عناوین محتوا
الگوریتم freshness گوگل یکی از بروزرسانی های الگوریتم گوگل بود که تغییر زیادی در رتبه ی سایت ها به وجود آورد و در عین حال میزان موفقیت موتور جستجوی گوگل را افزایش داد. این تغییرات الگوریتم که نام دیگر آن «نتایج تازه تر» است، اولین بار درون آپدیت معروف به کافئین در سال 2010 اعمال شد. در آبان 1390 گوگل این تغییرات را رسما اعلام کرد و 35% از نتایج جستجو تحت تاثیر این الگوریتم واقع شدند. پس از آن تولید محتوا و سئو وارد یک مرحله ی تازه شد چرا که موفقیت شما در صفحه ی جستجو دیگر به هیچ وجه دائمی نبود. قبلا در سئو اینجا به بررسی الگوریتم های مختلف گوگل مثل الگوریتم rankbrain و الگوریتم کبوتر پرداختیم و در این مطلب قصد داریم الگوریتمی را بررسی کنیم که شعار آن fresher & more recent search result است، با ما همراه باشید.
دلیل طراحی الگوریتم freshness و به روزرسانی آن چه بود؟
در سال 2017 بیشتر از کل تاریخ بشریت محتوا تولید شد. هنگامی که این داده ها و رشد محتوا را با سطح کلمات و عبارت جدیدی که گوگل درون خود کنترل می کند، ترکیب کنید شما شروع به ایجاد توجیهی برای شناسایی، رسیدگی، اولویت بندی و رتبه دهی محتوای تازه در ایندکس گوگل کرده اید.
وقتی 16 تا 20 درصد عباراتی که روزانه در گوگل جستجو می شوند، جدید هستند، لازم بود تا گوگل با یک آپدیت تاکید بیشتری بر جدید بودن محتوا به خصوص در زمینه اخبار، رویدادها، سیاست، افراد مشهور و عبارت ترند شده داشته باشد؛ به خصوص وقتی از کاربر انتظار می رود که اطلاعات جدیدی را بداند و او راه دیگری جز پرسش از گوگل پیش پای خود نمی بیند. به عنوان مثال وقتی شخصی راجع به همسر یک سلبریتی جستجو می کند قطعا به دنبال همسر فعلی وی هست و با توجه به سوابقی که سلبریتی ها در زمینه ازدواج دارند، احتمالا این محتوا سالیانه نیاز به آپدیت خواهد داشت و محتوای پنج سال پیش فقط نرخ ریزش سایت را بالا برده و تاثیر منفی در سئو سایت می گذارد.
چه کسانی تحت تاثیر الگوریتم freshness قرار گرفتند؟
در سطحی قابل توجه بین 6 تا 10 درصد از نتایج جستجو تحت تاثیر منفی الگوریتم freshness قرار گرفتند و به طور کلی 35% از کل جستجوها تحت تاثیر این الگوریتم دچار تغییر رتبه شدند. یکی از جنبه های جالب الگوریتم فرشنس این بود که تعداد سایت هایی که با کمک این الگوریتم موفق کسب رتبه در نتایج جستجو شدند از تعداد سایت هایی که دچار نزول رتبه یا حذف از نتایج جستجو شده بودند، بیشتر بود. اتفاقی که تقریبا در مورد هیچ کدام از الگوریتم های گوگل نیافتاده بود؛ یک الگوریتم با تاثیر و انرژی مثبت، یک الگوریتم جوان گرا و نسبتا مهربان.
چه واکنشی باید نسبت به الگوریتم freshness داشته باشیم؟ پنج روش برای از بین بردن تاثیر منفی الگوریتم freshness
اگر موضوع و اطلاعات وب سایت شما قدیمی و حساس به زمان است و برای مدت طولانی به روزرسانی نشده، به طوریکه مطالب تازه تر و رقابتی تری به راحتی گوی سبقت را از آن ربوده اند با حضور الگوریتم freshness لازم است شما توجه بیشتری به صفحات حاوی این اطلاعات نشان دهید؛ این عمل شما باید شامل تغییرات درون صفحه ای و برون صفحه ای باشد. در ادامه با پنج روش قصد داریم راه دوستی با این الگوریتم را به شما نشان دهیم.
1) دوباره به محتوای موجود رجوع کنید
محتوای دوره زمانی قبلی را بررسی کنید. صفحاتی که برای شما ترافیک، تاثیر و رتبه ی بهتری به همراه داشته اند، کدامند؟ به روزرسانی آن ها را در اولویت قرار دهید. ممکن است با افت چشمگیری در وضعیت صفحات قدیمی وبلاگ، اخبار و بخش های رسانه ای روبرو شده باشید؛ اگر چنین بود با استتناد به منابع جدید آنها را آپدیت کنید، به روز کردن آمار با استفاده از نقل قول های جدید و استفاده از اصطلاحات منعکس کننده آخرین نمایش انجام می شود. پس فقط به سراغ تاریخ نروید، گوگل هر روز باهوش تر می شود.
2) تقویت محتوا و اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
سیگنال های اجتماعی، وجود لینک سازی های خارجی جدید و هر گونه ابراز علاقه به محتوای شما خارج از فضای وب سایتتان می تواند باعث بالاتر رفتن رتبه ی شما از طریق الگوریتم freshness شود؛ پس ارزش اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی و داشتن روابط عمومی که منجر به شناخته شدن محتوای جدید وب سایت شما می شود را دست کم نگیرید.
3) بررسی دوباره ی فرکانس محتوا
اگر وب سایت شما تغییرات صنعتی، رویداد های کلیدی سیاسی یا هر نوع اخبار دیگر را پوشش می دهد، به روز بودن وب سایت شما تا چه حد مد نظر مخاطب قرار دارد؟ لازم است هر ساعت به روز شوید یا انتشار چند محتوا در روز کفایت می کند؟ مخاطب این فرکانس را درک می کند و بر اساس زمینه ی کاری که وب سایت شما دارد، توقعاتی بیشتر یا کمتر از این فرکانس از شما خواهد داشت.
4) برای تولید محتوا یک رویکرد مرتب داشته باشید
با اضافه کردن تصویر، صدا، ویدئو یا حتی واقعیت مجازی به وب سایت، دید عمیق تری نسبت به برند خود در مناطقی که برای رتبه بندی کلیدی است، ایجاد می کنید. اینکه آیا این تغییرات منجر به تولید صفحات فرود جدید یا اضافه شدن عمق محتوای موجود در url های قبلی می شوند، به تصمیم شما بستگی دارد ولی به هر صورت این کار الگوریتم freshness را نسبت به تازه بودن محتوای شما، قانع خواهد کرد.
5) اضافه کردن محتوای همیشه سبز به محتواهای موجود در وب سایت
محتوای همیشه سبز، محتوایی با عمق زیاد است که نه تنها زمان ارزش آن را کم نمی کند بلکه در مواردی با گذشت زمان ارزش آن بیشتر هم می شود. موارد زیر همگی می توانند یک محتوای همیشه سبز برای وب سایت شما باشند.
- تحقیقات دقیق، آماری و موضوعی
- نگرش ها و نظرات منحصر به فرد
- استفاده از افراد متخصص و شناخته شده در موضوعی مشخص
- محتواهای بسیار طولانی (مثلا بررسی صد ها اثر)
نظرات و تجربیات خود را در رابطه با الگوریتم فرشنس در این صفحه با ما در میان بگذارید؛ درب های آموختن به روی هیچ کس بسته نیست و فراموش نکنید مشاوره سئو تخصص و تجربه ی سئو اینجاست.
بدون دیدگاه