اهمیت تگ hreflang و تأثیر آن بر سئو سایت

تگ hreflang

عناوین محتوا

تگ hreflang در سایت‌های چند زبانه کاربرد دارد. اگر سایت شما چند زبان را پشتیبانی می‌کند مطمئن باشید گوگل وجود این تگ را در سورس سایت‌ شما چک می‌کند. چرا که برای گوگل مهم است کدام سایت‌ها به زبان کاربر نزدیک‌تر است و بهترین‌ها را به او پیشنهاد می‌دهد. اخیراً استفاده از این تگ بین سئوکارها رواج یافته است چرا که مدیران وب سایت‌ها به اهمیت سئو سایت در گستره بین المللی پی برده‌اند.

تگ hreflang چیست؟

hreflang در واقع یک نوع تگ html است و وجود آن در صفحه به گوگل می‌فهماند که زبان و مکان جغرافیایی سایت چیست. در نتیجه موتورهای جستجو می‌توانند نتایج را  بر اساس زبان و کشور مرتب کنند و به کاربر پیشنهاد دهند.

<link rel="alternate" href="https://seoinja.com" hreflang="fa-ir" />

به فرض مثال اگر سایت شما علاوه بر زبان فارسی، زبان انگلیسی را هم پشتیبانی می‌کند، به کمک این تگ صفحه با محتوای فارسی به کاربران فارسی زبان و IP ایرانی نمایش داده می‌شود در حالی که محتوای انگلیسی به کاربران انگلیسی زبان.

درواقع زمانی که یک وب سایت اختصاصی برای یک زبان و مکان جغرافیایی داشته باشید، برای فهماندن بهتر سایت به جستجوهای آن مکان می‌توانیم از تگ زبان استفاده کنیم. گوگل از این تگ خوشش می‌آید، البته موتور جستجوی یاندکس هم در پردازش‌های خود این تگ را بررسی می‌کند.

معنای تگ hreflang

تأثیر تگ hreflang بر سئو سایت

این تگ به صورت غیر مستقیم بر سئو سایت تاثیر می‌گذارد. به این صورت که گوگل با توجه به زبان کاربر و موضوع مورد جستجو، سایت‌های مناسب را پیدا می‌کند؛ عملکرد گوگل در پیدا کردن نتایج 3 مرحله دارد:

  1. ابتدا url ها را رتبه بندی می‌کند.
  2. سپس وجود تگ hreflang را در آن سایت بررسی می‌کند.
  3. در نهایت مناسب‌ترین urlها را برای کاربر نمایش می‌دهد.

بنابراین اگر سایتی تگ زبان داشته باشد شانس بیشتری برای رسیدن به رنک بالا دارد. کاربر بعد از باز کردن سایتی که زبان متفاوتی دارد، سریعاً آن را می‌بندد در نتیجه نرخ پرش (bounce rate) آن سایت افزایش می‌یابد و این ضرر بزرگی برای سئو سایت محسوب می‌شود. تاثیر تگ زبان بر سئو سایت‌های چند زبان به این شکل است که کاربر جذب صفحه می‌شود مطالب آن را می‌خواند بنابراین به سرعت آن را ترک نمی‌کند. از این نظر تجربه کاربری بهبود می‌یابد، زمان ماندگاری (dwell time) بالا می‌رود که تمام این موارد به بهبود سئو سایت کمک شایانی می‌کند.

 

تاثیر تگ hreflang

 

از طرفی مزیت دیگر تگ hreflang  این است که دامنه کاربران سایت شما گسترده‌تر می‌شود چرا که دیگر محدود به یک محدوده نیستید و می‌توانید از جاهای مختلف دنیا بازدیدکننده داشته باشید. سئو انگلیسی و عربی به تازگی در ایران رایج شده است و شرکت‌های پیشرو در این عرصه فعالیت خود را در سئو بین المللی آغاز کرده‌اند. پیشنهاد می‌کنم برای کسب اطلاعات بیشتر به مقاله سئو انگلیسی مراجعه کنید.

