دامنه با www بهتر است یا بدون www؟

دامنه با www یا بدون www

عناوین محتوا

اگر به تازگی یک سایت راه اندازی کرده باشید لازم است تصمیم بگیرید که آدرس دامنه سایت را با www انتخاب کنید یا بدون www. اولین سوال این هست که حضور www یا نبودن آن، چه تاثیری بر سئو دارد؟ باید بگویم هیچ تاثیر مستقیمی ندارد اما تحت شرایطی ، به طور غیر مستقیم تاثیر گذار می شود. در این مقاله همراه ما باشید تا مقایسه ی کاملی بین دامنه ی با www و بدون www از نظر سئوی سایت و مسائل فنی داشته باشیم تا بتوانید تصمیم خود را بگیرید؛ پس با تیم سئو اینجا همراه باشید.

تفاوت دامنه های www و بدون www از نظر سئو

همین اول مقاله به شما بگوییم که تفاوت زیادی بین این دو دامنه از نظر سئو به صورت مستقیم وجود ندارد. گوگل و سایر موتورهای جستجو هیچ کدام را برتر از آن یکی نمیدانند. همه چیز به خود شما بستگی دارد که دوست دارید url سایتتان www داشته باشد یا نه. مهمترین نکته از نظر سئو این است که محتوای تکراری نداشته باشید.

گوگل و سایر موتورهای جستجو، سایت www.yoursite.com و yoursite.com را دو سایت جدا میدانند و اگر شما در هر دو نسخه محتوا داشته باشید ربات های خزنده گیج میشوند چون نمیدانند کدام محتوا، محتوای اصلی است؛ در نتیجه ممکن است صفحه ی اصلی ایندکس نشود و در صفحه نتایج هم نشان داده نشود یا هر دو صفحه توسط ربات گوگل ایندکس می شوند و همین مسئله باعث باعث افت رتبه و امتیاز وبسایتتان می شود. 

البته دو فاکتور دیگر یعنی سرعت بارگذاری (load) صفحات سایت و سئو خارجی (لینک بیلدینگ) نیز بر سئو اثر گذارند. در ادامه مزایا و معایب هر کدام از این دامین ها را به شما میگوییم تا خودتان تصمیم بگیرید. البته در انتها یشنهاد انتخاب مناسبی را با توجه به هدف سایت و مرحله ای که در آن هستید، به شما خواهیم داد. ولی خب، در نهایت تصمیم با خودتان است!

تفاوت دامنه با www و بدون www

مزایای دامنه با www

 البته صبر کنید! اگر سایت خودتان را قبلا راه اندازی کردید و گوگل آن را ایندکس کرده است، جای نگرانی نیست. با تکنیک ریدایرکت 301 که در ادامه توضیح خواهم داد، این مشکل حل می شود. هرچند که امکان عدم انتقال تمام ارزش صفحه از طریق ریدایرکت، وجود دارد اما آنقدر ها هم مهم نیست که بخواهید تنظیمات سایت خود را تغییر دهید. در مورد تاثیر فنی پیشوند www بر لود صفحات، در قسمت فنی توضیح خواهیم داد. 

انتقال کوکی ها

  • دامنه هایی که اولشان www دارند، کوکی ها را به زیردامنه های خود منتقل میکنند در صورتی که در دومین های بدون www ظاهرا کوکی ها به ساب دومین ها منتقل نمیشوند. البته این مورد راجع به سایت های خیلی بزرگ صادق است وگرنه سایت های کوچک چندان به ساب دامین نیازی ندارند.

برای یادگیری بیشتر حتما بخوانید: کوکی سایت چیست و چرا مهم است؟

سرعت بیشتر

  • DNS سرورها در سایت هایی که با www شروع میشوند باعث میشوند که سرعت این سایت ها بیشتر باشد. همان طور که میدانید سرعت وب سایت، نقش اساسی در سئو سایت دارد چون کاربران برای سایت های کند اصلا منتظر نمیماند. پس میتوانیم بگوییم سایت هایی که آدرسشان با www شروع میشود به طور غیر مستقیم سئو بهتری دارند.

لینک دهی بیشتر

بسیاری از وبمستران، در هنگام ساخت بک لینک از سایت دیگران، علاقه به استفاده از www دارند. سایت ها بیشتر به وب سایت هایی که با www شروع میشوند بک لینک میدهند چون معمولا سایت هایی که دامنه شان با www است معتبرتر و رایج تر هستند؛پس احتمال این که با داشتن www تعداد بک لینک بیشتری دریافت کنید، بیشتر هست. اما عجله نکنید. هنوز مطالب دیگری هم مانده که ممکن است در انتخاب خود تجدید نظر کنید.

مزایای سایت های بدون www

کوتاه تر بودن دامنه

خیلی از سایت ها به کوتاه تر بودن دامنه شان اهمیت زیادی میدهند؛ چون کاربر برای تایپ کردن دامنه سختی نمیکشد. کوتاه بودن آدرس سایت میتواند دلیل مهمی برای حذف www از آدرس سایت باشد. اگر شما در سایت خود از کوکی ها استفاده نمیکنید شاید بهتر باشد که از دامنه های بدون www استفاده کنید.

نکاتی که باید بعد از انتخاب دامنه به آنها توجه کنید.

چگونه آدرس سایت وردپرسی خود را انتخاب کنیم؟

از آنجایی که درصد زیادی از سایت ها از سیستم مدیریت محتوایی وردپرس (wordpress) استفاده می کنند، در اینجا نحوه تنظیم آدرس سایت وردپرسی را توضیح می دهیم. بنابراین، بعد از این که تصمیم خود را گرفتید که دامنه تان با www باشد یا نه، وارد پنل ادمین (پیشخوان وردپرس) شده و در قسمت تنظیمات( setting )، به گزینه ی عمومی مراجعه کنید. در قسمت نشانی وردپرس (URL) و نشانی سایت (URL) ، آدرس URL منتخب خودتان را وارد میکنید.

