عناوین محتوا
آیا شما میخواهید یک وب سایت طراحی کنید ولی هیچ زبان برنامه نویسی بلد نیستید؟ خب در چنین شرایطی سیستم مدیریت محتوا یا همان CMS به شما کمک خواهد کرد. CMS به شما کمک خواهد کرد که سایت خود را بسازید و به راحتی در آن محتوا قرار دهید بدون اینکه کدی بلد باشید. در این مقاله تیم سئو اینجا قصد دارد درباره ی اینکه CMS چیست و چطور یک سیستم مدیریت محتوای خوب برای سایتمان انتخاب کنیم صحبت کند.
سیستم مدیریت محتوا چیست؟
CMS یک تکه ای از نرم افزار است که به شما امکان مدیریت سایت و محتوا را میدهد. بیشتر سایت ها از کدهای HTML, CSS, JAVASCRIPT تشکیل میشوند. اگر شما نخواهید از یک پلتفرم سیستم مدیریت محتوا استفاده کنید ناچارید که این زبان های برنامه نویسی و شیوه ی کدزنی را بلد باشید. CMS این مشکل را حل کرده و شما بدون نیاز به یادگیری این کدها میتوانید سایت خود را مدیریت کنید. مگر اینکه بخواهید یک پلتفرم developer-friendly داشته باشید که یعنی شما این زبان ها را بلد هستید.
چگونه بهترین CMS را برای سایت انتخاب کنیم؟
تعداد خیلی زیادی پلتفرم CMS وجود دارد اما کدام را باید انتخاب کنیم؟ قبل از اینکه باهم مقایسه کنید بهتر است موارد زیر را در نظر بگیرید. ویژگی هایی که در ادامه میگوییم را باید هر پلتفرم CMS خوب داشته باشد.
استفاده ی آسان
یکی از مهم ترین ویژگی های سیستم مدیریت محتوا سادگی استفاده از آن است؛ چون شما اصلا به خاطر راحتی به سراغ آن رفتید. بهتر است پلتفرم CMS شما قابلیت بکش و بنداز (drag & drop) داشته باشد که بتوانید مولفه های زیادی را به صفحه اضافه کنید. باید بتوانید سریع و مستقیم در محتوای خود تغییر ایجاد کنید و بعد آن را منتشر کنید.
گزینه های طراحی قالب
یک CMS خوب باید گزینه های زیادی برای طراحی قالب سایت داشته باشد تا شما از بین آنها هر کدام که دلتان خواست انتخاب کنید. همچنین باید بتوانید قالب ها را با توجه به نیازهایتان طبقه بندی کنید.
قابل حمل بودن داده ها
یک سیستم مدیریت محتوای عالی باید بتواند داده ها را به راحتی به یک محیط دیگر منتقل کند. فرض کنید شما بعدا بخواهید از یک پلتفرم یا سرویس هاست دیگر استفاده کنید، پس باید داده های سایتتان را بدون هیچ مشکلی منتقل کنید.
قابلیت توسعه و اضافه کردن ویژگی ها
همه وب سایت ها باهم یکی نیستند. به همین دلیل است که هر CMSای نمیتواند با تمام ویژگی ها و نیازهای یک سایت هماهنگ باشد و پا به پای آنها حرکت کند. توسعه پذیری و اضافه کردن برای حل این مشکل آمده اند. این ها در واقع دو نرم افزار جداگانه هستند که بر روی نرم افزار CMS نصب میشوند که ویژگی های سیستم مدیریت محتوا را توسعه و گسترش بدهند و اگر لازم بود خصوصیت های دیگری را اضافه کنند. به آنها به چشم اپلیکیشن برای CMS خود فکر کنید.
