میکنند. اولین کدی که مرورگر میخواند به زبان HTML است. اما سایت هایی که به زبان جاوا اسکریپت نوشته شده اند مشکل عدم خزیدن ربات های گوگل را دارند; چون ربات ها نمیتوانند این کدها را درک کنند.

در نتیجه برای اینکه صفحاتی که به زبان جاوا اسکریپت هستند هم، بتوانند توسط ربات ها خزیده بشوند، باید در ابتدا این فایل ها به HTML تبدیل شوند و سپس توسط گوگل ایندکس شوند. این فرآیند را خزنده هایی به نام web rendering service انجام میدهند. پس میتوان نتیجه گرفت سئو و جاوا اسکریپت هیچ تقابلی باهم ندارند.

در راهنمایی Google Webmaster Guidelines، راه حل های مشکلاتی که ممکن است به خاطر وجود فایل های جاوا اسکریپت در وب سایت به وجود بیاید قرار داده شده است.

همه چیز درباره ی سئو جاوا اسکریپت

دلیل اهمیت سئو جاوا اسکریپت در چیست؟

به طور کلی سئو جاوا اسکریپت می تواند بر روی مواردی نظیر تجزیه و تحلیل محتوا سایت، url ها، سرعت لود شدن المان ها و موارد این چنینی، تاثیرگذار باشد. از جمله مواردی که در سئو جاوا اسکریپت حائز اهمیت می باشد، عبارت است از:

  • DOM elements

در ابزارهایی نظیر Gtmetrix می تواند مقادیر مرتبط با این موضوع را مشاهده کنید که نقش بسزایی در سرعت لود المان های سایت دارد. Document Object Model، با استفاده از فایل html دریافتی توسط گوگل ساخته می شود. بدیهی است که اگر سایز فایل html زیاد باشد، مرورگر ابتدا باید آن را لود کند و سپس بقیه المان ها را به کاربر نشان دهد.

موضوع مهمی که در این بخش بوجود می آید، بحث render-blocking js است. به طور کلی، این موضوع بدان معناست که برای بهتر کردن سئو جاوا اسکریپت، می توان از این روش، برای سریعتر لود کردن سایت استفاده کرد.

علاوه بر ابزار جی تی متریکس، با بهره گیری از ابزار google speed insights نیز می تواند سرعت لود المان ها سایت را مورد بررسی قرار داد. به طور کلی با انجام 3 کار در این قسمت می توانید سئو جاوا اسکریپت را بهبود دهدید. همچنین یک تکنیکی به نام lazy loading هم وجود دارد که باعث افزایش سرعت میشود. روش آن به این صورت است که مثلا اگر در یک صفحه چندین عکس وجود داشته باشد عکس ها با رسیدن کاربر به آن عکس باز میشود نه اینکه از قبل همه ی عکس ها باز شوند.

برطرف کردن مشکلات dom elements در سئو جاوا اسکریپت

  1. به برنامه نویس سایت بگویید تا میزان کدهای js را کاهش دهد.
  2. اضافه کردن کدهای javascript به html سایت.
  3. بهره گیری از تگ async. این تگ می تواند قابلیت بارگذاری غیر همزمان را به کدهای جاوا اسکریپت اضافه کند.
  • سئو جاوا اسکریپت و تاثیر آن بر URL

یکی از مسائل دیگری که در سئو جاوا اسکریپت از اهمیت زیادی برخوردار می باشد این است که، آدرس سایت هایی که که مبتنی بر این نوع زبان نوشته شده اند، استاندارد نمی باشد و مورد قبول گوگل نمی باشد. به منطور حل این مشکل و تولید URL های بهنیه تر، بهترین کار استفاده از PushState history API می باشد.

  • SSR و CSR در سئو جاوا اسکریپت

از جمله مواردی که در سئو جاوا اسکرپیت حائز اهمین می باشد، 1) رندر سمت کاربر یا همان Client-side rendering و 2) رندر سمت سرور یا همان SSR می باشد.

در سئو جاوا اسکریپت، روش دوم سنتی بوده است و به منظورترجمه کردن محتوا در یک صفحه می باشد. و روش اول که جدیدتر نیز می باشد، توابع جاوا اسکریپتی توسط فریم ورک های آن در سمت کاربر اجرا می شوند. یعنی ابتدا از سرور یک درخواست به مرورگر ارسال می شود. سپس مرورگر فایل JS را دانلود می کند. بعد آن فریم ورک مروبطه توسط مرورگر استخراج می شود.

روش های ssr و csr در سئو جاوا اسکریپت

در SSR به این شکل می باشد که در ابتدا، سرور درخواستی مبتنی بر رندر شدن HTML به مرورگر ارسال می کند و سپس BROWSER صفحه مورد نظر را رندر می کند تا بتواند فایل JS را دانلود کند.

مشکلات سئو جاوا اسکریپت

جاوا اسکریپت زبانی است که به شدت روی تجربه و رابطه کاربری استوار است و اصلا برای این آمده تا تجربه کاربری را راحت تر کند. اما لینک سای های داخلی که به وسیله کدهای جاوا اسکریپت انجام میشود، به خزنده ها اجازه خزیدن در سایت را نمیدهد و گوگل این را به عنوان یک تجربه کاربری منفی در نظر میگیرد.

  • به فایل های robots.txt اجازه دسترسی به فایل های جاوا اسکریپت را بدهید.

فایل robots.txt برای جلوگیری کردن از دسترسی برخی ربات های گوگل به بعضی صفحات سایت به کار میروند. اگر با استفاده از این فایل، فایل های جاوا اسکریپت را از چشم ربات ها مخفی کنید انگار دارید بین کاربر و موتور جستجو فرق میگذارید و این تاثیر منفی در رتبه بندی سایت شما دارد.

  • url های مرتب

همان طور که میدانید آدرس صفحه برای شناختن محتوای صفحه به کاربر وربات های موتور جستجو به کار میرود. به همین علت اصرار داریم که از url مرتبط با محتوایتان استفاده کنید. اما در کدهای جاوا اسکریپت از کاراکترهایی مانند # استفاده میشود که چنین چیزی برای گوگل جالب و قابل قبول نیست. برای جلوگیری از این اتفاق میتوانید از برنامه هایی نظیر Push State History API استفاده کنید.

ساختار url ها در کدهای جاوا اسکریپتی

  • تست سایت

بهتر است اول چک کنید که کد های جاوا اسکریپت توسط گوگل کراول ها خوانده میشوند یا نه؟ درست است که سئو جاوا اسکریپت پیچیدگی های خودش را دارد اما به این معنی نیست که گوگل اصلا چیزی از  آن سر در نمی آورد. پس بهتر است یک دور کدهایتان را چک کنید.

نتیجه گیری

زبان جاوا اسکریپت یک زبان پیشرفته با رابط کاربری بالا است. بر خلاف تصور بسیاری از افراد این زبان هیچ تناقضی در سئو سایت و ایندکس شدن سایت ندارد. با راه حل هایی که بیان کردیم شما به راحتی میتوانید از فایل های جاوا اسکریپت برای سئو استفاده کنید.

سمیرا حسن آبادیمشاهده نوشته ها

وقتی دست های یک پیانیست روی پیانو قرار میگیرد یک قطعه موسیقی دل نشین می سازد. مدیر محتوا هم کافی است دست به صفحه کلید شود. متن شاهکاری خلق می کند تا بر دل همگان نشیند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قیمت سئوسفارش سئوتماس با سئواینجا