ریدایرکت کردن تمام صفحات سایت

ممکن است شما دامین خود را با www انتخاب کرده باشید اما کاربر آدرس سایت را بدون www جستجو کند. همان طور که گفتیم گوگل و سایر موتورهای جستجو این دو دامنه را جدا از هم در نظر میگیرند. پس شما باید در این حالت تمام صفحات سایت خود را به آدرس بدون www ریدایرکت 301 بزنید. این وضعیت در حالت برعکس هم کاملا صادق هست به طوریکه هیچ ابهامی نباید برای کاربر و گوگل به وجود بیاورید.

برای یادگیری بیشتر حتما بخوانید: آموزش مرحله به مرحله ریدایرکت 301 در وردپرس

تاثیر دامنه با www در سئو

 

تگ های کنونیکال را با آدرس جدید خود آپدیت کنید.

از نظر سئو، وجود یو آر ای کنونیکال (canonical) برای تمام صفحات سایت تعیین کنید. در واقع لازم هست تمام تگ های کنونیکال با دامنه ی جدید آپدیت بشوند. برای اینکه یکجا تمام تگ های کنونیکال را عوض کنید به صفحه ی اصلی سایت خود مراجعه کنید و روی صفحه کلیک راست کنید و  گزینه ی view page source را انتخاب کنید. کلمه ی کنونیکال (canonical) را سرچ می کنید و لینک آن را می بینید. این کار برای جلوگیری از ایجاد محتوای تکراری در سایت انجام میشود. 

مثلا در سایت سئو اینجا، در صفحه اصلی تگ کانونیکال در قسمت view source به صورت زیر، قابل مشاهده هست.

<link rel=”canonicalhref=”https://seoinja.com/”/>

در سایت های وردپرسی، باید بررسی کنید که قالب سایت شما به طور اتوماتیک تگ کانونیکال را تولید می کند یا خیر. پس با چک کردن view page source صفحات وبسایت، اگر تگ کنونیکال وجود نداشته باشد، پس قالب سایت مطابق اصول سئو نبوده است. اگر با این مشکل مواجه شدید، از افزونه قدرتمند yoast seo استفاده کنید تا به صورت اتوماتیک یو ار ال کانونیکال را در تمام صفحات وبسایت شما ایجاد کند.

برای مطالعه بیشتر حتما بخوانید: تگ کنونیکال چیست و چه کاربردی دارد 

در گوگل سرچ کنسول دامنه جدید را ثبت کنید.

در آخرین مرحله باید در گوگل سرچ کنسول ( Google Search Console ) آدرس سایت خود را ثبت کنید تا از این به بعد آنالیزهای سایت خود را با دامنه ی جدید انجام دهید.

برای یادگیری بیشتر حتما بخوانید: آموزش ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول

کارکرد صحیح آدرس تعیین شده را تست کنید.

بعد از اتمام تمام مراحل بالا، آدرس هر دو نسخه را در مرورگر جستجو کنید یعنی هم با www و نیز بدون www وارد شوید. هر دو آدرس باید به آدرس منتخب ( یعنی نسخه یکسان) ختم شوند. 

به عنوان مثال، اگر نام سایت seoinja را هم با www و نیز بدون www در مروگر کروم جستجو کنید، هر دو آدرس به seoinja.com بدون www منتهی می شود.

سرچ دامنه بدون www

جستجو دامنه با www

نتیجه گیری

برای تصمیم گیری نهایی، باید توجه داشته باشید که در چه مرحله ای از ساخت و راه اندازی سایت خود هستید و اینکه هدف شما گسترش سایت در مقیاس بزرگ است یا این که یک سایت سبک با تعداد کمی محتوای ویدئویی و تصویری و تعداد کوکی های محدود است؟ برای سایت های بزرگ، استفاده از www را توصیه می کنیم چرا که مشکل سرعت سایت با توجه به حجم محتوا، تشدید می شود. 

دقت کنید اگر هنوز صفحات سایتتان ایندکس نشده اند، می توانید حضور www یا نبودن آن را انتخاب کنید. وگرنه ارزش این کار در حدی نیست که امتیاز رتبه خود در گوگل را برای سایتی که ساخته اید، بر باد دهید!

در مجموع، آدرس سایت با www شروع بشود یا بدون آن باشد تاثیر مستقیمی روی سئو ندارد اما بیشتر سایت های معتبر و بزرگ جهان از www استفاده میکنند. مثلا خود سایت گوگل، از www استفاده می کند! با این حال این به دلایل شما بستگی دارد که کدام دامنه را برای سایت خود انتخاب کنید. اگر هم بعدا پشیمان شدید میتوانید با ریدایرکت 301 اعتبار صفحات خود را به صفحات جدید منتقل کنید.

تیم مشاوره سئو ما آماده ی پاسخ گویی به سوالات و نیازهای شماست. هر گونه مشکل در مراحل بالا را در قسمت کامنت ها مطرح کنید تا شما را راهنمایی کنیم.

سمیرا حسن آبادیمشاهده نوشته ها

وقتی دست های یک پیانیست روی پیانو قرار میگیرد یک قطعه موسیقی دل نشین می سازد. مدیر محتوا هم کافی است دست به صفحه کلید شود. متن شاهکاری خلق می کند تا بر دل همگان نشیند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قیمت سئوسفارش سئوتماس با سئواینجا