کمک و پشتیبانی از مشتری
با اینکه CMSها برای کمک کردن در ساخت و مدیریت یک سایت ساخته شده اند اما باز هم ممکن است وب مستران سوالاتی داشته باشند. بعضی از سیستم های میریت محتوا یک پکیج FAQ و سرویس پشتیبانی مشتری دارند ولی سرعتشان به طرز افتضاحی کم است. در عوض، بعضی سرویس های CMS یک جامعه پر از کمک و پشتیبانی در هر زمان شبانه روز که شما بخواهید در اختیارتان قرار میدهند.
قیمت CMS چقدر است؟
بعضی از سیستم های مدیریت محتوا کاملا رایگان هستند ولی برای بعضی دیگر، هر ماه باید مبلغی را به عنوان شارژ کردن بپردازید. حتی آنهایی که رایگان هستند هم باید برای بعضی آپشن ها مانند قالب طراحی، اکستنشن third partyها یا هاست پول بدهید. قبل از اینکه نوع cms خود را انتخاب کنید، تا جایی که میتوانید سعی کنید قیمت آن را بفهمید تا بعدا غافلگیر نشوید.
حالا با همه ی این مطالبی که تا اینجا گفتیم میخواهیم به سراغ معرفی یکی از بهترین و ساده ترین سیستم های مدیریت محتوای وب برویم.
WordPress.org
یکی از بهترین سیستم های مدیریت محتوا wordpress.org است. دقت کنید که با wordpress.com اشتباه نگیرید. WordPress.com یک پلتفرم هاست است.
WordPress.org یک CMS متن باز و رایگان است که برای وبلاگ ها استفاده میشد اما الآن برای هر نوع وب سایت، حتی سایت های فروشگاه آنلاین نیز استفاده میشود.
مزایا
- وردپرس کاملا انعطاف پذیر است و به شما این آزادی را میدهد تا هر نوع سایتی را راه اندازی کنید. مثلا سایت فروشگاه آنلاین، سایت های حراجی، عضویت و…
- وردپرس به هیچ تونایی فنی و کدنویسی نیازی ندارد. با ادیتور the wordpress block میتوانید یک صفحه زیبا برای سایت درست کنید.
- شما کاملا آزادید که از طریق سایت خود درآمد آنلاین داشته باشید.
- وردپرس هزاران تم و پلاگین های رایگان و پولی را دارد. میتوانید افزونه های متنوعی مانند تماس با ما، گالری عکس و … را داشته باشید.
- وردپرس کملا متناسب با موتورهای جستجو تنظیم شده است. url، تگ ها و پست های آن از نظر سئو عالی است و از این پلاگین ها میتوانید انتخاب کنید.
- گروه های زیادی برای کمک و همچنین ساپورت مشتریان در آن تعبیه شده است.
- وردپرس هم برای تازه کاران و هم برای توسعه دهندگان بسیار عالی است.
- وردپرس به شما این امکان را میدهد که تمام محتواها را به فرمت xml دانلود کنید. این کار به شما کمک میکند که اگر در آینده خواستید به پلتفرم دیگری منتقل شوید کار برای شما آسان تر بشود.
معایب
- ثبت نام برای هاست و نام دامنه را باید خودتان انجام بدهید و کارهای مدیریتی مانند امنیت و بک آپ گیری با مسئولیت خود شماست.
- چون وردپرس آپشن های زیادی دارد ممکن است بعضی اوقات موقع شروع کار، کمی ترسیده به نظر برسد. به همین دلیل است که افراد تازه کار از پلاگین بکش و بنداز (drop and drag page builder) استفاده میکنند.
نتیجه گیری
برای اینکه بتوانید به سادگی سایت بزنید و محتوا درون آن قرار دهید یا باید خودتان به اصول کدنویسی آگاه باشید یا باید از سیستم های مدیریت محتوا استفاده کنید. وردپرس فقط یک نمونه از CMSهاست. شما میتوانید از CMSهای دگیر نظیر Joomla, WooCommerce, Drupal استفاده کنید.
انتخاب یک سیتم مدیریت محتوای درست به بهبود سئو سایت شما کمک زیادی میکند.
منبع: https://www.wpbeginner.com/
بدون دیدگاه