15 تکنیک طلایی برای انتخاب URL مناسب

۱۵ تکنیک طلایی برای انتخاب URL مناسب

عناوین محتوا

داشتن یک URL مناسب و تمیز تاثیر زیادی در سئو سایت دارد. URL جزء اولین چیزهایی است که یک کاربر می بیند. پس باید تکنیک های ساخت URL مناسب را بدانیم. تیم سئو اینجا امروز به شما این تکنیک ها را در این مقاله یاد میدهد.

تکنیک های ساخت URL مناسب

از یک دامنه و زیر دامنه استفاده کنید.

به طور دقیق نمیشود در این مورد اظهار نظر کرد. بعضی از سایت ها محتوای خود را از یک زیر دامنه به یک زیرپوشه (sub folder) منتقل کردند و رتبه خوبی گرفتند. بعضی هم برعکس این کار را کردند و ترافیک سایتشان را از دست دادند. در هر صورت محتوا از دامنه اصلی بیشتر رتبه میگیرد در حالی که قدرت گرفتن رنک در زیر دامنه کمتر است.

از url کوتاه استفاده کنید.

البته این مورد تاثیر مستقیمی روی سئو ندارد. موتورهای جستجو با url بلند و طولانی مشکلی ندارند و به راحتی آنها را تشخیص میدهند; اما کاربران کمی با آدرس های طولانی مشکل دارند. url های طولانی مشکل کپی، پیست، اشتراک گذاری و …را دارند. به همین دلیل داشتن آدرس طولانی روی تجربه کاربری تاثیر میگذارد. اگر url شما بین ۵۰ تا ۶۰ کاراتر بود مشکلی ندارد.

استفاده از کلمات کلیدی

سعی کنید حتما در url صفحه کلمه کلیدی محتوا را بیاورید. این کار چندین فایده برای شما دارد:

  • وقتی لینک صفحه در صفحات اجتماعی کپی شود کاربران میتوانند کلمه کلیدی شما را ببینند و بفهمند محتوای سایت درمورد چیست. در ایمیل و بقیه شبکه های اجتماعی هم این موضوع صدق میکند.
  • وقتی انکرتکست نداشته باشید آدرس صفحه، خودش یک نوع انکر تکست میشود و موضوع صفحه را بیان میکند.
استفاده از url به عنوان انکرتکست
  • در صفحه نتایج موتورهای جستجو به راحتی میتوانید از url صفحه موضوع سایت را تشخیص بدهید و در صورت تمایل روی لینک کلیک کنید.

خوانایی url

منظور از خوانایی این است که کاربر از روی url بتواند محتوای صفحه را تشخیص بدهد. آدرس هایی که اصلا برای کاربر خوانایی ندارند باعث کاهش نرخ کلیک و ترافیک سایت میشوند. در نتیجه تجربه کاربری بد روی موتورهای جستجو هم تاثیر میگذارند و رتبه سایت شما پایین می آید.

آدرس های مختلف برای محتوای تکراری را ریدایرکت کنید.

ربات های موتور جستجو، محتوای صفحات را میخزند و وقتی دو تا محتوای تکراری با آدرس های جداگانه وجود دارد گیج میشوند و در نتیجه سئو سایت شما آسیب می بیند. برای جلوگیری از این اتفاق یا از تگ کنونیکال استفاده کنید یا صفحه اول را به صفحه دوم ریدایرکت 301 بزنید.

تا حد امکان از پارامترهای داینامیک استفاده نکنید.

اگر بیشتر از ۲ تا پارامتر پویا دارید پس بهتر است آنها را دوباره به پارامتر های استاتیک تبدیل کنید. اکثر پلتفرم های CMS این مسئله را حل کردند اما هنوز بعضی از پلتفرم ها باید اصلاحات را انجام دهند. میتوانید از ابزارهای مانند ISAPI rewrite ، Mod_rewrite ، URL rewrite Module برای اصلاحات استفاده کنید.

علت اینکه میگوییم از پارامترهای داینامیک استفاده نکنید این است که این پارامترها برای پیگیری کلیک به کار میروند مانند شبکه های اجتماعی. این پارامترها، urlهای شما را بسیار طولانی میکنند. بازهم تصمیم با شماست که از پارامترهای داینامیک استفاده کنید یا نه.

۱۵تکنیک های طلایی برای انتخاب url

حروف اضافه را حذف کنید.