تگ hreflang را کجا بگذاریم؟

به چند روش می‌توانید تگ چند زبان را در سایت خود وارد کنید، البته بهتر است بررسی کنید کدام روش برای شما مناسب‌تر است:

1- قسمت head

معمولاً تگ hreflang را در قسمت هدر صفحه قرار می‌دهند. اما این روش دو نکته مهم دارد: 1- برای هر زبان باید دستی این تگ را به تک تک صفحات اضافه کنید. 2- سرعت لود صفحه را پایین می‌اورد چرا که برای هر زبان تگ جداگانه‌ای لود می‌شود.

2-سایت مپ

روش دیگر این است که تگ چند زبانه را در فایل xml سایت مپ یا نقشه سایت بنویسید. در این ورش باید برای هر url کدها را بنویسید. از طرفی برای هر url تک تک زبان‌ها قید شود.

3-همراه با تگ کنونیکال

تگ hreflang را می‌توان در کنار canonical استفاده کرد که برای این کار باید کد زیادی نوشت و زمان زیادی هم صرف کرد. اگر سایت شما چند زبانه است با افزونه wp-ml وردپرس، نیازی به این تگ ندارید چرا که این افزونه خودش وارد می‌کند. 

تفاوت تگ hreflang و  canonical چیست؟

تگ کنونیکال زمانی کاربرد دارد که شما چند محتوای تکراری در سایت خود دارید اما می‌خواهید گوگل یکی از آن‌ها را به عنوان محتوای اصلی بشناسد. در این شرایط در صفحات مشابه این تگ را درج می‌ید و آن‌ها را به صفحه مورد نظر لینک می‌دهید. در حالی که تگ hreflang به گوگل می‌گوید هر صفحه مختص چه زبانی و چه مکانی می‌باشد و به گوگل سیگنال می‌دهد که همه صفحات را نشان دهد اما هرکدام را به کاربران مخصوص آن زبان.

نکته مهم: به محض اینکه تگ را وارد کردید تأثیرش مشخص نمی‌شود، حداقل باید دو هفته الی یک ماه زمان می‌برد تا این تگ در همه صفحات به شکلی اعمال شود که گوگل آن را بشناسد. چون همان طور که می‌دانید گوگل در بازه‌های زمانی مشخص سایت را ایندکس می‌کند یعنی هر دقیقه و هر روز همه صفحات را سرچ نمی‌کند بنابراین یک مدت زمانی طول می‌کشد تا نسخه زبان دوم در نتایج ظاهر شود.

 

تفاوت تگ hreflang با تگ کنونیکال

جمع بندی

وجود سایت چند زبانه، بستری مناسب برای داشتن یک کسب و کار بین المللی است، بدون هزینه اجاره و خرید فروشگاه یا شرکت در کشورهای خارجی، می‌توانید یک سایت چند زبانه داشته باشید. استفاده از تگ hreflang یک قدم ساده ولی بزرگ برای محقق کردن این رویا می‌باشد. امیدواریم نکاتی که در این مقاله در رابطه با تگ چند زبانه، گفته شد برای شما مفید باشد. در انتها خوشحال می‌شویم که در قسمت نظرات، اطلاعات یا نظرات خود را با تیم سئو اینجا به اشتراک بگذارید. برای دریافت مشاوره سئو به صورت رایگان می توانید با همکاران ما تماس حاصل فرمایید.

سعید حسن آبادیمشاهده نوشته ها

سعید حسن آبادی هستم، متخصص و استراتژیست سئو دیجیتال مارکتر و مدیر محصول گذشته، سئو کار امروز سئو مستر وبسایت‌های Rond.ir ، Monta.ir ، Nam.ir و ...

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قیمت سئوسفارش سئوتماس با سئواینجا