از حروف اضافه مانند از، به، با، در و … اجتناب کنید. این حروف فقط باعث طولانی تر شدن url میشوند. اگر این حروف ربط در معنای url تفاوتی ایجاد نمیکنند و باعث بدفهمی نمیشوند آنها را استفاده نکنید.

تا حد امکان url مرتبط با عنوان صفحه انتخاب کنید.

البته منظورمان این نیست که باید حتما url و عنوان صفحه یکی باشند. اما اگر عنوان با آدرس صفحه هماهنگ باشد، کاربر از روی url محتوای کلی صفحه را حدس میزند و اگر دلش خواست روی لینک کلیک میکند و وارد صفحه میشود. به همین دلیل شدیدا توصیه میشود که عنوان و توضیحات را مرتبط با URL بنویسید; چون در صفحه نتایج اینها معلوم میشوند.

از علائم غیر ضروری و گمراه کننده خودداری کنید.

بعضی از علائم باعث گیج و گمراه شدن خزنده های موتورهای جستجو میشوند. علائمی مانند & , {},# , + ,% و… بهتر است در url  استفاده نشوند.

تعداد ریدایرکت ها بهتر است از ۲ تا بیشتر نشوند.

فرض کنید صفحه A را به صفحه B و سپس صفحه B را به C ریدایرکت کردید. خب شما از اول می توانستید A را به C ریدایرکت کنید. هر چقدر تعداد ریدایرکت ها بیشتر شود، ربات های خزنده ارزش کمتری میدهند; حتی ممکن است به صفحات آخر هیچ رتبه ای ندهند. درکل، ریدایرکت چندان توصیه نمیشود ولی اگر هم لازم بود سعی کنید تعداد ریدایرکت ها را کم کنید.

هر چه تعداد فولدرها کمتر باشد بهتر است.

به لینک زیر دقت کنید.

Seoinja.com/seo/contents/google algorithms

حالا با این لینک مقایسه کنید.

Seoinja.com/google algorithms

کاملا مشخص است که لینک دوم بهتر است چون نه تنها برای درک کاربران و موتورهای جستجو ساده تر است بلکه ادیت کردن آدرس هایی که زیادی دارای / هستند سخت است.

تاثیر url مناسب در سئو

از هشتگ تا حد امکان استفاده نکنید

هش یا هشتگ برای ارسال بازدیدکننده به صفحه خاصی استفاده میشد. همچنین از هشتگ ها برای ردیابی در شبکه های اجتماعی استفاده میکردند. گوگل در این سال ها به برنامه نویسان توصیه میکند تا از فرمت hashband برای داینامیک سازی کدهای (Ajax) استفاده کنند. با این حال هشتگ در url از نظر سئو کار چندان خوشایندی نیست. سایت هایی مثل آمازون و توییتر با استفاده از hashband در آدرس صفحات قبلی شان سود زیادی کردند.

به کوچک یا بزرگ بودن کلمات دقت کنید.

اگر از وب سرور Microsoft یا IIS استفاده میکنید مشکلی نیست اما اگر وب مستر شما یونیکس یا لینوکس است باید به حساسیت حروف دقت کنید. در هاست لینوکس و یونیکس PAGE و Page باهم متفاوتند.

 از زیر خط (_) برای فاصله گذاری استفاده کنید.

امروزه موتورهای جستجو (ـ) و (_)  را یکی در نظر میگیرند. شما برای فاصله گذاشتن بین حروف میتوانید از فاصله (space) استفاده کنید ولی بعدا می فهمید  که فاصله شما را 20% عقب می اندازد. این قالب از نظر کاربر بسیار نامرتب و ناخوانا است. به همین خاطر پیشنهاد میکنیم برای فاصله گذاری از خط فاصله (_) استفاده کنید.

از کلمات کلیدی بیش از اندازه استفاده نکنید.

درست است که گفتیم که از کلمات کلیدی در url استفاده بکنید اما استفاده بیش از حد از کلمه کلیدی در آدرس یا همان keyword stuffing هم روی کاربر و هم موتورهای جستجو تاثیر عکس میگذارند. با این کار ممکن است جریمه شوید.

منبع: Moz.com

اگر سوال یا نظری داشتید لطفا با تیم مشاوره سئو ما درمیان بگذارید.

سمیرا حسن آبادیمشاهده نوشته ها

وقتی دست های یک پیانیست روی پیانو قرار میگیرد یک قطعه موسیقی دل نشین می سازد. مدیر محتوا هم کافی است دست به صفحه کلید شود. متن شاهکاری خلق می کند تا بر دل همگان نشیند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قیمت سئوسفارش سئوتماس با سئواینجا